maten

jag käkar fortfarande LCHF men eftersom man inte riktigt har tillgång till en våg så vet jag inte alls hur det går. dock vill jag berätta att jag e nöjd med vikten och käkar inte lika strikt som när jag gick ner 5 kg ..
å särskillt här uppe då man käkar grillad korv och lite godis. jag försöker hålla mig till ost istället för godis (ibland) :) och minimera bröd intaget.

till maten går det oftast bra att käka ost och lite lite grönsaker istället för kolhydraterna. iaf i den utsträckning att jag INTEfår ont i magen. och om jag får ont i magen beror det snarare på godisintaget.

käkar MASSOR med nötter däremot. e bara 16g/100g i det .. (gränsen på LCHF ligger på 5g/100g så det e tre ggr så mkt MEN bättre än chips som ligger på ca 55g/100g.
shit vad kunskap man besitter ;)

love




Low-carb burgare på max (dock finns det ju inget max på 10tals milsavstånd från här)
den är jättegod och man blir riktigt mätt. helt utan bröd. mmm :P
har käkat den 2ggr varav en gång med mamma som oxå tyckte den var jättegod med massa sallad :)

ny dag

ny dag, nya möjligheter! woho!!!

bra dag

bra dag, så klart .. alla dagar på semestern e bra dagar.
kunde vara bättre väder man det kan det alltid. å sämre med, kunde ju ha regnat!

å som alltid e det koma på eftermiddagen för man blir riktigt trött av att vara ute.


woho!!

då var det dax för första dagen då. man vet aldrig vad vi hittar på förrän alla sagt sitt :P om det blir på längden eller tvären. men det brukar vara vädret som har VETO.
just nu lutar det åt skidor :) av nåt slag :)


vi bor alltså någon km väster om funäs. i hållan.

lång dag

med tanke på att jag sov ytterst lite i natt, somnade 22 å vaknade 0530,minus en timme i sommartid=6.5h. och igår natt sov jag 4.5h så e jag GANSKA slut nu, inget kul alls ..


framme

då var vi framme då .. håller på att installera oss i stugan.

hemma så fixar anna med posten och m med blommorna. jag hade även glömt diskmaskinen igång igår så den fixade anna, bra att de bor så himla nära (vi bor ju grannar)
tusen tack för det iaf!

åker

då rullar vi .. ska bli himla skönt å få lite vinter å snö igen. (ja jag e knäpp)

sova å geo

jaha .. vad gör man när man inte kan sova längre än till kl5.30 på en söndag?
jag HATAR mardrömmar ..

iaf så har jag fått min nya leksak nu, en GPS. lagt in över 300 cacher så när tid finnes så kommer sara spring/cykla/åka runt i skog och mark å leta gömmor. äntligen! skabli så himla kul ju

hej

(här kan ni läsa lite mer om geocaching)

hej huset



kollar på länken en sista gång och drömmer mig bort. ska visst bli snöstorm när vi åker i morgon oxå .. iaf norröver, spännande!


godnatt

nu släcker vi lamporna

fynd fynd

idag har jag å linda varit å fyndat igen .. så hima trevligt men billiga kläder ju ..





det blev en slaskeman, övre bilden.
och en boardsman och windfleece, andra bilden.

regnsetet i storlek 100. fleecefodrade och fleecejackan i stl 110. att växa i med andra ord. var ute efter en boardsman i storlek 90 men det fanns inget.
å det e ju bra att lägga på lager inför framtiden. 110 e gigantiskt stort i didriksson-mått.
kom undan med 540kr för allt detta!!! (bara ett nytt boardman går på 649kr!!!!)

lite tråkig e jag nog för jag tog samma färg på boardman som jag redan har i en storlek mindre .. så han kommer ha samma färg å form på kläderna i många vintrar framöver. men det fanns detta gröna/mönstrade och ett hel-blått i samma storlek å jag undviker ju helst blått så mkt jag kan så jag e nöjd ändå. (om man ångrar sig får man väl sälja det på tradera då, kan avslöja att jag betalade endast 260kr) ja jag tjatar om att det e billigt, för att det e billigt!! ;) :)



nu ska jag hämta leo på dagis å sen ska vi packa oss iväg till sätra för mat, tupperware, biltvätt och packning.
hej

grymt ..

fuegon e grym. riktigt rolig alltså :p


vi var lite häftiga på vägen hem å hade solbrillor på (försök att ta bild själv samtidigt som ni kör bil i stan MED solglasögon kl 2045, inte så bra bilder blir det)

käkade pannkaka innan, ingen bra mat. varken för mig eller för träningens skull :p
nu har jag lite ont i huvudet .. men men .. sova :p

hår, igår, idag=svammel

Jag har nog aldrig haft så många kommentarer som på förra inlägget om mitt hår. iaf så gjorde jag en liten snabb bild om vart håret gått av. vid den högerställda pilen har jag ju klippt av håret redan för där var det värst.



men även längre bak e det hemskt. det e alltså bara det översta lagret av hår som e helt trasigt och min sista utväg är ju att jag klipper av det men ni ser ju hur kort hår jag skulle få då så det kommer ALDRIG hända.



dagen igår då:
jag körde slut mig på gymmet och har grym träningsvärk idag och idag e det träning igen, undra hur det går. fuegon kl 19.
sen fick leo själv lägga på mat och då blir det såhär:
§
Några fiskpinnar och en sjö av sås. ingen potatis så långt ögat kan nå. men han käkade iaf upp det han tog. själv var jag deprimerad å käkade 8st chips och 3 dumlekolor.
mår sådär i magen idag.



så mkt hår åkte igår .. :( eller alltså mer i kvantitet men så på längden)



jaja .. jag vet att jag tjatar om håret men det e en riktigt big deal för mig .. :( tråkigt nog .. hoppas på en mirakellösning.



idag då:
har sovit skitdåligt i natt.. drömt mardrömmar om sjunkande skepp och kanonkuler som sänker skepp osv .. sovit bara korta stunder. kl 2 kom leo upp i min säng, nej vänta nu, jag gick och hämtade honom för han låg bara å grina utan attkomma .. så var det .. efter en timme hade han somnat om, men inte jag. på nåt sätt så hamnar ALLTID leos fötter mot mig under täcket, å i natt har han legat å sparkat å sparkat .. hade riktigt ont i ryggen när jag vaknade, nu känner jag av att jag sovit dåligt bara .. inte kul .. ska gå å lägga mig en sväng snart .. käka lite fil först.

när vi sen gick till dagis såg jag att en granne hade glömt hela nyckelknippan i låset (inte bara en nyckel, utan bilnycklar å massa andra nycklar satt oxå på knippan) så jag knackade på och sa att han glömt nyckeln i låset. men nej nej, han förklarade för mig att han brukade ha nyckeln i låset när han var hemma. (????!)
så där var man inte heller snäll då .. suck ..

snöade när vi gick till dagis, nu blåser det som FAEN å snart kommer väl solen .. underbara vår ..

hej

(nej jag orkar inte korrläsa allt jag skrivit idag så jag reserverar mig för flummighet)

no more fun

jag e ledsen .. som jag tidigare har nämnt har mitt hår gett upp .. blitt som svinto efter alla blekningar .. nu har håret helt sagt upp sig ..
har blekt håret idag igen, kändes inget annorlunda men håret sitter inte så mkt kvar .. å svinto-partiet av hår blev värre .. har klippt av mig luggen hittills ..
går inte att ha det såhär längre .. tar hur lång tid som helt att försöka borsta håret och torka det varje gång man duschat. inte kul alls .. å ju mer man sliter destå mer går av å destå svårare att reda ut ..

helst borde jag raka av allt, eller behålla kanske 4-5cm å sen låta det växa ut igen .. suck ..
men det värsta e borta nu iaf iom att luggen försvann och blev onaturligt kort.

så, nu går det blonda håret i graven oxå .. inte kul alls .. jag vill vara blond .. :( men håret orkar inte mer. jag kommer antagligen fortsätta färga det men i nån färg som är lik min vanliga ..
detta är en stor sak för en inbiten blonderare. jag mår faktiskt lite dåligt över att jag bara kan ha blont hår i några veckor till .. :(:(:(:(
kommer ha riktigt ångest den dagen det blir mörkt (-are) ..

åttat

åttat på Leos språk betyder Lukas som är Leos kusin. Jag har en bild av Lukas och Leo som bakgrundsbild på min dator så varje gång jag startar den står Leo och petar på skärmen och säger åttat. betoningen ligger på a'et för den som undrar ..

Usch vad jag körde slut på mig på gymmet i...

Usch vad jag körde slut på mig på gymmet idag. Jag var värd en present ;-) Jag gick och köpte mig en sjysst dyr BH. Jag kommer aldrig köpa en billig skitBH på HM mer. Twilfit for president. Men nu e 'slösa' pengarna slut för hela april. Hehe. Få fick det bli. Snart fjällen ju!


Fan vad jag ångrar att jag inte tog mössa ...

Fan vad jag ångrar att jag inte tog mössa i morse. Mina stackars känsliga öron håller på att dö i blåsten.


Just nu ligger jag i Leos säng med föttern...

Just nu ligger jag i Leos säng med fötterna långt upp på väggen för hans säng e rätt så liten. Ligger här å funderar lite. Leo tror nog att jag blitt galen som ligger på hans rum. Kollar upp i taket, lyssnar på radion som spelar en av robyns nyare låtar och känner lukten av kycklingen som står i ugnen. Utanför dörröppningen är det städat, tillåmer diskat och undanplockat å klockan e bara 18. Leo kollar på bolibompa. HIMLARNS VILKET BRA LIV JAG LEVER.


sms från igår kväll

så här gick konversationen igår kväll.
sara skriver:
okänd skriver:

2243: Vaken? :)
2246: Vem?
2248: Peter, tänkte se om du kunde godkänna fotningarna vi gjorde för intranätet idag :) Har du inte mitt privata nummer?
2249: Peter vem? Intranät?
2255: Peter Jacobsson. Ja, bilderna vi tog idag som ska upp på intra..
2256: Jag hinner inte nu.
2258: Hinner inte vadå?
2300: Ja godkänna. Ska sova. Ses imorgon (?)
2303: Absolut :)
2305: Godnatt snygging
2306: Oj, tack. Hade jag inte trott du tyckt. :) Ja, vi ses ju efter 10 när mötet är klart. Ser fram emot det.



När jag läser igenom detta i efterhand så e det ju skit kul .. Frågan e om det e nån som skojjar med mig eller om det e nån stackare som trott att jag var nån annan. Skulle vilja se det mötet mellan dem efter kl10 idag.
Å varför skickar han en bild på sig själv till mig när jag frågar vem det e. hmm .. bilden e döpt till peterintra så det verkar ju stämma med verkligheten.
numret är inte registrerat så det går inte att få nån hint så. mkt spännande.

jag hoppas att det blir en fortsättning :)

vår!

nu e det vår! jag såg en nässelfjäril nyss!!! woho!!


Har haft en knepig sms-konversation ikväll...

Har haft en knepig sms-konversation ikväll med nån okänd. Vet inte om det e nån som skojjar med mig eller om den är seriös. Jag spelade med iaf. Lägger upp hela konversationen imorgon.


trosor



10 par trosor för 10kr på dollar idag .. blev 20 par för 20 kr varav ett par var för små i modellen. kan ju inte ha muttlåga trosor när man inte e tonåring längre. som tur e tog jag bara ett par av dem.

i övrigt så gör det ju inget om man använder de 2-3ggr å sen slänger när de kostar 1kr styck ..

hej

ut igen

nja, vi blev inte långvariga inomhus heller .. liten ville ut igen, så okej. vi gick ut å blåste lite såpbubblor och gjorde kakor.


snö e tungt



nu har vi spenderat nån timme utomhus med att försöka ta bort snö från häcken på framsidan .. känns ganska bra att jag INTE gick till gymmet idag. :p



vet inte om det syns så väl men halva häcken, åt hus-hållet var täckt och nertryckt av snö. en tredjedel e klar.

nu ska vi bara käka lite fika å slappa! woho! .. kanske packa lite mer oxå, vi får se

lunch



dagens lunch: köttfärsbiffar med smältost, fetaost och sås. mätt mättare mättast.





någon timme efter att beskedet att jag får extra pengar så är de redan spenderade. haha .. så HIMLA typiskt mig. verkligen ..

EXTRA EXTRA

den här månaden blev helt plötsligt mkt bättre .. jag får ut 4600kr EXTRA den 31a :P woho!!!!!!!!!

ingen träning

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/dokusapa/bigbrother/article12758484.ab - varför skulle det vara tv4´s utgift?





nu e leo på dagis å jag e hemma .. har ingen lust att träna i dag så jag hoppas faktiskt över det. har lite ont i magen, käkade för lite mat igår och då känns det olustigt att träna. ska åka till dollarstore en sväng snart å sen hem å hänga. jag hatar att bara hänga men jag har ingen lust med nåt ..

hej

hemma!



han e äntligen hemma! lite längre, lite större och lite bättre på att prata. ändå hade det bara gått 2 dagar. ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

cykeltur


igår var vi ute å kollade på supermånen. den imponerade inte men det var fint.


imorse tog jag en cykeltur till affärn och handlade inför veckan. ganska bra att handla för 173kr för en hel veckas mat. me like :p


nu sitter jag bara och väntar på att leo ska komma hem. lär få vänta nån timme till men det gör inget. kanske ska slå på teven en sväng.

städ

på med städmusik och ... men hallå, jag har inget att städa .. har detta hänt nån gång?? nope .. eller det finns ju alltid långsiktiga saker att göra men inget akut just nu .. hm .. känns helt skumt. men jag ska nog gräva ner mig i ett projekt då .. vad sägs om allt kakel i badrummet? eller kanske skrubba alla golv på knä? eller (fan jag kommer inte på nåt annat så det lär bli en av dem)

borde betala en räkning oxå.. hmm, det e tråkigare, lets städa!

viktig vikt

tack för alla kommentarer på "hår" .. ska testa lite andra saker nu när jag kan lite mer :p



fan vad jag mår bra .. hade en riktigt kul kväll igår OCH jag har nu gått ner 5 kg på 4 veckor varav en vecka som jag käkade "som vanligt" .. med andra ord 3 veckor på LCHF och en vecka med kolhyrater = minus 5 kilo. 5kilo!!!! det e skitmycket .. och det är skithäftigt .. jag blir lixom glad av att det funkar .. sen e frågan om jag verkligen behöver gå ner mer .. men nu e det som det är, väldigt roligt att gå ner alltså :D


mer minus nu :P

hår


jag känner ingen med lika svinto-hår som mig själv .. håller nog på att tappa det, vet inte om man våga fortsätta bleka det. ca 1 dm från roten så e överhåret jätteknorrigt (nån som fattar) det går absolut inte att borsta när det e blött å när det e torrt (bara på ett ställe i hela håret alltså) så går alla hår bara av.. hmm .. konstig åkomma det där .. borde gå till en frisör för råd


utväxt?

spännisbild

eftersom jag numera gillar spännisbilder på mig själv så kommer en här efter träningen idag som var mkt bra. mkt bra tränat av mig *:p


synd bara att armen inet syns med :p



(å den som inte förstår humorn får tänka igen)

träning på g

damn vad sent det blev igår .. 2 gick jag å la mig å sen upp innan 9 .. riktigt seg e jag å trött ab.
men men, nu ska tränas iaf, har längtat så!


just nu

snart

pottbestyr

min son e ju faktiskt ganska söt.. kommer till mig när jag sitter isoffan och säger "ajs", som i bajs. han associerar (ja jag googlade ordet) blöja, potta, kiss och bajs med ordet.

jag frågar:
- har du bajsat?
- ja.
kollar efter men ingenting.
- du har ju inte bajsat.
- ajs.
- vill du gå på pottan?
- aaa aa.
han går i väg.
- ska jag följa med?
- nä!
jag sitter kvar men smyger efter utan att han märker nåt.
han sätter sig på toagolvet och kämpar av sig byxor och kallingar. tillåmed strumporna tar han av sig.
sätter sig på pottan, gör nr1, reser sig och häller ut pottans innehåll i toan. sätter tillbaka pottan, spolar och tar sina kläder på golvet. jag smyger tillbaka till soffan och leo kommer tokspringades efter med sina kläder och är mäkta stolt.

potträning? han klarar det så bra själv ju ;)

torsdagen


vi var på ikea en sväng. visst e det konstigt att vi bara skulle käka frukost där tänkte jag men längs vägen så kommer man på saker man ska köpa oxh lixom passar på.

påvägen hem leker leo sönder mina solglasögon men eftersom man e mamma, köper man då nya till sig själv??


nope man köper ett par egna till leo som inte går att ha sönder.

så summan blir att jag har inga solglasögon och leo har ett par.

sen sov han 3 timmar på kvällen och vaknade och var på sitt bästa humör trots alla mutor med russin, flingor, korv och saft.

Tycker att kvällens lyxfällan var mycket b...

Tycker att kvällens lyxfällan var mycket bra. Tror att det e många som har liknande problem men inte så extrema.


imorgon

jag har ingen lust att uppdatera om dagen nu så jag gör det i morgon.

leo har sovit från halv 5 till halv 8 så jag gissar att kvällen/natten kommer bli sådär .. helt slut faktiskt, jag har städat och fejjat å packat en del.

nu sängen och vänta på lyxfällan

förvirrad

jag e förvirrad ..
glad men förvirrad ..
å sen e jag lite mer förvirrad ..

jag klarar inte av att bo i denna oordningen .. å som kronan på verket är 2 bitar ur ett puzzel borta .. jag blir mentalt illamående av en sån sak .. puzzel är inte guds verk.

jag behöver organisera nåt .. då kommer jag må bättre ..

utflykt i hemlingby

leo har sovit sen halv sex. han sov ju aldrig nån middag.


på eftermiddagen fick jag tokpsyk å lära hitta på nåt. som tur e mår leo mkt bättre och var med på noterna så vi åkte upp till hemlingby å kollade på djuren lite.



efter hemlingby så åkte vi till sätra å fikade lite. sen hem å sov ;)
jag har bara legat på soffan sen leo somnade och innan han somnade fick jag ett tokpsyk å kastade undan alla legoklossar, puzzelbitar och järnvägen. e fruktandsvärt trött på att städa plocka städa plocka .. MEN det har mkt med att vi spenderat massa dygn inomhus bara liten och jag, man blir ju så instängd och uttråkad.

men men .. ska förflytta både mitt å leos arsel till sängen snart. god natt

utekille

tur att jag har en son som klarar att vara ute själv en sväng..

i natt har han sovit riktigt bra förresten. men han hostar mkt och snorar ganska bra .. men han e pigg. OCH INGEN FEBER! woho! ;)


han e där vid staketet ;) och en underbar dag i bakgrunden (fast riktigt kallt e det )

snabb vecka

e det redan onsdag? shit vad veckan går fort .. å jag verkligen längtar efter att få träna nåt .. få utlopp för lite energi .. svettas .. massor .. promenad kanske .. eller inte .. vi får se

natt

nu e det natt :)

nattmat

jag valde hemmafruarna till slut. idag e jag så pigg att jag kanske till å med tänker kolla på the middle. :P

för 5 min sen stack leo från sängen och går in i köket. ropar mamma, mamma, mamma .. går väl upp å kollar då .. å där sitter han på sin stol som ett ljus och vill ha mat ..

så han käkar pannkakor med sylt just nu .. hmm .. hade gärna gett honom välling men eftersom han inte dricker sånt när han e hemma så är det ingen ide.



dock e jag glad för allt han käkar .. han blir så himla smal när han e sjuk, han e redan smal å det blir lixom mer när han inte käkar på några dygn.

efter 2 dagar "iinstängd" hemma är mitt tålamod noll .. imorgon måste vi gå ut/göra nåt .. håller på att bli galen ju ..

ovanligt

idag är det 2 saker på teve som jag vill se, samtidigt .. det händer väldigt sällan ..

hjälp sökes

min son e inte dum alls ..

har ju försökt få i honom nån sorts medicin senaste dagarna å har inte lyckats. trots sylt-på-skeden tricket, blanda i vällingen, blanda i saft, blanda i mat. han urskiljer alltid att det e nåt skumt med maten när jag gör det.

nyss signalerade han yoghurt som han ALLTID gör på kvällen och i den smög jag i en halv krossad alvedon. betyder alltså att JAG tog portions yoghurten från hyllan i kylen som jag ALLTID gör men just idag ville han ta en från hyllan själv me det gick ju inte för sig.
försöker få i honom yoghurten som jag tagit fram och preparerat i smyg men det går inte. jaja, tillslut tar han med den till soffan, kryper upp, tar en sked och spottar ut.
HUR FAN KAN HAN URSKILJA DET LILLA PULVRET FRÅN EN HALV ALVEDON I 1DL (?) YOGHURT??
det är samma sorts yoghurt han äter varje kväll, inga konstigheter men man får verkligen inte i honom nåt ..

hostmedicinen behövde jag bara lukta på innan jag visste att han inte skulle ta den. den luktade riktigt riktigt starkt av lakrits.

tips??

fint väder ;)

jag e totalt uttråkad .. leo sover å sover och sover .. jag ligger på madrassen i vardagsrummet å gör inget inget inget .. vi bäddar alltid på golvet i vardagsrummet när leo är sjuk. lixom skönt för då kan han bara slänga sig ner å somna om det skulle krävas. så var det nu på dagen, han somnade nog mellan halv ett å ett .. kanske ska städa lite .. men orka :P

både jag å leo har fortfarande pyjamas på sig men det e ju en sån dag. :P

fint väder är det oxå. jag ser det genom fönstret :p

sjukling :(

nej leo mår inte jättebra direkt. han hostar och hostar och hostar.

även om vi var ut en sväng i går på dagen/eftermiddagen och han verkade pigger då, så har det inte gått över nåt alls .. han e snarare sämre idag än igår :(
hostan han har är lixom torr å hela han stelnar när han hostar :( mamma ska komma hit i kväll å ta med sig medicin som vi måste få i honom. han käkar inte så bra men får i honom lite lite nyponsoppa iaf. å massa vatten. han verkar törstig så vatten vatten vatten och svag saft dricker han.
sen käkade han faktiskt en pannkaka till lunch idag oxå.

btw så sov vi till halv 10 i morse, då förstår ni kanske vilken natt det var och att han mår lite kasst.


vi fördriver tiden med bland annat att bygga torn (sova är en till favoritsyssla när man e sjuk men den fångas inte så lätt på bild)


var ut i ca 3 min idag oxå medan jag hämtade posten .. haha ..

Är det nån som kan förklara lite mer om de...

Är det nån som kan förklara lite mer om det här 'P'et i rutan på teven. Jag vet att det har med reklam att göra men visas P i samband när de säger 'reklamen' eller är det i intervaller under hela programmet? Eller bara när varumärket visas (inte pratas om)? Fattar inte poängen faktisk


Smältlim is the shit. Shit of the day är s...

Smältlim is the shit. Shit of the day är smältlim.


sooover

nu har leo sovit i 2½timme och still going strong .. inte lätt eller .. :(
somnade på 3minuter helt utan gnäll oxå, vilket inte är vanligt. men men .. ska försöka städa lite

kitty!


brödet från i morse. jag var lat å klickade ut degen istället för att rulla dem därav toppigheten.


leo fick välja en tidning på affärn idag. tröst för att han e sjuker, å han tvekade inte ens att ta hello kitty tidningen. en gång har han valt byggare bob (den fanns dock inte idag) i övrigt blir det BARA hello kitty.
det meföljde posters så de åkte upp på väggen. jag e lite trött på hur hans rum ser ut men har inte råd att köpa en ny byrå ännu så det blir ytdekor istället ett tag.

kåååålhydrat

natten gick trots allt ganska bra. vaknade kl 7 som vanligt efter att ha hostats under natten en del men inte så farligt. dock har liten varit kokhet hela natten. verkligen verkligen kokhet.

sen gjorde jag en deal med mig själv. om jag fortfarande vägde 64kg efter helgen så ska jag börja käka kolhydrater i viss mån igen. typ en macka här eller där, för till maten tycker jag nu att det är godare med ost.
64kg it is sååååå..
jag käkade en macka i morse, hemmagjord, och damn vad ont i magen jag har nu OCH det var jättesött. smakade bara pålägg, som var smör (äkta) och ost. så varför käka mackan egentligen men men .. måste ju käka mackor om man ska överleva på fjället.

leo är iaf hemma från dagis idag men mycket piggare än under natten. vi ska åka i väg och veckohandla tänkte jag å sen hem å mysa.

Yes, en timmes sömn innan en kokhet Leo va...

Yes, en timmes sömn innan en kokhet Leo vaknade. Stackarn :-(


Lilla sjuklingen sover nu iaf. Men kolla i...

mms_img19445 (MMS)

Lilla sjuklingen sover nu iaf. Men kolla in färgen på kinderna :-( Min stackars plupp


Undra om jag kanske ramlade nåt igår för m...

mms_img19444 (MMS)

Undra om jag kanske ramlade nåt igår för mina armbågar är ganska blå


dagens



dagens middag: en kycklingfile, pepparchevre, riven ost, 2 bitar lagrad fårost, gurka och krämfräs sås.

hmm

lite kul att jag läste igenom bliggen nu å insåg att jag inte har en minnesbild av inlägget jag skrev kl 7.45 i morse:p haha ..

men men .. jag försöker stålsätta mig inför en jobbig natt .. leo hostar VÄLDIGT mkt i sömnen och snarkar högt, snorar PLUS att febern var på över 39 nu :(

hoppas han sover lite iaf å jag med

så i morgon blir dagis och träning inställt men det gör inget. vi kanske tar en promenad istället.

lekande sjukling

trots att jag nyss skrev att leo e sjuk (för det e han) så ville han gå ut nyss. ja det kunde han väl få då .. så leo e ute å leker medan jag fortfarande sitter här :p


*vinkvink*

sjuker

leo e sjuk
han e väldigt sällan sjuk men nu e han sjuker. feber å massa hosta. alltså, han e lika som vanligt, glad å pigg men kokhet och snorig. hmm .. alvedon och russin (en å annan bulle blir det oxå) det e kosten idag.

återkommer

ps. 38.9 i feber :(:(

me like whiskey

oj vikken kväll det blev igår. jag e forfarande onykter å har svårt att hitta tagnenterna men det går sakta att skriva iaf.

slutade med att anna å magnus lånade min super babyvakt, la ungarna och kom över. hår blektes och färgades, sprit intogs i olika varianter och guitarhero och singstar åkte fram.
halv nio slutade jag dricka för damn vad mkt jag hade i kroppen men det gick bra .. stackars marcus som jag hade lovat en whiskykväll och så slutar det med folk och en överförfriskad sara .. haha

:)

åh vikken kväll! :)

bilder från telefonen


leo leker i vattenpölarna för 2 dagar sen


galet och mina gilla naglar


före städning


efter städning


leo leker i snön medan jag städar (han e där intill staketet i mitten på bilden)


sen åker leo till mormor och morfar så jag får leka lite.


tvättmaskin på plats idag


hann även med ett bad. och ja, jag somnade i badet.

så, det e lite av det jag/vi har hunnit med idag. och idag e svulla-dagen så jag har käkat potatis till maten och några godisar och lite chips har redan ramlat ner i magen. snart rinner lite whiskey ner oxå.

en mycket bra dag helt enkelt!

dålig sömn

jag kan inte sova .. leo har varit som en tornado i natt .. å som en ångvissla .. vi somnade samtidigt kl 22, jag med kläderna på å leo i pyjamas. kl tolv bar jag över honom till hans säng å kl 01 gråter hans i sömnen. väntar på att han ska "somna om" men efter en halvtimme går jag å hämtar honom. sen börjar snurrandet och gnäll/gny.
jag gick upp kl 7 å han sover fortfarande. trött ab.

senare blir det familje lek på stan, hämta nya tvättmaskinen, kanske hjälpa anna färga håret om jag hinner och ta en whiskey eller 2 .. får se hur magen mår.
hmm, måste leta fram nåt att käka idag oxå, till alla 4.

jaja nu e jag vaken iaf så jag ska göra lite nytta innan den lilla vaknar.
hepp

core .. no tnx

core var riktigt tummen ner .. gick därifrån efter 20 minuter .. inte kul .. nu trött .. god natt

Det e riktigt svårt att varva ner efter at...

Det e riktigt svårt att varva ner efter att ha tränat på kvällen. Jag har duschat och tvättat håret, suttit vid datorn, städat undan i vardagsrummet och målat naglarna. Leo somnade på2sek, min tur nu snart? Men jag älskar att träna! Tack J för de, jag behövde känna mig fet för att börja å nu e det så kul!


helgsplanerna

struntar i gymmet idag så jag orkar med träningen ikväll .. e inte riktigt upplagd för att gå ut bland folk heller ..

blir nog bättre ikväll när det är mörkt :p
hoppas verkligen bara att anna oxå får en plats på dansen.

i övrigt ser dagarna ut såhär: (ja detta blir även en kalender/påminnelse tll mig själv som jag kan kolla på sen så jag inte glömmer nåt)

Torsdag:
17.00 Sätra
19.15 Fjärran

Fredag:
9.00 Dagis/träna
14.00 Hämtning och till Sätra för middag med fam Rickegård och Olsson/Nyman. Planering inför fjällen. Middag kl 18.

Lördag:
9.30 Familjelek med Leo på Royal
Kvällen blir det nog tröst-whisky, massor

Söndag:
Sovmorgon.
12.00 Hem till Anna å kolla lite på tupperware, ska försöka få mamma att handla lite oxå :)
13.30 Sätra för att hämta Leo

åååh-dag

lite tråkig dag idag iaf ..
gick ut från jympan efter 15min då jag inte hade nån lust .. alls längre .. feskörde lite på gymmet innan, nej ingen bra dag .. tröstshoppade lite nödvändigheter som leos behövde att ha i sätra, 3 par byxor och lite strumpor. nån som visste om att barn växer? kom nästan som en chock :P

kom hem å leo slockande å jag hade ännu tråkigare .. jag e trött i huvudet men kroppen säger ifrån .. vill sova, vill inte sova .. åååh ..

imorgon hoppar jag över träningen på dagen och är hemma å gör INGENTING istället å sen på kvällen blir det till sätra med Leo å jag till fjärran å dansar lite. sen e det helg :p



nu ligger leo i min säng å kollar på hugo iaf å jag sitter här å kollar lite på teve ..


har lite tråkigt

himlarns vad det blåser ..

å riktigt tråkigt har jag just nu oxå .. maten blir samma som igår så den e bara att värma, alltså ska jag inte laga nån mat..
tvätta gjorde jag 2 maskiner igår ..
hmm, skulle kunna plocka I diskmaskinen men det e tråkigt, leo sover. dammsög i går .. har packat en kasse till att ta med på semester.
har läst igenom allt både en å två gånger på aftonbladet/expressen/gd ..

jaja, blir väl teven tills det e dax att väcka leo då .. det där med väckningen brukar inte vara så trevligt .. brukar ta 45min-60min innan han slutar gnälla å e glad igen ..
nedräkning pågår, han får sova i 15 min till ..

hej

sovfis

jag tror inte att min son har sovit på dagis idag .. helt plötsligt somnade han .. utan att klaga eller nåt alls ..




lunch igen


inte så fina naglar


dagens lunch, ½kycklingfile, 1skiva rostbiff, pepparchevre, gurka och krämfräs-sås.
mycket mumslig å mätt e jag.







Ditt BMI är: 21.2

Resultat och rekommendationer

Under 18,5. Undervikt. Viktminskning är av medicinska skäl inte att rekommendera. Du avrådes därför att bli medlem i Netdoktor Övervikt.
19 - 24,9. Normalvikt. Det finns inga medicinska skäl för dig att gå ner i vikt. Använd istället Netdoktor Övervikt som en hjälp att hålla vikten på denna hälsosamma nivå.
25 - 29,9. Övervikt. Du löper en ökad risk att drabbas av överviktsrelaterade sjukdomar, som diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar. Vi råder dig till att gå med i Netdoktor Övervikt, där du kostnadsfritt erbjuds strukturerad hjälp och praktiska tips av erfarna experter.
30 och över. Fetma. Du löper en kraftigt ökad risk att drabbas av överviktsrelaterade sjukdomar, som diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar. Det är därför angeläget att du gör något åt din vikt. Vi råder dig till att gå med i Netdoktor Övervikt, där du kostnadsfritt erbjuds strukturerad hjälp och praktiska tips av erfarna experter. I vissa fall kan det även vara aktuellt med medicinsk hjälp.


naglar igen

målade naglarna nyss så nu ligger ångan i luften. vart absolut inte bra denna gång .. men jag får väl ha det en dag eller två iaf. kan slänga in en bild lite senare.

det gamla lacket sitter typ kvar på andra sidan fingret eftersom det var så tjockt :P
nu blir det kvälls-filen med en ruta choklad å sen sängen


kvinnodagen












så det var lite bilder från dagen. :)






dagens lunch, ryggbiff med ost och pepparost

Sovmorgon!! Det är en lyx med 1timmes sovm...

Sovmorgon!! Det är en lyx med 1timmes sovmorgon när man är småbarnsförälder. Me like!


Jag har syndat. 2 mackor blev det som kväl...

Jag har syndat. 2 mackor blev det som kvällsmat å jävlar vad ont i magen jag har nu. Suck, det ska jag inte göra om. Ååååh ont...


mat mat mat massor med mat


leo fick en milkshake som han först kallade saft å sen glass .. å det e ju en ganska bra slutsats


sen blev det lite mat idag oxå, kyckling med stekt blomkål toppad med ost och vitlökssås å mätt e jag igen.
(leo fick kyckling med pasta å vitlökssås å massa ost ;) )

imorgon hoppar jag över träningen

det e väl ingen som undgått att jag tränar ibland ..
när jag ser sånna bilder så vill jag aldrig sluta träna .. hmm .. vi får se vad framtiden utvisar ..


fattigare

2490kr fattigare .. :(

en bra sak

tagga barnvagnsmarsch i morgon kl 12.
samling 11.30 på södermalmstorg.

nån mer?


lunch



lunch .. ost, ost och kött

vikken tur att jag gillar ost då :)
jag e ju helt paff över att ha gått ner 3 kg på 2 veckor med denna kost. å visst lite grönsaker blir det ibland oxå, gärna ostgratinerade men det e middagsmat de :p

nu dusch efter träningen och förberede middagen, idag blir det kyckling med stekt blomkål och chili, så himla gott! ser fram emot middagen :)

väntan

nu sitter jag å passar på tiden för att kunna boka fuego på torsdag igen .. 3 minuter kvar

Leo och apan ligger och pluggar portotabel...

mms_img65205 (MMS)

Leo och apan ligger och pluggar portotabellen såhär kvart i tio på söndagkvällen. Sara däremot har städat och plockat sen klockan sex. Har bland annat rensat ut massa gamla papper och gjort rent spisen. Spisrengörande är som ett träningspass för armarna, mkt bra :-D Nu e det bara golven kvar men de får vänta tills på tisdag. God natt (iaf jag ska sova, och apan, får se hur Leo gör :-D )


helgen i bilder


liten på lördagmorgon


lyckan var total, vårjackan framtagen (och snabbt bortplockad igen) och i fickan fann jag denna!! dagen var lixom gjord då. looooooove! ♥


Leo testade på kettlebells oxå. e riktigt stolt över hans hållning dock så var 8an för tung för honom, lite synd faktiskt. :)


Spenatsoppa med ägg nu på kvällen, riktigt mätt blir man å gott var det. buljong i pulverform e överlägset.


såhär mkt mindre e jag i midjan .. försök undvik att titta på mitt ärrade skin på magen bara. men jag e riktigt nöjd med att slippa puffmagen.


älskar leos tågbana. imorgon blir det utökning i brio tågbane-familjen.

börjar bli gammal tror jag, vill se sport

det e nåt fel på mig .. igår såg jag fram emot vasaloppet. har suttit å kollat sen kl 10 nonstop å nu e både herrarna å damerna i mål, alltså de som vann .. såg även45 min i morse men inte helatiden, gjorde massa saker samtidigt då.

skidfeber? det e den där galna norrmannens fel :P



idag e det iaf söndag å imorgon börjar veckan om. träning träning träning och dagis för liten. just nu e jag extra taggad eftersom dieten funkar riktigt bra. minus 3 kg på 2 veckor!! woho!
5cm runt magen har försvunnit oxå .. beach 2011?? ;)

det där med dieten harjag varit riktigt strikt med mig själv, en dag har jag syndat å det e i fredags MEN idag började mamma baka här i sätra å min stora last e ju kakor å bullar så det kommer att bli en å annannybakad bulle idag med men det e jag värd.
runt maten idag så kommer jag fortfarande hålla stenhårt på dieten, inge potatis utan bara kött, sås och grönsaker. e ju så himla gott oxå.

jaja, nu e det dax för lite annat igen .. hepp

Sådär ja, då ligger jag ensam i sängen ige...

Sådär ja, då ligger jag ensam i sängen igen. Riktigt skönt faktiskt. Hoppas verkligen på en bra natt igen så jag får sova ikapp. Men nu e det film på teven som jagska somna till. God natt


ockelbo



spenderade några timmar i ockelbo idag på marknaden. mkt trevligt var de, inte så mkt folk men lite kallt. tog ca 1½timme att gå genom allt med matpaus (se bilder)






fika




blev 14 par strumpor för 100 kr varav hälften får mamma, alltid.

sen ett par skor till leo. kunde inte låta bli, till å med undersidan e häftig. 100kr kostade dem.



framme!

vi är i ockelbo!!!


bra natt!!!

åå vikken bra natt. leo sov hela natten i sin egen säng. blev arg när jag gick upp å hämtade honom kl 0630 för att han grina. jag har vaknat ca 3 ggr när han gnällt lite å för att jag e van att vakna. men jag känner mig riktigt utvilad, jag har packat matsäcken och lagt fram kläder, så om en timme åker vi norrut. woho!!!


Leos favvo apa får en åktur i micron

Läskigt. Ligger ensam i sängen för första ...

Läskigt. Ligger ensam i sängen för första gången på två å en halv vecka. Med lite fusk ju, liten somnade här å ja bar över honom i hans säng. Nackdel med att träna såhär pass sent e att ja blir uppe i varv å har svårt att slappna av och somna. Prick samma sätt som när man jobbar, det tar ett tag innan man kan somna när man kommit hem. Förresten e kolhydratintaget noll fortfarande. Ja e lite stolt över mig själv särskillt eftersom ja har kakor hemma :-)


nice!!

det var riktigt kul med fuegon. massa jobbigt å massa rumpskak som inte riktigt passar mig MEN svettades järnet! det e det jag gillar .. början bara skrattade jag åt mig själv men sen började jag räkna takten å då gick det bättre.
blir kanske inget repris på ett tag men nåt annat, som step tillexempelt. skulle vara kul.

dans fuego får 4.5 stjärnor av 5.

nu sover leo iaf. ska bära över honom i hans säng för han har sovit för mycket i min säng på sista tiden. men det e ju verkligen det enda som funkar för att söva honom men det ska bli ändring


dagen skörd av bilder .. alla bilder beror på fint väder :p






bild från hemlingby där jag spenderade förmiddagen idag



nu har jag massa energi tills i morgon när jag å leo åker till ockelbo för en dagstrip. det ser jag fram emot!

sångfågel

skön unge:
sitter å ylar med i bon jovi men sen vill han höra krokodilen i bilen ju .. det e ju i samma klass

fuegon

nu taggar jag inför fuegon ikväll .. jag lovar att återkomma om en recension .. woho!!!

från igår

gick inte att blogga igår så här kommer bilderna från igår iaf ..

leo krånglade minimalt vid hämtning så det gick bra, sen gick vi ut på baksidan när vi kom hem.
så skönt i solen













vinbärsbuskarna e helt översnöade.


hittade en glömd tomte.


måste undersökas


se där ja!


tyckte det blev lite varmt


men buffen fick vara på iaf. alla borde ha en buff. iaf en som var gratis ;)



insåg att leo kommer verkligen se ut som en tjej nästa vinter, blå overall med röda detaljer, röda vantar (han har bara röda som e tjocka, alltså vintervantar) och en blå mössa i samma färg som overallen med kitty på. hmm :p synd! me like red on him. och blått. och svart. och grönt. och bilar. och kitty. punkt.

lite bättre natt iaf

efter en lite bättre natt än i går så e jag laddad för träning i 2 timmar men leo verkar inte så laddad för dagis. vi får se hur morgonen fortlöper.

ps. har träningsvärk i axlarna .. gjorde nån sorts rekord med vikter igår, kul men nu fick man betala för det.

orkar inte

jag orkar inte mer ..

älskar, älskar massor, älskar inte?

mkt mätt på ett skönt sätt blir man av maten .. jag älskar broccoli :p denna gratäng kommer att bli en favorit.
nu badar leo iaf å jag sitter på golvet bredvid med datorn på toan. humöret känns lite bättre efter 1½timme på soffan och en ny "vi föräldrar"tidning .. inget går egetnligen upp mot dagarna då man får en ny tidning i brevlådan.
jag älskar tidningar ..

e det bara jag eller "älskar" jag väldigt mkt på dåliga dagar? broccoli, tidningar, nagellack? hmm ..
ikväll blir lektyren "barnaboken" iaf. å förhoppningsvist en unge som sover lite tidigare än 22. liten har ju sovit på dagis idag så det kanske går att söva honom i lagom tid ..

efter maten, som alltid, så e jag sugen på nåt sött .. brukar ju bli en kaka eller 7 men idag inget. idag ser jag fram emot en tallrik fil och en ruta av den mörkaste chokladen vid kl 20. det e min belöning. (chokladen alltså, filen är inom gränsvärdet)





ser fram emot torsdag oxå, först hemlingby på dagen å sen fuegon på kvällen. mest för dansens skull då .. har jag nånsin nämnt att jag har de stelaste höfter som gud skådat? en taktkänsla som döljs bra när men öser på i bilen? och att jag blir högröd i ansiktet såfort jag hjärtat slår lite fortare än vilopuls?
jaja men så e det å jag ser ändå fram emot det. hade dock önskat at tjag hade nåt mindre tajt i träningsklädes väg .. men det har jag inte .. så alla de andra 109st motionärerna kommer att se mina stela höfter och min ovana att dansa .. men jag fick väl bjuda på det då för kul ska jag ha!



kaos

efter en kaoshämtning på dagis så e vi hemma .. ont i huvudet och humöret än mer i botten. kollar på ubbe och tess iaf å e lugna tillsammans.



när leo spjärnat emot och bara skriker så spänner jag mina nackmuskler på nåt knasigt sätt samtidigt som jag kämpar med att få på honom kläderna utan att göra honom illa. så summan blir ont i nacken .. suck ..

broccoli

broccoligratängen är i ugnen nu. maten till sen .. nu ligger vi på minus med vikten iaf. äntligen händer det nåt. MEN när man byter ut kolhydrater till fett så skapas ett fruktansvärt sockersug. helt galet.
men det går bra.

å med träningen så märks resultat till viss del oxå.
i höstas hade jag det jobbigt att bära leo från dagis hela vägen hem. lära stanna å vila armarna bland annat, nu lyfter jag honom utan problem å bär hela vägen utan stopp från dagis. känns så himla skönt. äntligen ett användningsområde på muskler!! ;)

NAGLAR



försök strunta i min dåliga målning för jag skulle bara prova. å för andra delen så e det mkt snyggare i verkligheten. AND I LOVE IT!

Efter ännu en helvetesnatt så sitter jag p...

Efter ännu en helvetesnatt så sitter jag på bussen till stan. Ska ju träna. Undrar varför det inte e knökfullt på bussen som det brukar vara på kvart över nio bussen. Lov. Såklart. Det hade jag glömt. Har vaknat 5ggr inatt så jag e lagomt död. Vet inte hur jag ska göra för att få Leo att sova bättre. Måste nog ta fram barnaboken. :-D


RSS 2.0