månadskort eller ej?

går i valet å kvalet om jag ska köpa en månadskort på friskis eller om jag ska fortsätta betala en gångs .. om jag går på mån och onsdagar så tjänar jag på kort men går jag bara på onsdagar så tjänar jag inte på kort. måste gå 2 måndagar å alla onsdagar i nov för att tjäna på det. jaja .. vi får se hur jag gör i morgon, det e ju inte bara kortet som kostar, det e medlemsskapet oxå.
men men ..

nu ska leo till å lägga sig och jag tänkte slappa framför teven. har hunnit laga mat, hänga tvätt, dammsuga, plocka iordning i hallen, ställa tillbaka alla blommor och underhålla leo i kväll redan så jag förtjänar lite vila :p

imorgon blir det dagis å friskis som sagt ..

hepp

helgen

nu så ..

igår lördag blev det en hel del julklapps-shopping. min kära bror har satt igång det stora julklapps-shoppandet riktigt tidigt iår. allt e hans fel. hans fel att jag nästintill e färdig med julklappar :P me like ..

hade iaf en trevlig dag på stan med bror och linda, alla var barnlösa för dagen .. :p
passade till å med på att köpa ett underklädesset till mig själv. när gjorde jag det senast? aldrig hänt.


nja inte riktigt så



sen hem till sätra för mat. åkte därifrån vid kl 15och sen hem för massa mys med J. Massa mys. åkte ner på stan en snabbis å tog en fika för att ha nåt å göra typ. somnade vid halv tolv efter lite whiskey å lite singstar.





vaknade i tid och kände mig utvilad, man fick ju sova en timme extra idag. mkt trevligt. passade på att plocka och städa lite när leo inte var hemma, duschade av blommorna, diskade, tvättade lite. bara dammsugning och torkning kvar. mkt effektivt.
åkte till sätra vid kl 11 för mat och lite mer julklapps-shopping fast denna gång med pappa.

en julklapp till bror och lite småsaker blev inhandlat. ett par allvädersstövlar till mig





nu e planen bara att slappa och så småningom åka hem ..

hepp!

Oj vad ett dygn går fort.

Oj vad ett dygn går fort.


några bilder från i går bara

några bilder från i går bara ..
köpte ett par handskar till mig själv igår, lite presentband, chokladbollar, pepparkakor och julkort. en bra shoppingförmiddag som inte blev så dyr ( = i min smak )







nu ska vi dra till sätra tror jag

hepp


klockan?

ställer vi om klockan snart?

vi drar till IKEA

vi drar till IKEA för vi har inget å göra just nu .. :p inget spec att inhandla men men .. leo får kul en stund iaf ..

god natt

god natter .. en bra dag har det verkligen varit .. mkt har å göra med hur man vaknar på morgonen .. love ♥

barnstol och fjärran



riktigt dåligt paparazzi-bild men ville inte riktigt visa att jag tog kort på alla som stod där. jag stod i mitten av allt folk lite mer mot ingången så det var fler människor bakom mig än framför mig på alla sidor.
alltså, detta e kön in till barnens hus kl 0955 och ALLA skulle ha en varsin bilbarnstol som tur var så var det flera olika modeller som såldes ut, det hade jag inte fattat utan trodde alla skulle ha samma som jag var ute efter. men men .. det gick bra iaf å jag betalade som nr 3 eftersom jag e snabb :p (och inte hade nåt barn med mig)



så ser den ut (till dig linda) :p ser riktigt bra ut å kommer bli bra i audin den ska sitta i om en halvår (ca)



sen var jag å simmade 1000m på fjärran .. inte så mkt folk utan bara 2-3 högstadie/gymnasieklasser å några pensionärer typ :p INTE värt 110kr dock .. borde det inte vara billigare att bara utnyttja motionsbassängen?
tog 31min å simma 1000m å sen bubblade å bastade jag i 1 timme till ..

efter simmningen åkte jag å handla på COOP för de hade riktigt billiga blöjor där som jag tänker ha på dagis när de tar slut. jupp .. det e dagen hittills å jag e kalasslut i kroppen å knoppen .. badhus e jobbiga saker.

nu ska jag gå å hämta lillen iaf .. hörs

planen för idag

leo sov till kvart över 19 .. käkade lite pannkaka med mig å välling å mer välling å sen gick han å la sig vid ca 20 å somnade strax innan 23. sov till fyra när han gnällde ytterst lite å sen sov han tills han blev väckt halv 8. en riktigt bra kväll och natt å verkligen med tanke på sovandet på dagen/em/kvällen .. :p



idag e planen:
9.00 dagis
9.40 avfärd till Barnens Hus (ville förkorta det till BH med det såg konstigt ut)
10.00 barnenshus för barnstolsinköp och ecco/din sko för att lämna tillbaka mammas skor hon inte ville ha
senast
11.00 hoppa i bassängen på fjärran.
14.00 hämta leo på dagis
efter 14.00 fri lek resten av dagen :P



igår efter sista inlägget när jag ännu en gång var uttråkad så fick jag sällskap ganska precis efter, det räddade mkt av dagen även om dagen igår var bra så blev den ännu bättre då.
jaja ..

nu ska vi börja klä på oss för dagis å borsta tänderna .. hepp!

konstig kväll, verkligen

damn vad jag e uttråkad .. leo sover ännu .. går verkligen inte att väcka .. ska nog aldrig klaga på att ha massa å göra på kvällen innan leo går å lägger sig, det e hundra gånger roligare än detta iaf.

men men .. kanske ska fixa lite .. men med vad? suck .. jag vill oxå gå å lägga mig :p inte för att jag e trött bara för att jag ser fram emot imorgon

trötter

leo ligger å sover nu .. stackarn var hur trött som helst .. har inte sovit en blund på dagis .. jaja .. vi får se hur natten å resten av kvällen blir .. tänkte att han skulle få sova en stund iaf ..


tsunami före 2004?

är det inte konstigt att vi för bara några år sen aldrig hade hört ordet "tsunami"? innan 2004 hade iaf jag inte en aning om att detta fanns och var så stort .. men numera raporteras det var å varannan dag om detta fenomen .. fanns det inte innan jul 2004 eller?
jaja, var bara en tanke jag hade

duktig sara

japp, skönt å röra på sig. ska iväg i morgon igen efter att jag har varit på barnens hus och shoppat åt mamma till bror/linda/lukas, beror ju lite på hur man ser det. :p



var lite konstigt på bussen idag förresten. när jag skulle hem kom ingen buss fem i, å inte heller kom 5 över bussen .. men det kom en 10 över .. riktigt sen alltså å det betyder ju riktigt mkt folk på bussen .. tar att man fick plats iaf.

nu har jag käkat mat och ska snart hämta leo. har käkat en köttbit första gången på länge, undra hur min magen kommer må efter det ..

och just det, har varit duktig å tagit bort löven oxå .. lite småpill kvar ändå ute .. men det får vänta lite .. (kom igen snö snö snö)

Oj världens sovmorgon igen. Inte bra egent...

Oj världens sovmorgon igen. Inte bra egentligen. Tog upp leo från sin säng när kl var ca 4. Sen sov han tills jag väckte honom kl 8.40 så vi har sovit bra iaf DOCK var sängen full i blod när jag vakna, leos blod. Stackarn hade blött näsblod på natten :-( men men. Blev lite stressigt med frukost å påklädning så lämningen på dagis var absolut inte den bästa. Nu sitter jag å väntar på att friskis passet ska börja fastän jag bestämde migg imorseatt jag skulle vara lat å inte gå på det. Skönt å komma iväg dock, hade ju en riktigt tråkig dag igår så det känns ändå skönt å göra nåt.. Bussresan hit blev gratis oxå för apparaten i bussen var ur funkis, kanske var meningen att jag skulle åka hit. Så e det. Allt för nu :-) sen hem å hinna med å fixa löven. Hepp


over and out

å dagen slutade ju inte direkt bättre .. känner mig besviken .. men men .. that's life

tråk-tisdag

nu ligger leo i sängen .. det e tyst därinnefrån men tror inte riktigt att han sover ännu ..

jag e fetmätt ..




imorgon blir det dagis för leo iaf, jag ska nog pallra mig iväg å träna å sen hem å ta hand om lövhögarna på baksidan.
hoppas verkligen att onsdagen kommer gå fortare än tisdagen gjort .. har verkligen haft skit tråkigt idag ..

bilder bilder


fisen sover middag



fisen springer iväg efter bamse (som faktiskt oxå skymtar på bilden om man har bra syn)


en av tre högar med löv jag krattade ihop på baksidan



en till prydnadspumpa fann jag, ca 1dm stor



just nu:

kom igen

kan dagen gå mer sakta?


uttråkad

leo e iaf inte sjuk nå mer men sara e riktigt riktigt uttråkad fast vi ska inte göra nåt eftersom det e en del snorigt .. ingen feber iaf ..
leo sover middag å snarkar så gott å jag har slagit igång datorn för första gången idag. har betalat lite räkningar som jag inte trodde jag skulle ha .. suck ..
har diskat å plockat ur diskmaskinen, håller på å tvättar just nu .. har plockat undan efter leos förmiddagslek .. allt e lixom fix å jag har verkligen tråkigt .. har spelat massa spel på telefonen men inte ens det känns kul .. sova? nej det har jag redan gjort på förmiddagen mellan typ 8 å 10 ..

men men .. vi får se vad eftermiddagen bjuder på .. antagligen ingenting .. kanske en dusch eller ett bad på sin höjd ..

hepp

Texten till förra bilden försvann visst.. ...

Texten till förra bilden försvann visst.. Det skulle vara: Ligger i sängen med en sjukling, har feber stackarn :-( nu ska vi bara mysa tills vi somnar. Hepp


SMS-inlägg

mms_img41933 (MMS)


LoB

yes då har man varit iväg på LoB party oxå .. blev inte så mkt men litegrann iaf. vill gärna testa på sortimenten men det kostar ju :p

nu ligger leo i sängen med välling å jag ska till å käka en macka å sen kolla på teve .. måste hålla mig vaken tills kl 22 å en timme fram då jag bara måste se på teve :p hehe


allt kalas :p hihi

var å handlade på ica maxi men tyvärr så krånglade självscanningen en del så det blev längre tid där inne än jag hade tänkt mig .. men det gick bra med leo iaf .. han e snäll han :p hihi

nu ligger han å sover å min plan e att han ska få sova till han har sovit klart, inte alltid (läs aldrig) han får det men tänkte väl att han ska sova bort det dåliga.

fick nya "vi föräldrar" idag å det e ALLTID bra läsning .. me like tidningar, det e riktigt min avkoppling. men men .. nu blir det lite slöläsning på aftonbladet, mellanmål och sen kommer mormor å morfar å e barnvakt för jag ska iväg till sara en sväng.


lillplutt igår

bättre nu iaf

har inte lika ont nu på morgonen så det verkar safe, DOCK så det första jag gjorde när jag gick upp för å hämta leo var att spy .. kul i jul .. suck ..

men men, nu mår jag bättre. leo mår sådär. men vi måste åka å handla å ska göra det ganska snart. lite frukost å lite morgon stök först bara .. vi hade världens sovmorgon så vi ligger några timmar fel just nu. :p

hepp

godnatt

godnatt!


liiiite ont

jag har lika ont å på samma ställe som jag har just nu imorgon bitti när jag vaknar så tänker jag ringa till sjukhuset och kräva ett UL för att leta efter cystor.

jag har inte bauta ont men förra gången gick det ju jättefort från symtom till operation. å en sak jag alltid har i bakhuvudet när jag har ont i magen e att det e en ny cysta. har ju fortfarande hormonsprialen (som jag i övrigt trivs riktigt bra med) som ger större chans till att få cystor.

ligger i sängen med en varm kornsäck på magen just nu .. å jag har ju känt mig mkt mer trött senaste tiden än vad jag borde känna mig. sovit massa middag å sånt. :P
men men .. jag blir bara nojjig sålänge jag har ont. när jag inte har ont så har jag inte en tanke på cystor å magen.



jaja jag ska avsluta inlägget och dagen med att säga att jag har haft en riktigt bra helg igen. jag bokstavligen älskar helgerna som de ser ut just nu.  


värk x2

jag har nån sorts träningvärk i handleden och i ena skinkan .. måste verkligen vara bowlingen .. hehe ..

har en måttlig huvudvärk och vill gärna se ensam mamma söker som börjar snart men vi får se om leo vill som jag vill ..

hepp!

Sån önskar jag mig i julklapp. Pris 85kr å...

mms_img32352 (MMS)

Sån önskar jag mig i julklapp. Pris 85kr å man kan inte få för många. ;-)


E man lagomt flummig när man ligger i säng...

E man lagomt flummig när man ligger i sängen å bloggar för man inte har nå bättre för sig? Jag väntar ju på att sovsällskapet ska vakna. Jag kan ju inte rå för att jag e småbarnsförälder å van å gå upp 7 varje varje varje morgon. Men kvart i 9 e ju sovmorgon för mig iaf. Å jag har längtat efter frukosten ett tag nu, ska få ostkaka med grädde å sylt. En av mina topp*3 maträtter. Mmmmm.... Nej men jag tror jag går upp å kollar på tv. Hepp


Jag e inte kung på bowling men kul var det...

Jag e inte kung på bowling men kul var det. Nu film, she's out of your league eller nåt sånt.. Hepp


Under alla gånger jag åkt buss senaste tid...

Under alla gånger jag åkt buss senaste tiden (vilket e ganska många gånger) så har 2 betalat kontant på bussen.. Sammanlagt 2st. Det e ju skit bra, ingen kontanthantering för chaufförerna gynnar ju många. I övrigt så känns det bra att åka buss numera, snabbt smidigt och bekvämt. Vill inte skriva billigt eftersom jag gärna använder bilen annars å där ser man inte kostnaden dras direkt från kortet. Snart bowling!!


testar lite

testar en ny funktion med bloggen .. :p test test test

hepp

dret trött .. har inte sovit nåt i natt ..

MEN har köpt 2(!!!!) par skidor till leo .. lycka!

hepp

båtfredag

blev lite för sent igår men men .. blir så ibland ..

idag spenderades förmiddagen på soffan, vilandes medan leo lekte järnet ur lägenheten .. men så blir det när man e liiiiiite trött ..:p

på eftermiddagen åkte leo till mamma min å jag åkte med pappa å brorsan, linda å lukas ut till båten. verkligen dax att dra upp den så det gjordes. gick riktigt bra å smidigt.






blev alldeles för sent hem men så blir det ibland.
leo var lte trött i bilen men somnade inte å väl hemma blev han än mer speedad. så han gick precis å la sig nu.



hann iaf städa lite å har packat å plockat ihop saker inför helgen så jag e beredd i morgon .. måste verkligen duscha men jag orkar inte nu ikväll, det får bli imorgonbitti.

förövrigt e planen att åka till valbo å klädförsäljning i morgon där vi ska leta skidor till leo igen. sen bowling å mys.
på söndagen vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på men vi hänger väl i sätra som vanligt å sen hem till moster som fyller år på eftermiddagen.

jaja .. nu ska jag slappa framför teven innan jag går å lägger mig .. till samma film för övrigt som den senaste veckan, har inte sett mer än några minuter på den .. :p



Borde jag inte sova när kl e halv 2? Suck,...

Borde jag inte sova när kl e halv 2? Suck, onda värld av tidsfördriv. God natter


leo e lite sjuker



när leo kryper upp bredvid mig på soffan å lägga sig ner då mår han inte så bra. han e ganska mkt förkyld å har svårt att andas å det e en konstant flod av snor som kommer från näsan .. han har legat här nu i ca 15 min ..

blir nog att spetsa vällingen lite ikväll :p

torsdagen



igår var vi på jula och biltema å letade musfällor. jula hade helt slut men de hade en rolig (flera) leksaker å klättra på. biltema hade en sort jag inte prova hittills. köpt 4 st, nån borde ju ge utdelning, vet att jag har minst 2 möss i väggarna så jag ställde ut alla 4 redan igår kväll.






idag blev det blåa pannkakor till middag. såg liiiite skumt ut men smakade som vanligt.







gick nyss ut å slängde sopor å tänkte kolla musfällorna. men trodde inte riktigt att det skulle ha gett utdelning men se här!!



bra skit det där. ska ge de andra fällorna några dagar innan jag lägger i nytt "bete" :p
den andra fällan på bilden har redan fällt ett offer som syns på fläcken på golvet.

nu behöver jag bara ragga upp nån som vill ta bort musen ur fällan åt mig. marcus? hallå?



i övrigt idag har jag betalat räkningar å insett att jag har ÄNNU mindre pengar än nyss när jag tyckte att jag hade lite pengar. sen började jag räkna lite på vad jag köpt till mig själv senaste månaderna .. cykel, wii, telefon, diskmaskin, DVD till bilen .. får sluta med lyxshopping ett tag nu :p eller ligga lågt iaf :p men men .. det går absolut runt varje månad iaf.
sen har jag sovit 2½timme på dagen även idag, fastän jag inte e trött .. vet inte riktigt varför jag gör det. har inget bättre för mig ungefär .. skit dumt .. menmen ..

nu rycker leo i min arm å vill att jag ska leka med bilarna på rutschkanan så off i go.

hepp

minus 5

damn vad kallt det e ute. ser faktiskt inte riktigt fram emot att gå ut idag .. men men .. :p

VAr iaf skönt att träna, för det e ju d...

VAr iaf skönt att träna, för det e ju det jag har gjort. Sen att ligga 1.5timmar på soffan e inte helt fel det heller. Nu sitter jag på bussen lite försenad att hämta Leo på dagis. Hade tänkt att vi går hem å tar bilen till jula/biltema sen för inköp av musfällor. Tänk om det bara blir fler å fler möss ju. Obehagligt. Vid kl1630 kommer mamma å pappa över på mat. Jaja, nu e det snart dax att kliva av bussen som stannar vid dagis iaf. Hepp


Status: medelåldern sänks rejält

Status: medelåldern sänks rejält


Väntar på bussen och det snöar rejält just nu

mms_img55200 (MMS)

Väntar på bussen och det snöar rejält just nu


snö snö snö

woho! me like snow .. det snöar faktiskt ute .. :p känns som att det e vinter snart .. me like like like ..



har iaf lämnat leo på dagis idag och det gick bra. han sprang in till gungorna tätt följd av ett annat barn varpå leo försökte klättra upp på en gunga och den andra smällde till honom på ögat .. stackarn .. å jag har ju redan sagt hejdå så jag kunde ju bara gå vidare utan att veta hur det slutade. visst det var en fröken framme på en gång men ändå .. min bäbis mot en 3åring lixom .. :P



i natt hade jag möss på vinden oxå .. inte kul alls .. lät som att de var inne å käkade på vad som än låg framme .. var till å med upp för att lokalisera ljudet och det e från ovan leos rum .. kanske därför han vaknar på nätterna?
himla trist iaf .. ska iväg till biltema/jula för inköp av fler å annorlunda musfällor. ska prova alla som finns .. :p

undra om jag hinner dit idag .. hoppas det.



nu ska jag vänta på bussen bara å åka .. hepp

hepp

har varit en riktigt bra dag idag igen .. :p
nu e det bara sängen å sova kvar .. iaf omnågra timmar .. råkade ju sova lite mer än 2 h p ådagen idag .. :p hihi

hade

bilder från nya telefonen

nu kommer lite random bilder från nya telefonen eftersom jag börjar förstå hur den funkar :P



bild från i söndags när vi var hem till bror, linda och lukas






jag e liiite stolt






leo har precis somnat






jag i hudiksvall






leo har hittat en gammal napp igen






glass e gott .. eller glasch som leo säger

just nu:





prick just nu!



tror vi att sara somnade efter att leo hade somnat vid 13 då?? jaaaaa .. sov till halv fyra!!! sjukt .. jag e egentligen inte trött det e bara att jag inte har nåt annat för mig när leo ändå ligger å sover .. suck .. dålig ursäkt jag vet ..

blev lite tevetittande när vi vaknade å sen har både jag å leo sprungit omkring som tokar med bilar å lekt.





jag undrat några dagar vad det e som luktar illa hemma hos mig .. i morse tror jag att jag listade ut vad det var .. det e min son .. haha .. usch så taskigt men i badet snart så ska en riktigt riktigt rengöring göras .. kommer att bli massor med protester men vi får ta det då ..
jag brukar ju tex inte tvätta hans hår med schampoo men idag blir det schampoo, kanske till å med 2 ggr .. :p
själv ska jag raka benen för de ska exponeras för världen i morgon e det tänkt ..



nu e det klart med pengar från a-kassan iafm höll ju på att få fnurr för några dagar sen men nu e det utrett å jag ska få de pengar jag e berättigad till .. tack å bock. betala räkningar å kanske till å med göra nåt för mig själv för pengarna .. hmm .. köpa cashewnötter kanske .. min nya last .. med jos ..



note to myself: köpa vitaminer på apoteket imorgon

dagen hittills

bråda dagar just nu .. :p

igår minns jag inte ens vad som hände riktigt .. dagen gick så fruktandsvärt fort.
men men, leo somnade iaf tillslut å sov till ca 6.45 imorse.

jag slumrade lite och sen blev det frulle å kläder på. tog bilen å åkte till öppna förskolan. väldigt bra där idag måste jag säga. massa kändisar träffade vi på, bla cornelia med johannes.
efteråt sprang vi på sara på parkeringen vid ica å stod å pratade skit några min innan jag å leo åkte vidare.
vidare till mormors jobb för en liten snabbvisit .. sen hem och käka å nu sova ..

det var den korta versionen av dagen hittills .. :p



såg igår att de har satt upp sånna pinnar vid vägkanten för att veta hur vägen går när det kommer snö. ni vet, sånna oranga med vit reflexband på? så vi väntar bara på snön nu!!


Kan man vara mer stolt över att ens unge k...

Kan man vara mer stolt över att ens unge klarar att fräsa när man torkar bort snor?


måndagar e bra dagar

trots att det var riktigt riktigt segt att gå upp ur sängen vid ca 12 å lyckades jag göra nåt produktivt med denna dag oxå.
har lagat mat, fisk mmmm .. , har städat inne å plockat upp allt som låg å skräpa. har tillåmed städat i uterummet och gjort vinter där. bara hänga upp ljusslingan kvar men det får vänta en månad till iaf :p om jag kan hålla mig :p
har även tagit ett bad .. har några småsaker kvar som att städa mitt eget rum, plocka ur diskmaskinen, sortera tvätt, gå med sopor och ta ut saker i förrådet men man kan ju inte göra allt på en gång och trötta ut sig ju ..

musik e bra till mkt, särskillt hög musik. nästa gång ska jag lägga in några låtar i min telefon och ha högt där i stället för att spela för hela kvartertet.

men men .. nu ska jag bara dra på mig lite kläder och ge mig ut i höstrusket (ett positivt höstrusk, tyvärr blåser det men men)

lite smått kul sådär

saras humor på riktigt ..


Städning pågår

mms_img52656 (MMS)

Städning pågår


bombnedslag

Nej ingen snygging så långt ögat kan nå.
däremot ser vårt hem ut så, usch vad jag inte har lust eller ork. Men jag ska fixa det innan jag ska iväg till hälsocentralen kl15.

Har varit å handlat på morgonen redan så lite duktig har jag varit

hepp

satsar på rekord

Eftersom jag numera klarar av att leka med min nya telefon så ligger jag i sängen å skriver.

Leo har käkat dåligt med middag senaste dagarna och han e heller inte trött på kvällen. Jag försöker se ett samband mellan detta men jag kommer inte på nåt.
Fast idag vart de konstigt med maten då det inte dög varpå jag gjorde gröt som heller inte dög varpå jag gjorde 2kokta korvar som gick i väldigt lätt. Så pass lätt att jag kokade en till. Ungen klämde 3korvar alltså! Å 10min senare drack han vällingen. Galet ju.

Lika galet som hur pigg han är just nu. Men men, jag slår på en film å sover. Idag blir det stekta gröna tomater. Filmen alltså, inge mat. Inge mat alls för sara idag btw. Det får bli i morgon. Vi får se om den lille oxå somnar snart.

Hepp

testar ny mobil

Nu verkar det gå att skriva iaf.

bilder från helgen











lite bilder att fantisera en historia runtomkring.







idag var vi en sväng till valbo å sen hem till brorsan för massa fika .. det e de enda jag käkat idag .. dum sara ..


sängen e bra skit

klockan e halv 10 å jag ligger fortfarande kvar i sängen .. woho ..

fast måste jag nämna att jag varit uppe femtielva gånger men ändå :P
leo har käkat frulle, fått ny blöja och står just nu å bygger torn/lägger puzzel/ser på byggare bob. multitasking e bra skit .. :p

jag har ingen bra plan på vad vi kan hitta på idag .. tycker att det e lite trist ..

ska uppdatera med lite bilder från i går å förrgår snart.

bild1



här har jag varit .. typ :P

återkommer .. e dret trött .. hepp

skogen

jag e i skogen ..

:P
har det riktigt bra i skogen. jag gillar skogen.

tåget förde oss norrut igår iaf. e hemma ca 16-17 i eftermiddag.

hepp

lekpark

vinteroverallen på imorse för en liten trip till en lekplats .. det finns ganska många ställen häromkring att leka på fastän vi bor så off. det e 2 lekplatser på bostadsområdet, 2 (om inte fler) på trumslagar, en i skogen å en på skolan. allt inom en radie på 2-300 m .. det e ganska bra ju



vinteroverallen på


klättrar upp helt själv


provar allt som finns att leka med


pet pet på kameran (also known as min telefon)

var ute ca en timme å jag var glad att jag tog på mig överdragsbyxor för det var ju inte direkt varmt å sitta på lek-saker i parken heller ..

nu ska jag duscha å göra oss klar för att åka .. tar ju ett tag om man har en tid att passa när man har barn.

hepp

kallt!

kallt kallt kallt .. nu ska vi ut å leka i minusgrader .. brrrrr

mer kreativ x2



gjorde ett gäng till när jag ändå var i farten .. bara resten kvar, huvud, armar, tyngd och mössa.



leo har gjort allt för att få vara uppe längre idag.
först ont i huvudet å då fick han komma upp. ontet gick över för fort för att ha varit på riktigt.
sen ont i handen, måste blåsa. gick över för fort för att ha varit på riktigt.
sen ny blöja, men han fick ny för 1h sen å det har inte "hänt" nåt sen dess.

30min senare (dvs nu) så ligger han i min säng å läser en bok iaf .. jag ska pallra mig upp ur soffan snart å göra kvällen med.
ser fram emot imorgon väldigt mkt.

hepp

hjärtfnurr å spik

trodde jag skulle få hjärtfnurr nyss ..

jag har inte fått pengar från a-kassan sen den 16 sep å det börjar kännas i plånboken .. gick in på deras hemsidan å kollade om jag såg nåt som inte stämde eller nåt som skulle ge mig en hint om varför jag inte får nån utbetalning.
såg inget misstänksamt men jag räknade med snabb (lite för snabb visade det sig) huvudräkning ut hur mkt jag skulle få / månad å fick det till 4600kr ..
trodde jag skulle ramla ihop i en hög på golvet ..

ALDRIG i livet att jag klarar mig på 4600 kr, bara hyran e ju på 4600 å några kr.
men som sagt, ibland räknar man för fort å riktigt fel.

men faktum kvarstår att jag inte här nån framtida utbetalning att se fram emot .. måste nog ta mig tid å sätta mig i telefonkö i början på nästa vecka .. suck ..



nu verkar det vara spikat med en liten resa i morgon iaf ..
ska vara lite hemlighetsfull och inte avslöja för mkt .. ni får vänta å "se" :p

tåg e involverat iaf .. å tåg har jag inte åkt sen man åkte fram å tillbaka till stockholm från värmland för att gå på kurs .. men det var ju x antal år sen .. :p



hepp


pyssel

har jag nånsin nämnt att jag gillar att pyssla? :P kanske ..

blev tre st halv färdiga tomtar/pepparkaksgubbe med lite inspiration från helgens julmässa (sista bilden)








men de e som ni ser inte färdiga men jag hade inte nån kula till huvud eller piprensare att ha i armarna eller nån nöt att fylla ut kroppen med så det får vänta till en annan gång. pepparkaksgubben kommer bli fin tror jag, syr fast pärlor på hatten oxå ..

inte den ultimata färgskalan på min filt men det var det enda som gick lite i julfärger jag hade hemma. får se om mamma skaffar grått åt mig (oss :P )

ska försöka pilla ihop ett par fina tossor nån dag oxå men då måste ju symaskinen ner från förvaringen å jag HATAR att ta ner den. för ett år sen ramlade jag ju från en stol å svimmade av  när jag tog ner maskinen.

menmen ..



leo satt på golvet och kollade på tåget thomas (som jag förövrigt inte alls tycker om) å helt plörsligt början han tokfnittra .. jaha?
han har dragit ur snöret från byxlinningen .. jättekul var visst det .. typ .. :p

info

usch vad jag e i dåligt skick .. men nu ska det vända ..



leo e på dagis å har det bra. vi hade ett riktigt bråk i morse som jag hatar när vi har .. hade en bra morgon tills dess lixom .. trist trist .. men egen vilja, woho ..

ser ut å bli en road trip till helgen men vi får se. mkt kan hända ännu.



btw så har det börjat att blåsa som in i bomben. helt galet .. kunde ju knappt vara ute, känns inge kul å hämta leo om det e såhär så han lär ju blåsa omkull ..



sötnöt! ♥

dagens outfit

inte


utflykt i bilder

när man låter en 21månaders gå dit han själv vill så blir det till en lekplats trots att vi aldrig varit där förr.

















tant, tänder och overall

sådär ja .. uppe, pigg, glad å träningsvärk. dagen kunde inte starta bättre .. fast fortsättningen som följer kommer oxå bli bra ..



granntanten har varit borta sedan dagen efter världskriget men just nu så låter det riktigt illa därinnefrån .. vet inte alls vad som händer .. kanske flyttas saker runt i massor .. det slängs i dörrar iaf, det hör jag tydligt .. tror inte att det e tanten som e där för hon har aldrig gjort så förr .. brukar bara låta när hon städar (å såklart teven) ..
får se vad som händer med den saken ..



nu när det börjar bli kallt ute måste sara gå över till tandkräm som lindrar ilningar i tänderna annars klarar jag inte av att prata när jag e utomhus ..



ville prova colgate prorelief men jag har inte hittat den där jag har letat, kanske tar inte affärerna in den för det e så ny (?) men men ..
mina tänder e inte i toppskick å har aldrig varit men man kan inte få allt :p



leo har iaf sovit hela natten igen å var så söt när han vakna, ropade "mamma" å var på sitt bästaste humör. me like.

snart dagis med overallt, igen .. håller på att prova overallerna jag har till leo så det blir olika varje dag medan det e kallt .. hittills (2 provade) funkar alla å e i rätt storlek. har två till (utöver den jag ska prova idag) varav en ska vara på dagis som extra overall å den andra e nog alldeles för stor .. vi får helt enkelt se ..


dagisoverallen

hemma hos mig just nu



bra odds

stal denna från FB ..  bara jättekul helt enkelt


var det bättre förr?

det var annat förr








ibland får jag matlagningsknäppar .. just nu håller jag på å lagar tortilliigratäng till en annan dag för vi har ju redan käkat idag .. har både lasagne och ravioli i kylen å snart även gratängen oxå .. när ska vi käka upp all mat egentligen? å ändå sitter leo här intill å käkar på en macka



kommer säkert klämma ner lite gratäng när den i klar senare bara för att det e gott .. :p ha

duktig trots allt

woho!
har dammsugit å torkat golven. även varit i förrådet och ställt upp alla lådor på hyllorna .. woho!

ska jag erkänna att jag även hunnit sova på soffan i 1½timmar? om jag gör det så kontrar jag med att jag städat hela köket OCH rensat avloppet under badkaret.

jag låter leo sova lite extra idag eftersom han bara sov 8timmar inatt (visserligen på raken men ändå)

sen blir det mellis, lek, middag och 20min joggning på wii:t ..

hepp!


återkommer

hur ofta blir man hemskickad från dagis utan unge? hmm ..

de hade inte tagit den stora bilden med alla barn på ännu .. suck .. så jag skulle gå hem å vänta på att de skulle ringa istället. tur att man bor nära å inte hade nå planer idag iaf.

har iaf gjort lite nytta å placerat ut musfällorna i förrådet, igen .. vill inte starta nåt projekt heller utifall de ringer .. haha .. bra ursäkt va? skulle behöva dammsuga å torka golven och det e ju bra när leo inte e hemma men orka .. haha .. undra om jag har en "orka"dag idag .. :p


upp å ner

damn vad jag sov igår .. hehe .. fast hade svårt å somna på kvällen så det e inte värt att sova på dagtid. mental note till mig själv.

leo hade oxå svårt å sova i går med mest för att han var ledsen .. han håller ju på å få 4 nya tänder men det verkar inte som att det går så himla fort direkt.
leo somnde halv elva igår å vaknade kl 7 i morse.

just nu e han en snabbis på dagis fastän det e hans lediga dag för det har fotosession just nu. ska hämta honom om 45 min, för då hoppas jag att han e klar.

jag har fortfarande inte fixat klar i förrådet och i natt var jag vaken en del för jag låg å lyssna på mössen i väggen .. suck .. jag e säker på att det e 2 st just nu. måste fixa fällorna .. suck ..
förrådslådorna står här inne å bara väntar, bara att få tummen ur, jag skyller på att jag ska göra det en dag när jag har tråkigt. ha .. för att det brukar funka .. inte ..

ska försöka rensa avloppet i badrummet idag oxå, igår när jag duschade så rann vattnet inte ner på länge ..

så nu har jag skrivit av mig, flummigt å osammanhängande, precis som jag.

hepp

trötter

det e ju nåt fel på en när man sover bra en HEL natt .. sen somnar man på dagen å sover i 2 timmar .. suck .. har iaf gjort maten tills ikväll eftersom jag hämtar leo efter 16 så behöver det gå fort.
blir vegetarisk lasagne, men jag tänker slänga i mig lite nu på en gång för det ser så himla gott ut .. kesp och hemlagad tomatsås med massa spenat .. mums!

ja ja .. upp å hoppa nu iaf .. hepp

lite bilder



lilleman på väg till dagis







funkar perfekt







så ser såren ut inzoomat .. det översta ser ut att bli fint iaf. den andra kommer nog synas mer.

ska nog åka å handla prick nu så jag kan åka tillbaka å sova sen .. :p

vinterkallt

idag har sara laddat med mössa till mig å overall med vinterskor till leo. temp visar på nollan å det e vitt på backen. vitt som i frost.
klarblå himmel å allt e lugnt ute.

snart går vi till dagis å jag tänker gå hem å sova vidare liiiiiite :p



just nu

leo ville inte riktigt sova så just nu ligger han å kollar på film på golvet/mattan


kreativ igen



idag blev vi lite sena hem efter att ha spenderat söndagen i sätra med min farmor å föräldrarna. lunch å slappning på hög nivå ingick i paketpriset. därför blev det snabbmat när vi kom hem vid 1830.
för leo iaf.
jag käkade mackor, ravioli e INTE min grej, men leo gillar det och det är bättre kvällsmat än vad mackor e iaf.




i övrigt har jag stickat handledsvärmare (eller pulsvärmare beroende på vart man bor)
riktigt nöjd e jag med dem, äkta ullgarn och en färg som passar allt :p hihi







just nu håller leo på å kastar ut allt han har från sängen. kastar långt ut i köket, där kom vällingflaskan. undrar om han vill nåt ;)

hepp


bussåkande



jag e proffs på att åka buss nu. läskigt värre .. :p

gjorde iaf ingen nytta igårkväll .. såg film å sov istället. sov riktigt länge för å vara jag, men jag var ju barnledig så det var inte så konstigt kanske ..
å natten till igår sov jag bara 4-5timmar .. riktigt hemskt :p men det var värt det.

idag ska jag försöka bli klar (till viss del iaf) med förrådet. har några kartonger kvar att packa om å sen ska allt ut dit oxå. kommer ta sin lilla tid.

sen e det måndag igen å allt börjar om.

österbybruk

yes, så var man hemma igen.
många tomtar å halmbockar senare. ganska mysigt å riktigt fin miljö vad denna mässa i. 60kr inträde bara för att få komma in å shoppa.

köpte inte så mkt men fick mkt inspiration för framtida pyssel.









mössväder var det absolut!






leo visar stolt upp (tyvärr ur bild) en liten tomte han fick. ♥


påhem vägen mötte vi både kor och europaväg4.


fyndet! mums mums mums!!!!



så det var kort om dagen å några bilder. senaste timmen har jag legat i badet och kollat på film. mycket bra lördag eftermiddag.
har pillat bort kompresserna på såren på magen oxå .. vågar inte ta bort tejpen helt, e lite feg med sånt. ska försöka göra det innan imorgon.

undra om man ska göra nån nytta innan man gör kväll .. hmm .. vi får se ..

hepp!

off we go

iväg mot skogen .. julmarknad närmare bestämt :p


random bild från tidigare i höst

fredagen

dagen började med att leo hade en jobbig natt men han e ursäktad för det e 4tänder på gång samtidigt .. fick iaf sovmorgon efter en lite jobbig natt så vi gick upp vid 9.
käkade frukost å försökte komma på nåt å göra.

blev att vi åkte iväg till biltema för vidare inhandling av förvaring. denna gång hade de locken oxå så nu kan jag bara ställa ut de kartonger jag redan har förberett.
blev även att sortera några nya lådor. har sparat 2 så jag har att göra i morgon med (=orkade inte nu)





efter biltema åkte vi till barnens hus för inhandling av årets första julklapp. vi tillbringade nästan en timme där å betalade 40kr när vi gick ut. :p bra tidsfördriv alltså :p

har även köpt mig en liten svart bok där presenter och julklappar ska skrivas upp så jag kommer ihåg vadjag köper.
förra julen råkade jag ju blanda ihop leos julklappar och födelsedagspresenter så han fick allt på julafton å inget när han fyllde, men skit händer.





sen var det lunchdax å vi tog driven på mcdonalds .. leo käkade med god aptit å rapade fint efteråt. haha .. nu e saras pengar slut iaf .. men det löser ju sig alltid.

åkte hem till föräldrarna för att sova middag och sen kom mamma hem ..
käkade pizza till middag för det var riktigt riktigt länge sen. men jag kom på varför jag sällan köper pizza, det känns bara som en degklump i magen såhär efteråt, medan man käkar så e det ju gott men inte mer än det.
jaja, leo käkade med god aptit.

fan, hamburgare med pf och pizza samma dag .. ååh, ångest.



fick även snabbesök av nyaste i familjen å här kommer en bild!



världens sötaste nya :p



sen vi kom hem har vi bara hängt å fixat med sorteringen .. nu tänker jag bland mig lite dricka och lägga mig i sängen å kolla på film.
slappning på hög nivå

hepp

roadtrip



funkar även idag med regn. me like .. :p om jag gör en annan nån dag så ska det vara med tryck-knappar.





julstämmning någon??









var även på en liten roadtrip idag som bjöd på lite olika djur. nå sorts vita kossor, får och får med en lama (?) .. hm ..
å nej det var inte på nån bondgård, bara vyn från bilfönstret.



nu ska leo badas å jag ska kvickna till för att kunna bli trött ikväll .. :p
hepp

sucker for bloggers

jag e en sucker för bloggare. följer dagligen kissie å paow. kisse har jag läst ett bra tag å paow kom in i bilden för några veckor sen då hon och kissie hade ett hangemäng. riktigt kul då kissie ska ha haft sex med paow pojkvän hugo å poaw låter kissie lillebror peter slicka henne på brösten å lägger ut bilder på det på sin blogg som hämd.
haha ..
men nu har paow och hugo gjort slut.

(kommer ni ihåg att jag e arbetslös å inte har nå å göra på dagarna)

kissie har släppt en singel som heter success å e bara skit MEN iom detta fick jag nys på att paow OCH hugo gjort en låt tillsammans, en cover.

jag fnittrar så jag storknar.



så himla pinsamt ju ..

å vart i helvete e hennes föräldrar?? tjejen e 16bast lixom ..

dagens plan

idag blir det nog frukost på IKEA å sen hem å sova .. vaknade inte på den bästa sidan direkt. leo var ganska mkt skrikig strax innan 6 .. å sen kom vi på sne när han bråkade över en leksak .. suck .. men men ..

snart e det dax för dagis å invigning av min vagnsmuff. får se om den funkar som jag tänkt mig. hoppas det.


kreativ


sara har shoppat julsaker idag .. :p
jul snart?



hos sara har kreativiteten flödat idag .. typ ..
stygnen e borta men tejpade, sen har jag lekt med tyg å symaskin. fryser ju om händerna på morgonen men vill inte ha vantar.
lösningen blev en sorts puff som man sätter på vagnen .. blev riktigt bra. bilder nedan.

e alltför distraherad av en pratmaskin för att skriva nå vettigt. å nej, det e inte leo som pratar.














sydd



ser värre ut än vad det e eftersom det e massa lim kvar på huden oxå ..





att man kan sy i en människas hud e väl ganska fantastiskt egentligen .. sy .. som om de vore tyg ..

nu HC. hepp

höstdag



fort det går nu .. massa massa gula löv på träden .. :p

å inte var det skönt ute heller .. kallt å snålblåst ..
nu e iaf leo på dagis å jag ska knapra 2 tabletter i förebyggande syfte å sen åka å ta bort stygnen.

sällskap i rabatten (igen)

fick ett sms nyss om att nån frank låg i min rabatt å frös. nej den gick jag inte på heller.
tänk om det e crazy-granntant om e hemma å ligger i min rabatt igen .. uuh .. lite ont i magen ..
han som skicka smset e han full? frågade flera ggr men det enda han påstod sig att ha intagit var loka å kaffe och han fortsatte att propsa på att frank ville in.
usch obehagligt ju ..
kikade ut genom persiennen lite snabbt. såg inget. tillslut ringer han upp mig å lotsar ut mig på framsidan å där var ju: FRANK.




han hade talat helt sanning. frank låg i min rabatt å frös! stackars frank. :p
frank fick komma in i värmen å ligger nu i leos säng där leo försöker att somna.




videosar

leo har börjat gnissa tänder. när han käkar. när han kollar på teve. när han sover.
riktigt obehagligt.














shit alltså .. det e redan oktober .. har inte riktigt tagit in det ännu .. men det e oktober. oktober .. :p
förresten har jag kommit på en anledning till att jag inte känner mig hundra. har ju sovit på golvet senaste dagarna å det gör ju att jag inte sover så bra ..

jaja .. dessa videosar e från nu ikväll iaf, 5 oktober 2010 .. coolt datum :p typ .. haha ..

god natt!

dagen



leo var måttligt trött på dagen idag ..



hade en fundering om jag skulle ta bort bygeln från stolen men märkte snabbt att det inte e nån bra ide ännu. visst e det bra att han tar sig lättare i och ur utan den (han behöver hjälp med att sätta sig ner om bygeln e där) men fördelarna MED bygeln e att han inte ramlar ur eller kryper upp på bordet hela tiden .. jaja .. tillbax med den



å efter maten (som bestod av mer än ketchup å mjölk) skulle vi testa på lite wii MEN skivan ville inte alls vara med, stod bara att skivan inte kunde läsas hela tiden .. å där försvann min motivation för att göra nåt alls mer idag ..



i övrigt så har vi faktiskt varit duktiga idag, dammtorkat alla persienner och gardinstänger, alla fönsterbrädor och dammsugit överallt. även flyttat tillbaka sängen till sängen eftersom lilleman e frisk igen. skönt värre ..

hepp

just nu e sara inte helt i balans .. vet inte alls vad det e men känner mig inte riktigt frisk .. men men .. brukar ju gå i perioder så det går nog snart över, igen .. :p



idag blir vi hemma hela dagen igen och har hittills inte gjort mer än att slappa å käka. :p
men men .. imorgon ska jag visst ta bort stygnen på magen oxå .. ska visa sen hur det blir såklart.

födelsemärket jag hade under armen som jag oxå lät ta bort ser kalas bra ut. bara en liten prick där den satt fast.
mkt nöjd hittills .. fast fråga i morgon när jag ligger å blir av med stygnen så mår jag nog dåligt. hatar att ta bort stygn ..

misslyckat

nej det blev aldrig bra med maten. jag räddade fisken å ska göra om själva grytan i morgon tror jag. måste köpa ny kokosmjölk bara men det e lugnt.

i övrigt har dagen varit riktigt innehållslös .. punkt ..

hepp

stark mat

damn.
har lagat god mat men den blev för stark. å då menar jag för stark. jag provsmakade grytan för 30min sen å har fortfarande halsbränna.
försökte spä med vatten men det gick inte. har haft i en kräm fräs nu så ska det få koka upp igen får vi se hur det går. annars blir det att kassera grytan å rädda fisken.

handling på maxi


mycke spännande som händer på vår gård.
även våran ständige följeslagare e med .. katten bamse, ser ni honom på bilden?

sen drog vi till ica maxi för matinköp. har haft det lite snålt hemma några dagar så det behövdes. även denna gång blev det mkt fisk men även kyckling.


å självklart får man leka lite när man varit duktig å handlat.


sen åkte vi hem å fikade lite. men leo ville heller ha en korv trots att både bullar å kex fanns på bordet framför honom.

ska laga nå lunch nu å sen ska jag fixa middagsmaten, tänkte göra thaigryta med lax så det e skönt att det e klart tills i kväll ..

hepp

morgonpigg



leo tyckte det var en bra ide att gå ut kl 8 på morgonen .. de håller på å lägger asfalt precis utanför oss så han var riktigt intresserad ..
men han e för sjuk för att gå till dagis iaf så vi blir hemma idag. undra vad vi ska hitta på ..

jag tycker det bara e kallt å sitter här på golvet med 2 täcken på mig eftersom att dörren e öppen .. e väl ca 7grader ute .. suck ..

sjukling



eftersom leo har gått å blitt lite sjuker (för första gången denna säsong) så har jag flyttat in min säng i vanlig ordning till rumsgolvet. mycket hög mysfaktor på det. å gissa vad vi ser på på teven, igen ..
just de, hitta nemo.
ha .. tur att det finns massa andra saker att göra, såsom fixa tvätten, städa, diska, käka bullar och allmänt plock.

god natt

Säljes



Soffa säljes!!!


Soffa 3-sits. MIO Monza, klädsel Thebes (beige).
Avtagbar, tvättbar klädsel. Kuddar ingår. Djur- & rökfritt hem.
Yttermått: B 210cm, D 89cm, H 84 cm.

2000kr!!!




och nej,

jag har inte gift mig. bara e lite busig


har gjort lista

denna helg har jag:

*sett hitta nemo 3 ggr
*sett 4 filmer i övrigt
*somnat till 2 av filmerna
*torkat snor från axeln 74 ggr
*käkat mcdonalds frulle
*käkat ett happy meal
*sett massa nakna kvinnotuttar på film
*sovit hemma, borta, i säng och på soffa
*missat att datumparkeringen har börjat
*blivit arg 3 ggr
*fällt en tår
*sett hav OCH sjö
*tappat bort och sedan hittat en kär ägodel
*spelat massa wii
*börjat fundera på vad jag vill ha i julklapp




apropå julklapp .. jag skulle kunna tänka mig en ny mobil .. en iphone kanske? eller nån annan i samma stuk som iphone. de enda jag märkt på dessa telefoner e att det saknas blixt till kameran. det spelar ingen roll om det e 3 eller 10 Mpixel bara det e blixt.
förslag på telefon någon?

living on the edge - family style



å jag har fortfarande inte tankat

kort om helgen

oj oj oj vad dagarna går. helt galet fort hade denna helg gått.

ifredags blev det inget särskillt förutom en tripp till stan med buss (se tidigare bilder). på stan byttes en lampa, pengar sattes in på kontot och pengar spenderades på busskort. sen åkte vi hem å tog bilen hem till mamma å pappa ..
sen hem å spela wii typ ..
riktigt spännande dag, inte.





igår, lördag, åkte vi till sätra för lunch med alla i klanen olsson/ohlson. ofcourse var det den minsta av olssonar som lockade mest för bilder på denna man klicka här.
mat intogs och det var mums som vanlgit när pappa lagar mat sen åkte sara hem i all hast och tog ett långt bad.

humöret gick i botten av vissa omständigheter.
åkte in till stan å humöret gick upp igen. väldigt bra blev det. film film film å tacos. mkt bra lördagkväll, somnade runt 22 (det e tidigare än vad jag brukar somna men det gör inget)





????????????????



sara vill verkligen verkligen ha snö nu. jag har inte kollat ut idag ännu å jag hoppas verkligen att allt e täckt i snö (as if)
älskar ju att pulsa fram i snö å klä på sig massa massa kläder å att det ångar av andedräkten .. åh vad jag längtar.

nu frukost!
hepp

blaha








brb

blogg.se e dum just nu. återkommer

hej

hej på mârten!

RSS 2.0