Inskolning fortsättning

Inskolningen går som på räls. Dag två var ganska tråkig för mig som förälder då han lekte så bra själv. Dag tre, vilket var idag torsdag, så var jag med i 30min å sen gick jag hem. Hann baka och åka å köpa motionscykel. 👍🏼 Sen hämtade jag honom kl1330. Funkar finfint. Imorgon hoppas jag att jag kan lämna honom efter 30min igen och gå hem. Skulle behöva åka å handla lite 😜

Efter förskola och skola så åkte jag å Leo iväg på hockey. Var internmatch för Brynäs A-lag. Jag påmindes än en gång att jag gillar innebandy så mycket mer. Men det var kul å kolla ändå. Gratis e gott. Var hemma strax innan kl21 efter ett kort stopp på donken.


Inskolning dag 1

Kunde inte ha gått bättre såhär första dagen på inskolningen. Han var så nöjd så. Sprang omkring och lekte å busade i 5timmar typ. Skötte sig riktigt bra. Åt fint vid bordet och försökte vila på madrass med de andra barnen men eftersom han sover två ggr om dagen ville han inte somna så vi lekte lite under tiden de andra sov. Han fick pärla armband med de lite större barnen som inte sover alls (2-2,5åringar) Sen gick vi hem kl14 å han somnade i vagnen påväg att hämta Leo på fritids. Där var reaktionen: jag vill inte gå hem. Haha. Han hade oxå haft det riktigt bra idag.
Efter fritids mötte vi upp Emily, Lykke och Kasper och gick å lekte i två olika lekparker.
Sen hem å göra middag. Badning och hårtvätt på barnen å sen städ å disk i kök. Så nu smyger sig verkligen vardagen på oss här.
Nu ska jag sova för jag har larm på kl5:45 imorgon. God natt!


Dagisdax

Då e det dax. En natt kvar bara :-) Jag var på möte på förskolan nu i kväll där de berättade om hur dom jobbar och lite praktisk information.
Jag vet inte om jag e lagd åt nåt konstigt håll men jag tycker det bara e långtråkigt. Jag litar på att dom gör sitt jobb och så länge ungen mår bra behöver jag inte lägga mig i deras jobb och verksamhet nåt.
Jaja men i morgon lämnar jag å Love av Leo på skolan innan vi drar oss till förskolan. Tänkte ta en promenad en stund innan så han kanske somnar. Han brukar ju sova runt kl9 annars. Vore ju bra om han somnade lite tidigare så han inte sover bort inskolningsdagarna. I dag sov han från kl 9:45 till 11:15 :-) Men det brukar han inte, det var längre än vanligt.
Sen e vi på förskolan till kl14 och så hämtar vi Leo och möter upp Kasper å går å leker lite med dom.
Måste erkänna att jag har liiiiite lätt ångest över att börja jobba. Har ju varit skönt att jobba lite i sommar å lite över julen för då har man haft ett slutdatum lixom. Nu jobbar man ju tillsvidare. Ekorrhjul.. Men men. Blir nog bra det med. Blir ju en del mer pengar in iaf. Det känns otroligt skönt :-)


Fjärrandoppet

Idag har Leo simmat ett simlopp på Fjärran som hette Fjärrandoppet. Han simmade 20m på djupt vatten och efter fick han medalj och fika. En liten tillställning var det men ganska trevlig ändå. Tyvärr lite kallt ute så han frös väldigt mycket men det gick ändå. Man simmade i den stora 50meters bassängen utomhus.


Happy Pride!

Blev ingen övernattningsgäst för Leo denna gång. Nya tag nästa gång. Hehe.

Idag har Leo och jag gått en till Pokewalk. Ni vet, sommaren 2016 är det bara Pokémon Go som gäller.
Pokewalken sammanföll med Gävles första pridetåg. Själva tågandet gick bra men vi var inte beredda på det varma vädret så vi höll på att smälta bort i värmen.


Sista föräldralediga dagen

I dag har jag å ungarna varit på returen och sen lekt i boulongern. Riktigt härlig sensommardag. Men hallå.. Det e inte ens mitten på augusti. Borde vara högsommar mer eller mindre ju. Men men.. Härligt dag under omständigheterna iaf.

Sen hem och måla färdigt fasaden. Nu e allt klart!! Ingen mer utemålning för i år (har ju köket som ska fixas oxå haha)

Nu e det rast å vila resten av dagen. Kanske. Leo ska ha en kompis på övernattning idag.


Köket står still

Ja nu står ju köket still en stund men det hindrade inte mig från att köpa grejjor som ska upp. Så onsdags var jag å hämta våra nya gigantiska överskåp. Kommer bli finfint. De står på plats nu redan så de inte står i vägen


Målning ute

Igår fick jag fart igen och målade allt grått på baksidan och även det gula. Woop! Woop. Fasadomsorg ;-)
Att "ha tid" att göra såna saker med två barn hemma är lite trixigt. Men det går. Det görs inte av sig själv så det e bara å bita i det sura äpplet å köra på.


Ny cykel

Tyckte det var dax igen för ny cykel till Leo. Tyckte jag köpte en nyss men han har lixom växt ur den.
Så pappa kikade lite på stan och sen åkte jag, leo och Love ner å köpte en 24" blå cykel på stadium. Riktigt fin var den. Å rullar som en dröm


Fritids igen

Nu visade det sig att de glömde bort Leo och Steven på fritids i tisdags så de fick inget att käka på hela dagen. Hur tusan gick det till lixom?
Men för Leos del gick det bra ändå. Han var såklart jättehungrig när han kom hem men han gillade fritids.
Igår när jag hämtade honom satt alla barnen med varsin dator i famnen. Riktig kvalitetstid på fritids lixom. Och både Eric och Edvin var där med. Jackpot för Leo Hehe
Idag blir sista dagen denna vecka för vi tog ledig på fredag :-) Sen på måndag ska han gå längre dagar. Vi får se hur det går👍🏼


Fritids

Igår var det meningen att Leo skulle börja på fritids. Han ska gå 8-13 denna vecka för att skolas in å vänja sig. Men när vi kom dit var det igenbommat och mörkt. Gick runt till C men även där mörkt å låst. Jaja jag hade väl missuppfattat sammanslagningen gissade jag. Ringde på A:s telefon, avstängd, B:s lika men på C:s svarade dom iaf. Visar sig att de e på fritids B.
Så Leos första dag blev imorse. Typ 5barn från A vad jag kunde se å Leo hittade Steven från klassen att leka med. Helt perfekt


Köket

Eftersom det e en hel del att göra innan det nya köket anländer så har jag börjat riva det gamla nu. Eller inte stommarna utan den fula sneda, gröna panelen vid taket. Sen ska taket göras så fint det kan bli

Beställde även nya överskåp till kyl och frys idag. De ska gå hela vägen till taket denna gång 👍🏼 Kommer bli kalasbra


Vardag igen

Nu blir det två veckor av vardagsträning innan vi kör igång på riktigt. Leo börjar fritids imorgon och Love börjar dagis om en vecka å jag börjar jobba om 2 veckor. Hej riktigt lönutbetalning om 1,5månad. Längtar..

Furuvik - sista gången för i år

Idag gjorde Leo och jag Furuvik själva. Blir sista gången för i år tror jag. Vi åkte alla karuseller och bara hade kul. Tyvärr så när vi skulle köpa slush så blev jag stungen av en geting. Suck.. Första gången i mitt liv. Ont som tusan. Efter lite nedkylning och lite hjälp av en parkvärd så åkte vi 3 karuseller till innan vi begav oss hem. Inget regn och lagomt varmt. Härlig dag. 
Dock väldigt ont i knävecket där jag blev stungen. Efter 1h sömn så känns det bättre iaf. 
 

Leo 7.5år

Medan man märker väldigt väl på Love att han blir större och större så smyger denna stora kille lite mer med det. Just nu e det spara ut håret som gäller. Vi får se hur det blir då han inte alls gillar att man drar i det när man sätter upp det. 
Och om 2,5vecka börjar han i första klass! Helt sjukt vad tiden går. Han är jätte förväntansfull, ny lärare, nytt klassrum och framför allt, att få gå på fritids. Han har ju bara gått i förskoleklass hela förra skolåret då jag varit föräldraledig men nu blir det fritids både innan å efter skolan. Kul å kunna vara kvar med kompisarna å leka oxå tror jag. 

Love 16månader

 
Den här killen blir bara större och större. Om 1,5vecka början han på dagis. Tiden bara flyger fram. Vi e förberedda inför starten med stövlar, extrakläder, bilder till trygghetsalbum osv. Undra om han själv e redo :-) 

Lövstabruk

Ett utflyktsmål ca50min från Gävle. En riktigt fin herrgård med stor trädgård och många hus runt om. Bästa är för barnen: barnens bruk. Som ett litet lekland i ett huS. I källaren och upp till skorstenen. Svårt att förklara men fanns massor att göra och leka för barnen där. Väl värt 45kr inträde. 
 

Sommar!

Måste titta in å säga hej. Så. Hej. 

Sommaren har nog varit den bästa på flera flera år. Vi har varit i Kolmården, semestrat på Limön, badat i havet och gjort massa roliga saker tillsammans. Iaf mest jag och ungarna. Daniel hade 5 veckors semester men jag jobbade 2,5vecka när han var hemma.

 

 

Vecka 25 började Leos sommarlov. Vi tog sovmorgon och kl10 kom jag på att hans friidrottsskola Började för en timme sen. Haha. Vi skyndade dit å ursäktade oss :-) Det gick bra ändå. Ingen skada skedd och Leo hittade snabbt sin plats i gruppen. 

På fredagen var det midsommar och vi begav oss som vanligt ner till Kolmården. Hade stuga i sörsjön och ordnade midsommarmiddag till Olsson/Nyman som besökte oss under eftermiddagen/kvällen. 

Lördagen och söndagen spenderades i parken. Nytt för i år var att vi inte orkade se delfinshowen! Har aldrig hänt förr! Det var sjukt mycket folk i parken om man jämför med hur det brukar vara på midsommar. Å andra sidan e det väl första gången vi e där å inte fryser rumpan av oss. 

 
 
 
Efter Kolmården så började jag jobba. Jobbade 2,5vecka som sagt. Skönt att vara tillbaka. Och skönt att mjukstarta. Hehe
 
 
V28 på onsdagen tog vi båten till Limön där
vi bokat en stuga för resten av veckan. Riktigt primitivt med en grill och en kokplatta som enda matlagningsmöjligheterna. Vatten fick man hämta vid caféet och dass fanns på utsidan av längan vi bodde i. 
Riktigt sommarväder hade vi, sol, regn, sol, regn osv :-) Men vi hade det finfint som när som på den objudna gästen som var inne å flög hos oss en eftermiddag. En mås på besök. Nej tack. 
 
 
 
 
Sen har Leo å jag haft kvalitetstid. Minigolf, Pokémonjakt (sommaren 2016 kommer gå till historien som den sommar när alla jagade virituella Pokémon med sin smartphone), mcdonaldsmiddag, vara uppe alldeles för länge osv osv. Ett riktigt sommarlov har det blitt för honom. 
 
I slutet av juli var Leo på övernattningsläger för första gången. Med Gefle gymnastikföreningS parkouravdelning. Pojkar 6-13år var det på lägret. De flesta massa år äldre (och duktigare) än Leo men han trivdes som fisken i vattnet. E så glad att vi lite hastigt och lustigt hittade parkouren i vintras och han ville ge deT en chans. Det e verkligen hans grej. Lagsport och bollsport e han ju inte så mycket för men detta! 👍🏼
själva övernattningen gick oxå kalasbra. Han hade som telefon med sig och skickade meddelanden fram till kl23 åt mig. Filmade andra när de gjorde tricks å sånt. Kul som förälder att få ta del av faktiskt. 
 
 
 
Här under juli bestämde vi oss att göra om i köket oxå. Så ett härjedalskök är beställt med preliminär levtid vecka 36(september) Ska bli kul! Så nu när uterummet e 99% klar så tar nästa projekt vid. Hehe. 
Det som e kvar ute e hängrännorna. Sen ska allt vara fix å färdigt. Woho! Vi har ju levt där hela sommaren och jag kan inte tänka hur det var innan vi hade det. Det e ju som ett extra rum. 
 
 
 
Måste även berätta vad vi gjort idag men tar det i ett schemalagt inlägg lite senare. Blev så långt detta inlägg såklart. När man inte skrivit en raD sen maj.. 

RSS 2.0