happy easter, typ

idag har varit en riktigt riktigt full dag .. haha .. nää inte full men vi har haft fullt upp. :p varit på jungelcity och sen varit ute å lekt, käkat på gyllene måsen och sen hem och grillat.
en RIKTIG dag helt enkelt. and i love it. skulle inte du göra de om du var i min sits?

haha ..

hade bra på sista april nu då!

fullt upp som vanligt, and i like it!

oj oj oj .. lediga dagar e sällsynta just nu å för att göra de mesta av dagen som började vi 6 imorse så tog vi oss till öppna en sväng på morgonen för att sedan åka å köpa lite nödvändigheter, som sagt, toapapper, de sista jag hade försvann mystiskt imorse å återfanns på golvet. haha ..

nu sover leo i vagnen ute å jag sitter här å gör mest ingenting.

men sen ska jag packa ihop lite saker tills i morgon, kommer behöva lite nödproviant och liknande, och kanske lite bra kläder till både mig å leo. plocka undan lite sen igår och sen åka iväg för att återkomma i morgon nångång.


dit ska vi!



efter: jag vill inte gå hem

äntligen lite bilder

bilderna e klickbara för större bild


kvällsmys för några dagar sen hemma hos x.


när leo e sjuk så bäddar vi alltid på golvet och de e så himla mysigt. jag har ändå kunnat jobba alla dagar som tur e, har bara vabbat 30min en dag.


här stod en returen fram till igår(?) men vart e den nu??


fin kantstensteknik


idag har leo valt kläder. randigt linne och strumpbyxor.


favvosysslan just nu e att klättra upp på toastolen och spola. massor med gånger.

idag e planen att köpa toapapper och inte göra nåt mer :p hehe .. imorgon ska vi ha en riktig mysdag med barnen. ska bli så himla kul. blir lite hemligt vad vi ska göra :)

nu ska jag packa lite kläder å prylar, göra frukost och sen drar vi för idag. :p

ses :p

bättre å bättre

natten var underbar. lillen sov hela natten till 6.00 å jag sov bara några timmar. men de gööööör inget .. lillen e mycket piggare idag så de e inga tecken på koppor just nu. men vi blir hemma från dagis idag med.

märks de att jag jobbar ganska mkt nu när vi inte gör lika mkt spännande saker som förr? men jag trivs med att jobba så för min del spelar de ingen roll å leo gör ju massa kuliga saker på dagis. :p

idag gör vi som igår och i förrgår. mormor e barnvakt å jag jobbar till 20.15 sen hem å sova .. :p har lixom blitt en rutin det oxå.

nu ska jag försöka städa lite.

förresten har jag (troligtvist) bestämt mig för att göra mig av med katterna nu iaf. ska ringa nästa vecka tänkte jag. känns skit men men ..  hjy*-'

nattmacka, nej just de, pizza

lugnt på koppor fronten än så länge. dock en riktigt pigg liten kille som står i sin säng å låter en massa just nu .. men men .. så e de ..

jag å x väntar på att pizzan i ugnen ska bli kvar så ska vi käka lite nattpizza.

själv har jag lite ont i halsen just nu :( inge kul egentligen .. men men .. nu e de pizza. bye

koppor?

leo bara sover å sover .. stackarn .. varít vaken sammanlagt 1h idag å klockan e redan 1330. stackars, just nu tror jag att det e förstadiet till vattkoppor så vi får se om de bryter ut snart.

still going strong

liten e fortfarande en hel del sjuk. i morgon verkar de bli så att jag måste vabba för första gången. behöver barnvakt 1 timme lixom .. lite irriterande. men vi har ändå klarat oss ganska länge tycker jag.

liten vaknade kl 8.15 så jag tog upp honom å la honom på soffan där han genast somnade om på mig. så himla mysigt sen sov vi tillsammans till halv 10. :p jag har inte sovit så mkt i natt, kanske 4timmar bara. men leo har sovit kanon.

nu e de bara två jobbdagar kvar sen e jag ledig en massa dagar :P
MYS!

Älskar

I-PHONEOGINE

som ett brev på posten

gissa vad som kom med posten?
jo ett brev från a-kassan .. haha .. ett exakt lika som de förra 2 .. suck ..

kassan hej

ringde precis till a-kassan för att höra om jag kanske inte skulle kunna få lite ersättning snart .. suck ..

har fått 2 lika papper där de står att jag ska redovisa sjuklön under 2007-2008 och ev ersättning på f-kassan under samma period. känns bara som att de försöker köpa sig tid.
efter att jag fått första brevet så ringer jag även då a-kassan å då sa tanten jag pratade med att de inte spelade nån roll om jag skickade in dessa papper, bara att min ersättning skulle bli lite lägre. skit samma tänkte jag å sket i att göra nåt. sen fick jag ju ett till likadant för 3 veckor sen.

iaf så tänker de inte göra ett skit på mitt ärende förrän de fått in pappren även fast man får avstå om man vill fast de rekommenderar att man skickar in det. suck säger jag bara .. ska ta tag i detta idag. men orka sitta i telefonkö på f-kassan i över 25 min för ett *pip* pappers skull .. nehe du ..

de ringer vi om lite senare i kväll kanske till å med.

ska skicka ett mail till j på mcdonalds i värmland å be han fylla i pappren oxå så de blir gjort. suck å stön .. men men .. vi får se vad som händer.



jag har kommit på anledningen till att jag inte har nåt å babbla om här i bloggen: de e för att jag har nån att babbla med hemma ju. å de känns ju mkt bättre för han svarar ju iaf .. haha .. när han får en syl i vädret. :p



håret som jag färgade i förrgår blev himla bra faktiskt. precis som jag vill ha de :p hihi


liten sjuker blir friskare

jag blir verkligen ledsen när man skrivit massa saker i ett inlägg å sen hänger sig datorn bara .. satt itne vid min dator när det hände å så slog jag igång youtube så leo skille få titta på teletubbies lite å då hänger sig datorn .. igen .. hade gjort lika igårkväll när jag skulle kolla på nåt klipp på kvällen. men iaf så försvann ju allt jag hade skrivit.
FIXA! :P

leo e fortfarande lite sjuk men inte alls som igår natt för i natt har han sovit HELA natten. han behövde verkligen det. å jag med för i dag jobbar jag 16-ca00. känns inte alltför kul men så e de. bra med pengar blir de. tack .. å i morgon kommer första lönen. den e efterlängtad, måste verkligen tanka bilen.
när man åker till jobbet 3-5dagar i veckan så märks de på bensinförbrukningen. men men .. de får man ta. :p



idag e de kanonväder å jag å leo sitter inne. :( jag villinte ta ut honom så han blir ännu mer sjuk ju .. vi hänger nog i uterummet lite iaf för där blir de ju varmt om några timmar.

sen ska jag åka å jobba som sagt :p

hade!

söndag

sådär ja. då var denna helg klar. färdig. förbi.
tänk om man fick ha de såhär varje helg. eller varje dag eller vad som helst. :p hehe

leo sitter å kollar på teletubbies just nu. han e helt kär i dom :p hehe ..

dock har vi haft en riktigt trist natt. leo har haft massa massa feber å har de fortfarande. har fått i honom massa alvedon iaf å nu ska vi gå å lägga oss. e ju ganska trött sen i natt :)


kanonlördag

vilken underbar dag!

har fixat håret så nu e de lite blondare igen och så har jag sovit ute i solen .. haha .. vikken kanondag!! :P

nu sitter jag å kollar på hockeyn som den hockey-nörd jag är .. haha .. inte .. men spännande är de .. :p

hörs sen!

nu e de helg

igår hade vi en ganska mysig dag.
leo var superduper trött redan kl 9 så han fick lägga sig och sova middag då. de löste sig ganska smidigt. jag låg på soffan å kollade på datorn å halvsov. sen städade vi hela huset eftersom jag tappat bort min klocka som förövrigt låg där jag brukar lägga den .. dumma jag, men städat fick jag hemma iaf. haha .. :P

sen drog vi iväg till mormor och för att vara lite ute i snön .. :p jag somnade i stolen i solen för att sedan helt nyvaket åka till jobbet.

jag vet att jag tjatar men jag trivs så himla bra på jobbet ja. visst, jag har ALLTID ont i ryggen när jag åker därifrån men de gööööör inget. e så himla skönt att känna att jag kan försörja mig själv igen. jag hatar att leva på bidrag. nu har jag fortfarande bostadsbidraget men de beror ju på att min lön e så låg och att jag jobbar bara halvtid fast de blir nog mer över sommaren iaf och då skippar jag bostadsbidraget. :p



nu ska jag åka hem till mamma och hämta leo eller jag ska hänga där oxå för jag behöver verkligen färga mitt hår. skulle behövt ha gjort det för 1½månad sen men de har inte blitt av bara .. men nu e de dax.
på vägen dit ska jag stanna å köpa en ny flaska till leo och skavsårsplåster som jag ska svänga förbi estraden med.

men prick nu ska jag lägga ner datorn å gå å tvätta håret så jag slipper duscha 2 ggr hemma hos mamma å pappa. redo för färgen.



nån som ser leos rumpa på bilden?

sovit dåligt

somnade inte förrän lite innan 1 i natt .. tyvärr .. eller jag e ganska glad för de .. eller nåt sånt .. :p haha .. iaf så vart leo jätteledsen precis efter jag somnat .. så de var bara att pallra sig upp å försöka trösta, byta blöja och göra välling. var riktigt länge sen han var vaken så länge på natten. men de gick ju bra tillslut.

idag e planen inget alls på dagen å sen jobb på kvällen, igen. jobbar tills på onsdag nu. lite jobbigt faktiskt. men de går.
jag hoppas ju på att få lite lön efter all möda. :p



hade kört igång en tvättmaskin i tisdags som jag hade glömt i maskinen så nu går den igen. hur tusan kunde jag glömma den? men men, det gjorde jag iaf.



har ännu inte letat efter bluetoothen så jag kan inte föra över bilder, eller ens kolla om det funkar. detta e en bild från i veckan när liten olsson gick ut å inspekterade ALLA garagedörrar. haha

jobbelijobb, nu sova

nu e jag äntligen hemma från jobbet. leo somnade inte i bilen utan han fick springa omkring lite hemma innan jag värmde upp vällingen som hade inte ville ha i bilen. sen la jag honom i sängen å han störtsomnade.

har lite ont i axlarna efter jobbet numera men de går över.
har ju mer ont i revbenet som jag har haft ont i ett bra tag. fastän jag ringde till 1177 idag på dagen så har jag inte fått tag på hc ännu. de hade fullt i telefonkön. hur kan de bli fullt i en kö?
iaf så trodde hon att de kanske var en sträckning i en muskel runt magen och kanske inte revbenet som jag har trott. vi får se, iaf tar den smärtan över gentemot axlarna efter jobbet.

nu ska ångest-sara gå å borsta tänderna.


out




snabbis? inte ..

jag ska ta mig i kragen å lägga några min åt bloggen varje dag. snart .. haha

just nu ligger jag i badet. ett varmt skönt bad denna gång. inte slut på nå varmvatten nu heller.
mest för att jag inte vill vara "där ute" där de finns fönster. nån som missat nysnön? nej just de. jag älskar snö och vinter, men de e just det. de ska vara snö på vintern inte i april.

måste ta upp en sak till, denna jävligt braiga nya lag ang dubbdäck. smart jobbat lixom. nej jag blir bara irriterad av att tänka på de. iaf så har vi varit på öppna förskolan en sväng idag. egetnligen e de bara de "gamla vanliga" som fortfarande går förutom att bäbisarna blitt till barn numera. hehe .. men de e lite skönt å bara gå dit å hänga. leo började på dagis kl 1045, direkt till lunchen.

igår var vi en jättesväng på ikea.

köpte massa roliga bäbis saker.

(fan nu tar batterit slut i datorn. måste pallra mig ur badkaret och fixa ström så jag kan skriva klart. har trots alls legat/suttit här sen lite efter 11 (å nu e klockan 1330.)


sådär:
iaf ikea, köpte massa bäbissaker. så som jag aldrig har gjort faktiskt. täcke, kudde, madrass till spjälsäng, sängkläder, dra-på-lakan (från å med nu kommer jag ALDRIG att använda nåt annat i leos säng), haklapp osv. nej jag e inte gravid
men kul var de. :p när vi kom dit var alla ganska hungriga för klockan var en bit över 17, de små fick pannkakor med sylt å grädde å vi vuxna käkade (hette det?) kotlettrad .. gott var de iaf, å snabbt gick det.



just i denna stund håller jag faktiskt på att uppdatera telefonen för att försöka få igång bluetoothen. jag vill ju kunna börja överföra massa bilder igen. de e lite det som gör att jag tycker de e tråkigt att blogga just nu. för att före över bilder e så himla krångligt. men vi får hoppas att det går vägen, och att jag hinner bli klar innan jag börjar jobba.

och apropå att jobba så går det fortfarande kanon. de e inte skitjobbigt att gå till jobbet iaf. de e ganska skönt faktiskt, iaf när man tänker på att jag faktiskt kommer att få lön. å snart får jag faktiskt min första lön. vet inte på hur mkt men jag gissar på kanske 1200kr .. hehe ..
var ju inte många dagar under mars som jag jobbade.

leo på dagis går oxå bra. just nu är lämningarna ganska lätta för han älskar att vara ute i sandlådan och hoppa i de små vattenpölarna som finns kvar. dock inte idag när vi har fått 1½ nysnö and still going strong.
jag lovar att alla pensionärer på jobbet kommer att skylla vädret på den där vulkanen. haha .. :P i lööv pensionärer



kissemissarna hänger kvar de med ett tag till. men måste verkligen ta tag i det snart men de e ju så svårt .. har ju skjutit upp de i 2 år nu.
de som gör de ännu svårare e att just nu har jag en kisse på magen å en vid sidan av mig. så himla gosiga just nu.
lite svårt att skriva eftersom de slåss med tangeterna om mina händer.



förresten, om de ordnar sig med telefonen så vet jag ändå inte vart jag har bluetoothstickan ju .. suck .. måste väl köpa en ny då .. suck ..

a ja, iaf så dog hela min telefon nu så om de e nån som tycker att jag borde ha dess nummer så skicka mitt ett sms med ditt å namn please..

nu måste jag sticka till jobbet för de bad mig komma tidigare.

ses



lista

Hur gammal är du om fem år? 30 år grrrrrrrrrrrrrrr
Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Mitt sovsällskap
Hur lång är du? 175cm
Vilken är den senaste filmen du sett? Räknas det om man sov till filmen men inte såg mer än 1½min? isåfall avatar
Vem ringde du senast? De minns jag inte riktigt. Ringer inte så ofta
Vem ringde dig senast? Mamma
Hur löd det senaste sms:et du fick? Hihi, en snabbis nyss innan jag åkte mot stora enso
Föredrar du att ringa eller skicka sms?
SMS
Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta
När såg du senast din mamma? I förrgår
Vilken ögonfärg har du? Grönblåa typ
När vaknade du i dag? lite efter kl 6
Vilken är din favoritplats? finns massor beroende på vikket humör jag e på
Vilken plats föredrar du minst? svårt å svara på de med ju
Vad skrämde dig om natten som barn? Jag hade nojja på att de skulle börja brinna (och har fortfarande men de e under kontroll nu)
Vad fick dig verkligen att skratta senast? Inte vad men vem .. och de vet nog denna bäst själv
Hur stor är din säng? Stor, den behöver vara de om 9kuddar, 2 täcken, 2 katter, 1-3människor ska få plats
Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar
Sover du med eller utan kläder på dig? Sover i trosor
Hur många kuddar har du i sängen? 9st
Hur många landskap har du bott i? 2 antar jag
Vilka städer har du bott i? 1, Gävle. de andra jag bott i kan väl knappast räknas som städer? eller arvika kanske räknas. okej då, 2 städer. 3 byar/samhällen har de blitt oxå
Är du social? Njaaa
Vilken är din favoritefterrätt? Har ingen direkt, så länge jag slipper glass.
Tycker du om kaffe? Kaffe är för vuxna
Vad dricker du till frukost? käkar inte frukost
Sover du på någon särskild sida? i sängen sover jag alltid på samma sida men jag rullar runt en del när jag sover så jag vet inte riktigt
Kan du spela poker? Bara bluffpoker, nostalgi från skolan lixom
Tycker du om att mysa/kela? om jag skulle svara nej här finns jag inte då?
Är du en beroendemänniska? japp
Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja fast olika år
Vill du ha barn? jag har barn. jag vill i en drömvärld ha 1-2st till.. helst 2 till .. kanske 3 ..  haha
Kan du några andra språk än svenska? Engelska
Har du någonsin åkt ambulans? näää
Föredrar du havet eller en bassäng? beror lite på men om jag MÅSTE välja så havet
Vad spenderar du helst pengar på? vem, jo leo.
Äger du dyrbara smycken? nope
Vilket är ditt favoritprogram på tv? ser inte så mkt på teve just nu
Kan du rulla med tungan? Jo
Sover du med gosedjur? Ja med leos gosedjur om han ligger i min säng
Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Japp i en låda i förrådet
Vad har du närmast dig just nu som är rött? Leos lära-gå-vagn
Flirtar du mycket? nää
Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nej
Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Shoppinglistan som jag skulle få hemlevererat igår, bananer, lasagne och mjölk.
När var du i kyrkan senast? kyrkan, har nog varit på öppna förskolan en gång denna termin i januari tror jag
Vem var din favoritlärare på högstadiet? jag minns knappt nån av lärarna
Hur länge har du campat som längst i ett tält? nån vecka
Vad lyssnar du på just nu? när katterna går omkring här hemma. de behöver verkligen få klorna klippta
Vem såg dig naken senast? haha.. no comments
Vad är det för färg på din tandborste? har för mig att den e lila
Vem ringer du när du är arg/ledsen? Ingen
Har du någon piercing? Nä bara några hål i öronen
Din största vinst? vann 500kr på en triss för några månader sen.
Civilstånd? hmm..
Vilka hemsidor besöker du dagligen? facebook, aftonbladet, expressen, min blogg, kissies.se, alex's pappablogg, yr.no, hotmail, eniro hmm .. de var nog alla
Är du fåfäng? nope
Vilket är ditt drömjobb? har inget
Finns det något du verkligen skulle vilja göra men inte haft tillfälle, tid eller råd till? nej inget jag kommer på på rak arm såhär
Vad har du haft för husdjur? Katt. Kanin när jag var liten
Svär du ofta? jag tror nog att jag inte svär så mkt men jag har börjat inse att jag svär en del iaf .. konstigt de där
Sverige när det är som bäst? sverige finns i så många skepnader så de e svårt å välja
Kan du åka slalom? mm
Vad har du ätit i dag? några kakor
Vad har du för utbildning? gymnasium
Vilken är din bästa egenskap? glad
Vilken är din sämsta egenskap? långsint
Saknar du något? Ja
Är det viktigt att fira födelsedagar? för barn ja, det e ju deraas speciella dag men för vuxna så gör man som man själv vill tycker jag
Vad gör dig ledsen? människor som lider brist på respekt
Vad gör dig glad? just nu så e de att hitta på massa tokigheter som gör mig glad
Vad ska du göra i helgen? jag ska faktiskt jobba min första helg just denna helg
Vad är det knasigaste du gjort? haha .. ja du .. mkt knasigt som jag hittar på så fråga nån annan
Vad har du för laster? planeringsfreak, eller jag tycker ju inte de e en last förresten.
Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor? ligga kvar på soffan några min innan jag letar på mina jobbkläder och åker iväg å jobbar

nytt nytt nytt

jag vet att jag e helt off just nu. inte ens de som känner mig skulle känna igen mig. eller det e klart de gör, jag ser ju lika ut som innan. men själen har lixom ändrats .. hela jag känns under ombyggnad.
så mycket som ändras i mitt liv just nu .. med allt .. trivs jättebra. våren, jobbet, familjen. allt.

sharp

uppehåll

vi lever fortfarande.
åker till borlänge i morgon.

vi får se när vi ses igen.

sorry

blaha blaha

måste bara säga att vi lever å mår så himla bra :P

vi/jag återkommer :p

kallt bad!

vilken ond värld jag lever i!

frös som tusan förra gången jag stängde av datorn. hämtade posten å hade fått en tidning, tänkte att jag skulle krypa ner i badet med tidningen och bli lite varm. sköna värld, att bli omsluten av vatten, varmt och skönt vatten som sakta stiger tills ... va faaaan! de e ju ISKALLT. fyllde upp badkaret till lite mer än hälften, låg i det kalla vattnet (allt under 36grader är kallt att bada i hemma) och tvingade mig själv att läsa tidningen för detta var ju MIN stund på dagen.
bitter som jag var kom jag på att det finns folk som har det värre, stackars alla människor som inte ens äger ett badkar .. haha .. men usch jag fryser fortfarande.
ca 15min spenderade jag i vattnet innan jag gav upp (flög ur)
det kunde ha blivit min bästa stund på dagen.

men de får vänta tills en annan dag.

btw så har jag ställt om varmvattenberedaren från sparläget till normal nu, så jag kanske har varmvatten ikväll.





nu e de snart dax att hämta lillen på dagis..

natten har varit kanon, igen. vi e verkligen inne i ett stim just nu, peppar peppar, kors i taket, ta i trä.
ett bra stim.
sen sov han till (jag minns faktiskt inte vad klockan var men kanske .. ) 4 och då fick han välling å somnade snabbt om.
sov till halv 6 men jag gick inte upp å hämtade honom förrän halv 8. då låg han i sängen å gestikulerade med händerna framför sig. :p så ännu en riktigt bra natt alltså.



förstår ni hur bortskämd jag e med nattningarna? jag uppskattar verkligen att jag har det så MEN de e inte förrän nån frågar om det som jag blir påmind om hur bra jag har det. hur lätt leo somnar och hur enkelt det är att natta honom.
kort beskrivet: pyjamas på, välling, ligga i sängen, puss, dricka välling, vända sig och somna. jag försvinner ur rummet vid pussen å sen fixar han resten själv :p från pyjamas till puss tar de ca 10min å från pyjamas till somna tar de mellan 20min och en timme ungefär.
klart!

lite bilder iaf ..

e lite kallt ute ju .. så jag sätter mig häri stället.



nu har de iaf äntligen kommit upp massa blommor. då e de vår på riktigt, som verkligen vädret skvallrar om. :)



jag och liten utanför k-rauta igår när vi var å shoppade :P



kissemissen jagar fluga



min underbara middag igår.. haha




jag har inte riktigt ro att sitta här känner jag .. ska försöka få ut lite av leos kläder på blocket tror jag.

kortis igen

shit vad vädret verkligen gör mig produktiv. har faktiskt ingen större lust att sitta inne just nu heller. skulle bara tala om att jag lever :P



dock har jag lite bilder och saker att berätta om men de får komma när jag känner för att vara inne :p

todo

ändrade planer som vanligt.
har redan varit på k-rauta, har även beställt en skruvdragare med chaufför tills i kväll. har även handlar så vi kan grilla! woho .. i löööv grillat.

fisen är på dagis sedan 20min och lämningen gick jättebra igen. jag ska dra till återvinningen med plastbaljan som varit min damm en gång ;) och en av de 3 vagnarna jag äger.

sedan jobbet.

nu klippa lite klor å sen iväg.

hade!



fan vad jag e lycklig.. tack vädret för denna energi!!

kort inlägg

natten var helt perfekt. förutom att jag somnade innan 21 .. haha .. e ju lite trött efter helgen .. :p fast de e bara positivt :D

idag blir de en kortis på jobbet och sen ska jag till k-rauta och köpa lite saker jag fick i present.


de var allt för nu

ledig måndag - bildbomb!

det blir aldrig som man tänkt sig

jag fastnade framför datorn på dagen. hade helt missat det underbara vädret. så när jag äntligen kom igång så fick jag för mig att de var dax att ta bort dammen. så leo inte får för sig att bada i den.
så vi har pillat massa ute och matat leo med massa frukt.

senare mot kvällen så myste jag å lillen på massa filtar och täcken i uterummet. e helt underbar där just nu. lagomt varmt å massa skönt. :p


banan när vi kom hem från dagis




lek i den lilla snön som finns kvar


sånna här detaljer stör mig. före - efter


vi busade inne ett tag oxå. dessa var mycket populära. pratar mamma för mycket?



stilstudie på päronkäkande liten


dessa byxor är ett par shorts .. hmm .. e de för stora eller e han för liten? de e 86 i storlek å de e de han "drar" i vanliga fall .. liiite konstigt.



ville gärna avsluta inlägget såhär fint å positivt. så jag tror jag bara nämner att jag å leo e rejält ovänner. å han somna precis .. känns skit taskigt: att låta honom somna ledsen.
btw så går de inte å skriva utan "kursivt" längre .. skit skumt ..

nu ska jag göra mat, har inte nåt alls idag. imorgon blir de grillning!!

arbetsfri dag

nu har jag precis lämnat leo på dagis. gick hur bra som helst. hoppade bokstavligen ur vagnen och gick iväg å lekte med den lilla snön som fanns kvar.





e man för organiserad om man har förbestämda fack för gafflar och knivarna i diskmaskinen?



somnade ca 2130 igår och sov till 00 när lillen var ganska ledsen. sen låg han i min säng i 2 timmar tills jag tröttnade på att få fötter i ansiktet. då fick han ligga i sin säng å somnade snart om. 6.30 var de upp i morse och full fart på en gång.
jag la mig på soffan och somnade om :p vaknade strax efter 8 av att leo slänger kattsand runt sig. :p a ja .. de var bara att ta upp å fortsätta morgonproceduren.


idag, som sagt tidigare, ska jag plocka fram pysselsaker. e ju liiiite pysselsugen :p

out

världens längsta söndag, på ett bra sätt

kom inte i säng förrän efter 5 i natt!!!! helt galet .. vad har hänt .. å ändå var jag inte äckligt trött .. har varit med om värre lixom .. MEN, klockan ringde 7.30 för att jag skulle hämta leo i tid .. DET var jobbigt .. 2½h .. mådde illa ett tag men sen har dagen bara flytit på.

en kortis till hemlingby och sen grillning .. tyvärr så lärde vi oss the hard way att inte blanda honungs och sweetchili  marinad .. inte jättegott. men potatissalladen var kanon .. hehe .. å sällskapet :p alla tjejer å killar :-)

nu sover leo. jag ska ta mig en bulle och mjölk och sen gå å lägga mig. i morgon ska jag börja på mitt pysslingsprojekt jag planerat ett tag. har precis fått alla saker från panduro och pappa var å köpte superlim åt mig i fredags.
check.




tog ett lyxbad med glass ikväll oxå .. mysigt å gott :p hemmagjord såklart ;)


uppmärksamma den naturliga censureringen. haha

sova någon?

jag sover inte. dumt. kommer ångra mig. :(

halvt klar



ja de funkar med bilderna nu men de e inte optimalt .. måste göra det med kabel å de HATAR jag .. ska se om de bli bättre .. :p men de känns lite bättre iaf :p





tack för alla fina och bra presenter jag fått idag.

god natt

bilder snart?

ska försöka fixa så bildöverföringen ska funka på min dator nu. kanske tar en timme eller två .. om jag ens klarar det själv ..

har ingen större lust att skriva nåt mer då detta irriterar mig ganska mkt

lördagssvammel

ännu inte fått ordning på bluetoothen .. får se om jag behöver en kabel för att kunna fixa allt .. väntar på experthjälp. :p

imorse vaknade leo kl 6.30 å tyckte att ingen skulle få sova längre, så de var bara å kliva upp. vid 10 åkte pappa å jag ner på stan för att handla smörgåstårta, bullar och byta ett par av leos byxor som mamma hade köpt.
käkade sen rester från igår, thaimat. såsen var så himla himla god asså. måste varit den bästa ever.

ikväll väntar (ev) en överraskning .. spännade ...

men innan kvällen så blir de kalas med släkten för jag har ju fyllt år.


här vill jag gärna lägga in en bild eller så men denna dator e ju helt blank på bilder. den enda jag har e denna:


å visst, den e ju jättefin men kanske inte så aktuell med det jag skrivit .. :P

nu ska jag nog gå å torka håret tror jag ..

bye

sova sova

jobbelijobb e klart. å gud vad jag trivs på jobbet. hehe ..

nu e de bara sova kvar denna dag.
undrar vad det blir i morgon då ..

datorn är up and running

nu sitter jag vid nya datorn igen .. allt (tror jag) som jag behöver installera är klart och den funkar som den ska. explorer är utbytt till firefox, de viktigaste lixom.
det enda som inte funkar är bluetoothstickan :( får se om jag kan få lite hjälp med den.
tänkte visa bilder från vårt IKEAbesök tidigare idag. lillen sprang omkring som en galning där inne. :P så himla söt

men men, bilder kommer när de kommer ..

nu ska jag snart åka å jobba

ölkjhgfdsa

shit vikken natt!
lillen somnade vid 20 och sov till 2 å fick välling (även om de var lite väl tidigt) sen sov han till 9!!!!
men jag behövde sova i kapp så de var kanon.

tänkte jag skulle åka å köpa presenter till mig själv från farmor idag så jag kollade upp att de fanns de jag ville ha på internet. men nej .. två saker skulle jag köpa men ingen av dem fanns, inte ens i nån variant. suck .. skit trist ju ..
blev helt off nu å har inte lust med nåt .. men ska försöka hitta på något iaf. a ja.. bye

lite bilder

som sagt, jag tycker verkligen om att jobba.




denna dag var lillen lite svårt väckt efter middagsluren. var nog i måndags eller i söndags.




så här ser de ut när vi somnar i bilen p åväg hem från jobb och mormor/morfar. pyjamas på och nellie i högsta hugg





mitt hjärta, mitt allt




gjorde lite vårfint ute trots att snön ligger ganska djup. men blommorna har hunnit upp lite trots allt.

leå

nu börjar jag sakna att vara med leo ..
lämnar honom på dagis 7.30 och hämtar honom 2030 ju .. skit jobbigt .. eller asså de funkar för jag vet att de bara e några dagar imånanden men ändå ..

som imorse, har knappt sett honom på 2dagar men ändå bara upp från sängen å ner i vagnen å till dagis. fast idag jobbar jag bara till 1530 så ieftermiddag och hela dagen i morgon har vi tillsammans :p

jag gillar att jobba.
:p


nu, tvättmaskin igång, en snabb dusch och iväg till jobbet.


my baby in a nötskal

god natten

äntligen kväll igen!

god natt

höjden av lathet

fasen vad man inte gör nåt alls när man bara e hemma utan barn. helt däckad av själva latheten.
ligger bara på soffan å läser på forum, eller egentligen gör jag samma sak som när jag var ledig från jobbet INNAN jag fick barn. alltså ingenting.
det e inte förrän efter man fått barn som man inser vad lite man gjorde om dagarna då. :p
jag trivs med att ha barn, jag älskar att vara driven iom allt som man MÅSTE göra

nu ska jag återgå till att ligga på soffan å tänka på vad jag måste göra innan jag åker å jobbar.

fördomar

när man sitter i kassan så som man gör när man jobbar i kassan på en mataffär (döh) så möter man en massa massa olika människor:
invandrare
pensionärer
utlänningar
svenskar
mammor
pappor
barn
ungdomar
alkisar
snattare

jag trodde att jag skulle tycka de var jobbigt med massa olika sorters människor, att förstå dem rent språkmässigt och kroppsspråkmässigt. har ni tänkt på att pensionärer har ett visst kroppspråk och ett visst förhållningssätt till andra människor. utlänningar ett annat och ungdommar ett tredje.

jag trodde även att jag skulle känna fördomar mot kvinnor med burka (ni vet sån heltäckande dräkt som även skyler ansiktet) men när det igår kom in en kvinna med en barnvagn och hennes man så kände jag bara kärlek.
man lixom såg på mannen att han respekterade kvinnan och även om det var han som "styrde" så märktes det så väl på hans kroppsspråk att det var kärlek i luften. kan inte riktigt förklara men min fördom är ju att dessa kvinnor är förtryckta och blir illa behandlade. jag har nog fel. jag hoppas att jag har fel.

det är ganska kul när de kommer in ett gäng med ungdomar som köper en cola (eget märke) var och betalar med kort. "4 kr tack" "ja jag tar det på kortet"
haha .. om de kommer in 5 ungdomar så köper 3st en cola och 1st en cola OCH en godis, den sista köper inget alls.

jag har alltid känt avsmak för alkisar. sett dem som snattare, oärliga och äckliga. visst finns det säkert sånna som passar in på denna beskrivning fast nu vet jag att om man pratar med dem så märker man att de är människor oxå. människor som vill kallprata om väder och ekonomin.
det här jobbet e nog ganska bra för min personliga utvecklig faktiskt.

igår gick jag inte till jobbet med glädje men idag känns de faktiskt bättre.



när vi ändå pratar människor så måste jag skriva nån rad om min kollega ahijt (stavning?) som jag även stänger med ikväll.
helt underbar rättfram människa. gillar att han berättar när jag gör nåt fel, men inte på ett kritiskt sätt utan bara en vägledning hur det ska göras lixom. även om han e stressad så försöker han lära mig saker. även om jag plingar på honom (plingar man så kommer nån springandes, oftas ahijt) femtielva gånger så kommer han med ett leende.

som sagt, det ska bli kul att gå till jobbet idag.

love is in the air

jag är en klippa på att fickparkera!!



plus att jag älskar margareta

kanonnatt

asså jag e så himla stolt över lillen!
igår gjorde vi som sagt en liten specialnattning. eftersom jag jobbar till 20 så spenderar leo eftermiddagarna och kvällarna hos mamma och pappa. skickade med pyjamas så när jag hämtar kl 2030 så e han ombytt och klar. sätter honom i bilen och han somnar. dock igår så somnade han när de var 300m kvar hem .. :p men de var ju bra att han somna. inget krångel i bilen alls tills han somna. kanon bra ju!
hemma så lägger jag honom från bilen i vagnen, drar in honom och han får sova i vagnen nån timme. sen tänkte jag göra välling för han vaknar till om man flyttar honom (oftast) men igår så sov han tungt när jag jag flyttade över honom till sängen OCH klädde av honom ytterkläderna.
sen sov han till 3.40 fick välling å somna om till 6.45. fatta vilken perfekt kväll å natt!!!!
så vi hoppas på en repris idag :p

och anledningen till att texten ovan är lite flummig e att jag fastna i teven samtidigt som jag skrev :p men jag skrev iaf .. haha ..

idag ska jag iväg å checka spiralen kl 9.15 (hej linda?) och sen som sagt jobba till 20.



lämnade leo på dagis redan 7.30 idag och hans favorit (eller e de min) sussi jobbade. så han började busa å leka tittut med henne på en gång :p mysigt när de e så fast jag hörde att han började grina när jag gick ut genom dörren.


25gamla

wow vikken dag. sånt himla håll igång .. haha .. men nu e vi hemma iaf. leo sover i vagnen och jag ska ta en snabbdusch innan jag går å lägger mig. ska flytta oxå leo till sängen och ge honom välling oxå.  allt tar sin tid bara ..

fast dagen har faktiskt varit ganska bra..



jo förresten, berättade ju att det var nåt speciellt med igår och nu ska jag berätta vad DET var.
igår var dagen innan min födelsedag, alltså en väldigt viktig dag. hihi :p

bye!

inbyggd kamera



åå så vackert .. hahahaha

de finns en inbyggd kamera i min nya datorn. men de vet jag inte än för jag har inte fått den ännu.

men de där med inbyggda webkameror, e de inte lite läskigt? hur kan man vara säker på att den inte rullar? finns ju ingen sladd att dra ut direkt .. läskigt tycker jag iaf. slutar antagligen med att jag sätter vävtejp över linsen. haha ..

nu ska jag snart hämta leo och sen åka och jobba.

hörs å syns!

shopping

fick för mig att åka till valbo idag. helt omedveten om att resten av sverige oxå var där. röd dag idag lärde jag mig.
MEN de var bra .. fick ihop lite saker till mig själv för en gångs skull ju! man känner sig inte så uttittad när de e massa folk runt omkring ju. de gör man när man går i affärer när alla andra jobbar så detta var bättre. de var inte krångt (om än långa köer) men de gör inget ..

köpte jeans, jacka och skor :p letade en tunika oxå men fann ingen jag föll för (plus att leo hade vaknat) :p

fick sällskap på bilden :p blev ganska söt bild lixom :p


anledningen till shoppingen kommer snart ..

shopping

fick för mig att åka till valbo idag. helt omedveten om att resten av sverige oxå var där. röd dag idag lärde jag mig.
MEN de var bra .. fick ihop lite saker till mig själv för en gångs skull ju! man känner sig inte så uttittad när de e massa folk runt omkring ju. de gör man när man går i affärer när alla andra jobbar så detta var bättre. de var inte krångt (om än långa köer) men de gör inget ..

köpte jeans, jacka och skor :p letade en tunika oxå men fann ingen jag föll för (plus att leo hade vaknat) :p

fick sällskap på bilden :p blev ganska söt bild lixom :p


anledningen till shoppingen kommer snart ..

speciell dag

idag e en väldigt speciell dag ..
nån som listat ut?
samma speciella dag som förra året :P

brun tö

var ut en sväng med leo i snön nu på morgonen. e så mysigt å gräva å greja i snön ju. men allt förstördes av dessa jävla hundägare som inte plockar upp efter sin jävla hund.
all respekt till de som plockar upp efter sig men fy helvete vad less jag blir på bajshögar som ligger kvar när snön smälter.
jag fattar att man inte plockar bort efter hunden om den gör "det" i skogen men inne i ett bostadsområde! 1meter från väggen (antagligen var de en snöhög närmast så hunden kom inge närmare)

bajs på "allt". tack för det.


film från igår


ensammast på vägen



helt folktomt på gävles vägar dagen efter. lite läskigt, har jag hamnat i en zombiefilm?

(korr: nån som missa att de varit påsk? en stor utehelg? dagen efter- när alla ligger bakfulla oxh sover, typ)

liften i idre


halvvägs upp i den gigantiskt långa liften i idre svänger den å trixar lite.



bilder bilder bilder

nu blir de MASSA bilder igen!

hade fått brev från mackmyra whiskey när jag kom hem. spännande!


inbjudan till bröllop hade jag oxå. nu e de bara att försöka trixa ihop sommaren. får se om jag ens kan vara ledig från jobbet eller om jag har nåt jobb ens. (kattfoten ingår INTE i dekorationen)


hittade två bilder hemma hos mamma å pappa. 3 dagar och nyligen hemkommen från BB och 11månader på julafton. skillnad??



idag var maten populär hos fler än leo.


ett bad efter den mumsiga maten. i tvättstugan. :p



sammanbiten jag i solen i eftermiddags


en glad leo fredagen innan vi åkte till fjällen (dvs ca en vecka sen)


vi var ju å åkte buss samma fredag som ovan och här var en bild från när vi satt på bussen. mäkta kul att kolla ut tyckte lillen. OCH att trycka på knappen (skymtar nere till höger)



detta är en klassiker i våran familj men ingen som kan förklara den. nån här som vet vad som gäller egentligen? vart parkerar handikapp och vart går å cyklar man? eller .. vad menas egetnligen?



min första kommentar när jag såg denna bild var: e detta verkligen leo? jo de e ju de. ser lite annorlunda ut på nåt sätt.







har laddat upp nåt klipp på youtube som kommer här ganska snart men den som e nyfiken kan ju kolla in redan nu.

lördag, hemfärd

kom iväg ca 9.00. leo somnade i bilen efter nån timme. vägen var ganska dålig i ca 10mil och de var snöstorm men sen mötte vi solen och den braiga vägen :) ;)

stannade innan rättvik så leo fick sträcka på benen lite och klättra runt i bilen som den klätterapa han är. (ibland iaf)

sen stannade vi efter rättvik för maginnehållspåfyllning aka korv. och sen stannade vi en snabbis i valbo för inköp av kattmat och kattsand.

summan av kardemumman är att resan hem gick snabbt och smärtfritt. nice helt enkelt.



lek i solen när vi kommit hem till mormor å morfar

fredag, en vit en

idag var de lite svårt att bestämma vad vi skulle göra. några ville åka i idre å några i lilla fjätervålen. de blev fjätervålen tillslut. var så himla mysigt, massa snö från himlen och dimma. när man var som högst på fjället så såg man bara ca 30m runt omkring. sen var de bara vitt vitt vitt. känslan av ensamhet infann sig snabbt men när man åkte neråt så kom fler å fler träd och senare även lite människor å helt plötsligt var vi nere vid liften och civilisationen. som att vi aldrig varit där ensammast i världen, högst upp på fjället.

var ganska mkt fler folk än första dagen vi åkte här men de e ju påsk så fler har nog letat sig upp till fjällvärlden. sen ligger idre lagomt långt bort oxå. enligt min mening.

på kvällen påbörjades packning och bilar förberedes för avfärd.

 


dålig sikt i backen men roligt var de


torsdag, regn regn regn

shit vad de regnade idag. inge kul alls ju. blev en snabbis ner till idre och tanka bilen och lite rea-shoppning. en mössa och ett par vantar. jag äger ju inga skidvantar (förrän nu) sen fick leo ett par nowali sockar till nästa år för några kronor .. fynd!

mot kvällen så var jag så himla uttråkad så jag somna å sov i 2 timmar .. hehe ..

hoppas verkligen inte att de regnar i morgon

onsdag, telemarkstest

idag blev en vilodag. låg hemma på soffan å bara slöade. så himla skönt å kunna ha sånna dagar oxå. var ut 5 min för att leo skulle somna i vagnen.

på kvällen åkte vi kvällsåk. 65kr. de var billigt de. så vi (jag å frida) passade på att hyra telemark! så himla kul var de. me liked! svårt å krångligt men mer utmaning. jag såg nog skitful ut men de gööööör inget. :p blev åkning i 2 timmar sen gav mina knän upp.

åkte "hem" igen å fick oxfilet! bästa köttet ever. hihi

imorgon ser vädret ut å svika oss. så då blir de nog en sväng till idre för div aktiviteter.

 


tisdag, idre

idag var vi i väg till idre och åkte skidor. hur kul som helst verkligen.  e så himla stolt över mig själv att jag vågade åka och leka i skogen :P hihi ..
har inte ont alls förutom att jag känner mig seg i benen. mycket folk var de där men de var okej eftersom de var som 3 liftsystem i ett typ :p riktigt bra backar på ostsidan medan den norra sidan inte var i min smak. västra sidan var helt okej, mycket tack vare den gigantiska stolsliften. me like.

tyvärr har jag blivit riktigt hostig. jag hostar så mkt att jag kräks. har riktigt ont i halsen pga detta oxå. blir nog en vilodag på dagen imorgon. för på eftermiddagen e de kvällsåk och antagligen telemarkshyrning. ska bli riktigt kul.

btw så har leo varit riktigt jobbig inatt. och i morse förstod jag varför, en ny liten tand e påväg upp. han har ju käkat lite dåligt å varit lite gnällig senaste 2-3dagarna. nu förstår jag varför. blir nog sova tidigare idag än igår iaf. igår gick jag å la mig 23 men leo var vaken 1½timme till.
idag blir de nog sova 21 iaf :p å hoppas på att leo sover bättre i natt.

nu ska jag gå å bada leo. (19.43)

 


i idre åkte man lift ovan bilarna

 

det tar så himla lång tid att ladda upp bilder så en bild om dagen verkar bli bra ..


måndag, skitdag

detta var en riktig måndag. inget funkade som de skulle. helt galet. vill inte riktigt bli påmind om dagen så jag struntar i att kommentera den.


söndag, I fjällen

shit de e bara söndag. känns som vi varit här iaf 2-3dagar redan .. haha ..

 

åkte iväg till fjätervålen och åkte massa skidor idag. en knapplift och världens längsta ankarlift. that's it. men en massa nedfarter och absolut inge folk alls. så himla nice var de.

 

 

har nog gjort den bästa skiddagen i mitt liv i dag. inge ont i fötterna eller att jag frös som jag brukar göra.

vädret var moln och minus 1 ungefär. på kalfjället blåste det en massa men de gjorde inte så mkt för man kom snabbt ner igen.

den längsta nedfarten var lite över 3 km och den var avklarad på 10min. typ :P sen 7 min upp i liften igen. som sagt väldigt låååång lift.

nu har jag precis duschat (skrivande stund är klockan 16) och ligger på sängen och vilar. gick ändå upp halv 6 i morse (okej då, halv sju eftersom man ställde fram klockan en timme i natt) så trött börjar jag bli. å hungrig. å sugen på chips. ge mig chips. nån? kanske får åka till affären lite senare och fylla på skafferiet. haha .. kan ju råka hitta pappas plånbok.

jag ser fram emot nästa gång vi åker här för då ska jag hyra mig telemarksskidor. så byebye benen.


lördag, mot fjällen

dagen började riktigt tidigt. minsta olsson ville inte riktigt sova mer. så de blev att ta de riktigt lungt i några timmar tills vi skulle åka.

de gick bra att åka iaf. leo somna innan vi kom fram till valbo kyrka. hihi.
första halvan av resan var de ok väder, bara moln. nästa del så spöregnade det i typ 10mil å sen toksnöade de. :p växlande väder genom landet kan man säga.

stugan e tokfin. modern och allt känns nytt å fräscht. e superduper trött så de blir att sova tidigt (klockan är i skrivande stund 21.00)

ska leta fram kameran så jag har den med mig jämt från nu. så de blir många bilder.

synd bara att de ska vara så fruktansvärt hög volym på teven jämt. a ja. måste sova.

ut.

 


vårt rum

 


leos rum :P


god morgon

ska bara meddela att alla lever och att uppdatering är på gång. antagligen ikväll när jag har laddat upp lite bilder å sånt.


istället bjuds här på lite bilder från tidigare år som råkade ligga på datorn jag just nu använder.

2009 Vemdalsskalet:




2008 Vemdalsskalet:


RSS 2.0