Kolmården dag 2





Oj vilken bildtorka under dag 2. Haha. Finns lite bilder i kameran men batteriet tog slut. 
Idag har vi varit i Bamses värld och Kulmården hela dagen. Åkt godiståg och honungsburkar :-) Sen käkade vi farmors pannkakor och köttbullar och gick vidare till den stora lekparken som heter Kulmården. Daniel käkade texmex, därifrån den "röda" bilden e tagen under de stora röda parasollerna. Allt medan Leo på egen hand sprang omkring å lekte. Sen tog vi oss utanför parasollerna när Love somnat och stod å solade mot en vägg. Så himla härligt att bara vara. Leo lekte väl nån timme å så blev det glass och hemgång. Åkte från Kolmården vid halv två. Snart är vi hemma. Love knorrade lite när vi hade pausat klart i Uppsala annars har han varit tyst å mest sovandes hela hemresan. 
Denna resa får verkligen 5 av 5 poäng på allt. Boende. Resan. Kolmården. Ungar. Man. Allt. Haha ;-)

Kolmården dag 1 :-)

(Har tagit bilder med vanliga kameran denna resa så har inte så mycket i telefonen. FYI)

Dag ett spenderades med safari, delfiner, bergådalbanor å massa djur. Unge ett: nöjd å glad 99% av tiden
Unge två: nöjd å glad 99% av tiden.
En fröjd att ha med sig dessa två gossar att göra nåt. Riktigt mysigt. Vi hade det så bra att vi tillåmed hann med stora delar av nya bamses värld. Superfint har de byggt. Riktigt roligt faktiskt. Imorgon blir ännu ett besök och några timmar till i parken. Idag gick vi ut en timme innan de stängde. Å vi var där 15min innan fe öppnade. :-)








Eftermiddagen på campingen spenderades med grillning och minigolf. En mycket nöjd å glad Leo, som tjatat om minigolf i ett år ligger nu å sover i som säng. Nöjd med golfen trots att det kom världens regnskur mitt under turen :-) I övrigt har vädret varit mest uppehåll, 2-3 regnskurar modell mindre och lite lite har vi sett solen oxå. Helt okej. Ingen som frusit direkt :-)

Nu ska jag få Love att sova oxå. Godbatt

Midsommar

Glad midsommar! Vi spenderar den som vanligt i bilen påväg till Kolmården. Så nu sitter vi e värsta lyxstugan på first camp och väntar på imorgon. Daniel sover. Love käkar. Leo spelar på iPad. Kul gäng lixom. Å jag gör inget. Blir äten på. Haha



Regnigt men inte så kallt. Midsommar i ett nötskal. Vi tog en promenad runt campingen iaf. Den e ju ganska stor den här sen tog jag en egen promenad med Love på 2km. 

Mitt i natten igen

E bra på att vara vaken mitt i natten ja. Men somnar man innan kl21 så e det inte så konstigt.
Har bytt en blöja men han somna om på en gång. 

Det jag ligger å tänker på e nåt jag läste för några dagar sen. Om man går ner i vikt mer än 1kg/vecka så riskerar mjölken att sina. Jag e skitnojjig på att mjölken ska ta slut. Vill verkligen amma minst 4månader. Gärna 6månader. Å just nu går jag ner 0,5-1kg per vecka. Men samtidigt känns det inte jobbigt eller svårt att gå ner så pass så det e ju takten kroppen har verkar det som. 

Och nej, jag käkar inte lchf. Jag väljer bort socker och spannmål. Jag får i mig kolisar genom mejeriprodukter bland annat. Käkar fil och kvarg och dricker mjölk varje dag. Så lågkolhydratkost blir det iaf men inget extra fett, jo kanske några oststavar istället för snacks. 
Känner inget sug alls så det e klart: jag äter mindre portionen och småäter mindre = viktnedgång + helammar. Klart att kilona försvinner känner jag. 
Men som sagt: Jag nojjar delux på att mjölken ska ta slut. Bara för att jag läste det nånstans :-/ Vågar inte googla på det heller för vill inte läsa. 

Nu ska jag försöka somna om igen 


PS Nån som vet vart jag får tag i sånna här "byggklossar"



Klarvaken unge

Mini har sovit hela dagen idag å nu för en timme sen vaknade han å knorrade runt lite. Tänkte snabbt byta en blöja i sängen bara men hej fontän OCH bajskatastrof. Jaha ja. Så snabbsanering av unge och upp på skötbordet för nya kläder. Tillbaka till sängen och ur med sängkläder. I med nya och en förflyttning till andra sidan sängen för oss. Som tur e sov Daniel i vardagsrummet just denna natt. E väl andra gången han inte sover i vanliga sängen. Så i morgon ska jag skrubba lite på bäddmadrassen och tvätta sängkläder. Till historien hör stt jag bytte i sängen igår kväll. Haha. 
Men Love ligger här brevid i sängen å e hur nöjd å glad som helst. Helt omedveten av vad som han "ställt till med" 
Som tur e så e jag hyfsat pigg med. Hihi. Nu ska vi mysa lite mer innan vi somnar om

Härlig dag 2

Först det tråkiga. Det e slut med jordgubbar för Sara nu. Love har varit lite tråkig (för att vara snäll) efter att jag käkat de. Så nu ska vi inte chansa nå mer. Blir ett rakt nej. 
Idag har vi hängt ute i solen igen. Jag har klippt häcken och fixat en massa små saker. Skönt å få nåt gjort. Leo har lekt fint hela dsgen (modemet till internet har gått sönder så han e tvingad att vara ute) Mini sover å jag skocknar snart med. God natt





Vilken härlig dag!

Alltså idag har varit en riktigt bra dag. 
Började med BVC, Love väger nu 6,6kg och är 62,5cm lång. Leo är 126cm över havet. Vi passade på å mäta honom oxå ;-) 
Sen gjorde vi lite ärenden för att komma hem till lunch igen. Superskönt väder så Leo och Edvin lekte ute tills efter kl15 då solen gick i moln å de gick hem till Edvin å spelade tv-spel å studsade studsmatta. Han kom hem igen vid 19. :-) Love å jag hängde på framsidan, småpillandes i rabatten eller solandes i en stol/sovandes i vagnen. Superhärligt verkligen. Fler sånna här dagar. Inga måsten. Ingenting egentligen. Utan bara vara. (Ja förutom BVC å ärendena såklart) 

bye bye svarta liggdelen 





Sen tog Love ett bad å nu sover han för natten. Ses imorgon solen 

Sara


Maj har gått segt men ändå i lagom takt. Angående viktminskningen. Två kg mellan varje sträck, så 4kg ungefär i maj=1kg i veckan. Mellan 0,5-1kg per vecka e takten jag ska hålla e det tänkt så det e bara att fortsätta för nåt gör jag ju rätt iaf  
Hade lite fusk söndags med en glass på furuvik och i går fanns det bullar hemma å som vi alla vet så e bullar (och kakor) mina favoriter. Galet vad gott jag tycker det e å det räcker aldrig med en. Helst ett helt paket ska tryckas in. Åt nog 5st iaf. Men jag ska inte låta det störa mig å ge upp utan jag ska glömma å gå vidare å fortsätta lika jag har gjort fram tills dess. 
Å jag har köpt jeans jag kan ha nu oxå. Som inte har en mudd att dra över gravidmagen. Shit vad smal jag kände mig direkt när jag fick på mig "riktiga" jeans! Men BMI ligger på 26,nånting å det räknas väl som överviktig fortfarande så jag ska "växa" ur de byxorna under sommaren tänkte jag. Haha! 
Så jag återkommer nästa månad om detta, förhoppningsvis ca 3-5kg lättare. Hehe

Furuvik med Sean Banan

I går var vi i furuvik å åkte karuseller för hela slanten. Ja och såg Sean Banan oxå när han ändå var där ;-) Leo fick ett åkband för första gången nånsin så han kunde åka hur mycket han ville. Det var poppis kan jag säga. Men tur att vi var två familjer som var där samtidigt så man kunde turas om å åka med dom nån gång och ha nån å snacka skit med medan man väntade på ungarna. Synd att det vart en himla regnskur men vädret var underbart ett tag iaf. Hehe. Och efter 3 låtar på 35min så drog vi hem. Orkade inte höra mer: är ni redo? Har ni kul? 5ggr mellan varje låt och en massa dåliga skämt som ingen förstår, Särskillt inte ungarna. Men men. En bra Furuviksdag helt enkelt. 









Dagistiden e nu förbi för Leo

Igår hade dom avslutningsutflykt till Hemlingby, häst med vagn, grillning å skattletning. Så mysigt. Synd på vädret som var regn, blåst och sol om vart annat. Men de hade haft kul iaf. 
Sen idag hade dom avslutnings-önskelunch som var våfflor med grädde och sylt med glass som efterrätt. Sen hade dom den traditionella utsparken. Så mysigt för dom. Hade jag vetat hade jag smugit i buskarna å kollat på. Hehe.
Men jag höll mig hemma och städade å fixade lite smågrejjer. Lite målning och rengöring ute typ. 

Orkar inte skriva om dagen

Men snabbversionen är:
Promenad 45min
Lekdejt 2h
Besök av Loves farfar




Blev stoppad av polisen igen!!! Andra gången på väldigt kort tid. 

Å Leo har äntligen tappat tand nummer två 

Lager 157 shoppat

Vi var ut till Valbo igår, mina två smågrabbar och jag, för stt köpa lite kläder till Leo. Han blir ju skolkille til hösten så jah tyckte han behövde uppdatera sin garderob lite. Så vi drog till lager 157, jag har ju inte hunnit dit ännu och fick tips om deras jeans. Shit vad stor affär de har! Superstort å mycket kläder. Kul! Där kommer jag nog hitta saker åt mig själv oxå. Får åka dit när jag har tid å bara har en liten kille med mig. (Väntar nog några veckor till oxå pga vikten, men ett par byxor e ganska akut så man vet aldrig) 
Köpte iaf två par jeans till Leo. Storlek 130, alltså han börjar bli så stor.. Fattar inte.. Sen åkte vi till Köpis å köpte skjorta, t-shirt å chinos. Allt enl planen :-) Och såhär fin blev han:




Kollade efter skor åt mig oxå men det fanns inga storlekar så vi åkte till Ica Maxi för en kompletterings handling 👍🏼
Inget tjat från Leo å Love fick lite käk i bilen innan vi åkte från Valbo så båda skötte sig helt perfekt. 

Joggat!

Jag har varit ute å joggat. Eller iaf halva sträckan jogg. Andra gick jag :-) Gick väldigt bra under tiden. 
Leo cyklade å Love sov i vagnen. Vagnen e verkligen ingen springvagn dock. Framhjulen vobblade ganska rejält så fick klicka dom i fast läge. Vart 2k iaf. Himla nöjd med det. Jag kom ut trots att jag var och är hemma själv med två barn lixom. 👍🏼 Men ska ta det lugnt med joggningen ändå. Innan så var det magen som satte stopp för jogg-steg men nu e det snarare hur det känns efter som får styra. Å jag har en del ont mellan benen typ. På samma sätt och ställe jag hade ont för några veckor sen när jag var ute å gick med lite mer fart än snigelfart. Så skynda långsamt lyder jag under. 
Lite beroende på väder så tar jag en längre promenad imorgonbitti tänkte jag. I lugnt tempo. Kanske inte ens bry mig om tempo alls utan bara gå ändå. Typ en timme. 


2k med en ytterst kort paus för foto ;-)


Synd att jag inte hade ett rött pannband. Haha. Röd överdel å svart underdel 👍🏼 Skitsnyggt ju 


Viktnedgången planar ut nu men det e ju fullt normalt. Jag har 17 kg ner sen förlossning iaf och nåt halvkilo per vecka försvinner nog. 


RSS 2.0