Invägning

Japp. Invägningen skedde som planerat och jag fortsätter tappa i samma takt. Så 72,5 stannade nu vågen på 👍🏼 0,5kg från innan vikten. Känns bra men ganska overkligt oxå. Å som skriver, nu ska jag ner med en 6a först. Hejja mig ;-)  (23,7 i BMI just nu, vill landa på 21,9)

Smakprov + body

Jag smakade av stevia-chokladen. Smakar faktiskt riktigt bra. Väldigt lik vanlig mjölkchoklad faktiskt. Men som vanligt med stevia så blir det en bitter/besk bismak. Men den var överkomlig denna gång. 

Det var fler kolisar / 100g än jag trodde dock. Men väldigt lite socker. Så det får bli helg-godis ändå :-) 



Imorgon e det invägning igen. Får se hur jag ligger till då maten har gått sådär de senaste dagarna känner jag. Men jag ska kämpa vidare ändå. Ska ha en 6a först i min vikt. 


Rotade fram en body som Leo hade förr å love skulle ha idag. Så himla konstigt. Efter Leo finns inte mycket kvar alls. Typ 3 överdelar å nå byxor. En overall bara. Så att se Love i denna lejon-body var speciellt. Sen att Leo hade den när han kröp = han var mer än 7månader och Love som är precis fyllda 5månader har den nu känns ju lite konstigt oxå. Jag VET ju att ungen kryper när han har den där på sig. Eller vänta nu, det var ju Leo. Love kryper inte än. 😜
Love e en stor kille som drar en storlek eller två större än brorsan. 
2009


Mumsig!

Kunde inte motstå så två bitar ostkaka åkte i. Så himla god. Nästan så nära man kan komma en "riktig" ostkaka fast utan så många kolhydrater. Så värt det! 
Mums! 

Hade invägning imorse igen (varje måndag och torsdag) och yttligare ett kilo borta. I denna takt e det svulla till nästa helg som gäller. =nått första delmålet som är 72kg. Tänk att jag väger 73 idag och för 6-7veckor sen vägde jag över 80kg. Känns bra iaf. Nu kommer de sista svåraste kilona så gissar att det inte kommer gå lika fort längre. Men jag ska kämpa. Innan jul ska målet vara nått. Inte orimligt. 

Ostkaka!

Kunde inte hålla mig! Åkte å handlade i morse å nu står ostkakan i ugnen. Hoppas hoppas hoppas (!) den blir bra=motsvarar förväntningarna


Matsvammel och stevia-choklad

Inga symtom efter denna spruta heller. Bra unge de här. 


Jag har ju några laster när det kommer till mat. Vissa saker jag aldrig eller sällan köper för jag vet att jag bara svullar i mig det utan direkt tanke. Den största av dem alla e väl kakor. Och bullar. Men med på listan e oxå ostkaka. Jag älskat ostkaka. Man får ju alltid ostkaka efter man sprungit/gått tjejmilen och jag åt den iår igen även om jag inte ska (pga kolisarna) Men jag beklagade mig även att jag saknar ostkaka som e mer okej. För så svårt kan det inte vara med mjölfri Och sockerfri ostkaka. 
Och dra på trissor. Jag har hittat ett recept som stämmer in på mina krav! 
Åh vad jag längtar tills jag kan testa detta! Ostkaka lchf-style alltså. Tyvärr e det ändå inget att svulla men man får äta en bit per dag iaf. Så när jag handlar på tisdag ska jag köpa sakerna som saknas å sen ska det bakas Ostkaka ❤️

Har även beställt tre olika stevia-sötade chokladkakor från apotea efter tips. Har ju svårt med stevian ja men dessa ska vara bättre än de man har kunnat köpa på affärn sägs det. Hoppas på det nu. En mjölkchoklad 8g kolisar / 80g och en mörkchoklad 4g kolisar / 80g å så en mjölkchoklad med hasselnötter 8g / 80g. Får väl dom på tisdag i brevlådan. Så kan vi inte hoppa över måndag nu?

Upp och ner igen-dag

Dagen började ju så bra. Bytte till zebradynan i vagnen å tyckte livet lekte. Haha. Åkte ut till Valbo med ungarna å mamma, hittade en tröja till mig och strumpor till Love. Bara ett stopp till på lager157 tänkte vi å där tog den bra dagen slut. Tappade bilnyckeln nånstans mellan bilen och provrummet, letade länge å väl och fick hjälp i butiken men ingen nyckel. Ledsen mamma, ledsen Leo och ledsen Love (fast av andra skäl kanske ;-) ) Mormor var den enda som höll sig lugn. Hehe Jaja, Daniel fick ädelt nog lämna jobbet och hämta reservnyckeln hemma så vi kunde komma därifrån. Jaja.. Förlustanmäla till polisen? Blanda in försäkringsbolag? Köpa ny nyckel, kodas in (och den tappade kodas av) osv.. Fan, bara massa krångel å dyrt ju. 
Bestämde mig för att vänta med att koda av den tappade tills på måndag om den mirakulöst skulle dyka upp. Å även beställa en ny då osv. Men strax innan kl19 (tappade nyckeln ca1430) så ringer de från lager157 och säger att de hittat nyckeln!!!!!! Den låg på ett bord mellan högarna med tröjor! Åh! Lycka alltså. 
Slutet gott allting gott. Ska åka dit imorgon när de öppnar å hämta den. 

Denna lilla man har nu fyllt 5månader redan. Han väger nu 8,4kg och är 70,5 cm (tror jag det var) Leo var 8månader när han vägde lika så denna unge e en stor en. Så idag var vi på BVC på morgonen för vaccination och läkarkontroll. Allt gick hur bra som helst. Förra gången han fick sprutorna var han otröstlig ganska länge. Denna gång skrek han till lite å sen lite snyft så var allt bra igen. 
Inga symtom efter sprutan denna gång heller men vi får väl se i natt. Fast jag tror inte att det kommer att bli nåt. 
Nu går mina ögon i kors oxå så ska krypa till kojs. God natt

Tvåbarnschocken

Kan nån berätta när jag ska börja planera för den?

Ballong!

Som en ballong i magen idag. Haha. Allt för lite popcorns skull. Men då har jag lärt mig det. Även om popcornen triggade igång suget så har det gått bra idag. Kände i morse: skit i allt. Ge mig fil å mackor osv. Men stod emot. Drack min smoothie å sen åkte vi på simskolan. 
Kommer bli jobbigt å börja med kolhydraterna igen. Kände mig än en gång "fet" när magen bullade ut sådär. Men men.. Ner några kilon till så jag får stå ut i 2-3veckor till med strikt.
Nu går ögonen i kors så lär sova 

Kroppen

Måste erkänna att jag blivit ganska fanatisk när det gäller maten. Men när man ser å känner resultat så e det svårt att låta bli. Det är så himla kul ju. Som att man fått livet tillbaka. 
Dock hade Leo å jag myskväll, bara vi två, för första gången på alldeles för länge å då kunde jag inte motstå popcorn. Men! Jag kunde ha käkat sämre saker som godis å sånt. Men jag åt popcorn. Bara att komma igen. Men det stoppar upp en dag eller två i viktnedgången. Så det får jag sota för.
Men men.. Det ska inte stoppa mig. Har kommit en lång väg nu å det e en liten bit kvar kan man väl säga. 
Har slängt ut byxorna jag köpte för 13veckor sen för det e alldeles för stora å plockat fram kläder jag hade innan jag blev gravid. Men eftersom kilona sitter annorlunda nu så e en del för stort å en del sitter bra. 

Köpte en ny tröja iaf. Storlek medium. Hade inte medium innan jag blev gravid ;-) Så det e ju trevligt. 
Ska handla på mig nåt mer plagg inför hösten/vintern oxå men sen e det köpstopp igen innan jag vet vart vikten kommer ligga på. Ekar ganska tomt i min byrålåda :-) Men det gör inget. Man behöver inte så många plagg egentligen. 
En sak som det märks sjukt stor skillnad på e svullenheten i magen. Det e obefintligt när man inte käkar kolisar. Man e aldrig fetmätt och aldrig uppblåst. Så nice! 
Jaja nog om detta för denna gång. ;-) Nu ska jag sova. Det e ju en dag imorgon med. Å vi brukar ju ha godmorgon kl5-5.30 ungefär. Men det gör inget ❤️


Skolan, livet, altan, tjejmilen 2015 och skördemarknad i Ockelbo

Ja du. Livet rusar på som vanligt. Det e skolhämtning och lämning varje dag. Vi har börjat gå på öppna föris oxå. Måndagar och tisdagar. 





Maten går det bra med. Har lovat att när vågen står på samma som innan graviditet ska jag svulla allt jag vill ha. Spelar ingen roll. Som det inte finns nån morgondag. Sen kommer jag inse hur mycket bättre jag mår utan allt det där sockret. Haha. (Kommer att äta "normalt" igen men inte riktigt än) Sen ska jag ner ytterligare några kilon. Bara på nån vecka nu e kroppen helt annorlunda. Byxorna e för stora och magen drar ihop sig mer å mer. Love it! 




Altanen på baksidan e klar å nästa steg e taket. Å sen inglasningen och panel. Så det tuffar oxå på. 

Sen var det tjejmilen i helgen som var. Jag måste ju ta det lugnt för annars får jag ont men satsade ändå på en tid runt 90min. 96min blev det. Helt okej för att gå runt (joggade lite) och för att ha en halv-läkt kropp. 







Å dagen efter var Leo på cirkus med Frida medan jag å Love åkte till Ockelbo på skördemarknad 







Lchf

Jaja jag tjatar jag vet. Men nu har jag käkat lchf i en månad. Första två veckorna rasade jag å sen stod jag still i lite mer än en vecka så la om strategin å räknar antal g kolisar. Runt ca 20stycken om dagen e målet. Jag skriver listor på vad jag äter och räknar ut kolisarna efter det. 
Såg att jag skrev om detta senast för en vecka sen å nu har det hänt saker igen. :-)
Så under denna månad har det blivit minus 5 kg! Woho! Nu började det kännas på kläder oxå. Har varit å nallat på mina innan-kläder (de jag inte slängt. Kan avslöja att jag slängt ALLT som var ute i förrådet. Så inne fanns inte så mycket men några plagg iaf)
Känns lixom bra. Blir en omformning av kroppen :-) 

Sur, mat och amning

Fy fan vad sur å grinig jag blitt sen jag satte i spiralen. Nåt e i obalans i mig. Men det går väl över eller jämnas ut snart. 
Denna vecka har vi fullspäckat med aktiviteter/möten/tider att passa. Nästa vecka har vi inget. Haha. Gäller å köra slut på sig själv en vecka å återhämta sig nästa. 
Har väl inte hänt så mycket under denna vecka som gått heller. Fast i helgen sov ungarna å jag över i Sätra för grannen skulle ha 60+60års fest. 
Love käkat sina smakportioner med god aptit och har nu provat gröt, morötter och lite potatis. Sen följer vi de nya råden med att stoppa fingrarna i sin egen mat litegrann. Så han har smakat på mer men av gröt/morötter ä/potatis har han fått en egen tallrik med en liten klick på. 
Han tycker om mat verkar det som iaf :-) Vi får se hur det blir med amningen. Börjar bli sjukt less på att han drar, Särskillt på kvällen när vi ska sova. Tryck i munnen å sen vrider han huvudet så den kommer i mungipan å släpper. Gör sjukt ont iaf. :-/ Men e ju lite för bekväm att göra massa flaskor å sånt :-/ Haha Jaja vi får se nu när viktminskningen fortsätter (hoppas jag, iaf 1 kg mindre senaste 1,5veckan)

RSS 2.0