ang PV

jag fick en fråga ang PV för ett litet tag sen som jag inte har svarat på eller skrivit om eller hur man vill se de.

nr1: Jag har inget behov att gå ut med bild och personnummer på den jag e tillsammans med.
nr2: Jag väljer själv vad jag vill skriva om och "alla" behöver inte veta allt om mig.

men kan väl säga att jag är väldigt lycklig att ha honom. han gör mig glad och ger mig energi. punkt slut.



(å för den som inte riktigt e med så e PV=pojkvän)

ointressant

dagen idag har varit väldigt blank egentligen.
var hem till mamma som hade tagit ledigt från jobbet å sen har vi bara varit hemma ...

intressant blogginlägg va?

ekonomi ..

nu har jag gått igenom min ekonomi för att få koll på hur jag ska överleva de närmaste månaderna. jag klarar räkningarna i 2 månader till men inget utöver det. så de blir nog till å be mamma eller pappa att låna ut pengar till mat å sånt .. suck .. känns inge kul alls .. trodde jag skulle klara det själv även om de skulle bli svårt. fast klarar jag bara räkningarna själv så känns de lite bra iaf.
jag har 3/4 tank i bilen och de ska alltså räcka så länge som möjligt. haha .. as if säger jag bara .. tur att vi åker till fjällen om en månad, gratis mat och boende en hel vecka .. haha ..



har iaf världens klump i magen å halsen just nu .. jobbigt värre ..

(ska väl tillägga att om jag ska klara räkningarna så måste jag ta av Leos sparpengar oxå, men vad tusan ska jag göra då? han bor ju oxå här. ska självklart försöka betala tillbaka så fort det går.)




denna makapär har vi lekt med i badet idag, mycket underhållande!

ögoninflammation

exakt 2 dygn klarade jag mig från ögoninflammation. nu e ena mitt öga dumt :(

bilder


lillfisen sitter å ritar


don´t drink and drive!

diverse från igår å i natt :P

just nu håller leo på i kattlådan .. med de spadarna man rensar med. det är big NO NO men jag orkar inte gå dit å säga nej, igen .. de får vara tills jag går förbi.



igår vid lunch fick jag gå å hämta leo på dagis efter att de ringt å sagt att han hade lite feber å massa gegga i ögonen. och mkt riktigt, ögoninflammation. så nu blir vi hemma från dagis resten av veckan eftersom det är högst smittsamt.

har lust att hitta på nåt idag fastän jag inte har några pengar. funderingarna är att åka ut till Toys'r'Us och kika lite (bara kika) och sen in på köpcentrumet å kolla lite på djuren på zooaffären. leo e ju högst facinerad av djur men vikken unge e inte de ..



natten blev lite krånglig eftersom lillen var/är lite dålig men som sötast var han när jag hade lagt honom i min säng men han ville inte somna. han satt tyst upp i sängen i ca 20 min å sen från ingenstans säger han "nanada" och pekar mot dörren, sen kryper han mot kanten på min säng å går ner å kryper in till sitt rum och börjar klättra på sin säng för att komma upp i den.
så himla gulligt, han ville ju sova i SIN säng. kom efter och lyfte upp honom och han la sig på en gång och somnade på 5 min.

hur många ungar vill sova i sin egen säng i stället för hos föräldrarna (eller mamma som i mitt fall)?
så bra att han säger till vad han vill iaf



facebook - mobbarens mecka

har aldrig riktigt kollat runt på facebook. men idag har jag långtråkigt, igen så jag gjorde det. shit vad mkt dumt folk de finns. folk som gör grupper som uppmanar till att stena andra människor på samma skola och "vi som hatar .. " grupper, folk som kallar sig tex "Kvinn Ohatare" och uppmanar till att misshandla och mörda kvinnor ..
jag ångrar att jag kollade igenom så mkt ..
kan verkligen inte fatta att man ogillar nån så mkt att man uppmanar alla andra att ogilla eller ännu värre göra fysiska handlingar mot en viss person lixom.

a ja .. ska slita mig ifrån datorn och kolla klart på grey´s.

-20

svinkallt idag ju! minus 20 å klockan e halv nio. a ja .. bara å klä leo i massa massa kläder å gå till dagis.

insomningsteknik

blev sent idag. lillen somnade i bilen påväg hem från mamma och pappa. vi hade tagit en liten omväg dit på eftermiddagen/kvällen. när vi kom hem så stoppade jag honom i vagnen så han fick sova en stund där och sen in i tvättstugan och byta blöja och byta kläder å sen direkt i sängen.
så nu ligger/står/sitter han i sängen å pratar med sig själv, precis som alla andra kvällar. hehe .. får se om han somnar annars får han komma upp lite å mysa.





idag har jag varit till läkaren, 15min senare och 468:- fattigare så hoppas jag blir lite friskare. men vi får väl se ..
500:- e 25% av min inkomst denna månad. kul å vara ensamstående och utan jobb. woho!





nu ska jag dricka jos och se på teve :p


ny intervju

hmm då ska man på intervju den 4 mars oxå. låter bra .. allt e bättre än inget ..



fråga inte ens, jag svarar ändå inte

vardag - var dag

så, då e vi igång med vardagen igen oxå.
leo är på dagis och jag e hemma å gör inget alls .. ska ner på stan i ett ärende i eftermiddag men har fortfarande ingen barnvakt .. vet inte riktigt hur jag ska lösa de där men de löser sig på nåt vis. ska börja ringa "folk" om nån timme tänkte jag ..

å annars så ser jag bara fram emot helgen så man får nåt å göra .. :P

puzzel



liten sitter å löser puzzel

my love

min son e ganska rolig .. nu har han lagat/varit i sängen i över en timme. inget gnäll eller nåt utan bara massa mysiga ljud när han försöker underhålla sig själv med de få leksaker som ligger i sängen .. han ska ju sova i sängen å inte leka lixom .. men han får ju vara så länge han inte gnäller iaf .. han kanske sover lite längre i morgon .. (in my dreams iaf ..)



en ny leksak har han fått oxå å jag älskar den :P


1a gången

jag har fått motorstopp med min bil för första gången ever

curling

e de nåt jag gärna kollar på när de e OS så e de curling.
lite otippat va? inatt hade leo varit lite jobbig så jag slog på teven å såg på curling men jag har ju inga tävlingsnerver, så jag hoppade lite fram å tillbaka eftersom jag blir så nervös .. haha .. men de slutade bra för sverige iaf .. :p


busselibuss

imorgon ska jag åka buss igen! galet.
har inte åkt så mkt buss sen jag gick i ettan på gymn ju! helt sjuk .. å helt sjukt tråkigt e de. tur att jag har en halvläst "vi föräldrar" i handväskan.

om jag fick välja så hade jag prenumererat på fler tidningar. de e så himla kul å läsa tidningar :p

kanske ett födelsedagstips? ;) jag fyller ju år i år .. haha ..


a ja, anledningen till bussresan i morgon e att jag ska ändra min inkomst till dagis så jag inte behöver betala nåt (även fast de inte kostade alltför många hundralappar), ska skriva ut mina jobbansökningspapper och gå en sväng på jobbchansen på arbetsförmedlingen. var en sak som lät intressant imorgon.



nån som kan förklara hur de här med att vara hemmafru funkar i sverige. är man inskriven som arbetslös? får man pengar från a-kassa eller f-kassa eller inga alls.
de var nåt program jag såg som mamman i familjen kallade sig hemmafru, de hade 3 eller 4 barn så jag tänkte att hon kanske e hemma på föräldrapenning, fast de dagarna lär ju inte räcka för evigt .. hmm ..
nån som har nån ide?


vi kör med googles när de snöar ute. mkt för att vänja oss vid dem inför fjällen!
fasiken, vi åker snart till fjällen!!!!!!!! woho!

update

nu e magen mkt bättre! tror att sjuket hoppade över till pv. synd för honom .. :(

ska nog ta en macka å hoppas att få behålla den å sen sova lite för det känns i kroppen att den inte varit frisk.

magen ur spel

har mått skit idag verkligen. nu mår jag elva gånger bättre, inte bra men bättre.

har fått i min en halv macka å en dl nyponsoppa bara. vi får väl se hur natten blir.

min underbara pv var hit å hjälpte mej med leo, matning å nattning så de gick bra iaf.
nu ska jag vila igen .. kommer nog å somna när som helst.

dagisfröken

de finns en vikarie på dagis där leo går, tror hon heter sussie. hon är helt underbar. hon är rättfram, ärlig å barnkär.
hon är riktigt högljudd å har ett jobbigt läge på rösten, men de spelar ingen roll för barnen älskar henne. iaf leo. :p å jag gillar ju henne oxå.



idag mår jag helkasst. vet inte vad de e med min mage men den har inte fungerat mer än några dagar på raken under nån månads tid nu. riktigt irriterande.
kanske e jag stressad, just nu e de riktigt jobbigt att vara ensamstående förälder. finns så mkt man måste hinna med å så många saker att prioritera och som vanligt med mig när det blir för mkt så stänger jag av.
alltså, jag gör inget alls på dagarna nu. igår surfade jag å sov när leo var på dagis lixom. gissar att dagen idag kommer se lika ut. förutom att jag går å spyr lite då å då antar jag.

men men, jag kommer säkert ikapp verkligheten snart .. hoppas jag .. :p

Videoklipp

jag e effektiv ibland ... så nu har jag laddat upp några klipp på youtube iaf.


först leker leo att han sitter i rullstol:




sen åker han iväg i en väldans fart:





detta klippet e bara allmänt från bilen när vi stannat på en rastplats vid hallstahammar på väg ner till värmland:





Sparde de bästa klippet till sist. Lillen har VÄRSTA skrattattacken i bilen påväg hem från Värmland:


dagen

vikket härlig väder de var ute idag!
var så himla skönt å gå å hämta leo på eftermiddagen. ville lixom aldrig gå in egentligen. men lillen behövde mellanmål så de var bara å gå in. haha ..

för övrigt så har jag bara sovit på dagen å kollat på youtube.

ska nog ta en sväng med soporna snart :p

god natt ..

just de, ska försöka ladda upp några videoklipp igen men de tar så lång tid .. men när jag orkar å ha tid så ska jag fixa

natten och mörker

natten var riktigt trist ..
lillen har snuva å riktigt svårt att andas. nyser och hostar slem .. inge mysigt .. fick sova i min säng hela natten å då sover ju jag ännu sämre men vad gör man inte ..
när han fick vällingen i morse harkla han å snora riktigt mkt å jag gissar att snoret tog bakvägen för han kräktes upp vällingen igen .. så de var bara å byta i sängen min .. igen .. :p som tur e klarade sig både jag å han fick bara på pyjamasen så de blir dusch ikväll när han kommer från dagis.

sov till 06 så jag e lite mör nu .. funderar på å sova lite .. vi får se.



sitter förövrigt och tittar på (youtube)  dating in the dark. faktiskt riktigt underhållande .. de ska börja sändas 2 mars på kanal 5, den svenska versionen. jag ser den engelska. är riktigt facinerad över att killarna vill klämma på tuttarna för att "kolla" in dem redan från början, fast det som e MEST facinerande e att tjejerna låter killarna klämma dem på tuttarna.
visst, jag fattar att utseendet betyder massor men storleken på tuttarna .. hmm ..



iaf så 2 mars e de MASSA program som man bara "måste" se som börjar igen. ser fram emot de lite faktiskt .. :p

nu ska jag kolla på säsong 7 tänkte jag .. dating in the dark såklart .. bye

dagar och bilder

sammanfattar helgen lite.

fredag:
kanongod mat och ont i magen

lördag:
skidor, sällskap och mat

söndag:
bilgnäll, bra väder och mat



i lööööööööv den här helgen.
som ni märker så håller jag detaljer för mig själv.


sover i dagisvagnen ifredags


minus 10 å kanonväder i Kungsberget i lördags (jag vet, uppåner men jag orkar inte ändra)


här följer ett litet bildspel över vårt kvällsnöje igår. sammanfattas med: vatten, vart e lampan och skaka på flasktillbehör




de ligger en son härinne i kläderna nånstans å sover

kungsberget

åh vad jag älskar kungsberget .. eller e de sällskapet som gör allt?

frukost

frukost

bildbomb


igår när leo fann att lampa inte bara e nåt i taket utan även nåt man kan ta på



tog ett bad i dag. mysfaktorn e hög på sånt



här åker nellie (the elephant) precis lägligt framför kameran



sen blev de lite si å så med koncentrationen



han e allt en pussgurka



en snabb pussgurka

tvättstuga

jag älskar min tvättstuga/tvättrum whatever man nu kallar de. utan den hade jag haft ett överbefolkat badrumsskåp. jag hatar badrumsskåp som man måste gräva sig in i.
att ha ett eget rum till blöjbyterna har verkligen inte skadat heller.
och att få hänga tvätten därinne å den inte syns nåt alls. jag e inte den snabbaste att plocka ner tvätten när den e torr men de gör ju inget, står ju inte ivägen där inne.

just de, glömde, jag kan ju tvätta där inne oxå! woho!

sover

är lite lätt trött. tror att jag går å lägger mig å sover.


över och ut


igårkväll

middagsdax

min underbara middag :p


dagis dagis dagis

jaha, nu rullar dagarna ändå på .. såklart ..


lillen älskar handfatet i hans höjd på förskolan


har äntligen tagit mig iväg till polarn o pyret å köpt 2 saker till leo från sara å mattias. han fick ett presentkort när han fyllde. å de är fler i min familj som gillar snören ..



nu fick jag hjärtat i halsen typ, hade helt glömt bort tiden ju! men de e lugnt, 15 min kvar tills jag ska hämta leo på dagis.

leo e inget barn som man bara hämtar från de han håller på med, klär på å går hem utan man får sakta leda uppmärksamheten på nåt annat. å ta sig mot kapprummet lite sakta, gärna ta med nåt å leka med medan man klär på honom annars har man en skrikande unge i de 15 min de tar att klä på honom. sen e de direkt ut i vagnen å vantar på å sen gå.
igår var vi hemma 1540!! alltså 40 min för att hämta honom, de tar 3min å gå till dagis. men men, de blir bättre snart när man slipper lite kläder :p


nej de gick åt helvete

japp ..
på första dagen går man igenom lite administrativa saker så som lön och villkor. under detta samtal tar jag upp att jag vill sluta 1 timme tidigare 4 dagar i veckan. alltså 1530 i stället för 1630 mån-tors. men nej. de gick inte. då förlängs inte min anställning. anställningsformen är projektanställning så de e helt lagligt även om man som förälder får gå ner på 75%.
de e ju bara för dem att inte förlänga precis som de gjorde.

då e de bara arbetsförmedlingen kvar och 3 månader utan inkomst innan jag ens får a-kassa.

så om de e nån som e intresserad så kan jag skicka mitt kontonummer om nån vill ge ett bidrag. haha ..


nu vet ni hur de ligger till iaf. utan att säga direkt mkt

(dock så var de jävligt roligt att jobba där, de timmarna de blev)

snart i morgon

nu har planerade och nervösa sara samarbetat och lagt fram kläder och div saker som ska med i morgon. min tidsplan innefattar inget strul. får se hur de går.

ska ha klockan på 6.15 imorgon, de e galet tidigt för oss. försöka somna innan 22 .. annars e jag nog död å har huvudvärk imorgon .. hur ska jag komma ihåg att ta med mig maten till mig i morgon ..

wish me luck!

udda stil

min son har fått pippi på att klättra i saker .. som gåvagnen å kartonger. och lådor MED klossar.
sen står han där å leker

promenad

tänkte att jag å leo skulle gå iväg till affärn idag på förmiddagen för att inhandla lite mysfika eftersom detta e sista dagen vi e hemma tillsammans på föräldrapenning ;)

på vägen dit krånglade lillen gôr mkt men jag antog att han skulle somna när som helst men ikke. i affärn så skötte han sig så jag trodde att hemvägen skulle gå bra oxå men inte de heller. skrek å vred sig å gnugga i ögonen å grina å skrek lite till. suck .. bara de 10-15min de tar att gå från affärn gjorde mig alldeles svettig ..

väl hemma så slutade han inte med att skrika utan var allmänt övertrött. la honom i sängen men han bara fortsatte att gallskrika ..
de går lixom inte att hålla i en hystisk unge så han fick ligga i sängen, 35 min senare blev de tyst å nu sover han.

bra start på dagen?
å förresten, kom jag ihåg att köpa nåt gott då? nä

de e sånna utflykter som dessa som påminner mig om varför jag tycker de e jobbigt att göra saker när jag e ensam med honom.


bilden e tagen när vi gått ca 12m hemifrån. Man ser ju direkt på minen att de kommer bli en jobbig tur

helg, o älskade helg

jag älskar helger å kommer nog älska dem ännu mer nu när jag börjar jobba. bara en dag kvar nu

knasiga föräldrar

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6547868.ab

min enda kommentar e: trodde man bara fick ha ett barn i kina

julklapp

jag fick ett presentkort av min bror i julklapp som jag inte har hittat .. har letat å letat, särskillt de dagar jag funderat på att åka ner på stan. suck å stön säger jag bara ..

å mycket pinsamt att erkänna att man tappat bort en present.

MEN, idag dock de helt oväntat upp! woho!! från INGENSTANS

att balansera familj och jobb (barn och inkomst)

nu behöver jag lite tips å ideer så lite hjälp tack.

när man jobbar så har man rätt att gå ner på 75% om man har barn (upp till en viss ålder)
jag funderar ju på detta.
jag börjar ju jobba för att jag vill göra nåt på dagarna å att jag behöver få in lite pengar nu. så väg in leos dagistid och inkomsten när jag deklarerar följande:

om jag jobbar heltid (som e 37h/v på detta jobb) så går leo på dagis 730-17 alla dagar utom fredag för då går han till 1330. visst jag får ut ca 12000 utan provision inräknat men behöver jag verkligen tjäna så mkt?

om jag förkortar mina arbetsdagar (förutom på fredagen) så går leo på dagis 730-16 (mån-tors) och de känns ju bättre. jag skulle då ha en inkomst på ca 10100kr.

om jag förkortare mina dagar med yttligare en halvtimme så skulle leo gå på dagis 730-1530 mån till tors å de kände känts ännu mer kanon .. då hade jag fått ut ca 9500kr .. de känns ju lite i nederkant.


men alla inkomstsiffror e ju utan provision, å andra sidan måste jag ju jobba för att sälja nåt så jag kan ju inte jobba hur få timmar som helst.



det jag står å väger mellan e att leo e på dagis till 1530 eller 16.
1530 för hans skull å 16 för ekonomins skull ..

tips, råd å ideer tack (å åsikter med för den delen!)

ny energi

idag vaknade lillen upp med ett helt annat energifält omkring sig. å han har redan fått en clementin å käkat upp den! woho!

kanske blir dagis imorgon då

jobbelijobb

kom å tänka på en sak nu när de närmar sig att börja jobba igen.

när jag började söka jobb (sökte i 1½vecka innan jag hade fått ett jobb) så skickade jag mail till 11 st företag och frågade hurvida de skulle nyanställa den närmaste tiden, heltid, deltid och extra.
hur många tror ni att jag fick/fått svar av?

noll!

e de inte lite dåligt? men men .. den hårda världen av jobbsökande.



nu på kvällen har lillen mått mkt bättre. har käkat makaroner (tack för de stuvade), yoghurt, lite frukt och smoothie. allt i väldigt lite mängd men han har behållt allt iaf! (peppar peppar)
om han e bättre i morgon bitti så tar vi en snabb promenad till dagis i morgon och pratar lite med dem angående den fortsatta inskolningen.
kanske blir så att jag lämnar på måndag morgon å mamma får hämta efter lunch så de inte blir så långt för honom. får se hur vi löser de.

ringde förresten till jobbet idag för att prata lite mer med chefen men han hade inte tid. får väl ringa i morgon igen så jag vet vart när å hur lite mer. eller asså, jag vet ju vart jag ska å vilken tid redan men vill ändå stämma av eftersom de var ett tag sen vi pratade (2veckor)


2½ tröttisar (välj själv vikken av oss som e den halva)

sjuklingar

fortfarande har vi en väldig sjukstuga här hemma. inge bra .. börjar bli orolig och stressad över jobbet på måndag .. å inskolningen på dagis som ligger på is .. han skulle behöva en dag på dagis till, minst ..

skräckscenario

jag har ett skräckscenario i huvudet ang att vara ensamstående å (hyfsat) ung.

nu när leo har börjat dagis så finns de ju "nån" som tittar till honom varje dag, dvs dagispersonalen. å nu när leo e så himla sjuk så gissar jag att han rasar i vikt å han e ju redan smal. tänk om nån på dagis tror att han far illa hemma. man e ju lite extra utsatt som ensam anser jag, lite extra kollad lixom.

om han kommer med ett blåmärke nån dag (han har för tillfället 2 eller 3, tränar på att gå ju! :P ) å nån på dagis anmäler till kommunen (?) å de kommer å tar leo ifrån mig .. hmm ..
jag mår verkligen dåligt om jag tänker på att jag kan leva utan honom, det kan jag ju inte.

alltså jag tycker att systemet är bra, att dagispersonalen ska ha anmälningsplikt och att nån får kolla upp detta men har hoppas inte att de tar ungen från föräldrarna å SEN gör en undersökning.

hmm, iaf så har jag börjat tänka på de nu när lillen e sjuk, som sagt .. lite svårt detta ..
men de e ju mest bara hjärnspöken


nu vila


lillen e jättego mot kissarna

dricka

idag var vi en sväng till HC. Lillen e ju sjuk å de har inte blitt bättre på några dagar. Men de verkar inte som de e nån fara.
Fick rådet att mata honom med vätskeersättning eftersom han bara kräks när han käkar. (kräks ej mellan måltiderna utan bara när han får mat i munnen) å har heller inte fått i sig nån mat på 2 dagar.

Jag smakade själv på ersättningen å den var inte god. smakade salt å sött vatten. men men .. lillen älskar de!!



förskola vs dagis

skola, ett ställe där man lär sig saker. i skolan måste man gå, så varför heter de förskola? hmm .. i förskolan behöver man inte gå, man e inte där för att lära sig saker. eller jo de e klart man lär sig saker i förskolan men inte aktivt ju. i skolan är man för att lära sig räkna å skriva osv, på förskolan e man för att utvecklas ..

jag gillar dagis bättre. dagis som i daghem. för de e ju det ett dagis e, ett hem på dagen.


punkt



ja han e så krasslig som han ser ut

hjälm



hjälm e införskaffat!
se upp i backen!

dålig uppdatering

som ni märker e jag väldigt off just nu.

det beror på en del olika saker, bland annat:
*Både leo och jag e mer eller mindre sjuka
*leo har börjat dagis och jag vill verkligen njuta av tiden han e hemma å inte sitta vid datorn
*vi har varit i värmland
*jag har gått å blitt kär



å eftersom jag ogillar att skriva saker i efterhand så får ni inte höra nåt direkt om de som hänt utan mer vad som e pågång just nu.

idag e leo (som sagt) på dagis. han käkar lunch å sover där idag. kanonbra. imorgon blir de lika antar jag. å jag bara sitter hemma å väntar på att få hem honom.
ska nog ta en lur på soffan kanske.

hade strömavbrott i 3 timmar igår å var lite rädd att de skulle komma tillbaka på natten så jag sov inte så bra. blev så himla kallt inne så himla fort. a ja ..

nu rast å vila


RSS 2.0