Veet spavax

Jag fick chansen att testa veet spavax tillsammans med buzzador. 
Veet spavax är en bunke som man lägger vaxpuckar i och låter smälta. Den går på ström och låter vaxet hålla rätt temperatur hela tiden. Inga vaxstripes behövs då man använder själva vaxet att dra med. Man pillar loss ett hörn å drar uppåt. Den funktionen funkar klockrent men spateln man fick med för att fördela vaxet på benet (eller valt område) är på tok för smal! Tar ju en evighet att applicera vaxet på ett helt ben (inte hela benet på en gång såklart utan en "stripe" för sig) Och det saknas nåt att dra av spateln mot. Nu gjorde jag det mot kanten på bunken men bunken blev så himla kladdig. När man lagt på vaxet väntar man några sekunder så det svalnar å så drar man bort. Tyvärr blir det en del vaxrester kvar där lagert vart för tunt. Ska gå att ta bort med olja så jag tog babyolja men dränkte hela benet flera gånger å fick gnugga som tusan för att få bort det. Såklart känns benet len å smidigt tack vare oljan oxå. Hehe. Och hårsäckarna är alldelea röda men det e ju som det ska. Håret tog vaxet bort effektivt iaf så funktionen är det inget fel på. Jag antar att övning ger färdighet oxå så ska ge det fler chanSer. 
Måste tillägga att jag inte alls gillar lukten. Det luktar för mycket helt enkelt men det e väl en smaksak. 






Tidig morgon och Ica

Vaknade kl2.30 av Love. Har haft han i babynestet under natten. Istället för under min arm lixom. Han har visat tendenser att han vill "vara i fred" på natten så jag provade. Gick hur bra som helst. Sov många fler timmar på raken än han brukar. Vilket betyder att jag sov fler timmar oxå. Å då hade jag svårt att somna om. Men det gjorde jag. Men svårt att somna om nu med ju. Dels för att jag sovit så bra under natten å del för att solen skiner rakt in i sovrummet. 

Klagade jag just på att jag sovit FÖR bra? Haha. Life of a småbarnsförälder, aldrig nöjd. 


Kom oxå på att jag glömt skrivit hur det blev med Ica-handlingen. Den jag beställde hem. Fick ett sms när bilen åkte från affären med en ca tid den skulle vara här. Tiden stämde på minuten faktiskt. 

Så jag satt ute i solen när han rullade upp. Inburet å klart och sen betala i en sån handburen betalterminal. Mycket smidigt. Tyvärr så tappade den stackars killen en av mina åtta (!!!) kassar i golvet i lastbilen så jag blev utan mejerivaror, mjölk, fil och yoghurt typ, men för min del gjorde det inget. Tyckte mest synd om killen. Så blev lite avdrag på kvittot ;-) 
Men iaf så var det absolut värt hemkörningsavgiften och jag kommer göra det igen. E ju svårt att storhandla med minst ett barn, ibland tre, så jag kommer nog klicka hem storhandlingarna hädanefter å sen komplettera på vårt lokala Lill-Ica. Vill ju se till att det inte försvinner heller. 
Nästa leverans e bokat till 11/6 och listan fylls på med saker. Man kan lägga till saker i "varukorgen" upp till 21 dagar före leverans. Och fram till att de börjar plocka på leveransdagen. Man vill ju ha med veckans erbjudanden för den veckan man får leveransen oxå så jag ska kolla igenom dagen innan tänkte jag. 
Så nu har jag pratat mig varm om detta. Men prova! Man spar ganska mycket tid och även om 129kr känns mycket så e det värt att slippa den timmen eller två med barn i en affär 👍🏼

Filmklipp

https://youtu.be/dRAA_sWKEp4

Vet inte hur man lägger in video med telefonen. Vet bara hur man gör med datorn.. Störigt. Så detta var bara ett test

Love Olsson Hedqvist

Love är nu 6 veckor exakt. Han väger 6110g och är 61cm över marken. Helt sjukt. Så himla stor unge Haha. Nåt gör man rätt iaf då 




Ny liggdel

Alltså det e ju nåt fel på en när man känner sig mer lycklig av en ny vagn. Haha. Men för 300kr så kan jag vara lite extra lycklig tycker jag. Ett klipp!

Så nu ser vagnparken ut såhär:
E himla nöjd alltså. Vagn efter humör nu. Eller väder iaf. Hehe Och fortfarande samma chassi till alla sitt-och liggdelar 👍🏼

E det nåt jag blir nipprig av..

Så e det vagnar. Haha. Iaf om man kombinerar det med ett klipp! Ska köpa en till liggdel imorgon. En röd en. Ett riktigt klipp. Hehe. Åh vad jag längtar. Kan inte sova bara därför. Haha. 
Men gör även lite nytta medan: planerar lite runt pengar denna månad. Vi drar ju till Kolmården om några veckor och för att inte slösa allt för mycket så finns en liten budjet nu :-) 3500kr inkl allt utom boende. Det är planen. Inträde, mat, drivmedel, souvenirer, minigolf, snacks osv. 
Men nu gäspar jag för fullt. :-) Ska mysa ner mig mellan två av mina grabbar. God natt!

Det e nåt speciellt med "efter-bad-unge"

I love after bath-bilder 
Han blir så nöjd å lagomt trött efter ett bad



Soltid = slapptid

Nu ligger jag här igen. I min favoritstol. I solen. Så skönt! Love sover och Leo kommer hem från Sätra vilken sekund som helst medan Daniel e ute å springer. Kan inte bli bättre. Idag blir det spontan furuvikspremiär för oss. Bara väntar in grabbarna. Gissar att Daniel kommer sist :-)


Bussresa och Köpis

Igår blev då Leo hemma från dagis men ingen mer feber än den enda gången jag mätte på eftermiddagen i onsdags. Så vi tog oss en busstur. Jag åker aldrig buss!! Å aldrig med barn. Men det gick ju bra det med. Åkte bara ner på stan å hälsade på morfar på jobbet å sen hem igen typ. 


Sen när vi kom hem var det härligt väder så vi hängde ute tillsammans alla 3. Supermysigt!


Haha hängkillen ;-)

Sen blev klockan två å vi gick till dagis då de firades förskolans dag. Men det började blåsa och Love var absolut inte nöjd i vagnen, vi höll ut en timme sen avvek vi. 



Idag, fredag, hade vi inga planer alls men vi tog en tur till Köpis för stt köpa strumpor och en huvtröjor till Love. Blev även en mut-leksak till Leo. 

Och där här flintisen har sovit hela dagen. Det var först framåt kvällen nu han piggna till. 
Nu ikväll var även Leos kompis Edvin här och lekte. De leker himla fint alltså. De verkligen e bästa kompisar hihi Edvin ville INTE åka hem kl20 och Leo var helt speedad. Men det vart ju bra. Vi bestämde ny playdate 👍🏼

Nu e Operation Söva Minsting igång så god natt

Nätterna

Måste skriva hur en vanlig natt ser ut här hemma. 
Love somnar mellan 19 och 21 nångång. Får pyjamas på sig mellan 18 och 20. Beror lite på hur trött han e ju. Skriker lite innan han somnar riktigt. Sen vaknar han kl23 ( +/- 30min) får då käk. Ibland en ny blöja. Somnar inom 15min igen. Sen vaknar han kl2, får käk, ny blöja och somnar om inom 30min, ibland 1h. Sen vaknar han vid kl5, vill oftast inte ha käk utan det skriks en del. Å nattens luft i magen gör sig påmind. Brukar sova 30-60min å skrika några minuter omvartannat tills klockan är 6-7. Då har redan Leo gått upp å han sitter i vardagsrummet å spelar iPad eller Wii, så då pallrar vi oss upp. 

För min del brukar jag somna om ganska fort förutom denna tid. Blir lixom ett hopp just här med sömn för min del. Men jag somnar snart om serru :-) 



Badkillen

Kanske blir en badkille av denna oxå

Han ligger å myser efter badet å jag får MASSOR gjort Woho! 

Tyvärr har det stora barnet gått å fått feber.. :-/ Han blir hemma från dagis imorgon. Det kommer han inte att gilla

Tisdag


Leo får ju bara gå på dagis tisdag-onsdag-torsdag kl9-14 från å med denna vecka så igår var han ju helt ledig å längtade ihjäl sig tills idag. Trist tycker jag för hans del men men.. Det e ju bara typ 4veckor till, sen slutat han helt på dagis. :-( Läskigt stor kille. 
Så imorse myste vi en massa på soffan innan dagis, jag å killarna. Leo e så snäll med Love. Verkligen. Hade inte tänkte nåt annat heller ;-)


Så spenderade jag å Love nån timme ute i solen när vi lämnat av Leo på dagis. Sen provade jag att beställa mat på internet med hemkörning. Tog 2.5h med en gnällig bäbis på armen så nå tidsparande kan jag inte skryta med men fördelen e ju att jag slapp en gnällig bäbis i affären i 2timmar. Typ. Haha. Så imorgon körs varorna ut. 2200kr handlade jag för. 👍🏼


Nu e det bara sova kvar i kväll. God natt!

Lite helg å lite vårrus bland annat

Ja som vanligt så flyger dagarna fram verkligen. Helt sjukt. 

I helgen var vi till xxl som öppnade i veckan. Mycket folk. VÄLDIGT mycket folk. Sjukt faktiskt. Hittade ett par skor till Leo å lite frisbee's iaf. Så nu har vi alla Asics-dojjor. Hehe. 
Han hann även fylla en månad! Hurra hurra! 

(Ja mycket bilder på minsta ungen nu, beror bland annat på att det e jag å han hemma just nu och att den stora inte vill vara med på bild alltid)


Hann även med en tur till Hemlingby och 2km i spåren under lördagen, innan vi åkte till Furuviks brygga för middag. Min farmor fyllde 80år :-) Men med en febrig Leo och en ostabil 1månaders så vart det som det vart helt enkelt. 

I söndags var det så fruktansvärt tråkigt väder så varken jag eller Love kom utanför dörren mer än 5minuter. 







Men igår så svängde vädret och med det humör och lusten stt göra saker. 
Solhäng, cykeltvätt, omplantering, 3 timmars lekparkshäng och till sist vårruset. Mitt 5e på raken. Tänkte inte missa detta året pga att jag nyss fått barn så jag anmälde mig med inställningen att jag kommer komma runt och jag tänker gå. 50-55min som måltid och traskade in på 52 så det gick enligt planerna. Har aldrig gått vårruset förr och hade med det ingen aning om att det var så många som faktiskt gick. Helt omöjligt att hålla sitt eget tempo, sjukt trångt och så mycket folk. Nää bättre å lunka på å komma in på runt 30-35minuter. Lättare att springa faktiskt å det e ju lite långtråkigt att promenera. Det visste jag ju :-)

Petrol



E sugen på petrol-vagnen men det måste vänta ett tag till. 
Lite storleksskillnad på mina ungar. Tänk att jag haft de här två inne i min mage, sjukt! 

Helgen

Huxflux har en hel helg rusar förbi igen. 




I lördags sprang Leo minimaxruset. Mamman var mest nervös att han skulle komma bort men det gick hur bra som helst. Såklart :-) 


Igår, söndag, skulle det vara städdag i föreningen men den lixom regnade bort. Så vi hängde mest inne. Leo skulle På kalas på eftermiddagen så jag tog en promenad med Love i vagnen när vi lämnat honom. 

Fick lite blodad tand så planerade en till promenad idag och en promenad blev det. 5,5km faktiskt. Riktigt jobbigt men det gick bra. Ha faktiskt gått ner 15kg nu. Så halva vägen e nådd, bara den svåra halvan kvar nu :-)


1,5vecka efter snitt - 3,5vecka efter snitt. 
Så det händer saker

Om jag tyckte det var omväxlande väder igår..

Så var det ännu mer idag.. Regn.. Stålande sol.. Grått.. Sol.. Regn.. Regnbåge.. Regn.. Sol.. Grått.. Sol.. Ja herregud.. ;-)



Imorse tog vi oss till skolan för en träff med Leos förskoleklass. I regn halva vägen å sol halva vägen.. Tar 10-15min att gå lixom..

regn 


Sol..


Hämtade min nummerlapp till vårruset idag. E en del taggad faktiskt ;-)

Kommer ännu mer tråd ut mig oxå.. La ett svart papper så man skulle kunna se tråden, och ja, den e där.. Igen.. 

Loves stil vid powernap.. Ja han somna ju iaf


Omväxlande väder bland annat

Efter en lite halvjobbig natt (bara lite jobbig) så klev vi upp. Gjorde lite morgonbestyr och när Love sen somnade om så passade jag på att laga mat till ikväll. Lagade alltså mat kl8.30 på morgonen. Men såhär i efterhand e jag glad att jag gjorde det. Chiliconcarnen var lixom klar å bara att koka ris kvar när jag hämtat Leo. Smart drag där! 
Efter matlagning så fick Love käk å så åkte vi å gjorde dagens ärenden. Bilmetro Skadeverkstad- har ett litet märke jag vill bli av med
Ica- handla saft å hämta paket
Direkten- hämta paket
Hälsa på mormor
Hämta Leos nummerlapp till MiniMaxRuset







Sen hem å hämta Leo. Stannade ute en stund då vädret gått från regn till stålande sol. Love sov i vagnen å Leo lekte med kompisar. Superhärligt! 





Byxor och promenad



Fick ihop ett par brallor till slut iaf. Inte hundra bra i inställningen på maskinen men det duger så länge. 
Efter att ha sytt så tog vi oss ut på en promenad. Hade inte planerat nån sån idag men Love verkar lite rastlös å vill ingenting så det blev bra. Lite slut i benen nu men det e skönt. Å att få duscha efter e ju som att vinna högsta vinsten :-)

Jag e nöjd med tempot. Kanske lite för snabbt men ändå. Love har hunnit bli 2,5vecka och det e bara 2 veckor till vårruset ju. 
Nerbäddad under promenaden
Svettig mamma och mätt Love efter lite mat



Symaskinen

Symaskinen har ju kukat ur igen. Men nu trädde jag om den äntligen fast det e fortfarande nåt fel på den. Men det går att sy på den iaf! Så slängde ihop en mössa till Love bara för å tests. Vart bra tillslut. Ska försöka få ihop nå nya byxor imorgon då han vuxit ur de jag gjorde för nån vecka sen. Hehe. 

Maj-måndag

Såg i kalendern att det e ganska mycket bokat denna vecka. Nåt som händer varje dag men ändå har jag lyckas boka in två Barnvagnspromenader med nya bekantskaper på dagar och tider som passar! Hehe. Så vi började idag med en tur till Högbo. E16 var avstängd så det tog VÄLDIGT lång tid att ta sig dit men fram kom vi. Väl där skulle vi möta upp en tjej jag pratat med i bf jan-april 2015-gruppen på fb. Hennes Linus är 2,5 månad och Love e ju bara 2,5 vecka, vilken skillnad alltså :-) Men det känns som att Love e mycket äldre. Känns som han varit här längre helt enkelt. Men iaf.. 
Jag har lixom aldrig varit i Högbo tidigare så hon fick guida lite. Vi gick runt nån sjö där, 3,5km. Jag känner mig otroligt pigg å fräsch i kroppen faktiskt. Känner knappt såret längre och inget annat som spökar. Dock måste jag erkänna att jag stoppade i mig en värktablett innan. Har nästintill slutat med sånna.
Fötterna e bara lite svullna numera och det betyder att jag får på mig vanliga skor oxå. Vilket hjälper mycket när man e ute å promenerar. Det enda jag saknar e en vindjacka/softshelljacka att ha. Hittade en av Daniels jackor i skrubben så använder den just nu, dock så e det lite för stor. :-) Vi gick sakta och stannade för å titta till de små ganska ofta, därav att tempot var katastrof. Men det gör inget. Var en väldigt trevlig promenad som avslutades med en kort fika innan vi drog hem vid 12. Mycket bra förmiddag. 
Hemma igen så slocknade vi på sängen å sov nån timme. Mys!



God natt

Helg

I fredags hade vi tråkig hemma-dag. Man måste ha sånna ibland oxå :-) Käkade hemgjorda lax-burgare. Ganska gott men jag saknade laxsmaken som försvann lite. 
Igår var det simskoleavslutning å Leo fick ett märke och går upp en grupp nästa år. Nu kan han flyta på rygg och mage och vända sig däremellan. Han tar sig framåt flytande (kalla det simma e lite snällt men ändå) :-)
Sen åkte jag å lämna Daniel på Gunder Hägg och Leo hos mormor å morfar. Sen åkte jag å Love tillbaka till Gunder Hägg för att kolla när Daniel sprang Gävlemilen. 


Tror han hamnade på plats 13 tillslut. Väldigt bra resultat. Å hans lag vann hela lagtävlingen. Superroligt. 
På kvällen gick de ut och jag var hemma själv med två ungar. Gick bra. 
Love har haft svårt att sova både igår på dagen och i natt. Sover 30-90min å sen vaknar han å skriker. Lugnar ner sig efter en stund och då hör man att det mullrar i magen och pruttar i rumpan :-/ Inget kul alls. 
Hoppas det blir bättre idag. 
Jag har sovit i kapp lite nu på morgonen å ligger fortfarande i sängen (kl11.25) Men ska pallra mig upp å åka å handla tänkte jag. 
Synd att det inte var varmare ute, då hade jag legat ute i solen. Hehe

RSS 2.0