Semester sista delen

11-12/7-14
Fredag:
Även om varuhuset öppnade redan kl8 så tog vi lite sovmorgon och kom dit nån timme senare. Ärligt så shoppade vi runt i några timmar, tog lunch och sen lite mer shopping. Sen var det klart. :-) Eller vi gick till bilen med grejjorna och sen en kortis på panduro outlet och in i varuhuset igen för att köpa lite sallad från salladsbaren (idag oxå) och nå små krafs som man hittade på vägen. Åkte hem och mötte upp med grabbarna som varit i Varberg och kollat på fästningen. Men blev en tredje tur till varuhuset med Daniel denna gång. Men nu köpte vi bara en tröja till pappa, en halsband till mamma, ett mobilskal till mig och ett par hörlurar till Daniel. Sen vart det "hem" och käka sallad. Lite senare tog jag, bror och Daniel oss iväg för att klättra på en bergsvägg. Jag skulle fira mig ner hade vi kommit överens om. 10-15m hög vägg av sten som jag skulle ner för. Klättrade upp på sidan och det var mer läskigt än att fira ner sig. Även om det var superduper nervöst att fira ner sig. Att stå där uppe och luta sig ut över kanten. Så himla läskigt alltså. Hur vet fötterna att de inte ska halka.. Det var min största fråga. Fråga inte vart logiken i den frågan finns. Men det var mest det jag oroade mig över. Sen vart det pytte pytte steg ner för hela väggen. Coolt som satan. Har aldrig gjort nåt sånt förr. Sen vart man lite mer modig och provade klättra i repet och sen "slänga" sig ner lite mer. Inte ta det i myrsteg utan sparka ut från väggen och släppa ner sig under tiden. Kul var det. Vill gärna prova igen tror jag. :-) 
Ja just det. Det låg ju en cach mitt på väggen oxå, det var ju därför vi gjorde det :-) Hihi 
Sen vart det hem och packa bilen och sova. 
Lördag: (idag) Vaknade. Käkade frukost och åkte mot Gävle. Färden gick kalasbra förutom ett litet missöde med en leksak. En sån som är som en ouppblåst ballong med mjöl i, som man knådar på och leker med. Den gick sönder. I bilen. Suck. Men det var inte hela världen, vi var ju nästan hemma. Skönt! 
Sen vi kom hem slängde vi ur sakerna ur bilen, laddade ner en film, slängde i hop nå lättlagat å glodde film. Nu sover Leo i sin säng (kl20.40) och jag ska kolla lite på tv innan jag somnar oxå. En mycket bra resa rakt igenom! Hejja semestern! 

Semester del 3

Än en gång, skrivet i efterhand..  10/7-14
Småstartade dagen lite sakta med dusch och frukost. Packade bilen och oss själva å så började vi de 30milen till Malmö i trångt baksäte. Varmt ute men kallt i bilen av ACn men det gör inget. Vi nöter på och landar i Malmö runt lunch. Hämtar bilen utan missöden och packar om till separata bilar för vidare färd mot Ullared ca30mil bort. Rullar in på eftermiddagen och checkar in oss i stugbyn. Väldigt varmt ute även här så att ha bilen i garaget i Malmö var ett bra val även om det kostade lite mer. Efter installation i stugan tar vi en första sväng till varuhuset i samlad trupp. Gick en sväng på hobby/fritid, leksaker och livsmedel. Köpte med oss sallad från salladsbaren som vi käkade ute framför stugan. Vi har en hel stuga till oss alla, men det e två separata lägenheter kan man säga. Mycket bra upplägg. Somnar riktigt snabbt och enkelt denna kväll lite förväntansfull inför morgondagen. 
Semester del 2

Även detta inlägg är skrivet i efterhand......
9/7-14


Har haft en riktigt bra dag i parken idag igen. Inledde dagen med lite utkikstorn och sedan ett störtregn. Lite kanoter och andra åkturer. Solen börjar gassa. Varmt. Svettigt. Eländigt. Och väldigt mycket folk i parken. Helt galet faktiskt. Inte kul att köa nånstans. Stod i kö ca20min på en karusell innan de evakuerar människorna på och den gör ett driftstopp pga tekniskt fel. Tråkigt men så kan det gå. (Den kom inte igång förrän långt senare på em) Vi hängde mest idag och Chillade i värmen. Spelade på lite sånna "kasta-saker/kasta-på-saker"stånd.. Sen shoppades det en del idag med. Ska försöka komma ihåg att ta kort på nåt av det som köptes iaf. Kan vi ha handlat saker för ca 600-700kr. Svenska kronor. Runt kl15 så tröttnade vi och åkte till den lokala affären för lite matinköp och sedan direkt till campingen för ett svalkande bad. Superhärligt verkligen. Och Leo börjar bli så bekväm i vatten. Det är så mysigt tycker jag. Och varmt i vattnet var det. Så nu har jag premiär-badat för i år. (Pinsamt sent men men..)
Sen "grillade" vi lite korv, hamburgare och kyckling som vi avnjöt utomhus i 30graders temperatur. Dagens avslutades med en kvällspromenad med min fina härliga underbara man runt campingen. Livet e väldigt bra alltså. Nu sova för avfärd norrut imorgon bitti. Beräknad ankomst Sverige ca 13.00 och ca beräknad ankomst Ullared 16-17.00. Hejja semestern!


Semester del 1

Detta är skrivet i efterhand och även publicerat i efterhand.........8/7-14


Oj. Vart ska jag börja? Ja förslagsvis börjar jag i söndags. (Idag tisdag) I söndags gick vi upp tidigt. Ingen av oss kunde sova direkt mycket eller länge. Alla har sett fram emot resan till Danmark länge. Vi åker hela vägen förbi Norrköping utan ett enda stopp. Så himla skönt. Och snabbt gick det. Käkade lite och åkte vidare. Nästa stopp blev Gränna. När vi kom dit så visade det sig när vi klev ur bilen att det var 1 miljon grader ute. Eller iaf 28-30grader. Höll på att smälta bort. Verkligen. Men vi gör det man "måste" göra dvs köpa polkagrisar och kolla på tillverkning. Mycket mysigt men ingen av oss står direkt ut med värmen som var. Vi fortsätter resan ner mot Ljungby där vårt pitstop skall bli. Det går snabbt och smidigt även dit. Känns som man kommit till en världsmetropol. Not. Söndagkväll i Ljungby lixom. Inte mycket liv där inte. Vi installerar oss på hotellrummet och medan Daniel tar en springtur så går jag och Leo en promenad för att plocka en geocach och leta nåt ställe att käka på. Nån timme senare dyker brorsan med familj upp och de installerar sig på sitt rum å sen går vi å käkar. Inte världens bästa mat men alla var superhungriga efter en lång dag i bilen. 
Igår vaknade vi alla (i 2 separata rum) väldigt tidigt igen och käkade frukost kl0630 och sen drog vi vidare. Stannade i några kommuner för att plocka burkar (man kan "samla" på kommuner) annars så drog vi bara på så vi skulle komma fram till Malmö nångång. Där dagens delmål var. Mötte upp med mamma och pappa. Gick och shoppade lite och sen letade vi parkering ett bra tag. Med dag blixtar slog ner och åskan gick och det verkligen spöregnade! Vi lämnar bilen i ett p-garage och packar in oss i mina föräldrars bil för avfärd mot Randböldal, dk. Lite trångt men det gör inget. Jag har på senare tid kommit på att jag gillar broar väldigt mycket. Vet ej varför men satt helt fascinerad när vi åkte över stora och lilla bält osv.. Så mysigt. Så att det var trångt gjorde inget alls. Kom fram till en lite by där campingen låg, checkade in oss och började installera oss i stugorna. Jag, som inte mått helt hundra fast heller inte dåligt, börjar känna mig sämre. Tar en kort promenad men det hjälper inte. Fosterställning i sängen resten av kvällen. Och sen bröt helvetet lös! Kaskad spya och kissa med röven. Alltså.. Sällan jag känt mig så matt, slö och orkeslös. Detta fortsatte hela kvällen och sen slutade det. Jag somnar med kläderna på och sover hyfsat hela natten. Vaknar 5-7ggr av magont och att jag måste vända på mig. Typ 6.30 vaknar jag "på riktigt" och går upp. Mår sådär. Ligger mest å vilar hela morgonen. Tar en kort kort promenad till lekparken men är helt orkeslös. Går upp till stugan igen. Vilar. Tar sats, går och duschar. Känner mig lite bättre. Vet inte om jag kommer kunna följa med till Legoland. Somnar sittandes i sängen så jag tar en lite stödvila. Vaknar strax efter kl9. Mår ok. Inte mer än det. Ont i magen. Orkeslös. 
Följer med iaf. 


Resan från campingen till Legoland är kort. Men en pina. Men nu ska jag inte fokusera för mycket på mitt eget mående. 
Smågrabbarna är väldigt uppspelta och exalterade. Vi åkte minibåtar och Fyrtornet. Sen börjar det regna. Massor. Men men, man ska bli mer blöt så vi går till piratskeppen. Där ska man spruta vatten på de som står på sidan och de ska spruta tillbaka och på varandras båtar. Mycket kul! Och VÄLDIGT blött. Vi åkte brandbil, bergochdalbana och Viking rivers spash! Så himla kul. Den sistnämnda åkte vi igen lite senare. Vi hänger, vi åker karuseller och bara mår bra. Ja iaf de flesta av oss, jag känner mig mest orkeslös men jag hänger med i tempot ganska bra tycker jag. Kul har vi! Jättekul! Sen går eftermiddagen fort. Mer berg-ochdalbanor och fler karuseller. Vi toppar allt med att åka LEGO canoe. Så himla kul. Och blött. Tar en tur förbi "bygg din egen legogubbe" och en korvmoj. Sen drar vi hem! E tillbaka vid kl19. Helt sjukt slut. Men vilken dag alltså. Så himla härlig! Ser fram emot imorgon när jag kommer att må bättre. (Som sagt detta är skrivet tisdagen 8/7 men vi har ju inget internet så det kommer inte upp på en gång)...... Och här kommer bildbomben


Bloggen igen då

Ja då har bloggen försvunnit bland allt jobb och stoj. Jag jobbar för fullt 7-16 varje dag och har det bra. Trivs som fisken i vattnet och får jobba vidare till hösten. Super! Ska be om nya byxor bara med fler fickor för det e så fullt i dessa så jag kan inte sitta i bilen utan att ändra om i fickorna. Hehe. 
Ja och så en t-shirt på det. En blå en ;-)

RSS 2.0