Allmänt svammel

Grabbarna har dragit till fjällen och jag är kvar hemma. Allt går bra såklart men måste erkänna att det e jobbigare än jag tänkt mig. Jag vill oxå vara med! Men att springa omkring i fjällen i vecka 37 är ingen bra ide. Även om jag gärna skulle vilja. 
Det jobbigaste e att inte ha nån å prata med. Tyst hela tiden å inget att göra. Finns en charm i att plocka efter mina två grabbar ändå. Det kommer jag väl få käka upp då ja snart har tre grabbar stt plocka efter. Haha. 

Har bara käkat skitmat idag så har världens halsbränna nu! Haha. Får skärpa mig tills imorgon. 
Och apropå det så längtar jag efter att få käka lchf. Ska bli så gott!! Man kan ju äta när man e gravid men jag tycker inte man ska utesluta nåt under denna period. Så jag väntar snällt. 


Illamående

E det meningen att man ska må illa i vecka 35-36? Har mått illa mer eller mindre i en vecka nu. Igår var en okej dag men onsdagen mådde jag jätteilla. Plus att jag e en del förkyld. 
Idag har jag bara varit vaken en timme men mår superilla mellan varven. Känns verkligen som jag måste kräkas.. Jaja snart ska vräkningen verkställas. Får väl hålla ut tills dess antar jag. 

Helgen och lite måndagsbakning

Helgen kom och försvann. Även om dagarna på helgen e längre så försvann helgen i ett rasande tempo. 
Var till mormor en kortis då hon fyllde 90år. Lika kul som vanligt. Men man måste ju. 

Jag känner att huvudet börjar dra av på takten nu. Inget känns lika "kul" som innan. Har fått lite tråkiga symtom eller vad det nu heter iom graviditeten. Det gör ont och stoppar mig från att göra saker jag vill. Vad det är tänker jag inte gå in på. 

Men efter en dålig natt med massa idéer så körde jag 4,5h bakning idag. Bakade ju för nån vecka sen oxå men de ligger kvar i frysen. 


Två sorters bröd (rågsiktsrutorna var sviiiiiin goda) och bullar i lite olika former. 
Egentligen, vad billigt det e att baka eget vetebröd. Men det tar ju sin lilla tid oxå. 

Skulle behöva sova en skvätt nu men hinner inte. Ska hämta Leo på dagis

Barnmorskan, näst sista gången

Magen växer fint nu. Han ligger fortfarande en del över "normal" kurvan men följer fint nu. Blir en gång till att gå till barnmorskan medan Leo och Daniel är i fjällen. Sen e det dax :-) Spännande värre. 
Å det blir ingen mer motion innan förlossning iaf. Inte värt det. Säger bara, bieffekten var inte värt det! Haha. Men det går över såklart. Hehe

Om exakt 4veckor ligger vi på BB. Tiden går så himla fort :-) Och idag gör han sig påmind. Eller iaf nu på eftermiddagen. Ganska sjyssta sammandragningar och av det mår jag ganska illa. Ska sova en stund nu tänkte jag. Kanske går över :-)

Vår

Ja visst kan man konstatera att våren verkligen e här. Så himla skönt att sitta ute en stund å läsa. Men det e även lite svårt då jag har myror i brallan typ :-) Men idag kunde jag slappna av lite. :-) 
Sen cykelturen igår känner jag inget iaf och det e ju bra. 



Motion och bullar

Vettetusan vad som just hände.. Efter bullbaket som resulterade i 2 plåtar med bra bullar och en plåt med katastrofbullar så fick jag för mig att jag skulle ta en cykeltur. Ingen hemlighet att jag längtar tills jag kan och får börja träna igen men nu lära jag bara ut. Synd att jag trodde det var varmare än vad det var dock. Frös ganska bra om öronen, jag e ju lite känslig om dom.. 




Baka baka liten kaka

Igår bakade jag mördegskakor, typ brysselkex sen gjorde jag egen icetea så idag e det dax för ett bullbak. Vill gärna ha nåt i frysen å bjuda på om det kommer hit nåt å vill träffa Love när han väl flyttat ut ur mig å in i verkligheten. 
Tre olika fyllningar kommer det bli. Hoppas jag har energi nog :-)

Tillfälligt spöke på besök

Senaste 3-4dagarna har några oförklarliga saker hänt här hemma. Lådor i tvättstugan har ramlat ner, nåt i Loves rum rasade så det slog på handtaget (hittade ingen konstigt på golvet dock), nåt i garderoben i hallen rasade ner, saker vi lagt i soporna ligger helt plötsligt på golvet framför.. När en av lådorna i tvättstugan rasade stod jag inne i badrummet på nedervåningen, alltså vägg i vägg och det var bara jag hemma.. 
Å nu i kväll har Leo ont i örat igen så han låg i vår säng. Jag gick på toa medan Daniel tröstade Leo. När jag kom tillbaka så rasar nåt omkull i köket varpå jag å Daniel tittar på varandra å lixom konstaterar att den andra hörde samma sak. Jag säger att jag hört många konstiga ljud senaste dagarna å han säger det samma! Hallå? Om vi båda hör saker så måste det vara nåt ju.. Lite läskigt tycker jag. Särskillt eftersom jag ska vara ensam hemma en vecka snart. Har inte varit nåt innan men nu helt plötsligt så låter/smäller/rasar saker dagligen... 

Nu somnade Leo om igen. Får se om han sover längre än 10-20min denna gång. Han har vaknat några gånger redan å sovit kort mellan. Å hoppas det inte e en öroninflammation på G



En månad kvar då

Ja så nu kan vi räkna ner på riktigt. En månad kvar idag. 31 dagar.. Ticktack.. Hinner jag allt som jag tänkt? 
Och hinner jag allt jag vill göra? Hinner det bli vårvarmt ute så vore det kalas! Har inte så mycket varma kläder åt ungen i de minsta storlekarna. Men man e väl mest inne i början ändå. Eller i vagnen å där kan man ju bädda varmt med filtar å täcken å sånt. 

I dag ska jag till å baka lite iaf. Lite kakor tänkte jag. Och stoppa i frysen. Imorgon får det bli bullar. 
Har lovat Leo nya vantar oxå så lär väl plocka fram symaskinen inom kort innan vant-säsongen är slut. 

Jaja ny vecka nya tag! Hej!

Praktiskt lagd


En ganska stor undanträngd del av mig har så himla svårt att fatta att jag e så stor och har en liten Love i magen. Helt sjukt. Som en dimma.. Min hjärna jobbar mest praktiskt. Jämt. Och med detta så har jag faktiskt inte tänkt efter så mycket känslomässigt än utan mest sett till att allt funkar som det ska och att saker som behövs köps hem osv. Men jag funkar ju så. Inte bara med detta. Tycker det e lite jobbigt att tänka på då det e nåt "okänt" och inget man kan styra över/göra nåt åt. 
Jag drömmer inte hur det kommer bli att att träffa han första gången eller hur han ser ut och sånt. Han kommer ju se ut som en baby å vilka drag han får kommer ju visa sig senare. Så ingen ide att lägga nå djupare tankar på. Som sagt, e mer praktiskt lagd. 
Men med det sagt, jag längtar tills han är ute och väntan är över. Det e ju detta vi vill och har kämpat för ett tag*. Ska bli så härligt (jobbigt ;-) ) att få en liten bäbis i familjen. Leo kommer bli en sån underbart storebror och om Love blir hälften så bra som Leo så blir jag nöjd. Haha!! 
(*tog 8-9månader att bli gravid med Love och däremellan även ett missfall)

Fullspäckad dag

Imorse drog Daniel iväg med nå jobbarkompisar till Ockelbo. Så jag åkte å hämtade Leo i Sätra där han hade spenderat natten. Mamma tog med honom på simskola i morse oxå, klädsim. Andra gången av två som jag missar den men det gör inget :-) Han simmar förövrigt ganska bra och kontrollerat UNDER vattnet just nu. Så lär han sig bara att flyta å hålla upp huvudet så simmar han "riktigt" sen. 
Vi stannade iaf i Sätra för lunch å sen lite fika. 
Morfar hjälpte Leo stt skruva ihop hans nya cykel vi var å köpte igår. En 20" cykel. Stor var den. Men det behövs, han växer och kan inte cykla så fort på 16". 


Vi åkte hem vid 15 tror jag. Drog igång lite städparty, Leo städade uppe och jag nere. Riktigt duktiga var vi. Hehe 

Sen dök Edwin upp för lite filmmys med Leo. De kollade på Lego-filmen sen vart klockan 20 och dax att följa med Edwin hem. Han bor på nästa gata bara men längst bort så vi tog cyklarna så vi kunde cykla hem. 




Nu ligger Leo och sover i min säng, som han alltid får när Daniel sover borta, jag ska väl till å sova lite oxå men jag råkade slumra när grabbarna kollade på film så jag e inte supertrött än direkt. Och Daniel kommer väl hem nån gång imorgon när han har nyktrat till antar jag. Vet inte så noga. 

Ordningen är återställd

Ja idag med posten kom brevet 
Brevet som ger det definitiva beskedet. 
Och jag kunde inte bli mer nöjd

Så den 16 april blir man två barns förälder. Äntligen! Nu börjar nedräkningen på riktigt. 

Tror mitt nya lyckonummer kommer bli 16 förövrigt. 16 januari på Leo och 16 april på Love. Trevligt värre. 

Fick inget datum

Fick inget datum och känner mig mycket besviken över det. Hon pratade till å med om att ev skulle det bli 22 eller 23 april vilket känns åt helvetet. Det e bara 3-4dagar innan bf. Det e ju ändå mitt andra barn så varför inte 10dagar innan bf för? Med Leo så gick det bra för dom att plocka ut han alldeles för tidigt, vilket absolut inte var mitt val heller men det jag fick höra då var att det inte fanns nå andra operationstider. 
Jaja. Jag e ju pessimist ut i fingerspetsarna då det faktiskt inte e bestämt ännu men jag målar upp värsta scenariot redan. Hoppas att nån tar sitt förnuft till fånga bokar in oss den 16/4. Alltså jag vågar inte ens tänka på om allt skulle starta. Börjar bara grina och skaka. Usch.. Å här ligger jag sömnlös sen 1,5h tillbaka (vaknade innan kl3) å bara grubblar. Men beskedet kommer med posten inom en vecka så jag får
Snällt vänta. 
Å Daniel verkar inte fatta nåt alls. Han blir bara så himla arg på mig när jag e orolig å inte riktigt mig själv. 

Tillägg efter att ha sovit några timmar: Leo kom 15 dagar tidigt och det bestämde ingen annan än sjukvården den gången heller. Varför? 
Räknade på veckor, de sa att de plockar ut ungarna i v 39, alltså efter 38 fullgångna men varför vill de då plocka ut min 3-4dagar innan bf? Borde jag inte vara i V40, med 39 fullgångna bakom mig då?

Nervös

Känner mig nervös inför mötet på specialist mödravården på onsdag. Nervös över att få det definitiva datumet. Borde vara ganska precis en månad kvar ju. Jag är lugn i beslutet men såklart, ju närmare det kryper desto läskigare e det att de snart ska köra en kniv i magen på mig så vi får träffa vår andra son lixom. Men men, det e ju inte som att det finns nåt återvändo lixom ;-) 


Barnmorskan

Var till BM igår och gjorde en snabbcheck bara. Magen växer som den ska vilket innebär att den har avstannat/planat ut lite på kurvan. Dock så var det en annan som mätte denna gång så men vet ju inte. I övrigt så ser allt bra ut och blir det som jag tänkt är vi 2barns föräldrar om 6 veckor. Kommer gå fort. Dagarna flyger fortfarande fram. 

Vagnen och lite rum






Ja såhär ser alltså liggvagnen ut. Chassit är super nitro och liggdelen är en citykorg från 2008 som jag köpt för 200kr. Totalt värt det med tanke på hur pass kort tid man använder den (finns även liggdelslock)
Den e grymt stor och ganska tung att få in i bilen men jag får väl börja träna direkt efter snittet då. Haha ;-)
Skötväskan e nyinköpt och modellen heter sport och färgen black/white. 

Loves säng och skötbyrå e även på plats och jag tror det mesta e färdigt här hemma faktiskt. 




I hans rum står ju Leos stora hylla kvar men den e ganska tom sånär som på böcker, dvd-filmer och blöjor. Alla lådor e tomma men de fylls nog med åren gissar jag ;-)

De tre uggletavlorna har jag inte bestämt mig om jag ska sätta upp på väggen än, de har ju ganska stora stirrande ögon. 

Här kommer en lite jobbig bild!


89kg på vågen. 
1 kg per vecka sen innan jul, innan dess lite olika. 72 kg innan grav så snabb matte, jag har gått upp massor och har liiiiite kvar. 
En pytte pytte del av mig ser fram emot att se kilona rasa av sen oxå men mest e det jobbigt såklart. Så fruktansvärt tungt att ta sig upp för trappen, böja sig, resa sig och för att inte tala om att resa sig från golvet. Menmen.. Inte så otippat då jag gick upp mycket med Leo oxå. God morgon!!

Aco minicare


Fick hem en loppiblogbag idag, första nånsin. Jag gillar konceptet skarpt. I denna fanns produkter från Aco men då bäbis inte kommit ännu så får recensionen dröja. Dock har jag redan en babymousse hemma sedan innan och har provat den. Det e en rengörningsmousse som funkar utan vatten. Mild och bra för mitt ansikte även om det inte e det primära användningsområdet. 

RSS 2.0