Lång helg

Väldigt skön å lång helg har det varit. Den första på ganska länge helt utan inplanerade aktiviteter. Var å köpte en ny tv igår och handlade på maxi. Å idag har vi varit hos Daniels mamma och sen var jag å tränade en timme. Så himla skön helg alltså. Ska pallra mig upp å ta fil å flingor nu innan jag ska sova. Ny jobbvecka imorgon. 




Trasig tv

Så gick tvn sönder igår kväll. Blev svart helt plötsligt fastän ljudet fortsatte gå. Petade lite på kablarna men den e ur funktion. Får väl ta å köpa en ny. Tur man har jobb nu så man har råd. Vill ha en i typ samma storlek och med inbyggt dvd. Kostar typ 2000kr. Denna köpte jag för 3 år sen bara men dantax är väl ett skitmärke för jag minns hur billig den var :-) Orkar nog inte åka ut till Valbo idag utan det får bli till helgen. 

Lärdom

En lärdom jag gjort senaste dagarna är att inte tjafsa med f-kassan eller arbetsförmedlingen vilket jag inte gjort heller :-) Har man koll på sina papper å gör rätt så kan man vara trevlig och det brukar lösa sig. Men man ska heller inte ropa hej innan.. Jag fick iaf arbetsförmedlingens sektionschef att ringa upp min handläggare på f-kassan och förklara hur deras regler är. Anledningen till detta var att f-kassan inte tyckte jg skyddat min sgi nu när jag jobbar. Jaja, lång historia kort så har jag samma sgi som innan och inget är förändrat. Men några dagar av ont i magen så löste det sig. 

Vasastafetten

Ja då var det gjort då. Vilken känsla att springa in på upploppet och under portalen tillsammans de sista 100m med sitt lag. Efter 8,9 km på jobbigt sandunderlag i skogen så var målgången en riktigt vinst. Men, jag kommer nog aldrig att göra om det igen.  För det var ganska jobbigt med allt runt omkring. Alltså jag satt i en bil från kl8 till kl14.30 och startade kl16. Väntan, milslånga bilköer mellan stationerna och så nycket folk. Eller varken folkmängden eller regnet störde så himla mycket men det var så mycket bara.. Kunde lixom inte njuta riktigt när man inte vet om man hinner lämna nästa tjej till växling innan den som springer kommer fram. Ibland sprang de snabbare än vad bilen kunde ta sig fram. Men jag förstår att organisationen av allt är så bra som det kan vara. Men men :-)
Känner mig ganska stel idag eftersom jag sprang sista sträckan å sen direkt till huset vi bodde i och duscha å sen iväg å käka å sen 2,5h bilfärd hem. 
Vi käkade middag på  Strand. Mycket fin mat och väldigt gott. Den oxfilén var superb och ostsåsen till mmmm mums! Och vad mycket kött man fick. 
Sen var ju planen att jag och Daniel skulle sova ännu en natt men vi har fått tag på en bil så vi drog hem efter maten. I spöregn. Gick knappt att se framåt så Daniel körde sakta och försiktigt. Jag somnade efter Falun nångång, nerbäddad med 2 kuddar och ett sovtäcke. Runt kl23 så ramlade vi in genom dörren hemma. Så himla skönt att sova i sin egen säng trots allt. 







Just det, Daniel sprang ju oxå men för bilmetro lastvagnar laget. 1,5mil, han syns här i vitt med pannband komma in för växling i oxberg

Själv fick man fotboja för att det var sista sträckan och även "stafettpinnen" så man sprang i mål med 2st chip. 




Påväg till Vasastafetten

Nu är vi snart framme i Mora. Ska övernatta där innan loppet imorgon. Jag ska nu springa 9k som är den sista sträckan in i Mora och målet. Är supernervös. 
Ja förresten, snart framme var att ta i, e precis utanför Falun. Hehe 

Ny bil

Nu är bilen min iaf. Känns bra som tusan :-)




Smör

Igår gjorde jag och Leo smör tillsammans. Jag lovade för länge sen att jag skulle visa hur man gör smör. Har aldrig gjort smör sjölv förr men det var ju ganska lätt. Vispa och vispa grädden. Å sen vispar man lite till. Å lite till. Tills det börjar komma vätska å då yttligare lite till. Sen kramar man ur mer vätska och saltar. Vips! Så har man ett gott smör med minimalt antal ingredienser. Vi har käkat det på mackan och även stekt i det. Funkar finfint. E väldigt hårt dock men blir mjukt mycket fortare än vanligt köpesmör. 

Nu e det förövrigt nedräkning till Stafettvasan som går av stapeln på lördag. Ska bli kul faktiskt :-)


Besök i en rövargrotta

Idag tog vi sällskap av familjen Kriga och besökte en grotta i Kungsbergets naturreservat. Mycket trevlig dag med öppen eld och en mysig miljö för barnen att leka i. 








Leo och Leo hittade varandra direkt även om Leo K kallade Leo O för Charlie hela tiden. Haha!!

Bil och stan

Sådär. Bilen är genomgången och provkörd massor med gånger. Den ska köpas om allt går som det ska. Och det borde vara lugnt :-)
I går blev jag bjuden på 3rätters lchf-middag, mycket gott och mysigt. Trevligt att nån gör det lilla extra så jag får äta gott oxå. Hehe. Fast lchf e alltid gott :-)
Idag var jag och Leo ner på stan och köpte byxor till Leo å lite annat smått å gott. 



Medan Daniel sprang på bana



Har just sett klart Wolf of wallstreet och det måste vara en av de bästa filmer jag nånsin sett. Rekommenderas även om den är lång

Provkörning

Jag har lånat hem passaten så den står i garaget just nu. Är bra sugen alltså. Riktigt fin Tycker jag den är. Mamma godkände den oxå och hon är riktigt bra på att hitta fel på bilar. Ja nå små grejjer var det ju på bilen men det e inte hela världen. Huven var helt blank. Inte ett stenskott alltså. Jätteskumt. 
Motorvärmare i denna oxå, kan ju va skönt på vintern när man kommer ihåg de. Hehe :-)
Men vad stor den är. Om man jämför med opeln. När jag körde in i garaget kändes det trångt men det går nog bra ska vi se. Hehe. En jobbdag kvar denna vecka å sen helg igen. Skönt! 


Regnbågen visade sig några ggr medan jag var ute med bilen. Ett tecken på nåt?

Nu ska jag sova. Jag har lovat mig själv massa sömn inatt. Så god natt 



Bil

Ja just det. Nånstans under sommaren har jag bestämt mig för att köpa ny bil oxå. Har testat en redan men det verkar vara en rosthög (2011års modell) så den gick fetbort! Vet iaf vad jag vill ha. En passat, jag vill ha backkamera och att bilen ej ska vara silver eller ha ljus klädsel. Det ska heller inte vara elbaklucka. Igår kväll hittade jag på en ny bil så ska åka å kolla idag tänkte jag. Årsmodell 2011 pris 189 900 och cashmere brun metallic (typ samma färg mamma och pappa har på sin Volvo) Känner mig lite avvaktande eftersom den förra hade så grova fel så vi får se om det blir ny bil denna gång eller nästa eller nästa. Har ju inget bråttom med det. 
Så ser bilen ut som jag ska kolla på idag. 

Jaja, nu väcka unge å sen vidare till dagis och jobb. Hej'

Augusti redan

Tiden går fort och dagarna fylls med jobb jobb och mer jobb. Har hunnit med en dunderförkylning mitt i allt oxå. 

Men vi har hunnit med lite strandhäng oxå i denna sommarvärme som faktiskt var väldigt lång. Har helt enkelt varit en bra sommar trots allt jobb. 

Leo har äntligen kommit på att det e kul att bada. Och att flyta på puffar och ring så han är anmäld till simskola till hösten. Känns spännande. Tyvärr missar jag första simskolan då det e samma dag som jag ska springa tjejmilen i Stockholm. Men det blir nog bra ändå :-)

Värmen kulminerade för nån vecka sen och jag har då aldrig sett en termometer visa en sån hög temp. Nu e det där under altantaket men ändå. 

Träningen går bra. Har sprungit min första mil utan att behöva gå. Mycket trevligt dock var det precis efter som en envis förkylning hälsade på. Så formen just nu är inte 100%. Men jag tuffar på. 1,5 vecka till vasastafetten och 3,5 till tjejmilen. 
Ja just det. Vasastafetten ska jag vara med i. Springa mellan oxberg och gopshus (tror jag det var). Bara ett gäng med tjejer. Bo primitivt i en stuga och käka gott osv. Vi e 10st i samma lag. 

Leo har haft övernattning med sina 2 bästa kompisar, de hade skattjakt och kollade på film. Supermysigt var det och de sov hela natten allihop. 

Just nu käkar jag lchf-igen. Förra omgången (våren) så gick jag ner 4,5kg och har stannat där under sommaren. Mycket trevligt. Så startvikten är lite lägre nu. Å så får det gärna bli 4-5kg minus igen :-)

Världen lättaste och godaste lchf-efterrätt. Krämfräs vispat med philadelphiaost och lite stevia. Med crunch gjord på mandelmjöl, smör och lite sötning (stevia) MUMs!



RSS 2.0