sälen

då ska vi se om vi orkar oss på lite bilder iaf. tar så himla lång tid (å mkt tålamod) för att ladda upp bilder när jag tagit med kameran istället för telefon. a ja .. here it comes.




morfar å bäbis på väg upp på ett blåsigt fjäll




bäbis har kommit på att de bästa som finns i livet e att stå


halva sara i norge å halva i sverige.


sen började det snöa


å snöa


sen landade sara i en bäck

det var en kort update på halvveckan. i morgon bitti blir de ÖF igen å försöka packa upp oxå.



just nu ligger bäbis å sover, jag e precis klar med bilduppladdningen och käkar i stället chips, sina ligger bredvid mig i soffan och love ligger 5cm från mitt huvud på soffans ryggstöd. blir nog tandborstning när som helst och sen teve. tror jag ska kolla på "dagens man" på 4plus bara för att de lät så himla dåligt.


see yah

bättre nu?

nope ..


hemma igen iaf ..
men är riktigt superstressad .. magsår nästa .. snälla bäbis somna nu så jag kan städa, packa upp, tvätta och köra undan bilen (å gärna få lite tid till mig själv å vila) så sov till på fredag tack.
nej just de, de funkar inte så.

bara grinar å grinar .. suck .. pms?

trista besked

egetnligen tur att de inte blir nån rafting för jag har faktiskt inte råd. sitter faktist här å grinar å mår riktigt riktigt dåligt ..
efter att jag betalat alla räkningar idag så har jag mindre än 2000kr kvar på kontot. räkningarna var på 7000sammanlagt. (enkel huvudräkning hur mkt jag fick ut denna månad å samma summa kommer jag få ut 2 månader till)

av 7000
4300 hyra
600 el
350 telefon/internet
500 bil
400 a kassa
500 lån
300 småsaker/övrigt

så vad kan jag snåla in på? jag köper ju redan ingen mat nästan. visst jag kommer ju absolut inte köpa nå kläder eller prylar när jag inte har pengar till de, den månad som var fick jag ju ut ganska mkt å då kunde jag ju göra de å de behövdes ju. men behöver inget direkt nu. eller en vinterjacka till mig behöver jag verkligen men i bästa fall kan jag vänta tills nästa månad (hoppas de inte blir kallt)

hyran kan jag inte göra nåt åt eller lånet, de e ju fasta utgifter.
el, sure jag kan sluta ha lampor tända och sluta titta på teve. eller iaf dra ner på tevetittandet.
telefon/internet e nåt som jag aldrig skulle göra mig av med, vad ska jag göra om jag inte hade internet? gå i ide? bli ännu mer isolerad? a ja ..
a kassan e ju så jävla hög å jag hatar a kassan men de e ett nödvändigt ont.
300 på övrigt e heller inte mkt .. (mobil och bensin tex)
ska jag göra om min försäkring på bilen till en halvförsäkring i stället kanske .. undra hur mkt jag "tjänar" då .. (hur mkt mindre jag förlorar)

jag kommer inte ha råd att köra bilen nu heller. så jag blir fast här hemma ett tag nu. usch vad jag känner mig deprimerad.
a ja .. vi får se vad som händer ..


(ringde precis å kolla och de skiljer 100kr i månaden till en halvförsäkring, inte värt det alltså.. )

irriterande

jag lyckades faktiskt övertala mamma att följa med på raftingen men sen visar de sig att de blir för kallt nästa vecka för att köra .. :´(
jag som var så himla taggad .. vill åka över till norge ändå en dag. vad mer kan man göra där då .. inomhus helst .. :p
 
a ja, de känns ganska bra trots allt .. (inte)

rafting

de finns rafting i trysil för 1000kr skallen som jag vill att vi ska göra medans vi ändå e i fjällen. tyvärr behöver vi vara 4st å de e bara 2 ja och ett antagligen hittills. operation övertalning kommer börja i eftermiddag. antingen mamma eller pappa måste åka med annars blir de inget. den andra får ju vara så snäll å vara hemma å vara barnvakt :P haha ..

andra alternativet e familjerafting för 2-3pers då de redan e en familj som bokat å man då kan hoppa med i deras båt. men de var inte så thrilling som vanliga raftingen e. dock halva priset men just denna gång tänker jag skita i vad de kostar för lite kul kan jag väl få ha iaf, jag e ju faktikst bara 18år (läs 24)

kommer nog inte å gå men jag hoppas verkligen.. wish me luck

å så har de gått en dag till ..

igår var hans här en sväng. måste nästan kalla honom bästaste hans ever, han hade med sig en GIkycklingburgare till mig :P lööööv it!



idag har vi varit iväg till ÖF å sen ingenting .. bra med sånna dagar oxå. väntar bara på fjällen nu.

på väg hem från ÖF.

observera att vi har "gamla" vagnen .. han somnar bättre iden tror jag.
plus att jag alltid sagt att jag inte ville klä honom i bara blått å nu blir de så ändå. svårt å komma ifrån lixom .. men han e söt den ungen! (nya mössan från igår, som jag inte hade nån bild på)

nu ska jag kolla på idol avsnittet från igår (var ju lite lätt distraherad igårkväll), bäbis sover

nyttig shopping

för de första så e de helt galet, har för en gångs skull kvar pengar när de närmar sig den 25te. tyvärr ser de ut som att jag inte får nå pengar förutom bostadsbidraget då men de brukar ju lösa sig i slutändan ändå.

nu har jag köpt en fuskpolo, strumpbyxor och en mössa till bäbis tills fjällen.



sen blev de lite spontanrea-shopping på coop oxå. ett par riktigt retrobrallor i rosa och blått. de påminner om långkalsonger som jag å brorsan hade när vi var små. 19kr :P



här sitter han å speglar sig i de nya byxorna :P hihi



btw så har jag fruktandsvärt ont i benen idag :P

vagn och hemlingby

ja just de. kanske ska förklara lite mer än bara "ny vagn" enl förra inlägget.
sen jag köpt min carena så har jag sagt att till hösten (denna höst) ska jag köpa en annan vagn. sen har jag kommit på att jag inte behöver nån vagn direkt nu plus att jag inte riktigt har råd att lägga några tusen som jag beräknat att de ska kosta.

av nån anledning så leddes jag in på blocket igår å fann annonsen på denna vagn jag nu köpte. helst ville jag ju har 4 hjul med svängbara i fram å de största kriteriet var att jag ville ha stora hjul på alla hjul. så de blev en trehjuling med riktigt stora hjul. en kompromiss. men kompromissen blev billig, riktigt billig.

det var lite bakgrund till ny vagn.




denna dag har varit så fruktandsvärt lång. inte plågsamt lång men jag har hunnit med mkt utan att känna mig stressad eller nåt sånt.

som skrivet innan var vi på ÖF i morse en sväng å när vi gick hem slockna fisen väldigt fort. sen sova han. å sov. nya vagnen var visst skön. :p
vakna vid halv 12 å fick lunch sen lekte vi en stund på golvet hemma. läste lite böcker å sånt. vid ett åkte vi iväg till hemlingby å tog ett varv i spåret där. lite mer än en timme gick vi, eller jag gick å bäbis sov i vagnen :P
efter denna "lilla" tur så älskar jag vagnen ännu mer!!
den ska def med till fjällen. får införskaffa ett reparationskit för lufthjul helt enkelt utifall att. :p

när vi kom hem igen så dök cissi förbi. cissi e min ängel just nu för hon ska passa upp på katterna nästa vecka. så himla bra :p

sen var de dax för lite mat och sova igen. å sen ringde min kusin och hon ville hämta 2 nattduksbord som jag hade på lager (skulle slänga dem men hon ville ha dem)

det blev lite senare i säng för bäbis å jag hade glömt å starta tvättmaskinen trots att jag fyllt den så jag gjorde det nyss. får hänga det i morgonbitti kanske.



ett antal km i benen efter idag så känns det att jag lever iaf. å undra hur de kommer kännas imorgon. kanske så bra att jag tar en riktigt promenad till :p e ju väldigt trevligt med vagnen måste jag säga.
ska köpa gummistövlar imorgon oxå. :P



nu följer lite bilder från hemlingby

Fisen INNAN han somnade


Strike a pose (med sovande bäbis)




Fina spår efter oss

nya vagnen



eller ny å ny .. men ny för mig iaf :P

var iväg till öppna förskolan. tänkte att jag skulle ta en lite längre promenad på vägen dit så fisen skulle somna men icke ..
så de blev inte många minuter på ÖF. kanske 45min iaf. sen blev de gråt grin å skrik. så vi gick hemmåt. å fisen slockna direkt. undra om man vågar ta den nya vagnen till fjällen. den e ju så himla lättkörd! i love it.
lite svårt att köra med svängbart hjul, eller inte svårt utan ovant snarare.

jag ska nog försöka mig på en till promenad på eftermiddagen. (hör å häpna ju!) men de var ju så himla kul å köra vagnen :P å man måste ju rida på vågen medans den finns där.

kvällen igår och plan

hade världens bästa kväll igår!
jag å fisen låg å mös på soffan tills 2130! hur mysigt som helst. han satt hyfsat still för en gångsskull så de blev mys!


han e ju duktig på att dra sig upp med hjälp av bord å mig å allt egentligen som e rätt höjd. sen går han sakta runt bordet (iaf)




nu har jag varit å handlat till nästa vecka. shit vad dyrt de e å köpa sånna färdiga mellanmålsförpackningar. galet .. men men .. de blir praktiskt när man e på kalfjället.
har insett hur mkt jag behöver ha med mig oxå eftersom jag inte riktigt vet vad för kläder varken jag eller bäbis behöver. bra att jag har stor bil :p

sen e planen att åka hem till jenny och elliot till lunch/när bäbis vaknar å prata lite strunt å så. 
å ikväll blir de träning! äntligen! har ju varit sjuk ganska mkt på sista tiden men nu jäklar :P hihi ..

btw så ska jag nog väga mig på wiit idag med. tror faktiskt att jag gått ner några kg nu. :P

 

andra handsshoppingen


2st lika bodies i olika färger, 15:-


Höst/vinterjacka 30:- (fodrad)


2st pyjamas 10:- st


Tröja 20:-

köpte även ett skitfult regnställ som jag tänkte kunde vara bra att ha i vår. 30:-

sen köpte mamma en del saker oxå. några pyjamaser å några bodies å så men de e ju hemma hos dem. :p



nu ska bäbis få gå å lägga sig tror ja. så jag kan se ensam mamma söker ..

helgen

åkte ut till hans igår eftermiddag efter att ha shoppat lite på st ansgarshus (bilder kommer senare)
påvägen dit åker man förbi detta spektaket. galet kinesiskt tjafs. (googla "dragon gate" för jag tänker då inte göra de ;) )




på kvällen tog vi det efterlängtade badet! hade köpt sjörövarbadskum på Åhlens på dagen som vi använde. hur kul som helst att ha i skum i ett bubbelbadkar ju!! slutade aldrig att komma skum ju! :P hihi .. det som lyser i hörnet e några värmeljus som kvävdes av skummen :p


vet inte om ni ser vad de står. men de e från arbetarbladet förra veckan, de gjorde ett repotage om hur de var för 20 år sedan. bland annat finns att läsa "Skulle du använda en folkdator? lyder en av årets enkätfrågor. "Sånt är skit", svara Örjan Olsson, gatukontoret." Gissa vem de e  :p hihi .. min kära far.
så för 20år sen (1989 för den som inte kan räkna) har han svarat i tidningen att datorer e skit. haha!!


här står leo just nu å ser på när jag skriver på datorn. nu ska jag köra bort bilen (för den står jämte huset)
imorgon ska jag försöka komma iväg å träna igen. de var ett tag sen, de ska bli skönt! å på dagen till en mammakompis.

diverse

fan asså. nu har granntanten gått å blitt dum i huvet igen. har hört hennes teve några dagar på raken nu. hör den just nu. jag blir så himla lättirriterad då ju. men de har absolut varit värre!



efter att jag lugnat ner mig i morse drog vi i väg till brorsan en sväng. behövde komma ut lite idag utan att de skulle kosta nå pengar.


hissen från bror

vid 2 åkte vi hem till mina föräldrar. mamma tog en promenad för att prata med westins om julafton, som visst e en big deal för mig. jag e lite förvånad själv av hur jag reagerar ang julen. jag har aldrig brytt mig (i vuxen ålder) men jag vill etablera en bra tradition för leos skull ju.


mormor på promenad

iaf så ville westins inte höra på de örat ang att de faktiskt e vår tur att ha julen iår. men men .. undra hur vi ska lösa detta. helst vill jag inte alls gå men de gör man ju ändå. suck .. måste klura ut nån plan iaf .. (å ja, jag vet, de e långt till jul men innan man hinner blinka e de jul, jag lovar!)



imorgon ska vi till st ansgarshus och kolla om vi finner nå bäbissaker/kläder. ska kolla extra noga efter pyjamaser i stl 74/80 iaf.
sen e de kollo för bäbisen och för mig med fast på olika håll. ska bli skönt å komma ut i skogen igen, inte för skogens skull men för sällskapet ju! :p hihi

nu så ..

nu känns de bättre igen. har en hel del ont i halsen av skrikandet men annars e allt som vanligt. bäbis går runt soffbordet å hickar. :p

gick med soporna nyss, inget konstigt med det men när jag kommer in igen så går jag in i spindelväv! inne! hemma hos mig!  vid diskhon i köket. läskigt. å jag som klagar på att hans har spindelväv hemma men hans ursäkt e ju att han bor i skogen. jag bor ju praktiskt taget i stan. spindlar ska vara ute!
usch å fy.
nu ligger den i tryggt förvar under ett glas iaf. lär ju inte flytta på glaset förrän jag har besök av nån. jag rör inte glaset serru. nån frivillig som vill dyka in idag eller imorgon kanske? annars får de står så länge ju.

nej nu e de dax för lite golvgymastik (leo tror att jag e en hinderbana)

shit asså

jag har aldrig tappat fattningen som jag gjorde nyss. galet. har inte hunnit fått dålig samvete än men de kommer väl.
ungen vägrar verkligen ligga på rygg på skötbordet. å i natt hade de blivit bajskatastrof i blöjan så han lära verkligen ligga still. men nej. han fick en rolig leksak, två, tre. nej vägrar. a ja, börjar väl klä av honom ändå, samtidigt som han ålar å skriker.
tar sats å håller fast ena armen så han inte kan vända sig. men på nåt sätt så kan han ju de ändå. å lycka till å ta av en bajsblöja med bara en hand.
ni kan ju gissa hur jag, han och allt  runtomkring såg ut. försökte tvätta honom så gott de gick men han blev ju kladdig igen av att han kladdat av "allt" på skötbädden, på väggen osv med hjälp av ålning och av händer.

känner verkligen hur jag MÅSTE lugna ner mig innan jag tar upp honom igen. han ligger i sin säng å skriker nu. de e i ett sånt här tillfälle jag skulle vilja vara två. en som tröstar honom för mamma skrek så jag kan sitta å lugna ner mig ett tag.

a ja .. får försöka städa undan lite innan, de kanske lugnar ner mig (antagligen inte eftersom jag vet vad som hänt om man säger så men vem annars ska städa?)

lite reklam

Fann denna blogg genom expressen.se.

Ganska underhållande

svårast just nu ..

.. är att få ihop tiden som mamma och sara. balansera upp det. tur för mig att jag har en pojkvän som inte har nåt emot en del planering.
mamma slängde ur sig igår att de vill fortsätta att ha leo en natt i veckan. asså fatta vikket lyx, en natt i veckan! en natt varje helg! :p

missförstå mig inte nu, jag älskar min skitunge över allt å han kommer alltid ALLTID komma i första hand men de e så himla skönt å bara vara sara på regelbunden basis oxå.

blev totalt dissad på msn nu så jag tror jag hoppar i säng å väntar på att lyxfällan ska börja. eller så kanske jag letar på gamla avsnitt på unga mödrar på kanal5 å ser på ett tag. svårt väl de där :p



imorgon e de fredag!!! woho!


öppna förskolan igen

japp. idag blev de en tripp dit igen. idag var de massa mer barn än förra gången å inte bara massa pappor. men usch vad jobbigt de känns att inte fika där. jag anser inte att jag har råd. 15kr 2ggr i veckan de vill jag inte lägga ut. å för den delen har jag ingen aning alls hur mkt pengar jag har på kontot just nu.

ska försöka komma iväg till st ansgarshus på lördag å kolla om man finner nå kläder till leo. behöver inget just nu men de e skönt å ligga lite före oxå.

kan de inte vara imorgon nu. denna dag e redan jobbig


påväg hem från ÖF

sova sova säng säng säng

åååå så skönt de e å sova! efter 8månader får man sova hela nätter! woho! tyvärr blev de lite tidig uppgång idag men de gööööör inget!

ska försöka tjata till mig ett bad i helgen :p

planen för idag e inget alls. men de blir ju alltid nåt ändå. :p e så lätt att åka iväg när bilen inte e i garaget.
just nu sitter jag å lyssnar på PiteFM som e studentradion från piteå. en gammal klasskompis sitter å babblar. känner verkligen igen honom, han passar jättebra i radio

kläder

skulle vilja handla lite kläder på postorder men jag vet ju inte ens om jag får nå pengar denna månad. blev nå knas med f-penningen när jag fixade det på internet. vi får se helt enkelt.



var iväg en sväng på erikshjälpen nyss. letade inte efter nåt speciellt bara utifall att. kom hem med en potta för 15kr iaf. men önskar mig ändå en riktig potta i julklapp till bäbis. en sån med ryggstöd å allt :P hihi



min son ser ut som en alien i munnen ju. (absolut inte men så ser jag på de) e ju inte min bäbis längre. han e ju barn när han får tänder :(



på mormors jobb INNAN tanden upptäcktes!


Hemma igen

yeeeeeeeeees!

bäbis e bäst! bäst bästaste bästast! en tand bröt igenom ca 1115 idag. :P hihi ..
var på BVC vid 1030 å då kollade tanten efter tänder, inga ..

sen var vi en snabbis till mammas jobb å där finner en av hennes jobbkompisar en tand!!! woho! han blir en dracula!

btw så har han bara gått upp 200g på en månad .. inge bra .. men men .. han mår ju bra iaf.

bäbis e duktig

bäbis har varit så himla duktig inatt! igen!
sov mellan 20 och 07!!! jag vakna vid 0530 å gick upp å kollade att han andades. läskigt ju :P men bra!

down side med att jag sover så bra e att jag drömmer. i natt hade jag mardrömmar om skander. (ja ni som vet vem han e förstår mig nog) :P

idag ska vi till BVC igen. jag hoppas verkligen att Leo gått upp i vikt denna gång. förra gången hade han knappt ökat nåt ju.

sen blir de diskmaskinsinstallation och mys.

å sen duschat

.. medans bäbis bada i sitt badkar på sidan om. effektivt? mjoo men de jämnade ut sig eftersom jag fick för mig å göra flätor efteråt

(ja, min axel e ur led)

packat

efter ÖF så sov bäbis lääänge. var väl jobbigt med alla barn. jag hann diska lite till så nu e de bara en disk kvar (i mina mått) men sen blir de ju disk hela tiden när man e hemma.

började även plocka fram prylar å kläder att ha med till fjällen. e ju lite svårt de där med kläder, både till mig å till bäbis. vad har man med sig? men men .. de löser sig nog :P

nu har bäbis sovit för 3dje gången idag. dax för lite mat tror jag.


öppna förskolan


klockan 0845 checkade vi ut hemifrån och gick till ÖF. lillen somnade på vägen. syns nästan på bilden att han e lite trött men jag var inte riktigt beredd på de. men men, de vart bra för då orkade han med 9 andra ungar i 2 timmar :P


käkar lite frukt


han var på sitt bästaste humör iaf


å efter massa (2) jobbiga timmar så slockande han på hemvägen oxå. har jag gjort nytta nog idag? nope, måste verkligen diska ännu mer om jag ska ha besök i morgon. jag HATAR att diska.

ps. observera tjock mössa på dit vägen och tunn på hemvägen. 8grader när vi gick hemifrån och 17grader nu.

natten

ååå natten var den bästa ever!
gick upp vid 5 å kolla att han andades! haha .. har ju aldrig hänt förr att han sovit hela tiden mellan 21 å 05. alltid lite gnäll å gny vid 01 ju. coolt. lite krånglig igårkväll bara men de gick bra tillslut (en timmes skrik)

idag skulle de visst bli bra väder, e lite sugen på en tripp till en park för å lossas att de e sommar en sista gång men vet inte om jag orkar. e inte så kul å göra själv heller. eller jag har ju bäbis men han e inte så rolig att prata med.



fick diskmaskinen igår oxå men den e inte inkopplad för de hanns inte med, skulle ju till returen med den gamla oxå. helst innan de stängde.

Helt vanlig maskin


 
nu vet jag vad jag gör dagen innan julafton oxå

disk och vin

jag har en teori om varför vuxna människor ägnar så mkt tid åt bloggande. (inkl jag själv) man har ingen att ventilera sina tankar med och dela med sig av sin dag med.
kan de vara så lätt?

jag fastnade i tankar över mitt liv när jag badade bäbis tidigare idag. kom på att jag vill ha 3 barn om de skulle vara möjligt. jag kan inte tänka mig att jag har gjort hälften av spädbarnsgörandet redan om jag nu bara skulle få två. får jag tre har jag ju mer kvar än jag har gjort. om ni förstår. vill vara med om detta igen och igen. nu kan man ju inte välja hur livet ska bli men jag skulle önska 3 barn iaf, sammanlagt 3st inte 3st till. :p men man ska aldrig säga aldrig. haha



tanke ang ny diskmaskin:
varför går inte diskmaskinen sönder EFTER att man diskat? skulle tömma den i dag eftersom den nya flyger hit lite senare. inser då att maskinen e full i smutsig disk ju. de var ju därför jag ville köra den å de var då den gick sönder. men hallå! gå sönder EFTER tack!
a ja. har spenderat ca 30min för att diska glas, bestick å tallrikar. det andra får vänta, stoppar de nog i den nya maskinen för å testa.
nu tänker ni, vad mer än bestick, tallrikar och glas kör man i diskamaskinen? jo du. allt som de inte står att man INTE får stoppa där. knivar, skålar, kastruller osv. :p



fick för mig att jag skulle fixa lite ute nu oxå. klippte rosen på framsidan (för 7de gången i sommar) och gick med utekomposten.
på baksidan har de sedan två veckor tillbaka stått en hink med fallfrukt från plommonträdet så de var hög tid att gå i väg med den till komposten ju. hade till å med regnat så hinken var även full med vatten. vin-färgat vatten. när jag sen häller ut de så luktar de till å med vin. inte äckligt alltså utan bara jästfrukt. kan ju vara att jag e förkyld oxå så jag känner kanske inte de äckliga med gammal frukt i vatten.

skulle plocka upp resten som ligger under trädet oxå men helt omöjligt. av flera anledningar. bäbis tror han e en ko och käkar gräset han sitter och kryper i, frukten har börjat ruttna och går bara sönder när jag ska ta i dem för att lägga i hinken, gräset e så högt att jag kliver sönder varannan ungefär. suck .. mamma, hjälp?
jag har ju tillåmed mina snygga jobbarbyxor från biltema på mig, såhär svårt ska de inte vara.
måste ju klippa gräset! helst för en vecka sen. eller två. suck, lata jag.



bäbis har blitt en ängel igen. (oj lät som han dött, igen men nej då.) han har somnat så skönt. ville egentligen sova lite jag med eftersom jag sov dåligt i natt när han låg bredvid men de blev så sent nu. vet inte alls när min nya diskmaskin kommer ju. å har lite kvar i köket för att kunna installera den nya.



ps. längtar lite efter nån

efterlysning

jag tycks inte finna denna tröja hemma. nån som vet av sig att jag glömt den hos nån?




badade leo nyss å samtidigt rensade jag avloppet. tror jag. vet inte riktigt hur man gör för de e nån konstig mojäng som jag aldrig sett förr. har blivit lovad hjälp med avloppet hur länge som helst nu men de händer ju inget på den fronten så jag fick försöka fixa de själv. (de e en pik!)

bildbomb


bild från imorse (mån)


bäbis i fredags, älskar att klättra i soffan


Bäbis klappar kisse


Vi ska till IKEA å då blir vi såhär glada!


hemma! typ .. på donken iaf


vart hamna ja nu?



i övrigt har vi inte bara varit på IKEA utan även shoppat lite där. haha.
träffade på min kusin som jobbar där. hon skulle visst åka på en sista minuten till nåt varmt land. e bara liiiite avundsjuk, men jag får ju åka till fjällen om 2 veckor iaf! woho! (mygg, kallt, regn, promenader aja .. kunde varit värre)
på ikea blev de bland annat ett par tofflor att ha hemma hos hans. som jag förövrigt har börjat kalla lars i huvet, känns inte alltför bra. kan man göra nåt värre än att kalla sin käraste fel namn? ja de e klart de finns värre saker men de e en sak bland de värre iaf. ska bara tillägga att han vet om att mina hjärnspöken kallar honom lars. sen blev de en till hylla till vardagsrummet och lite hörnskydd och lådspärrar. några skålar och mattor till badrummet som e grön numera.
allt som allt 900:-.

nu ska jag vila .. bäbis sover så gott i vagnen fortfarande.

fre-sön

inatt hade jag sovsällskap hela natten. var lite jobbigt men de gick ganska bra faktiskt. vaknar 0620 av att han sitter i sängen och pratar för sig själv. a ja .. hade iafnästan sovit klart :D




låt oss fortsätta där jag la ner.
dumma gamlingar i trafiken. iaf, lägg ner.

köpte ju en diskmaskin ifredags på onoff å tog en avstickare till toys´r´us som ligger granne. köpte en lekmatta och en nalle puh lampa. har ju haft tanken på att köpa en sån matta länge och fick tipset på IKEA men jag fann denna som var mkt mer klar i färgerna å kanske inte så vanlig som IKEAs e :P kan ju inte ha som alla andra. kostade inte så mkt mer heller.


på fredagkvällen åkte jag hem till hans iaf. hade en kväll framför datorn som sedan blev till ett dygn framför datorn. var inte meningen men de var kul att känns sig som 17 igen. gick ju teknik på gymnasiet med massa datakillar typ. å på lördagen fylldes källaren med sånna. skillnaden var att medelålderna hade höjts med 10 år typ. men kul var de.
lära ställa mig upp i rummet lite då å då å skratta åt situationen jag satt mig själv i. haha

Dagen efter



på söndagen (igår) slängde jag mig i bilen av dåligt samvete att jag lämnat bäbis i 2 dygn och åkte och hämtade honom hos mamma å pappa. han hade blitt dret förkyld. suck .. men men .. då e vi två om saken iaf. han e inte lika sjuk idag å inte jag heller för den delen.



idag när jag drog upp persiennen så möts jag av imma på fönstern i uterummet. de innebär att de varit kallt i natt. gôtt!!! höst!!!!!!!!!!!!!!!



uppdatering uppskjuten :p

mår inte kalas idag heller så jag ska spendera kvällen i sängen med en sjuk bäbis oxå. får fixa detta lite senare (en annan dag)

gissa vad ..

kan aldrig gissa om vad jag befinner mig just nu. helt galet. känns lite som när jag gick gymnasiet och umgicks med dumle o co hela tiden. sitter i en källare med 7 grabbar som leker vid en varsin dator. de spelar sånt jag inte förstår mig på och jag spelar settlers.
har spelat sen igår å spelar nog tills mina ögon går i kors.

leo befinner sig på säker ort sen mitt på dagen i går (fredag) haha..
jag e ungdom igen!

återkommer imorgon med mer av mitt liv å utlovar även lite bilder.

diskmaskin

3000kr senare å jag har ändå ingen diskmaskin. hämtas på måndag. :P


till alla gamla gubbar å tanter i trafiken:

anledningen till att det finns hastighetsbegränsningar e att man ska hålla dem, även neråt. ca iaf .. inte köra 40 på 70 transportled mellan E4an å R80. inte undra på att jag körde upp i rumpan på din bil. å en bil i min rumpa, och en bil i hans rumpa, och en i hans .. osv .. vi var som mest 6bilar bakom dig inom loppet av av 1.5km utan möjlighet att köra om eftersom de e bara en fil åt ett å samma håll.
om man inte kan köra bil så ska man inte göra det.


sjuk sjuk

japp. idag e de ett sjuk till. kan inte alls prata å näsan rinner. eller iaf innehållet. mysigt värre.

men de betyder ju att de inte kan bli sämre. (eller?)
idag åker jag hem till mamma å pappa så fort jag orkar. av nån anledning tycker leo att de e lite kul å vara där. :P haha

å förresten har min diskmaskin (nog) slutat funka så de blir till att skjuta teveköpet på framtiden ännu mer för jag måste köpa en diskare först. suck .. men jag var berädd så de gör inget egetnligen.

nu frukost, alvedon och halstabletter.

man i huset

e lite ovant att ha en man springandes omkring i huset. pillar lite här å donar lite där. som igår när hanen plockade undan på bordet som vi kom överens om (jag fick byta blöja, de var en bra deal) när han plockat undan klart kollar jag ut från tvättstugan och då står han å diskar av leos haklapp. de ingick ju inte i dealen utan han gjorde de helt av sig självt. coolt ..
en sån liten sak men de e en stor sak för mig.

sjuk

japp .. så blev de .. igår var de bara en 2a (av 10). just nu e de en 7a. ska proppa i mig alvedon så jag blir frisk till imorgon. ha! lycka till .. men men ..
undra om man blir friskare av att bada? haha ..

att en helt vanlig förkylning kan sätta så många giller i huvet på en oxå. tänk om de e grisflue. läskigt.

a ja .. får hålla mig inne idag igen då. inte göra nåt speciellt alls. kanske kolla på min son som försöker ta sig ur resesängen genom att slicka på nätet på sidan.

jobbig period?

asså min unge har verkligen en jobbig period just nu. jag blir verkligen på mitt bästaste mammahumör när han e så oxå. men jag vet att de e jag som e vuxen så ibland tar jag ett djup andetag å börjar om igen.

idag har lite städning och massa matlagning stått på todon.

har lärt mig att jag e duktig på att rulla 2 köttbullar samtidigt men att 3 e för många för min lilla hand.

älgast

20 min senare:
saras renaste "möbel" .. trumvirvel tack!

TOALETTEN

har man inget bättre för sig än å lägga 20 min på att städa den? allt för att komma ifrån en riktigt jobbig skitunge för en stund.
han ska klänga på benen på mej hela tiden just nu. ska stå upp hela hela hela tiden. räcker de inte med att han har lärt sig krypa lixom. ta de lugnt!

sjuk snart?

fasen jag börjar bli sjuk. halsen gör ont å huvet e inte riktigt med.

natten var den bästa på länge dock. bäbis somna innan 20, vakna till vid 01 men somna väldigt fort. klockan 03 klagade han ca 30min sen satt han å lekte 30min till sen somnade jag så jag gissar att han somna oxå. sen vaknade jag av att bäbis sitter å pratar i sängen vid 0645. :p
kanonnatt helt enkelt.

idag finns inga planer. ska undvika att gå ut så jag inte bli mer sjuk. hoppas de bara e lite halsont å att de inte blir en hel förkylning.
å i kväll får jag sällskap igen. woho! :P



får försöka kurera oss med frukt. eller inte! jag käkar inte sånt nyttigt men de gör leo. :P

kräääääääääääm

skulle bara medela att krämen slank ner snabbare än kvickt. bra att man lyckas med nåt en sån här dag då.

piss dag asså

asså klockan e bara 13 å dagen har gått snett redan från början. helt galet ju.

skulle fälla ut resesängen i morse ju (se tidigare inlägg) men de gick åt helvete tills jag gjorde allt från början igen. bajs .. sen skulle jag åka å handla.
de gick bra. tills bäbis inte ville vara med längre, i samma veva skulle jag hitta batterier på affärn men de hittade jag ju inte. 3 varv på maxi EXTRA med grinig unge i bärselen och tillslut fann jag dem. skulle ha bauta stora batterier därför var de inte vid kassorna. undertiden hade bäbis satt i sig en prislapp ca 2x2cm. stressad mamma får panik. bäbis hostar å fräser. trycker ner fingret i halsen å drar upp biten. 39.90 kostade den visst.
suck ..


konster i bilen

kommer hem till ett helt ostädat kaos, packar upp varorna som faktistk går bra å börjar koka kräm för de står på to do listan för idag. (tillsammans med göra köttbullar)


min sons favorit syssla, plocka sönder morgontidningen

behövde bara diska en kastrull. har jag nå diskmedel då? nope .. jag har tänkt på de så (nu måste jag svära igen, håll för öronen på era barn) jävla många gånger men nu glömmer jag å skriva ner de på lappen å då blir de ju inte.
lappar e en stressad mammas räddning, annars skulle jag aldrig köpa nå vettigt, utan nu följer jag bara lappen å de blir sällan nåt annat än de som står.
idag blev de mössa å vantar extra bara. 90kr för båda.


sen börjar bäbis klaga. han har legat/krypit/stått på golvet sen vi kom hem. han skriker å skriker å skriker. just en sån här gång som jag önskar att jag bara kunde gå ut å stänga dörren efter mig, ta min cab å lyssna på lasgo lixom.

a ja .. han fick köttfärssås och spagetti och skrek mellan varje tugga. käkade upp en hel burk sen satte jag honom på golvet igen å han lugnade ner sig, kröp iväg å jaga katten. bra då ska jag koka lite pasta tills i kväll till honom att käka tänkte jag. hade köpt super små söta pasta snäckor som han kan pilla med själv.

vattnet kokar och i gick pastan. äggklockan fram och letar på paketet hur lång koktid de e. å eftersom jag har en riktigt dålig dag så spär det på att de inte står nånstans hur lång tiden är. de står bara "när koktiden är slut häll av pastan". jag har stirrat på paketet under 10min (som koktiden blev efter att ha smakat varannan minut) så har jag fortfarande inte sett vart de står nånstans.


nu ska jag trösta mig med en macka för bäbis har precis somnat.
tunnbröd, majonäs, skinka, ost, honung och senap.


nån mer som bunkrar inför domedagen? de står jätte seriöst organiserad oxå enligt basvaran. till höger står ris, rad nr 2 och 3 (från höger) står pasta, nr 4 står potatis och längst till vänster står fruktpureer.


god dag.

lek å sömn

i samma!

woho! tack för resesängen, we like it!


idag e planen handla mat på maxi och sen middagsbjudning för familjen. den stora :P haha
har inte handlat på riktigt på jättelänge. kommer aldrig för mig ju eftersom jag inte lagat mat längre.

nu e de gordon ramsey på 4an. måste kolla. e nog lite hemligt kär i honom. haha

ja fy fan

INTE kul med spiralen. men nu vet jag varför de frågar om man fött barn innan man rekomenderas en sån. å eftersom jag inte födde barn "rätt" väg så gjorde de helvete ont på mig .. riktigt jävla fittont bokstavligen .. (kul å sitta å skriva sånt här när jag vet vilka som läser men skyll er själva, ingen som tvingar er. och ja, jag e bra för honom ;) )

a ja .. de e gjort iaf.. 30mins dragande i mina inre delar .. förhoppningsvist får den sitta några år iaf.



i övrigt idag fick jag tag i ett par sjyssta jeans (så nu kan jag (nog) sluta tjata att jeansen jag har inte sitter nå bra på mig för dessa verkar bra) och 2 par BHar. jag har ju faktiskt inte köp nå BHar alls sen jag fick barn .. eller jo, amningsBHar men de var ju i typ 80D tror jag, känns inte riktigt som jag kan ha de nu. haha .. fick tag i 2 i rätt storlek iaf för 99kr st på kappahl. jeansen kom från lindex, i mina ögon e de lite tantiga affärer så de e bara å inse att jag e tant nu (som inte kan ha jeans från HM längre) haha



när jag åkte hiss upp till MVC (3våningar) så stod jag å toksnurra i hissen, bara för att de var kul. nån som har provat? shit vikken häftig känsla ju. som att åka karusell, åka upp och snurra. haha
try it!!



på vägen hem från mamma å pappa (tog en avstickar dit för lite mat när jag hade hämtat bäbis från barnvakten) så slog jag igång arselvärmaren på bilen för första gången efter vintern. shit, de e 17grader å jag fryser .. illa ..


sen när jag åkte halvvägs så möter jag en cab. när man e kär i cab så ser man dem överallt. samma som när man e gravid så ser man gravida överallt.
jag hinner drömma om min cab 2 sek innan jag börjar läsa reg skylten. D .. B .. A .. fitta!!! de e min gamla .. å så ger jag från mig ett litet ledsen tjut så att bäbis tittar på mig som om jag vore tokig (å de e jag ju som älskar en bil så mkt som inte ens e min längre)
fan vad jag saknar min cab .. min bästaste bil ever .. den bilen ÄR jag. jag ÄR bilen. fan fan fan .. a ja ..
en dag i framtiden .......







så nog med nostalgi. nu söva bäbis å sen film


glömde

jag glömde visst att jag skulle få besök från nån som skulle kolla elementen idag så jag stod å gjorde negerbollar när de plinga på dörren. kladdig i ansiktet och om händerna hihi
hade glömt att ta bort sängen som stod för luckan de skulle in i oxå så de fick de fixa själv, jag var ju kladdig! :P hehe



just nu kryper bäbis runt och smackar! smack!

grodan!

ps. hej till hans´ nyfikna jobbkompisar!

resa och uppdatering

nu så e jag hemma igen. allt som vanligt å så. ska dra lite i korthet vad som hänt eftersom jag inte riktigt gillar att skriva om saker som hänt för massa dagar sen.

torsdag:
åkte hemifrån vid 0730. stannade i v-ås och bäbis kräktes ner bilen.

2 sek innan de kommer en fontän

vid lunch kom vi fram till kristinehamn för en detour och hälsade på monica (och familjen). sen en kort biltur (och en sovstund för bäbis till väse och fam svensson.
en massa bus och tevespelande, sen sängen riktigt riktigt tidigt.

fredag:
dumpade alla ungar (sammanlagt 5st) hos Micke och tog med mig Marie och åkte till ch-berg för lite fönstershopping/shopping.
martin dök såklart upp å de var himla kul å träffa honom igen. typ 3 år sen sist ju! galet!

lördag:
åkte vid 9 mot arvika för att träffa julia, tog en snabb promenad i stan och lämnade en souvenir på petters bil (som vanligt) och snackade massa smörja (som vanligt) ;) med julia.


vid 1330 åkte vi mot gävle.
framme vid 1845 hos mina föräldrar där leo skulle spendera natten. åkte sen tillbaka från där jag kom i 30min (alltså hem till hans!) :P

nu e vi i fas tidsmässigt igen. :p haha

hemma hos hans var han och 2 av hans kompisar och en riktigt trött å sleten sara. dock så blev vi uppe till 4 (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) innan vi stupade i säng. haha .. riktigt rolig kväll trots trötthet. :p hihi

igår åkte vi hem till föräldrarna för å hämta leo. han skötte sig utmärkt. hans alltså ;)
blev kvar ganska länge, var inte riktigt meningen men de bara flöt på. hihi

sen åkte vi hem till mig idag å hade en (till) trevlig kväll som blev lite för sen igen, såklart. tror hans åkte vid 2330 i gårkväll .. :p hehe



idag ska spiralen in! läskigt värre!!!!!!! men den måste ju in :P haha ..
ska ta en sväng förbi lampaffärn å hämta lamporna jag beställt oxå (om jag kommer ihåg det)

ska försöka hinna/orka damma persiennerna oxå, det börjar verkligen bli dax.


åter ikväll

nu e jag snart hemma igen. woho!

rätt dag - inte

kul att bäbis e skit jobbig idag (läs natt)
jag vill bara svära skrika slänga saker i backen. nä helst av allt vill jag S O V A. 1½timme har jag fått. tack .. tack så jävla mkt.
hade de varit en vanlig dag imorgon hade de inte spelat alltför stor roll förutom att jag vore grinig men nu ska jag köra alla mil till värmland imorgon bitti. kul ..

känner mig så jävla bitter. kul start på dagen.
iaf så har de gått 2 timmar nu sen bäbis vakna. han skrek nonstop i 45min sen gav jag med mig å gav honom mat. första bakslaget på en vecka. bra jobbat iaf men de räckte inte utan han fortsatte skrika. klockan 2 (1½timme senare) kom han upp imin säng och fick krypa runt i 30min men nu har jag tröttnat så nu ligger han i sin säng å skriker. en ny blöja fick han däremellan oxå.

känns som de här var helt fel dag (natt) att krångla på .. verkligen ..
(gissa vem som har ont i huvet)

å förresten kul om han e sån när vi bor hos svenssons eller julia. a ja .. bara å bita ihop

kul i jul (höll på skriva kuk i jul)

men usch!



nu har de börjat
- vill du köpa jultidingar?

2 som varit här idag redan .. suck ..
jag vill inte öppna men måste jag då leva med nerfällda gardiner resten av hösten? (ja de e höst!!!!!!!)

bilder å babbel ..

ett tecken på att jag har tråkigt e att jag inte kan slita mig från datorn .. sitter å surfar mest hela tiden utan att egentligen nåt nytt händer. trist värre.

tog fram platsmuggar förr å byggde torn av dem men jag tröttnar ju fort, jag e ju inte barn. (tyvärr vad ska jag nu skylla på att jag itne dricker kolsyra) leo har lekt med dem och med klossarna hela dagen.




hade lite skrattfest bland muggarna på golvet tidigare idag oxå. btw så får man inte vara rädd för takdropp heller! kolla in slemungen! haha



jag sov middag mellan 1430 och 16 oxå, vääääldigt skönt eftersom bäbis tyckte de var morgon innan 5 imorse!! galet. men så e de å vara morsa. bara å bita ihop. de som kan bli bra med att åka iväg oxå, få en nystart. kommer ju ihåg hur de var förra gången jag kom hem från värmland, då slutade jag amma tex å de gick ju kanon.

har inte packat mer än 2 ombyten till mig å 2 till bäbis, massa blöjor, bärselen och kameran. hmm .. en handduk e nog bra med.
mental note: handduk
dessa dagar kommer gå fort å tur e väl de! hihi hoppas jag kommer iväg tidigt imorgon


 
nu e de middagsdax för bäbis! lax med potatis och ärtor blir de

tortyr

japp, epilator = tortyrredskap. 1½ben klara jag innan de sa stopp

snabba puckar och bäbisar

yes i morgon bitti drar vi till värmland. har ingen direkt plan som vanligt utan tar de som de kommer. e så himla skönt å kunna göra så. me like spontanitet.

var hem till mamma å pappa å snodde med mig resesängen oxå (shit vad trasig den var) å inte blev den så liten som dagens resesängar är. a ja .. ska bara ha den några nätter, max! de e ju 25år .. å rosa .. haha




hmm vad ska man packa .. måste tvätta en tvätt oxå. hinner den torka? a ja .. i värsta fall får jag ju köpa lite saker som jag inte fått med mig men de löser ju sig ..
e lite ledsen att jag inte kommer träffa hans på ett tag men jag hoppas verkligen han har tid på söndag när jag kommer hem. ska försöka komma iväg tidigt på söndagmorgon.

hmm .. inget mer för nu ..

kåt!

hmm .. blev superkåt på en värmlandsresa nu. en natt e fixad, måste bara fixa 2 till för annars e de inte värt de.
a ja .. ska försöka sova å INTE tänka på de .. (lycka till)

kan själv!

som brorsan sa när han var här idag: vad snabbt de går! när de händer saker framför ens egna ögon så känns de så himla konstigt. igår kunde bäbis INTE hålla i flaskan själv, men se vad ungen gör idag.



lycka till å få ett kort på andra katten förresten :P hihi



jag sitter seriöst och funderar på en tripp till värmland igen. vill ju åka dit i höst iaf.. denna månad skulle ju passa, eller nästa .. hmm .. svårt de där ..
behöver ha nånstans att sova bara .. två eller tre nätter vill jag spendera där iaf.
a ja .. nu ska jag kolla på 8lings mamman på femman. (galen tant förresten)

kläder

har precis rensat ur leos byrå. kvar blev i stl 74:
3st kortärmade bodys
3st långärmade bodys
2st t-shirts
ca 10 par byxor (bra att jag köpte 20par byxor på tradera för 200:- i stl 74-86 förr)
2 st tjocka tröjor och en jacka

jaha lixom .. :p vet ju jag vart jag behöver spendera lite pengar nu då .. undra om de blir tradera eller köpa nytt? beg känns inte lika viktigt att vara försiktig med så de skulle vara bra .. jag vet!!! jag går på bakluckeloppis på söndag!!! haha :p så blir de

över och ut


T-shirts - Långa ärmar - Korta ärmar

kan lägga till att de jag köpte idag var i storlek 80 så jag har lite backup. även 2 st vita t-shirts i storlek 80 från mammas jobb har jag oxå

snabbshopping

sitter å väntar på att brorsan kommer över nu. blev lite snabbt och ogenomtänkt med shoppingen men jag gjorde bara av med 250kr.

det blev följande:


En halv tjock tröja som jag dregglade på förra gången jag var på stan oxå


En smårandig tröja i storlek drunkna*. Och subway till mig.

Har aldrig varit på subway förr men de gör goda mackor men inga WOW-mackor, men goda iaf.
Har jag nånsin sagt att jag älskar rea? :P (vem gör inte de om de e nåt man finner å vill ha)


Vattenkanna, sandkakaform, nät till leksaker i badkaret, spade och trädjur/figur. Allt för 30kr!!!

*storlek drunkna e stl 80, just nu iaf, passar ju snart.




ska försöka plocka upp lite leksaker tills brorsan kommer iaf.
har väl ca 10 min på mig eller nåt

trött och kritik

just nu e jag fasen trött jämt. vi har ju som bekant slutat med nattmat å de slår tillbaka så himla mkt. men vi överlever. :P 
igår somnade jag strax innan 21 å i förrgår somnade jag på soffan innan 20. allt går ju i vågor. men å andra sidan så verkar all bäbis´ energi läggas på att krypa. :p haha

tyvärr blir han så himla grinig å otålig av alla energiurladdningar. tex hade vi INTE kul igår em/kväll, bara massa gnäll och missnöje.
å att han sover 3-4ggr om dagarna (borträknat nattsömnen) e heller inte så himla kul ju. kan ju knappt göra nåt känns de som. vill å andra sidan inte göra nåt heller för allt man gör kostar pengar å nu har jag gjort en riktigt seriös budjet oxå som ska hållas. ingen snål budjet men inte så mkt rum för onödigt.
känner att de e dumt att ta bilen å köpa mat å sen åka hem, varför inte göra några saker samtidigt? ska hem till sätra nån dag denna vecka så jag tar handlingen då och ska lämna tillbaka en tröja på valbo oxå så jag tar de samtidigt, e ju bara små ärenden.

just nu sitter bäbis å gnager på byggklossarna och jag sitter å halvt sover å halvt skriver.

känner mig väldigt stolt ang de förra inlägget.
vi svenskar e inte så himla bra på att framföra kritik till varandra, positiv eller negativ. positiv e obefintlig och negativ blir oftast så personlig eller det tas för personligt.
men de kändes så himla skönt att nån läser min blogg och har fått uppfattningen att jag e duktig å stark.
visst man behöver inte alltid ha bekräftelse men visst e de trevligt att höra ibland?

jag ska försöka mig på att ge lite kritik prick nu.
Julia: Du inspirerar mig att tro på kärleken. Med allt som Stefan hade i sitt "bagage" och ändå ser jag bara oändlig kärlek mellan er (eller från din sida iaf eftersom jag sällan träffat stefan men kan inte tänka mig att han e nå annorlunda)
Linda: Tycker det e så himla bra att du vågat satsa på utbildningen och jag hoppas verkligen du får de barnmorskejobb du vill ha. Du skulle passa så himla bra som det ju! Bara du inte fastnar på nån ungdomsmottagning i nån by. :-)
Sara: Finns nån mysigare ung familj? Ni lever verkligen i drömmen, med hus, hund, volvo, resor och familjeliv. Min dröm iaf, inte nödvändigtvis allas dröm.
Cissi: Jag har bara en kommentar: Kul att nån gör det i rätt ordning. (priceless) Jag e så himla glad för er skull.

Har många fler men jag kom på att de e nog ointressant för alla att läsa.
Jo en till vill jag ta upp. En bloggmamma jag följt ett långt tag nu. Mammabecka. Fram till för nån vecka sen så levde becka med 3 barn och sambo sen hände nåt. och nu har becka och barnen flyttat från killen. det speciella med henne e att hon e 18 år och barnen e födda 07 och 08. (yngsta är tvillingar) jag e helt fast i hennes blogg iaf. (så då var reklamen slut)



idag har jag ingen plan alls för oss så vi får se vad som händer.

asså leo tycker de e så himla kul att jaga katterna. både till fots och med bilen. alltså krypandes eller i gåstolen.


btw nån som vill sälja en billig å bra resesäng till mig? å en barnstol? billigt ska de vara :P

typ nåt sånt



fasen har bara ägnat tid åt bloggen nu på morgonen :p hihi.. förutom en grötfrukost



blev ju blondare igår oxå. så här blev det iaf


får vi se nu vad vi hittar på idag. å de e mössa på för bäbis för de blåser ute å han e lite förkyld.

Ang att vara gravid

Fick en kommentar ang förra inlägget som jag måste svara på.

Hej. Hittade hit för ett par månader sedan och fastnade. Tycker att du verkar så otroligt duktig och stark i allt du tar dig för1 Men att kommentera är egentligen inte min grej... Dock kunde jag inte låta bli nu när jag såg det här matinlägget. Det är som så att jag precis tagit reda på att jag är gravid, och tänkte om du som skapligt nyligen gått igenom en graviditet har nå tips på bra sidor att läsa på nätet? Jag är helt lost, ingen av mina vänner här barn än...

först måste jag skriva att de känns knappt att jag varit gravid. har jag de? shit .. jag minns knappt nåt asså .. jag minns fikat med julia och besöken i väse. å all stress med flytten.
men frågan var ju vart jag fick min info från.

personligen är jag sån som vill ha information på papper (tex har jag aldrig e-faktura utan jag vill ha pappersfaktura) så jag har läst en massa (begagnade) gravid tidningar. finns bland annat på bvc har jag märkt. att låna för stunden .. eller mvc men där har jag inte läst dom. :p men köp på affärn finns 2-3olika varianter som de står mest lika i men jag skulle köpt alla ändå för man kan ju missa nåt.

min fråga till N är: är du ensam eller är ni två om graviditeten? (snart 3) :P om man e ensam behöver man finna annan sorts information om vissa saker. tex om f-kassan som är en djungel (även om man e 2). läs allt på hemsidan på f-kassan så fort som möjligt för dina tankar kommer att vara fyllda med spänning och förväntan inför barnet när de börjar närma sig. gå på informationsträffar på f-kassan, de gav mig lite mer kött på benen (eller vad säger julia?)

om man ska föda ensam så måste man börja tänka igenom hur man vill ha de. doula? finns nån som kan skjussa till sjukan när de e dax? eller kanske snitt?

bry dig inte om kläder så himla mkt till bäbisen just nu, bry dig om dig själv istället.

läs på livsmedelsverket ang vad för mat du ska käka eller ännu viktigare INTE käka. skit i om du går upp i vikt, de e ju en bra ursäkt att vara gravid! jag gick upp 30kg!!! (å ändå vägde ungen bara 3.8kg när han kom ut)
längta inte efter järntabletterna som man måste käka (de flesta iaf) utan börja redan nu att göra en vana att käka järnrikmat så slipper du dem ett tag ..

(jag vet att frågan var vilka hemsidor du "ska" läsa men jag kände mig inspirerad att skriva av mig om mina erfarenheter ang graviditet oxå. har nog aldrig gjort de. mest julia som fått höra mina kloka tips innan ;) å om du vill korrespondera mer så finns jag på min mail [email protected])

om saker att skaffa till bäbisen så tänk praktiskt. jag e ingen som gillar att gå på promenader så jag gissade att jag inte skulle gå så mycket när jag fått barn heller så jag skaffade mig en billig vagn (men ny och bra för mig) och där sparde jag lite pengar som jag lagt på annat. allt behöver inte vara nytt.
spjälsängen fick jag av en bekant och med lite färg och nya skruvar ser den som ny ut, galet gratis. (nästan iaf) :P

jag följde min graviditet på www.gravid.se vecka för vecka men tyckte att deras information var dålig. 

som sagt så surfade jag nog inte så mkt ang graviditet utan mest för själva bäbisen och tiden efter graviditeten.
om jag undrade nåt så tog jag upp de med barnmorskan på mvc (eller med brorsans tjej linda som förövrigt e i umeå och ska plugga till barnmorska) :P

jag e ganska avspänd när de gäller allt i livet, stressar inte upp mig å så utan tar de som de kommer så jag hetsade inte upp mig så mkt om de var nåt jag undrade på i grav. de mesta e ju normalt och om jag blev oroligt så googlade jag symtomen :p haha .. dagens informationssamhälle ..

dock läs allt du får av barnmorskan. en å två ggr. spar allt. kan bli att du kommer på en fråga lite senare och vet att du läst de nånstans å då finns de ju där i högen med papper :P



ojoj, som vanligt har jag skrivit alldeles för mkt för att orka läsa igenom och kontrollera vad jag skrivit egetnligen. babbligt som vanligt. :)

komihåg att ta allt man läser om graviditet med en nypa salt. passar de in på just dig? hetsa inte upp dig över att de inte stämmer till 100% på dig och försök å sätt fakta i din livssituation.

förresten har jag ett sista råd!!! klipp inte av dig håret!!!! de e bara hormonerna som vill det.



summan
Livsmedelsverket
Gravid.se
Försäkringskassan

vill du ha yttligare tips om bäbisprylsidor har jag massor med sånna på lager med! :P men de e inte viktigt just nu i graviditeten ju.


v.9 - v.25 - v.37


ULbild v18 - Jag å MC - Magen 2v efter snitt



jag har å andra sidan massa frågor :P
hur långt gången?
hur känns det?
planerat?
bor ni bra eller behöver ni flytta?
hur har ni det ekonomiskt?
kontaktnät? föräldrar?
hur gammal är du?
vem är du? :P :)



så nu har jag skrivit av mig babbligt å dant som vanligt. kommer snart med ett "vanligt" inlägg :p



förresten så e de ju några fler som har nya barn som läser min blogg, har ni nåt att tillägga och tipsa om?

RSS 2.0