att vara naturlig eller onaturlig

jag brukar inte reagera direkt över saker jag hör på nyheterna men i morse kändes de som ett aprilskämt. (vissa håller säkert inte med)

de pratade iaf om ett läkemedel som kan förkorta förlossningar. vad är de för vits med det egentligen? jag tror på att kroppen vet vad den gör när den föder barn. vi kvinnor (oh shit, jag kallar mig själv kvinna) måste våga lyssna på hur kroppen vill ha det i samband med förlossningen. jag tycker det är kanon med smärtlindring sålänge inte barnet kommer till skada för vilken förälder vill skada sitt barn för att själv få lindring? hmm ..

iaf så hoppas jag att detta läkemedel kommer att användas på kvinnor som kanske haft svåra och långdragna förlossningar förr och inte av västvärldens kvinnor för att få en "enklare" förlossning.

jag måste få försvara mig ang mitt val att föda med snitt oxå, det har sagts att kvinnor väljer att föda med snitt för att inte förstöra sig själv (där nere antar jag) och att de utnyttjar "rätten" att kunna välja snitt utan legitima anledningar. jag vet inget om de egnetligen men jag hoppas ingen utnyttjar systemet på detta sätt för de gör de bara svårare för oss som inte kan visualisera ett barn komma "den naturliga vägen" (som "att föda ur fittan" heter i alla brochyrer man får från MVC)

det är en rättighet att välja hur man vill föda sitt barn men varför ska de vara så himla svårt att få igenom sitt val då?
själv hade jag MÅNGA timmar hos kurator och specialist mödravården innan jag fick klartecken med snitt. kändes lite som dubbelmoral när man var hos barnmorskan och hon sa med sin snällaste ton: en kvinna har ett val att föda som man själv vill. sen underförstått så säger barnmorskan, men alla kvinnor är skapata för att kunna föda barn så det e klart att du ska föda den naturliga vägen.
den enda som aldrig sa nåt om mitt val (inom sjukvården) var en tjej jag träffade på specialist mödravården på gävle sjukhus.
jag kom in på hennes rum å hon sa bara: prata! å så fick jag dra min "historia" för femtielfte gången och hon sa bara okej jag hör vad du säger och förstår det. detta ska vi fixa.
sen gick de nån vecka till å jag fick tid för snitt.shit nu vart de massa babbel runt att föda barn fastän jag bara tänkte göra ett inlägg om den där medicinen.
a ja, ibland behöver även jag babbla av mig.


bäbis har gått upp en del i vikt iaf å växt lite över en cm.

Kommentarer
Postat av: ★Hanna★

Åh gud va skönt, om man ändå hade de så bra :)

2009-10-15 @ 09:21:18
URL: http://www.LucasMamma.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0