Ullared

Då var vi i Ullared då. Den årliga trippen men i ny tappning. Det var dax att uppdatera upplägget. 
Så Daniel agerar chaufför och kör damerna vart vi än pekar. Och Love e med som codriver å ser till att allt inte går så smidigt som möjligt. Han tycker det e pissetråkigt å det kan jag absolut förstå. Jag längtar redan till nästa år när man slipper ta med sig nå barn. Både för hans å min skull. 
Å damerna det e jag å Frida de. Frida som aldrig ska handla men alltid överraskar sig själv och oss med att handla på sig en hel del :-)
Jag har nog slagit rekord i shoppandet iaf och handlade för 5700kr. Det e dyrt å ha två barn :-) Men jag hade ju gått in med tanken att det e leksaker jag ska ha så jag shoppade loss på leksaksavdelningen :-) Kul var de :-)
Nu har vi en (antagligen jobbig) hemresa kvar imorgon. Love kommer nog tycka det e mindre kul men hem ska vi. Vi fick åka buss oxå! Igår när vi kom ner. Så otroligt mycket folk så vi fick parkera långt bort :-) Inte så kul efter 7 timmars bilresa å med barnvagn.. 


Love 3 månader

Liten uppdate på ungen:
Vid 3 månaders-kontrollen vägde han 7550g och mätte 66cm. Fick två vaccinationssprutor och gallskrek lite för länge för att det skulle kännas okej. Men inga symtom efteråt. Mycket skönt. 
Han drar mestadels storlek 68 i kläder medan 62 inte alls funkar. 74 har vi börjat nalla på. 
Huvudet e 42cm stort och där drar han 42-44 i storlek.
Han skrattar så det klingar och är som mest nöjd i vagnen. Han sover hela nätterna med en tutte halvt i munnen. I sin egen säng sover han mellan kl20 till det e mat/snuttdax. Eftersom han sover så bra på nätterna så sover han lite sämre på dagarna. 30-60minuter i stöten å sen e han vaken några timmar. Ibland gör han en längre sovning på antingen fm eller em på ca 2 timmar. Sover han i vagnen får man hålla koll på
honom då han inte skriker när han vaknar utan ligger nöjd å filurar. 
På kvällen brukar han somna helt utan gnäll å skrik på under 15minuter. Ibland tar det dock 60-90min om han inte blitt lagd i "rätt" tid, man måste lyssna å se tecknen noga. 
Just nu ser han ut att gå i Leos fotspår vad gäller napp oxå. Nappen duger om vi e borta/ute/på äventyr. Men hemma så duger den inte. Men i alla lägen funkar tigerns öron eller "häng-upp-flärpen" Precis som Nellies snabel funkade för Leo. Dock e öronen mindre å svårare stt få tag på, vi får se hur han löser det :-) En annan favorit e två fingrar i munnen. Mums!

Listan

Vi fortsätter att göra bockar på listan: idag spelade vi minigolf i Stenebergsparken. Mycket uppskattat och lite sol fick vi på oss trots allt :-)
Nu blir det paus i listan en vecka innan den återupptas. :-) Får se vad vi hittar på härnäst

Den här lilla herrn ska ju prompt sitta upp. Inte luta sig tillbaka utan balansera kropp å huvud även i vagnen. Men han får bara göra det när vi står still. Men det e bälte på numera, räcker inte med att han sitter djupt med rumpan. 3 månader gammal med storlek 74 på kläderna (på bilden, kan även ha 68) och sitter redan upp.. Han fortsätter snuva mig på bäbistiden

Hemlingby och Åland

Igår var vi som sagt på Åland över dagen. Riktigt bra väder å en skön båttur. Så nu stryker vi det från listan. 


Sen ska vi även bocka av fika å lek i Hemlingby :-) Dit var vi i förrgår och hade med oss Lukas F. Lukas å Leo börjar i samma klass nu om några veckor. Ska bli så kulFuruvik

Igår gjorde vi furuvik i 6 timmar. Shit, så länge brukar vi inte vara där men det blir längre å längre tid numera. Leo åkte bergådalbanan 4 gånger :-) Han hade jättekul! Daniel och han fick varsitt åkband så de åkte järnet. Innan tivolit öppnade var vi ut på Furuskär å kollade. Leo e så pass stor att han förstår mer om krigsgrejorna nu så det var kul :-)Vi har gjort en lista på saker vi vill/ska göra under semestern som vi nu betar av. Så på fredag drar vi till Åland över dagen :-) Vi e ganska dåliga på att komma iväg på saker så det e bäst att göra en listan å bara bestämma dag å sen genomföra det. Annars blir vi lätt lite lata och hemmakära. Nästa vecka åker vi till Ullared ju så då hinner vi nog inte mer än det 

Lite bilder

Under dessa två veckor som gått har vi inte gjort så himla mycket. Shoppat lite, cyklat/gått till lekparker, varit till två olika lekland typ. Men nu har Daniel semester iaf så nu ska vi komma iväg på lite andra aktiviteter. Ska bli kul :-) Vi börjar idag med furuvik. Fuck vädret. Nu e det semester. ;-)Sommaren försvann

Sommaren försvann lika fort som den kom. Å nu har man tröttnat på att vänta och man gör saker som hör sommaren till ändå. I 18 grader. E för kallt ju. Men en del av mig tycker det e lite skönt att slippa värmeböljan, jobbigt för bäbis i värmen ju. Men han blir ju större varje dag han med å känns mindre bräcklig :-) Hehe

Hans "jag-sover-inte-när-vi-åker-bil" min. 

Verkligen en smak av sommar

Äntligen lite riktig värme. Som att sommaren e här nu. Men det vankas ju sämre väder redab imorgon. Så vi har passa på att göra stranden dessa dagar. (Furuvik i förrgår dock) 
Igår var vi i Vårvik å myste. Leo lekte med kompis å Love skötte sig utmärkt. 

Efter en varm natt så blåste det ganska mycket i morse så jag åkte till Valbo med Love å lämnade Leo hemma. Köpte shorts å passade på att göra lite andra små ärenden samtidig. Sen drog vi till Lillsjön. Funkade kalasbra med Love denna dag med. Fast eftersom vi e bra på att sola så vet vi att 3e dagen bör vi spendera i skuggan så vi slog oss ner under ett träd där. Å Leo lekte i lekparken å badade litegrann :-)Nu ligger mini å sover i värmen å jag ska kolla lite på OITNB tills jag somnar. Snart klar med säsong 1


Imorgon e det äntligen dax för sommarfesten i Engesberg. Förra året missade vi ju eftersom vi var i Danmark. 39pers kommer vad jag har förstått å det känns ju superkul :-)

Furuvikspoolen

Äntligen har vädret tillåtit en tur till poolen i furuvik. Superhärligt vart det idag när solen äntligen kom fram efter lunch. 
Båda killarna skötte sig utmärkt så vi tar stranden imorgon å ser hur det går :-)

Inlägg borta

Skrev ett igår kväll med lite uppdateringar men jag somnade mitt i å sen försvann det. 


Sommaren har iaf kommit å liten pluttkille försöker sova i sin egen säng så mycket det går under natten. 

Har sytt en massa med min fina maskin (som faktiskt funkar just nu) :-)

Leo hade namnsdag i söndags å fick då en ny vattenspridare att leka med. Toppenpresent tycker han :-)

Igår åkte vi till Uppsala för lite shopping å Leo fick käka BK för första gången (enligt honom, han har väl glömt de gångerna vi käkat där)

Sen när vi kom hem var det superhärligt väder så vi hängde ute. Vi e bra på det :-)

Nackdelen e att man glömmer det man håller på med inne :-/

RSS 2.0