Höstlov

Denna vecka e Leo hemma på höstlov. Vi har varit i Boulongern å lekt och matat änder. Vi har åkt buss till biblioteket i stan och lånat böcker. Vi har varit till Sandviken å köpt en leksak till Love och mest av allt har vi varit hemma och slappat. Iaf ungarna. Det e fullt upp när man e ensam hemma med två barn. Frukost, mellis, lunch, fika, middag, mellis. En ska matas 6ggr per dag och sövas 3-4ggr per dag och bytas på otaliga gånger. Den andra vill att man ska kolla här. Kolla där. Hjälp mej med det. Och det. Får jag ut å cykla? Får jag gå till kompis? Måååååste jag borsta tänder? Osv.. Tvätt ska tvättas, bord ska torkas, leksaker ska plockas upp i tid å minut. 
Nää.. Mycket lugnare när stora går i skolan några timmar även om det e drygt att behöva ta sig ut å gå de 10-15min 2 gånger om dagen som det tar. 

Idag ska jag färga håret på riktigt. Nån ska göra det åt mig alltså!! Äntligen. Har fixat med färg (blek) i så många år själv nu så det ska bli skönt med hjälp. 
Håret innan 
Jag ska inte klippa nåt utan bara färgen.  

Libero Touch

Har testat den nya blöjan Libero Touch nu några dagar. Mjukare än den vanliga men där slutar fördelarna enl mitt tycke. De är dyrare och jag ser ingen anledning att betala typ 20kr/paket extra för att få mjukare blöjor. Observera att jag skriver mjukare då de vanliga e mjuka men dessa e mjukare. Touch e mer lik Pampers i mjukhet å det e ju faktiskt därför jag väljer Libero. Det ska vara lite stelt å "hårda" kanter :-) Så länge det inte skaver eller ger bieffekter på ungen (typ röd rumpa) så gillar jag absolut de vanliga libero bättre. Ny vagn igen
Det första som åkte av vart varningslappen i bak

Sen i med åkpåsen 💙


Fast lite sanning med modifikation e det med nu vagn. Det e samma vagn; chassit och ramen på sittdelen. Bara nytt sittdelstyg :-) Men blev ju som en helt ny vagn igen. Älskar färgen. 
Trodde Daniel skulle blir entusiastisk oxå eftersom han muttrade när jag köpte den röda liggdelen å denna e ju så pojkig den kan bli. Men icke då. Han klämde ur sig att jan gillar svart. Punkt. Haha. Synd! Nu kör vi blått ett tag. Har självklart kvar den andra klädseln oxå. Funderat på sånt fluff längst ut vid suffletten men har inte bestämt mig än.. Åsikter? 

Kan inte få nog av dig
Leos lekland Uppsala

Igår åkte hela familjen plus kusin-Lukas till Uppsala efter Leos simskola. Lunch på Ikea och ett varv där inne innan avfärd till leklandet. Å där lektes det. Massor. Väldigt mycket folk och en hög ljudnivå men väldigt roligt var det. Jag tycker det e totalt värt att åka till Uppsala för denna upplevelse ;-) Haha Så mycket bättre än i Gävle även om Gävle inte hade haft vagnsförbud. Jag å Leo lekte massa själva vid ett skepp man skjuter mjuka bollar på varandra. Det var skitkul! Det var en annan vuxen som oxå var med å lekte så alla barnen runt tyckte det vart extra kul när de vuxna oxå var med lixom :-)
Vi åkte hem halv 6 och de Lukas å Leo höll sig vakna hela vägen hem men D och Love sov. Trötta så landade vi hemma å soffan och kvällsbestyrade lite. När vi skulle sova så kändes Love inte som vanligt. Han somnade tillslut men sov ovanligt oroligt. Kändes lite varm så tog tempen å lite feber var det. Ingen stor fara dock. 
Så natten i natt var väl sådär. Har vaknat minst en gång i timmen förutom kl4-5 å han ville knappt ha tröstis(-tutten) Men men. 
Han vaknade som en solstråle kl5.30 så det var bara att kliva upp de. Han var pigg å kry, febern som bortblåst. Tur att vi inte har så mycket på agendan idag. Hej!


Vikten, delmål 1

Ja då var innan-vikten nådd. Och min svulla-dag blev en svulla-helg. Eller egentligen inte svulla men äta saker jag inte ska äta-helg. Åt inte så mycket men ändå av fel saker. Pizza, chips och kakor. Åååhh kakor.. *dreggel.. Skulle döda för maryland cookies just nu. Men men.. 
Upp ett kilo av helgen och ner med motivationen i 2dagar. Helt värdelöst. Men nu e jag igång igen. Har ju invägning mån-Tors så nu väger jag "innan" vikt igen. Då e det bara att köra på mot målvikten. Enligt lifesum-appen når jag den inom 6-7veckor. Vi får väl se. Får man ett bakslag så förlorar man en vecka ju. 

Amning

Amningen har funkat bra nästintill hela tiden. Ungen blir 6månader om 2 veckor så det e jag nöjd med. Det var lite smärta i ena bröstet när vi var i Kolmården å några dagar å när jag började gå ner i vikt ganska snabbt för 2månader sen så fick han kämpa men det gick bra. Men nu börjar han själv välja bort bröstet till förmån för mat, gröt och frukt. Under två dagar nu har jag bara ammat under kvällen och natten. Å en gång på eftermiddagen innan han ska sova middag. 
Schemat just nu e frukost i form av gröt kl7 (vi vaknar kl6) kl9-9.30 Kvarg blandad med min smoothie. Lunch frukt eller grönsaksburk, ca 1/3dels burk. Sen brukar det bli en amning innan han ska sova som sagt. Sen 1/3dels burk med kyckling/fisk och potatis/grönsaker. Kvällsmål ca kl18 å då har han fått gröt med lite fruktpure på. 

Portionerna e ganska små men han e nöjd å glad för att han får mat. Liten kille ÄLSKAR mat ;-) Haha. 

Så iaf, jag suuuuger ut det sista mysiga i kvällsamningarna och på natten när han tuttar så ligger jag vaken en stund å försöker ta in allt det mysiga. Sista gången nu ju. Ska inte ha fler barn så... Buhu..RSS 2.0