återkommer

bjuder bara på en bild innan jag återgår till filmtittandet.
kollar på bröllopsfotografen, e väl helt okej, lite väl fördomsfull men men ..


tripp trapp

har varit iväg på en liten tripp.
får se om de kommer några bilder senare ikväll eller imorgon. beror på dagsformen på ungen :p eller snarare kvällsformen ..

låtsas mat och nätshopping

leo har börjat leka med låtsas mat .. eller vad man nu ska kalla de. har går omkring med en tallrik med inget på, stoppar fingrarna mot den å greppar luften och bjuder i munnen på mig. och på sig själv, samtidigt som han "mmmm"ar. ser så himla gulligt ut. å så säger man "tack" å "mmm"ar tillbaka. då går han ett varv runt bordet eller en sväng å upprepar "mmm" och tack (eller ack ack) som de heter på hans språk.





idag har vi varit på banken å satt in lite pengar jag hittade här hemma. alltid trevligt å "hitta" pengar :p

å efter fönstertvätten så mår huvudet mkt bättre. inte 100 men bättre iaf.
jag har nog aldrig haft alla persienner uppdragna hemma nånsin. men just nu har jag de, tack vare tvätten. haha .. jag brukar ju bara vicka persiennerna när jag går upp. å i v-rummet blir de ju så varmt om solen lyser så där e de nerdragna jämt under denna tiden på året.



jag har fastnat i en bana på settlers oxå. så irriterande .. så de ligger nere nån dag nu .. fast jag kanska tar med datorn till mamma å pappa ikväll å spelar där .. haha ..

ska hämta ut kläderna jag beställt från HM idag oxå. vinterkläder till leo och lite diverse kläder till mig, med betoning på lite. ska bli kul, alltid kul med nya kläder ju.



jacka + byxor till leo



klänning till mig som jag verkligen hoppas att jag kan ha



jag har aldrig förstått mig på de där med "treggings", vad tusan e de .. men iaf så tänkte jag: må de bära eller brista å så beställde jag ett par sånna oxå .. undrar hur de blir bara ..

ont i huvudet .. :(

idag har sara riktigt ont i huvudet .. hade de på känn redan igår med rygg ont å så .. de e lixom en indikation på att huvudet inte vill vara med.
känner mig illamående å har massa ont i huvudet. :(

men ändå har jag fått för mig att putsa fönstren. redan förra året när de målade om fasaderna på huset blev de fläckar på fönstren som jag inte orkat ta itu med .. men nu så e de borta ..
även hela kvällen igår spenderades i renhetens tecken .. först av mig själv å sedan huset.
bubbelbad med efterföljande städning av badrummet. haha .. även köket fick sig en genomkörare.



ikväll åker vi hem till mamma å pappa å sover för i morgon ska vi iväg på en lite tur. blir till å vakna tidigt men men ..:p

massa ordbajs

idag har vi mest gjort ingenting igen.. men som sagt, vi har ju semester!
lekt, målat naglar, läst bok osv. å sovit middag :p både jag å leo har gjort alla de sakerna. :p

när vi var till lekparken så gick leo hela vägen hem själv. så himla duktig var han. vi var alltså i den stora lekparken å så gick vi en liten omväg hem för att jag ville gå lite. men han gick själv. med 7 st stenar i famnen.

sara har varit duktig å köpt vattenspridare och gräsfrö så vi får en hel gräsmatta nångång. rea serru.. 96kr för båda sakerna.



lagade världens bästa mat idag.
jag vet, jag nämner mat när jag har lagat de. som tex kesolasagnen som ni kanske kommer ihåg, men den var ju oxå gudomlig.



detta är alltså fiskgryta thai-style. sååååååååå himla underbart.
lök, koriander, kokosmjölk, currypaste, salladslök och fisk med nudlar till.






leo ville ha på sig hörselkåpor och stövlar idag. okej då ..





har jag skrivit att jag bara ska använda kontanter i några månader from nu? iaf så ska jag göra en budjet varje månad om hur mkt pengar som får användas. plocka ut de ur en automat (som jag har inte rört på massa massa månader) å sen bara handla med dessa kontanter. KON-TANTER .. läskigt ord.



denna vecka har jag 1000:- för mat och annat i inköp. och hittills denna vecka har jag kvar 260kr. haha .. men då ska tilläggas att jag köpt ett smörgåsjärn för 200kr och varit på rusta och fyllt på duschkräm, fryspåsar osv-lagret.
å då har jag alltså handlat mat för hela veckan, inkl frukost. (det e alltså inte 1000kr för bara maten jag har i "budjeten". det har varit VÄLDIGT mkt mat för 1½person (enl nån sorts schablonbelopp ska matkostnaden för 1 vuxen och ett barn i åldern 1-3 vara 2650kr/månad (ca 600kr/vecka)))

anledningen till detta med kontanterna e att jag vill se om jag kan spara mer pengar varje månad än vad jag gjort hittills. för nu har jag kommit på vad jag vill göra med pengarna.
har verkligen nåt konkret att spara till nu. behöver ca 50 000. e ganska mkt men min plan e att få ihop så mkt som möjligt tills hösten/vintern 2011. alltså jag har 1-1½år på mig.
vill man nåt tillräckligt så går de. fast det ska inte gå ut över min å leos vardag. vi ska fortfarande leva ett bra liv.




de e allt en liten leo på gräsmattan med bästaste bilen. (lägg märke till den eminenta midsommarstången!)




igår låg liten i sängen i 2h å 45min utan å somna. riktigt länge, alltså utan att klaga alls. hörde bara lekljud å att han pratade. helt galet. somnade strax innan 22. å sen upp kvart i 7 imorse. suck ..
inte en enda gång vaknade han i natt heller. igen ..
vi har lixom avskaffat nattvällingen nu oxå. fast för min del kan han gärna få den så han får lite extra mat och kanske går upp lite mer i vikt. men han svälter ju inte. jag lovar.
till å med grytan från idag slängde han i sig ju. mums!






leo vinkar numera till allt å alla. såfort man säger "hejdå" så vinkas de. tex när man betalat i kassan på ica, då säger man ju tack å hejdå å det uppfattar han å börjar vinka. han vinkar till folk som går förbi när man e ute på promenad. han vinkar till katterna som han ser men e påväg bort. han vinkar till å med till magen medan man knäpper eller drar upp dragkedjan på pyjamasen.
de e ett väldans vinkande på honom. haha .. men han e ju såååååååå söööööööööööt. hihi



nu ska här spelas settlers. (å jag tycker mig höra att leo har somnat, kanske)

Uppdatering 7min senare: Nej han sover absolut inte.

underbara natt

jag hade riktigt jävla skitkul i natt! shopping, vattenland, riktigt gamla vänner och grillning! åh vikken natt!


nu ska jag åka å handla, tillbaka till vardagen igen.

hade!


semester!

just nu bara är vi. vi har ju semester!! :p


varmvatten

brände min hand i vattnet från kranen nyss .. får de verkligen vara så varmt vatten i kranen? gjrode ju tok ont .. å mina händer e ju ganska tåliga efter x år på mcdonalds .. tänk om leo skulle råka slå om till varmt vatten å skålla sig .. handen e röd röd röd å de kliar eller sticker eller vad man kallar de.



sovmorgonen

leo har sovmorgon idag igen .. klockan e 9 å han sover .. men jag har ju semester så de gör inget :p hihi

vaken eller inte?

inte ofta som jag vaknar före leo, går upp gör mig ordning å e klar .. å han fortfarande sover. hmm .. har nog aldrig hänt förr .. han brukar alltid vakna när jag håller på å "stökar" iaf .. men de händer just nu .. liten sover å klockan e 8!!!! jag gick upp för 20 min sen å ändå har han sovit helt okej inatt. han var upp i min säng å myste lite vid 4 å sen vid 5 gick han å la sig i sin säng igen.

idag jobbelijobb å sen semester .. woho!

kort om dagen

bra dag.
jobb.
fiska.
sova.

god natt

nu sova bara för att gå upp kl 6 i morgon å jobba igen. får se om de blir en tur på sjön å .. vi får se vad vädret vill. god natt

btw så börjar de bli mörkt på kvällarna .. så himla skönt, men påminn mig i höst hur skönt de e på sommaren att inte ha så mkt kläder på leo. då kanske jag börjar gilla sommaren mer

kallt

damn vad kallt de e idag. 12 grader på termometern just nu .. sitter här i myskläder med dörren öppen å fryser ju!

men men .. i dag blir de hem till mormor å morfar igen, eller mest för att leo redan e där. tyvärr kommer MIN mormor förbi men jag får väl stänga in mig på kontoret å spela dator eller nåt.

ska dra snart .. kanske åker förbi mcdonalds å köper lite lyx frukost ..

kanelbullar?

nyss hemkommen från jobbet.. jag mår bättre än på ett tag just nu .. allt känns kalas lixom .. leo e borta hos mormor å morfar men de gör inget .. destå mer musik kan jag spela "sent" på kvällen .. haha .. :p

ikväll blir de film, chips å dip igen .. haha .. mår jag bättre för att jag tröstäter? tröstäter jag? hmm .. konstigt .. men gott e de å de går ju i perioder :p

ska försöka få lite vatten på kroppen för att tvaga bort lite svettlukt oxå .. haha .. man luktar ju inte kanelbulle efter jobbet direkt ..

trötter

fattar inte hur trött jag kan vara .. å absolut inte varför jag e trött.. menmen .. god natt, i 20min, sen måstejag göra mig ordning för attjobba

torsdag

jag har svårt att sova till ljud men e man trött så e man.
sov bra i natt å leo vaknade lite innan sju. ändå var jag super trött å bara ville somna om .. så efter en timme vid kl 8 så la jag mig på soffan å somnade om. hade fått ett sms när jag vaknade å vårt nystädade hem såg ut som ett bombnerslag modell nr 3 (av 5) men jag har sovit gott i 40 min .. precis de jag behövde.

idag blir de en sväng på stan å lämna lapp till arbetsförmedlingen å sen jobbelijobb. leo ska vara hos mormor å morfar dessa dagar när jag jobbar. lite som sommarkollo för honom .. hade!

video!


leo kollar i kataloger :P undra vikka sidor han fastnade på .. å om ni undrar över suddigheten på bilden finns förklaringen i videoklippet nedan.

vet itne riktigt vad för köpbehov jag har fått just nu ..
beställt 8st filmer å ett datorspel för ca 500 å 200st namnband att fästa på leos kläder för 260 å sen vinter å höstkläder till både leo och mig för 1800 kr.

men men, fick iaf lönespecen idag å det ser bra ut .. å då slipper jag ju köpa det sen om jag har sämre betalt då.
plus att jag gillar att vara ute i god tid .. (heter de plus eller pluss?)



vi har hållit oss hemma hela dagen idag iaf. lekt å stökat ner typ .. haha .. har vattnat 2 ggr idag å jag skulle gärna vattna en gång till .. regnar de inte imorgon så köper jag en vatten spridare tills på fredag för gräsmattan gör nästan ont att gå på ju å på framsidan e de inget grönt kvar alls








en måltid som e helt ointressant men slutar i lite busskratt





vad e de för dåligt program på femman kl21 ikväll? (nu alltså) BBklinik (förlossningskliniken var upptaget?) som visar vanliga mäniskors arbete genom en förlossning .. förra avsnittet (det första) så var de en kvinna som skulle till å föda å mannen å deras äldsta son bara trackade henne hela tiden .. fattade verkligen inte jargongen i den familjen. å sen bara slutade allt .. var ett riktigt konstigt upplägg å klippning i programmet.








pet pet! skulle bara filma lite när han springer omkring å leker på baksidan men de ville inte han

nappbarn?

när jag tog upp leo i natt när han var ledsen hade han en napp i munnen!!! märkte de inte förrä vi låg i min säng å jag skulle pussa honom godnatt igen.. hmm, hade han svårt å hitta nellie som e 25ggr större i mörkret eller? haha



jag vaknade upp med världens bakishuvudvärk oxå. för mkt chips å dip igår? haha ..

har inte riktigt bestämt mig för vad vi ska göra idag .. antingen valbo en sväng å bara kolla, eller bara vara hemma å sega .. ja, de e typ de 2 alternativen jag kommit på hittills .. har ju lite å göra här hemma men jag har ingen lust alls .. kroppen e som sagt inte alls med idag .. vi får se vad som händer ..
nu har leo fått tag i hushållsrullen å gör konfetti åt mig. tack tack :P

tisdag

de blev vagnen ändå. prutade ner den till halva priset så om de inte vill ha den sen så e det skitsamma. 200kr betalade vi.

å pop hade inte tröjan i rätt storlek som jag ville ha, suck. men de blev iaf duschtvål för 200kr :p
blondering e inköpt å ska användas imorgon e tanken.



i övrigt idag har vi städat (ja numera hjälper leo till så gott han kan å förstår. ibland när man ber honom ställa tillbaka skorna på hyllan kan han komma till en med yttligare ett par skor man han försökte iaf)

varit å handlat chips å dip å ska ha filmkväll här i min ensamhet. wow.

har oxå inhandlat nr 5 på blöjor för första gången till leo. får vi se hur de sitter.
gillar byxblöjorna nu på sommaren. enkelt å bra.


nu ska jag förbereda dippen osv. hade


leo nyss


snart lite mer shopping

eftersom jag e helt kär i citus-serien från body shop så ska jag ner på stan å köpa duschkrämen idag tänkte jag. ska även köpa mer blondering då utväxten börjar bli liiiite för mkt för min smak.

ska nog ta en sväng på polarn o pyret å skämma bort leo med en tröja som jag vill att han ska ha .. haha, jag vill .. men men .. har jag sagt att barnbidrag e bra skit :p





ska åka å kolla på en vagn till mamma å pappa idag oxå. de vill inte ha den stora klumpiga saken längre när leo e så stor.
har kollat på denna



den tror jag blir bra

måndag

idag har leo varit hos mormor å morfar och jag har jobbat. även fått besked om framtiden ang jobb och det är en bra framtid. allt går enl planerna. mkt trevligt.

har även lagat mat från grunden idag, hur ofta händer det? aldrig ju .. hehe .. mkt gott var de iaf.

nu e jag ledig i 2 dagar å ska inte göra nåt alls. hade hoppas på att umgås lite med stefan eftersom han ska operera sig i morgon men han drar till leksand igen imorgon så de blev inget av med det.



nu blir de rast å vila i sängen. ska försöka mig på en liten dusch oxå. alltid lika skönt att svalka av sig innan man lägger sig


glömsk eller har de hänt ovanligt mkt?

glömde nämna att leo gjorde en lite kul sak nyss :p

vi grillade igår och jag glömde ställa undan briketterna. gissa vad .. liten fann dem å lekte med dem tills han tog några i famnen å kom in i vardagsrummet till mig :p säger inte så mkt mer men de blev ett dopp i poolen efter det


fynd

var på bakluckaloppis idag. de e så himla kul å fynda när de e billigt. gör inget om man råkar köpa nåt man inte villha heller för de e ju billigt. :p



3 t-shirts, 1 skjorta, 1 body och en tröja.





en overall i stl 92 (skulle lika gärna kunna vara stl 98 för den e bauta stor)



skor i stl 23. exakt lika han hade förra vintern och jag e ju nöjd med dem (30:-)

allt detta för 170:-

sammanlagt handlade jag för 201:-, blev en bok och en leksaksbil och ett sånt puzzelgolv oxå.

totalt värt de :p



nu ska jag försöka svalka mig lite i en dusch och sen film i sängen

tanke

just denna helg har de varit festival i arvika, e den inte nån vecka sen? e den gravid?
iaf, på fb dyker de upp bilder på gamla vänner å bekanta titt som tätt. den enda slutsatsen jag kan dra när jag studerar dessa bilder är: alla har blivit 2 år äldre. inget har hänt i övrigt.
samma supande. samma människor. dock nyare bilar. mer öl, mindre whiskey.

jag e glad att mitt liv tog den vändning den gjorde. punkt.


(absolut inget illa menat mot de som e kvar, men jag e glad att jag fick nya vinklar i livet)

kalas

glömde skriva att jag var riktigt askalas igårkväll. så jäkla värt de dagen efter. haha

furuvik å lite annat

well i am back. iaf just nu :P

mycket har egentligen hänt men eftersom jag inte gillar att berätta så mkt i efterskott så kommer de en del bilder.


vi har varit på furuvik för första gången.







läskig utsikt på en ..



sån här!



sen fann vi minihästar



mycket spännande



väldigt spännande när geten kommer närmare självmant



sen vågade leo sig fram å gjorde en snabb klapp å sen tillbaka till mamma






vi kör bil ibland



har varit riktigt sjuka som jag skrev en liten notis om förut




busunge



dagarna flyter på å jag jobbar en vecka till innan jag har lite semester. ska försöka hitta på nåt kul men vi får se vad de skulle kunna vara.

idag fick jag nytt tak på altanen och de blev så himla bra. städat lite å fixat en massa. ska försöka för andra gången idag att fixa naglarna. :p notera, tack.

leo sover redan och jag ska försöka få i mig lite kvällsfika oxå innan jag lägger mig. :P

hade!

kort update

har varit en riktigt lååååång dag idag .. men nu e de sängen .. å de gick bra i natt förresten, leo tog ingen sovmorgon utan vakna kl 7.15 :p

imorgon ledig!!!

nattvak

nu e de för varmt. död åt vädergudarna. varken leo eller jag kan sova. jag har slumrat i 20 min å leo har sovit i 3 timmar .. nu e klockan midnatt och vi har varit vakna i 2 timmar. (då kan ni ju räkna ut att leo lägger sig kl 19) :P

vi har: käkat massa kakor och russin (leo föredrar russin), startat en tvättmaskin (tur att granntanten fortfarande e döv OCH dum) och kollat på sex and the city på teve. nu ligger vi båda i min säng å bara är. finns lixom inget annat å göra .. känns som vi väntar ut värmen (som om de skulle funka lixom) har alla (2) dörrar öppna och fönstren i v-rum å sovrum e ocå öppna. fläkten står på för fullt oxå.
nu räcker det.

ha de varmt .. typ


min favoritkaka i värmen. till leo (som dock föredrar russin) så ger jag helst inga "kladdiga" kakor. havreflarn e en favvo (utan choklad såklart) :P

ny förskola

idag har jag ont i magen. punkt.



lämnade just leo på solhjulets förskola längre bort i s.bomhus. riktiga 80tals lokaler men men .. han såg ut å trivas å komma till ro på en gång. han ska bara vara där 3 dagar på dessa 2 veckor. resten hemma och med mormor å morfar.

trött trött trött

riktigt trött e jag .. men riktigt roligt hade vi igår. liten var en del gnällig men han har ju varit sjuk så de e inte så konstigt.

ska försöka ta mig ner på stan å köpa lite kroppsvårdsprodukter.


det här e vad jag kommer lukta resten av sommaren. hade!

riktigt kuligt :P

idag ska vi göra nåt riktigt roligt. hoppas bara att leo orkar. just nu ligger han på golvet å stortjuter.

headern

förresten så e bilden högst upp borta för att pici.se ligger nere .. ska ta tag i det snart .. nångång .. kanske :P

bilder å update

har inte haft lust alls att skriva nåt då leo har varit jätte sjuk. aldrig nånsin har haft så hög feber och i tisdags fick vi åka in till fam.läk.jouren på kvällen. men allt gick bra å nu e han väl i stort sätt återställd. bara aptiten som inte e riktigt som den ska. men men ..

dessa 4 dagar har gått sjukt fort (haha typ) även fast de har varit riktigt varmt ute.



apropå vädret, kommer ni ihåg i vintras när de var riktigt kallt å mkt snö ute? hur folk klagade då? min enda önskan då var att "folk" inte skulle klaga över värmen på sommaren då. men vad har hänt? jo det klagas på sommaren. suck .. har man själ att klaga så klaga för tusan, övervikt eller man kanske e "2", be my guest.
de blir säkert inte bättre för mig att höra allt klagande som sitter i kassan 24/7 och får prata med massa pensionärer som har en massa åsikter om just vädret.



personligen gillar jag snö snö snö snö .. :p jag gillar att klä på mig 4 lager varma kläder och ändå känna hur kallt de e längs benen osv.
på sommaren klarar jag att vara ute några dagar om man tex åker å badar annars håller jag mig mest inomhus.
idag tex så var jag ute mellan 9 å 11. vattnade och läste ut boken jag läst ett tag på. that´s it. sen blev de för varmt för mig.



apropå boken, jag älskar dan brown och de tidigare böckerna jag läst med honom har jag varit helt uppslukad av från början till slut.
denna bok heter den förlorade symbolen och de första 450 sidorna var på samma sätt som de tidigare böckerna, riktigt fängslande. men sen hände nåt .. jag blev riktigt besviken på vändningen i boken. men jag skulle ändå läsa ut boken och då kommer ännu en vändning. jävla slut alltså. nej jag skippade de sista 10 sidorna för jag ville inte veta. :(


de första 450sidorna får 5 av 5 av mig men boken som helhet får en svag 3a .. :p haha ..



förrsten var vi till lekparken en snabbis idag på eftermiddagen när de var molnigt å de blåste ganska skönt.



sen blev de ett bad





nu blir de som vanligt att kolla på teve å sova ..
btw så sover vi oftast hela nätter nu. tack.

tidigt

gårdagen var fin men riktigt varm. var på dop å sen låg jag bara å läste bok i skuggan. :P

idag blir de en båttur iaf. jag ser fram emot de riktigt mycket. så mkt att jag inte sov längre än till 6 :P nej då, de var min son som tyckte att de var morgon då. när jag gick å drog upp persiennerna så tyckte jag de var trist att de inte var nån sol å bara massa moln, tills jag insåg att de e för tidigt för att solen ska lysa ännu. den har inte nått upp över träden ju! haha ..

nu ska vi bara chilla lite å packa till utflykten. ses

dagarna bara går å går

jag åkte hem till mamma å pappa igår. å de gjorde jag nog rätt i för varmt var de. spenderade hela dagen i leos plaskdamm. blev röd på ena sidan kroppen men de var de värt. haha ..

sen lite jobb å hem å kolla på film.



idag upp kl 0630 för stefan skulle iväg till årsunda. jag stack hem å tvättade håret å nu sitter jag hos mamma å pappa igen sedan en timme tillbaka.
snart e de dop för viktor, som jag förövrigt aldrig har sett :p men de ska bli kul iaf. sen hem å vila för de kommer vara så himla varmt idag.

imorgon kanske en liten båttur. premiärturen för både mig å leo.

woho!

fredagsplanen

redan nu har besiktningsmannen från länsförsäkringar varit här å kollat på taket som gick sönder efter haglet.
resultatet blev att jag får pengar. hur mkt skulle han räkna ut å så nästa vecka borde jag ha pengarna.

imorse när jag gick upp så fann jag leo sittandes i sängen med en bok som han läste ur. så himla mysig unge, inget gnäll på morgonen utan "jag underhåller mig själv" i love it!

jag har inte bestämt om vi ska åka hem till mamma å pappa på dagen å sola å vara ute där eller om vi ska vara här hemma i några timmar. får se hur de blir. ska lämna leo vid 15 iaf å börja jobba 1515.


en vanlig torsdag

på vägen hem från dagis idag.



min lillkille e nästan alltid törstig när han kommer från dagis :P

idag blev de favoritmaten oxå, kycklingnuggets och potatismos! :p mums mums!

bra natt

leo sov heeeeeeeeeeela natten idag igen .. så himla skönt har :P

har lämnat honom på dagis redan å nu ska jag göra mig ordning å dra till jobbet. har lite ont i huvet så jag känner mig inte direkt motiverad. men men .. :P



förresten så slog blixten ner 100m härifrån igår, i en busshållplats

RSS 2.0