Julen 2014

Julen har flutit på utan större fadäser. Leo fick mycket lego i julklapp och är supernöjd med det. Jag gick å blev förkyld till juldagen och still going strong med det. Men har varit hemma och vilat resten av ledigheten förutom en handling på Ica maxi och en biofilm med familjen. Men ser ingen ljusning ännu och ska jobba imorgon. Kommer bli tungt. Behöver nya byxor på jobbet oxå då de jag har börjar bli för trånga. Men ska väl klara att uthärda i 2 dagar antar jag. Sen e jag ledig i 7dagar. Ska bli skönt. Ska än en gång inte göra nåt alls. :-) Hehe Kanske ska försöka få in bilen på service en av dagarna men vi får se. 

Eller egentligen ska vi ju fira lite bröllopsdag om några dagar oxå. Så nåt ska vi väl göra iaf ;-) Ett år som gifta. Gud vad gammal man blir hehe. 

Idag ska vi hem till gammelfarmor och käka mat iaf ;-)

God jul

Dan före dopparedan

Så vaknar man upp av att det plogas ute. Har inte stigit upp än men anar att det kanske fallit lite mer snö i natt. Igår toksnöade det. Så härligt. Bild från skutskär 
imorgon e det julafton! Woho!!

Julstämning

Känner noll och ingen julstämning alls. Fan. Jag jobbar för mycket och hinner inte med. Graviditeten gör allt liiiite tyngre oxå så det spelar in oxå. Idag står städning på schemat iaf. Har dammsugit och torkat golv på halva nedre våningen hittills. Men det e så mycket annat som oxå behöver göras för att vardagen ska funka i veckan. Disk å tvätt å plock å sånt.. Så allt tar sån tid. Och eftersom både jag och Daniel jobbar både måndag och tisdag så finns ingen tid till städning å sånt före jul. Så det lär fixas idag helt enkelt. Ska se till att det inte finns nå tvätt å att alla sopor e tömda å toaletterna är rena osv.. Hej å hå. Tänkte faktiskt gå upp å klämma lite på bäbissaker idag igen. Hehe. Har en liten sån period nu tror jag :-)


Tar en liten paus just nu bara. Kollar på granen som Leo klädde helt själv igår. I vanliga fall e jag lite för perfektionist för det men som skrivet ovan så orkar jag inte riktigt å då duger hans påklädning alldeles perfekt. Och jag e glad över den lilla hjälpen jag får faktiskt :-) (ja såklart Daniel oxå hjälper till med saker hemma men vi har ganska uppdelat vem som gör vad)

Vecka 23

Japp jag e stor. Men det var jag ju med Leo oxå. 7,5kg upp och här kommer bild Grejor grejor grejor

Nu har jag fått tummen ut och gått igenom garderoben uppe. Iaf till viss del. Har inte 100% koll på vad vi har där uppe egentligen men men.. Lite mer nu iaf. Gick igenom kläder imorse å prylar nu. I klädväg har vi två st body och två st byxa i storlek 50 och inga body i 56 men nåt byxpar och några heldressar och två pyjamaser. Sen har vi en del i 62 och nåt enstaka plagg i 74 oxå. Blir bra till en början detta. I prylväg, oj oj oj.. 

200kr för denna liggdel. Då har jag även fått täcke och kudde gratis (två uppsättningar till och med) av en gammal vän. Det grönrutiga påslakanet är från Ikea men omsytt för att passa vagnstäcke och kudde. (Hade nån ful dekoration på som jag kunde klippa bort oxå)
Så vi har ju beställt en vagn oxå. En SuperNitro i färgen petrol. Då får vi sittdel och chassi. Känns bra att spara in 2500kr på att köpa en fräsch begagnad liggdel faktiskt. Så här ser vagnen ut. 
Blir kalasfin den. Beställde även lite tillbehör såsom fotsäck, åkpåse (som man kan använda som sittdyna oxå) och skötväska. Sammanlagt betalar vi 8800kr för vagnen (plus 200kr för liggdelen)


Babyskydd är inköpt. En AktaGraco trilogic i svart. Samma modell som jag hade till Leo och var jättenöjd med. Så det blir kalas de. Har sytt en wrap till den så bäbis-Love ligger skyddad om april skulle vara kall ;-) 

Skötbordet är begagnat och köpt för 200kr. Med lite färg, nya fötter och nya knoppar så blev det såhär. Skötbädden kommer från GeKås och kostade 100kr. Mycket nöjd. E ju så himla förtjust i ugglor numera.. Suck :-)

Banynestet har Daniel bestämt färg och mönster på och den är beige med smala ränder och vitt. Känns välstoppat och ombonat. Köpt av en tjej som jag tror håller till i Norrsundet för ca 500kr. Badbalja med propp och badhjälp är båda köpt på GeKås. Totalt pris 90kr. 

Som jag skrivit innan så köpte jag Dinglisar när underbarn hade utförsäljning så detta är de två tigrisarna och även en spjälsängsorm. En del saker MÅSTE man bara ha lixom. Och en orm hör dit. Haha. Inte ;-)

Utöver detta så har jag bärselen kvar sen Leo, en brun Babybjörn active-sele. Även en sängmobil, babyvakt, bröstpump och några nappflaskor. 
Ja just det, har ju även en spjälsäng som jag köpte av en gammal bekant för 150kr. Även den har fått lite färg och ligger isärmonterad under vår säng. ;-)

Snittankar

Leo har tillfrisknat och jag jobbar för fullt medan han går på dagis. Så härligt. Även om kroppen säger ifrån en del nu så går det överlag bra. 
Av nån anledning börjar jag fundera runt snittet redan nu. Jag får lixom panik vid tanken, det måste jag erkänna. Epiduralen, snittet, slitet och syendet. Usch å fy. Egentligen tycker jag katetern känns jobbigast nästan. Så om nån tror man väljer snitt för att det är den enkla vägen så är det inte riktigt rätt. Jag tror jag kommer få panik när jag ska lägga mig där och när epiduralen ska sättas och när skynket kommer upp och när ..... Ja och så vidare.. Nej jag tycker verkligen det är jobbigt med snitt. Men jag vill oxå förtydliga att enda sättet att få ut ungen är att gå igenom detta så det e bara att köra de. 
Lilla Love i magen verkar må bra iaf. Sparkar å har sig. Han har ett tydligt mönster att sätta igång så fort jag dammsuger på jobbet :-) Och när jag kommer hem och kraschar i soffan efter en lång jobbdag. Magen växer och är jättestor men jag följer säkert nån sorts kurva så det borde vara lugnt :-) 7kg upp på vågen sen start så det känns oxå okej. Trots att jag käkar väldigt mycket :-) Men men man e ju bara gravid några få ggr under en livstid. 

Ingen ljusning

Nope ingen ljusning i sikte med Leos feber.. Inte 40grader längre men 39,5 räcker långt för att känna att han inte e sig själv. Känner lite att jobbmåndagen är i fara oxå :-/ Men vi hoppas att han e feberfri imorgon så vi kan jobba och gå på dagis på måndag. Men vi får väl se :-( Idag har jag kokat mer knäck för det blev så himla gott och rensat ur skafferiet. :-) Sitter å kollar på innebandy-semi mellan Sverige och Schweiz där det e lekstuga för Sverige än en gång. Funderar på att gå å tvätta håret i pausen så jag skjutit upp det 3 dagar när det inte hunnits med typ. :-)

VAB

Har varit hemma i två dagar nu med en febrig Leo. Han har toppat på 40,2 och legat runt 39,6 mest. Alvedonet tar ner febern tillfälligt men kommer tillbaka ganska fort igen. Dock e han som vanligt när han e sjuk, lite mer still än vanligt annars glad och pratig. Kan man lugnt  säga :-) Men men.. Jag har fått en hel del saker gjorda här hemma, som att skruva ihop byrå till hallen uppe så nu e det bara småfix kvar där innan det e klart. Snart får Leo flytta upp och vi kan börja inreda babyrummet nere. Ska bli kul :-) Har varit ut i förrådet å letat på nappflaskor och bröstpump för att se status på dom, allt okej förutom mjukplastdelarna. Blir bra det. :-)Råkade  beställa lite kläder från name it när det var 40% rea oxå. Men men.. Leo vart bättre nu på kvällen men han fick ändå en halv dos alvedon så vi får sova lite. Hör dock att han yrar just nu men men..

Har jag glömt att berätta att ungen ska heta Love? Det blir en Love Olsson-Hedqvist (med reservation för ev ändringar) Så där ja, e lite mer verkligt när babyn får ett namn tycker jag. E btw i v21 nu. En bit över halvtid. Woho!! 

Börjar bli jobbigt

Ja nu börjar allt bli jobbigt. Händerna är svullna mest hela tiden. Betyder att jag e klumpig som få. Magen värker lite då och då och hugger ibland. Jag blir tyngre och tyngre och har svårt att jobba effektivt. Men men.. Jag kämpar på. Ska köra 2 veckor till innan lite ledigt under jul nu. Hej

Det senaste

Händerna mår helt okej. Svullna på nätterna och på morgonen annars så. Det funkar just nu iaf. 

Och idag hade jag tid på specialistmödravården för att diskutera ett ev planerat snitt. Gick hur bra som helst. Hon konstaterade att det nog inte går att ändra på mina tankar och idéer angående förlossningen så jag fick beskedet att jag e beviljad snitt. (Utan att skickas vidare till aurora och psykolog) 
Datumet hon nämnde var 12april som tidigast och eftersom hon även sa att snittider finns på onsdagar och torsdagar så lär det ju bli 15 eller 16 april som ungen tittar ut. (BF 26/4) Helt min egen uträkning efter vad hon sa så vi får ta det med en nypa salt men typ så iaf. 

Så i mitten på mars ska jag tillbaka å prata med narkosläkare mm och göra klart inför snittet. Spännande värre. Innan dess ska en hel vinter gå och nästa BM-besök är inplanerat i början på januari. Måste se till att de skickar ett moderskapsintyg till f-kassan så jag kan skicka in havandeskaps penning-ansökan. Kommer bli tungt att jobba på slutet även om det går hur bra som helst just nu. Ja, det var en liten uppdatering på det senaste de

RSS 2.0