kallsup

bäbis fick sin första kallsup idag. host host ..

dagvill

måndag? tisdag? söndag? onsdag? hmm .. behövde tillåmed kolla i kalendern för att få rätsida på tanken .. a ja ..
tisdag iaf

bad å sol

idag har vi varit i utnora och badat helt enkelt. har fortfarande inte riktigt kommit i fas att skriva så himla mkt på bloggen. ibland bara .. 
men håll till godo

kolla in stilen

på orup. sommarkänsla bara

innedag

japp, visst var jag utrustad med bikini hela dagen. den tveklöst bästa värmeuniformen men vad fick jag ut av de? jo att alla blommor fick vatten iaf .. annars stannade jag å min bikini mest inne. å bäbis med.
haha

åkte till mamma å pappa en sväng på eftermiddagen iaf. fick lite mat i magen och jordgubbar.
en riktigt innedag alltså ..
imorgon hoppas jag på att hitta på nåt kul för jag ska vara barnledig hela dagen men vi får väl se vad som händer med de.


ännu en video

jag gillade de här med att ladda upp video på youtube ja. (trots att de går så himla himls segt att göra det)

skulle vilja åka till stranden idag igen men känns lite som att jag gör de för min skull å inte för bäbis .. så jag blev hemma ..



taxöron snart


nä jag ska inte skaffa hund


visst har jag läst å hört att man får "tomma" bröst efter man ammat men eftersom mkt annat inte har stämt på mig under och efter min graviditet har jag tagit de med en nypa salt. men nu börjar jag verkligen känna att de e taxöron på g.

hittade ett mått hur man skulle ha sin BHstorlek då skulle man mäta över tuttarna (där man e som störst) å under tuttarna sen ta mellanskillnaden för att få kupstorlek. tex 95 cm över tuttarna och 80 under =15cm sen fanns en tabell man läste av. 15 cm tror jag var B. (alltså 80B)
tabellen började på 13cms skillnad, (/alltså A). jag hade 9cm skillnad .. hmm .. betyder de att jag inte har nå tuttar alls? växer de snart innåt?
(fast egentligen e de för att jag har ganska stor omkrets under tuttarna, för att förtydliga) :P

gåstol

försök att ignorera min bikiniklädda rumpa bara

gissa vart vi e ..

mamma eller X får inte gissa för de vet redan.












ligger 20-25min bilfärd från gävle/bomhus.
var iaf helt ensamma första timmen å sen kom de 2 till bara .. hur lugnt å skönt som helst.


bäbis hade de skönt i tältet sitt som vanligt


snart ut i solen

just nu laddar vi för en dag i solen igen. tänkte åka iväg till stranden .. får se hur de går ensam med bäbis

fel i hövve?

jag vet inte vad de e med mig. men helt plötsligt har jag tappat livsgnistan. jag menar alltså den gnistan som gör att jag vaknar upp varje dag och vill göra nåt speciellt med dagen. absolut inte så att jag inte vill leva, verkligen inte. men just nu går jag bara upp på morgonen för leo. om han inte hade varit här hade jag legat i sängen tills efter lunch.
vet inte hur det har blivit såhär. försenad förlossningsdepression? bara 5 månader efter alltså .. nja .. kan de hänga ihop med att jag har svårt att läsa/koncentrera ögonen just nu? alltså konstant molande huvudvärk?

har hört talas om höst och vinter depression men kan detta vara en sommar depression? eller e de bara verkligenheten som kommit ikapp mig? detta var nog inte vad jag hade tänkt mig att livet skulle se ut innan 25års ålder.

jag hatar att älta saker som jag aldrig kommer att få svar på, men jag vill gärna ha svar på frågorna i mitt huvud. jag funkar lite så. om jag har ont i huvudet tex så måste jag hitta en orsak eller nåt att "skylla på" så känns de genast bättre. men nu när jag inte har nåt svar alls, fatta hur jobbigt de känns.

hur ska jag kunna njuta av sommaren när jag bara vill att den ska ta slut? varför vill jag att den ska ta slut? bara för att tiden ska gå. men de e ju inte så att jag har nåt att fly till i höst direkt.

nu fick jag en tvångstanke och måste bara skriva ner 60% så då gjorde jag de



i går och idag har vi bara varit ute i solen (som ni ser på bilderna nedan). bäbis e underbar men ibland skulle jag vilja koppla bort min mamma-radar och bara njuta av tystnaden när han sover men jag e alltid på helspänn. nu kom jag av ämnet.. hmm .. tänkte ju komma ifrån de där hjärnspökerna..
okej jag gör ett nytt försök.
bäbis e underbar och har käkat majs och morötter till lunch idag. fick smaka på vatten som dryck till men de var verkligen verkligen ingen hit .. haha .. stackarn .. trodde han fick ersättning å så var de läskigt vatten i nappflaskan. han spott-fräste ut de så de sprutade åt alla håll .. haha ..

kan förövrigt medela att mammans (jag) tålamod har blivit bättre. särskillt vid måltiderna. han krånglar en hel del men jag tar de med ro numera. om han inte gör illa mig som han gör ibland, då kan jag bli irriterad även om han inte vet ritkigt vad han gör.



en sak jag kommit på med att han käkar mer riktig mat nu, e att de e svårt att veta när han e hungrig nästa gång. de beror ju på hur mkt puré han käkade och om han fick ersättning i direkt anslutning till purén. jag slänger bort en hel del ersättning nu eftersom de e svårt att veta om han vill ha 60, 90, 120 eller 150ml .. han käkar som mest 180ml men de gör han på kvällarna oftast.



nu har jag babblat av mig lite å nu ska jag se lite på teve å försöka sova lite sen.

bilder från dagen


detta e vad jag har på nattduksbordet varje kväll när bäbis somnat




lite bilder i brist på skrivlust










blev presentregn över leo idag .. solhatt, BRIO-skallra, greppvänlig boll och två kartongböcker


boken var god, ehh menar bra


blev en lätt lunch i värmen idag



för övrigt blev jag stoppad av polisen idag. varför blir man inte de oftare? tycker de borde vara mer kontroller .. men de e bara jag ..



känner mig fortfarande lite nerstämd, därav inga seriösa inlägg just nu.
kommer säkert tillbaka snart igen.

önskan

kan man inte bara spola fram några år i tiden för att bekräfta att man gör nå bra val här i livet iaf ..

regn och solsken

idag har mamma å pappa klippt häcken åt mig. skulle måla oxå för de var utlovat uppehåll idag men hur gick de med det? jo regn regn regn regn regn ..
haha vi får väl se hur de ser ut imorgon då. hoppas verkligen de kan måla då. de e på framsidan de ska målas. ska försöka hinna måla och fixa till på baksidan (uterummet) oxå innan sommaren e slut, vi får se om vi hinner.

 bäbis har fortfarande inte tröttnat på gåstolen. de e så himla skönt att han e nöjd med att sitta i den.








bäbis har käkat morötter (pure) 2 dagar på raken nu med. han gillar de! woho! så han har fått majs vid lunch och morötter vid middag. ska försöka få i honom gröt till frukost när vi stiger upp oxå så han börjar få lite matrutiner nu när morgon- och kvällsrutinerna funkar så himla bra.

nu ska jag läsa på lite hur man fortsätter med smakportioner å sånt. ha de!

midsommar och blondare

kan väl inte direkt skryta med att jag firar midsommar (eller jul eller födelsedagar heller för den delen) men resten av sveriges befolkning verkar ju göra de så jag hängde ju med ut till hille en snabbis iaf.

resning av stången, riktigt upphetsande


jag och fisen

efter så blev jag ju blondare .. vackert med den fina hättan på huvudet va?



å resultatet

blev ju inte direkt nån wow-effekt på färgningen men de e ju inte det ja e ute efter heller. blev ganska nöjd faktiskt. jag övertalar alltid mig själv att de e bra för att ha gjort de själv å billigt .. hihi ..


 

färga håret

färgning av håret pågår .. sitter hemma hos mamma och pappa med en ful hätta på skallen och massa blekmedel på håret. men de blir nog bra .. :p

har varit iväg å kollat på midsommarstångsresning och pratat med lite folk i hille tidigare på dagen. (bla Sandviks VD som vi visst bodde granne med för massa år sen)
nu ska vi till att grilla och sen måste jag vila lite innan huvet rullar ner i avloppet

sjuker

usch usch, nu har jag åkt på nåt dumt .. känner mig bara tung i huvet och mår riktigt illa .. (gravid? ;) ) var vaken typ 2-4 i natt för jag hade så ont. .. sånt e inge kul. bäbis sov ju hyfsat bra iaf, förutom att han ska ha mat lite för ofta tycker jag.

blir nog att jag åker hem till mamma å pappa å lägger mig på soffan och läser i stället för att fira midsommar.



sånt här e kul å läsa tycker jag. särskillt när han som gjort fel (å framstår som helt dumt i huvet) gladeligen betalar för det han gjorde

vanligt inlägg

nu e de dax för de vanliga inlägget. blir ju samma tid varje dag. när bäbis i nattad.
han var inte alltför nöjd med att behöva sova nu men de gick. :P



idag var johanna å cornelia här. var ett tag sen nu, dagarna och veckorna går ju så himla fort. å hur länge sen var de inte jag träffade cissi då .. hmm .. måste ta itu med detta.. ett sms iaf .. men nu ska hon ut på äventyr snart men de får iaf bli efter så man får uppdatera sig om äventyret!

sen kom brorsan över. lekte massa med leo och hjälpte mig med bloggen lite .. tack tack!
e faktiskt ganska nöjd med hur de blev. men e nog inte riktigt klart men för denna gång iaf :P

på kvällen nu så fick bäbis ett bad (UTAN olja) han blev röd ändå men inte lika röd som när jag hade olja i badet iaf.

blommorna jag plockade igår e fortfarande fina



imorgon ska vi hem till mormor å morfar. åker nog å kollar på nån midsommarstång å sen grilla. blir nog kvar över natten av bekvämlighetsskäl.




idag börjar unga mödrar på kanal5 igen! woho! de e nog mitt favoritprogram sen jag blev gravid .. alltid nån som har de värre .. :-)



åsikter på layouten? positivt? negativt?
ge mig allt så får jag chansen att rätta till ..

tycker de e lite spännande att jag har 40 unika läsare/träffar på min sida varje dag men typ ingen som skriver kommentarer. å bara 6-7st som gav sig tillkänna för ett tag sen när jag frågade vem de var som läste. a ja .. lite mer spännande så här kanske :-P

nu ska jag borsta tänderna så de e klart när unga mödrar börjar.


å nu kan man ..

verkligen fråga sig om jag inte har nåt bättre för mig än att pilla på bloggen. men de har varit en såhär dag idag

ändringar

som ni kanske märker e de förändringar på gång .. håller på å småpillar lite pö om pö, får se när de blir klart om de nånsin blir klart.
vet inte riktigt vad för bilder jag vill ha högst upp än men just nu ser de ut såhär

testar att lägga upp filmklipp på youtube

har jag dåligt att göra idag eftersom jag uppdaterar bloggen hela tiden eller?

bäbis sjunger till båtlåt 3 juni

väder

inte för att jag direkt bryr mig om vädret just på midsommar men de e så himla spännande när olika källor säger olika saker. yr.no säger sol och moln, ca 10 grader, tv4vädret på teven säger regn och 7 grader medan tv4vädret på internet säger som yr.no, sol och moln, ca 10 grader, smhi säger sol och 12grader..

reklam

gör lite reklam för Julias blogg nu när hon äntligen har startat en ;)
å eftersom hon nu lagt ut en bild på Esther så lägger jag ut en bild jag tog när vi var i arvika.

Leo, Esther och Julia


måste verkligen tillägga att när jag var i arvika och träffade julia igen (var kanske 6-8månader sen sist) så kändes de som att tiden stått still trots att våra magar numera ligger i varsin vagn.


e de onsdag?

eller torsdag, hmm .. kalendern säger onsdag å mitt huvud säger torsdag.



idag har jag haft ont i huvet. hela dagen verkligen. jag känner av att synen inte e den bästa längre ..

a ja, ska väl ta dagen från början då.
natten var helt okej igen. lite trixigt framåt 4-5snåret men de e ju ändå okej. sen gick vi upp å jag fick för mig att vi skulle åka till ockelbo för jag visste att dumle skulle vara där (dumle, inte dajm!!) :P
strax efter 9 kom vi i väg. en snabb frukost på donken fick de bli. trodde jag ja. 15 min i DTkö för 2 toast å en kranvatten .. a ja ..
hade en trevlig dag i ockelbo iaf, timmarna går så himla fort när man har kul .. så sant som den e en stor klyscha .
på hemvägen stannade jag och plockade massa blommor

ingen bra bild jag vet, men bild iaf!

nu på kvällen har vi inte gjort nåt speciellt. :P bäbis käka majs för glatta livet och gröt. börjar verkligen lossna med maten nu. skönt värre. nu ska jag lägga mig i sängen å kolla på teven



ps. jag njuter verkligen av dessa dagar då tanten e tyst. jag väljer att inte skriva så mycket om att hon stör mig/oss hela tiden för jag vill inte tjata om de plus att jag blir påmind hela tiden om jag ska skriva ner de varje dag (för de e oftast varje dag) blir jag påmind så blir jag på dåligt humör bara. så de så .. :P


bild på bäbis som sitter igen för han har en så himla stolt morsa.

blir de för många bilder i bloggen får ni säga till men jag e så himla glad att bluetooth-stickan funkar som den ska och då blir de ju så enkelt att ta kort å lägga in.
tycker de e trevligt med bilder och text isf bara text

kan sitta!!




men de slutar alltid med


mer ikväll när bäbis somnat

försvinn

snälla försvinn ur mina tankar när jag e vaken och mina drömmar när jag sover! jag e färdig med dig!!
vill aldrig höra ditt namn mer

katt + bäbis = sant


älskar blue-tooth och blue collar


dagens frisyr var jag väldigt nöjd med


bäbis e väldigt nöjd med gåstolen


här fann jag sina när jag kom hem. bra att sängarna utnyttjas!


kvinnor kan! tills sista skrúven som krånglade! grrr.. pappa kommer hit snart å hjällper mig. men jag tror ändå inte att de går! sista skruven passar inte!! (och för den som inte ser de så e de ett uppånervänt bord som jag monterat ihop) ska byta ut mitt i plast mot detta.



förövrigt idag då så har vi varit på MVC. gick med på att testa p-plåster. de ska visst inte vara så vanligt. ca 1 varje år hos min barnmorska som får de utskrivet. men jag har inte råd å plocka ut de än men jag får ju (väl?) pengar på fredag igen. (nej carl har fortfarande inte gett mig underhållet för juni)
 a ja, får se om de går bättre än med piller iaf.

sen BVC, fisen växer som han ska typ. de märktes på kurvan att han kommit lite efter de där veckorna han inte käka så bra. men ändå såg de bra ut. fick sen en spruta i vardera ben .. stackare .. blev väckt ur sin sömn å stucken i båda benen samtidigt .. a ja .. de gick över ganska fort.



när vi kom hem så klippte jag gräset och pillade lite allmänt i trädgården då de kommit på efterkälken av allt regn. men shit vilken djungel till gräsmatta jag har :p hehe .. eller hade ..




nu väntar jag bara som sagt på att pappa ska komma och sällskapa lite. behöver diska lite i lugn å ro kände jag å så ska han få hjälpa mig med skruven då. mamma jobbar över..

all for now

natten

natten var perfekt. shit pommes asså. kan man få fler sånna nätter kan man ju börja kalla sig människa på heltid igen.
bäbis var lite skrikig i gårkväll så han fick lite extra mat å de funka. somna på 30 min kanske. sen sov han ca 1 h men då gick jag bara å vände honom och då somnade han om. jag somna vid 2230 kanske å 01 vakna bäbis å fick flaska. tog inte ens upp honom ur hans säng utan gav honom bara flaskan. han somna om när han var mätt, ca 100ml senare. sen sov han till 0430 å då fick han komma upp i min säng å sov till 0630!
fatta vad mkt sammanhängade jag fick sova inatt! woho!!!

nu MVC och BVC


hade!


Majs!

woho! jag har fått i ungen nåt annat än gröt och ersättning nu! köpte en burk med majspure på willys när jag var ute idag. värmde en rejäl tesked och han käkade upp allt!!! woho! jag e såååå glad!
bäbis har ju varit väldigt svår att få i mat med sked. ska inte ropa hej .. men de verkar som att han gillade majs oxå å de vore ju kanon! potatis har ju gått fet bort så de kanske går med majs och potatis blandat :-D jag ska börja experimentera tror jag.

å förresten så har han gått hela vägen från vardagsrummet till återvinningskassarna i köket idag. i gåstolen såklart! en sträcka på kanske 5-6m (jag har skittasktigt ögonmått men ca) så himla stolt ju!
nu ligger han å tar av sig strumporna fastän han borde slappna av och somna för han e trötter .. haha .. jag låter honom hållas






har kommit på att jag e ganska slapp när de gäller sovningen nu oxå. INTE bra. själva nattningen går kanon men de e sen när han vaknar efter ca 40 min som han vägrar att somna om. igår låg han å skrek i 30 min innan jag plockade upp honom å la honom i min säng. då var klockan ca 21 å han hade varit vaken sen 2020. sen var han nöjd och vaken till klockan 2230. suck .. la honom i hans säng en gång mellan 21 å 2230 men han bara skrek då å då fick han ligga i min säng å "kolla på teve" med mig tills han somna. å sen spenderades natten hos mig ju ..

visst jag älskar att ha bäbis sovande hos mig. e så himla ensamt annars men de e bäst för oss båda om han kan sova i sin säng. iaf tills på morgonen. ca 0430 vakna han och var vaken i över en timme igen .. suck .. a ja .. jag får ju sova många timmar på raken iaf å då blir jag inte trött men han får fel mönster ju


lagomt virrig (varning!)

knopade ihop ett roligt test om mig på facebook tidigare idag och nu ska jag analysera resultatet lite.

de som känt mig längst men inte står mig så nära nu längre har typ ingen aning om hur jag har ändrats på några få år och de som jag känt bara ett kort tag känner mig mer. de måste ju tyda på att jag har ändrat mig. eller? hmm .. blev de virrigt .. jag känner mig lite virrig helt ärligt.



idag har vi verkligen verkligen verkligen verkligen inte gjort nåt. inte ens städat eller tvättat nåt. BARA legat på soffan och golvet å myst. (myst? mös? myste? mysit? mysigt?) å regnet har öst (öst? ösit? ösigt?) ner hela dagen .. å som ni märker e jag helt slut i huvet för de där med svenskan lämnade jag i går å ska försöka hämta de tills imorgon iaf.

kanske borde vara lite nyttig nu när bäbis somna ganska tidigt å utan skrik att städa lite eller plocka lite eller nåt sånt .. men måste jag? jag ska ju ändå inte få besök av nån förrän på torsdag. å innan dess hinner de bli stökigt och smutsigt 10ggr om ju .. hmm .. nää jag sitter nog kvar i soffan å knaprar på chipsen som blev över igår.

igår kväll kollade jag faktiskt på en film för första gången på länge .. eller jag tror jag kollade på den. hmm .. e man lagomt virrig när man inte vet om man såg filmen eller ej .. asså jag drog i gång filmen i sovrummet men jag kan inte säga att jag minns att jag kolla på hela filmen. minns att jag såg slutet iaf. men vad gjorde jag mellan .. hmm .. krånglade bäbis? kanske, men pausade jag inte då?
nu minns jag vad jag gjorde!! jag hade datorn med mig i sängen å pratade med X samtidigt. han e bortrest denna vecka trist nog men vi ska nog alla överleva det .. de förklarar mina minnesluckor i filmen ju! somnade i bra tid vet jag men har ingen aning om när .. hur kan man tappa bort en kväll såhär? hmm .. när käkade jag chipsen då? för de gjorde jag ju igår, men inte i sängen .. hmm.. nää jag blir inte klok på att grubbla.. kan ju inte dirket fråga nån heller vad jag gjorde igår kväll.. haha ..
ska förtydliga att jag verkligen inte drack nåt med alkohol igår fastän man kan tro de





imorgon har jag heller inga planer ju .. känns lite tråkigt men har inte nog med pengar nu att göra nåt .. carl e ju fortfarande skyldig mig underhållet för juni .. när han skrev och sa att de skulle bli lite sent hade jag tänkte mig några dagar, en vecka kanske, nu har de gått 2 veckor. å när jag väl får smset att han fört över pengarna så tar de (oftast)3dagar till innan jag har pengarna på mitt konto eftersom han har nordea och jag har swedbank.
(betyder ju oxå att han aldrig betalar i tid, jag ska ju ha pengarna på mitt konto den sista varje månad men han sätter över dem från sitt konto den sista så jag får dem alltid ca 3 dagar sent ju) usch blir lite bitter på det oxå.



ska bli så skönt å sova snart så jag slipper denna förvirrade dag .. haha .. kanske ska slå på en film och bli störd på msn idag igen. hade varit trevligt

mat och inlägg

gjorde pizza-mackor till middag idag. gott värre, å enkelt. steka bacon i micron så går de på 4min



 




fixar ett riktigt inlägg ikväll när bäbis sover.


trycker

bäbis sitter å trycker å fan vad de luktar skit. nån som vill byta blöja om ett tag?

regn regn regn, bara bara regn regn regn

det är blött det är blött det är jätte blött ..
å en perfekt ursäkt att bara vara inne och hemma!
bäbis ligger å sprattlar på golvet. e väl inte helt nöjd med de men jag får så ont i ryggen av att ligga där med honom hela tiden så lite ensam får han allt vara .. :P drog igång lite musik så blir han nöjdare.



var en toppennatt inatt förutom att bäbis tyckte de var morgon kl 5 igen .. hehe .. men de överlever jag för då plockar jag ut honom i hans säng och där får han ligga å gny tills han somnar igen. fast måste erkänna att de var lite jobbigt att behöva gå upp å hämta honom igen kl 7, e ju lättare när han redan ligger i min säng .. hehe. han kom upp i min säng vid 03 inatt.



jag vill att tiden ska gå fort nu .. ge mig några månader gratis tack .. fast ändå inte .. suck ..

inflytt

nu har tandborsten flyttat in

slapp dag

vakna vid 6.30 i morse å somna aldrig om. åkte hem till mamma å pappa där bäbis spenderat natten å väckte dem, vid 9!! hallå? sovmorgon MED bäbis .. hmm .. a ja .. tog en sväng ner på stan å mamma köpte några bodys till leo som hon ska trycka "övningskryper" på på jobbet sitt. sen åkte vi hem till dem i gen och jag somna på soffan å sov typ 2 h .. :p hehe

var hemma igen vid 17 kanske ..
sen har jag å bäbis tillbringat hela eftermiddagen på en filt på golvet. himla mysigt faktiskt.



apropå inget alls egetnligen, jag vill verkligen bo i björke ..



nu har jag laddat upp med solchips, choklad, dricka å teve. men insåg snabbt att de var verkligen inget inget inget på teven, så de blir nog tidig kväller ikväll igen.

studenten

ja dagen såg ju hyfsat bra ut iaf. grått å trist men inget regn men tyvärr blev de regn nu på kvällen. på dagen vid utsparken så var de uppehåll iaf.

de var min yngsta kusin frida som tog studenten idag. hon har gått BF-programmet.
bäbis var så klart med å mamma e lite hönsig så hon tog med hörselskydden. men de hjälptes inte. mitt i sov/mathumöret så var de utspark, men men .. kan inte planera allt.


frida med kossan jag köpte. (å bäbis såklart)


hela familjen rickegård


frida och jag





ikväll blev jag barnfri igen. woho! å jag ska INTE dricka whiskey (men de kommer nog bli "det andra" men säg inget)
har iaf haft en kanontrevlig dag. en lång dag iaf eftersom jag var å köpte jeans å bluetooth på morgonen, var på snabbesök i stigslund sen hem och bokstavligen slängde av sig kläderna å på med jeans å tunika å byta blöja på bäbis å sen iväg igen.
när jag parkerat bilen på stan så står jag å väntar på mamma å pappa å kollar på bilarna som åker förbi. plötsligt får jag en klump i halsen. MIN BIL!!! min cab åker förbi mig .. jag står helt mållös å ser bilen försvinna och mamma komma från andra hållet å kramar mig. "vad är de? du grinar ju." jag svarar "min bil" å pekar i den riktining caben försvann. min bil! jag grinar seriöst när jag ser den åka iväg. den e ju min! .. åå vad jobbigt .. jag saknar min bil .. suck ..

min (förra) bil


å vad jag saknar ..

tömt telefonen

äntligen har jag skaffat mej en bluetooth-sticka för att kunna överföra bilder från telefon. nedan följer ett urval

bäbis i vinterpäls. används som bakgrund till min telefon


nån som ser ansiktet i skuggan bakom mig?


bäbisens blick e så underbar även om kortet e dåligt


här spanar vi på lastbilar när vi pausa lite på vägen hem från värmland


min bil har gått 88888 km idag 12/6

frammåt

nu går bäbis frammåt i stället för bara åt vänster i gåstolen. hihi .. han vet nog inte om de men de gör inget. å förresten har han vänt sig från rygg till mage några gånger nu med .. *weee*



idag ska jag försöka komma ihåg att köpa en bluetooth-sticka så jag kan föra över bilder från telefonen till datorn så jag kan ladda upp dem på bloggen. e ju inte alltid man har kameran med men telefon e ju oftast med å de e så lätt att använda blue-tooth ju.
ska även köpa ett par jeans. har inget å ha på mig i dag på fridas student. jaja, säg att jag gör saker i sista minuten men kom tillbaka när ni själv e mammor å inser att tiden inte räcker till allt.
kommer att köpa samma modell jag har nu på de mörka men en storlek mindre och ljusa. de passar inte riktigt men bättre än inga alls ju.

ska springa iväg och väga mig bara för att jag pratar om storlekar.
äsch då, vad har hänt? 68kg stod vågen på .. men men .. verkar som att jag stannat av mer eller mindre. de löser sig. känner mig väldigt bekväm med att vara stl 40/L/30" men (nu kom de där "men"et) man vill ju alltid se ut som innan man blev gravid .. haha .. jag har ju iaf en välskapt son

eksem

bäbis hade rejält ont i natt, de märktes så himla väl.
fick tid klockan 1340 på hälsocentralen till slut. träffade en underbar kvinna som hette anna-lena. vi kom fram till att de antagligen orsakats av babyoljan i badvattnet. ska sluta med den olja å ta matolja i stället å smörja 2ggr/dag med kortison en tid framöver, antagligen några år då han verkar vara extra känslig i huden.



efter hälsocentralen bäddade jag ner oss i soffan för en massa mys. tröstflaska funkar 4 av 5 gånger oxå.



han fick leka lite med lyckopengen han fick av gammelmormor i doppresent. eller han sög på asken som gick sönder å lyckopengen tittade ut. (självklart var jag gôr nära. jag ligger ju bredvid honom i soffan så han inte skulle få i sig själva hänget eller kedjan)

sen somnade vi å jag vaknade av att bäbis gallskriker igen. precis som hela natten. stackare :( :(



fick mitt paket från ellos idag. vart väldigt nöjd med jackan jag köpte till bäbis å de var ju bra för den var inte gratis ju. :p lite stor men den kommer passa hela sommaren å en bit in på hösten. kanonköp! å tur att man kan köpa saker på faktura då jag inte fått pengar av carl för denna månad än.

natten..

.. har inte varit bra även om jag varit med om värre. uppenbart att bäbis hade ont nånstans. väntar på att hälsocentralen ska ringa upp nu.

återkommer senare

ny favvolåt

bäbis har ny favvolåt. sitter å toksjunger med så fort jag spelar den. han har bra musiksmak ibland

Style

insikt

kom till nån sorts insikt nu när jag stod i duschen i godan ro medan bäbis sover.
jag har ju supit bort de två kvällar/nätter när jag varit barnfri å sen ångrat mig dagen efter. inte att jag druckit utan att jag inte kunnat sova så bra eftersom jag varit onykter. förra helgen sov jag ju bara 6h när jag hade druckit MEN nu när jag stod i duschen så kom jag på, när ska jag annars göra sånt? nu komme rjag ju inte "supa bort" alla kvällar jag e barnfri men kanske göra saker för mig själv. jag hade ju tänkt att bara vara hemma å sova när jag var barnfri.

men jag ångrar mig inte alls. jag sover ju ganska bra när bäbis e hemma oxå. de går ju i perioder å just nu e de kanon ju. så som jag sov i natt, så bra var de länge sen jag sov å så vakna upp till ett mysigt sms .. alltid trevligt.

summan av kardemumman så kommer jag fortsätta göra saker som JAG vill när jag e barnfri hur trött jag än e dagen efter. (å som sagt inte nodvändigtvist dricka å ligga .. haha)

gröt mums!





han e inte lätt att få i mat med sked. gröt har funkat de senaste gångerna jag provat men de funkar bara när jag har tålamod att få gröt ÖVERALLT.



Efter matning gäller helsanering av både mig å fisen.




(ps. visste ni att de går att se bilderna i lite större format om man trycker på dem? iaf de som e riktigt små)

regn, var god dröj

idag pausar jag mitt liv pga regn. tänker inte ens klä på mig kläder (kanske ändras om jag får för mig att åka på en biltur :P )

bäbis står i gåstolen å går åt vänster hela tiden, de e de han kan :P haha



å som jag skrev innan tänker jag inte uppdatera så mkt om värmland. men kan ju iaf säga att julias bäbis, esther e en pyttebäbis å så himla söt! å min jätte skötte sig utmärkt på alla bilresor bortsett från en smärre bajskatastrof i bilen. sammanlagt spenderade vi ca 80-90mil på vägarna

återkommer efter tisdag

yes, som ni kanske förstått åker jag till värmland i morgon bitti. de ser jag fram emot väldigt mycket. träffa marie och micke å deras femtielva barn (känns de som, de e 4 barn :P ) hinna ta en fika med julia å jag vill gärna se hur de bor så vi får se hur de blir med de :P inte att förglömma esther såklart! :P

jag kommer inte att uppdatera bloggen nåt under dessa dagar och känner jag mig själv rätt så kommer jag knappt skriva om dem när jagkommer hem heller för jag uppdaterar hellre om dagen som gått än om dagar jag missat att uppdatera. men jag kommer skriva lite iaf. och kameran e med!



idag har jag ont i magen igen. eller jag fick de nu på kvällskvisten

gör inte saken bättre att bäbis ligger å skriker i sin säng heller .. men de går över ..
tog iaf en tablett mot de nyss å då e de illa. de som känner mig vet hur sällan och ogärna jag tar tabletter. kanske tar en var 3e månad.

fann på några saker jag glömt å packa ner tills resan imorgon oxå. tyckte de blev lite för lite packning när jag packade på dagen. hade bla glömt min nessesär. men de hade inte varit första gången för de e en sak som jag ofta glömmer. inte katastrof men lite olämpligt.



anledningen att jag inte tjatat om min ekomoni på länge nu e att de ser bättre ut nu inför sommaren av nån anledning. de e super duper skönt.

å anledningen att jag inte tjatat om min vikt på länge e att den stått still ett tag nu. den har pendlat mellan 67 och 68kg. men igår (eller omde var i förrgår) så vägde jag mig å då stod vågen på 65 kg MED kläder .. *woho*
om jag väger 67 kg e mitt BMI 22 och om jag väger 62 kg (som e min målvikt) så har jag 20 i BMI.
                                                                                                                                                        Enl. WHO
ViktklasserBMI
Underviktmindre än 18,50
Normalvikt18,50-24,99
Övervikt25,00-29,99
FetmaMer än 30,00











önskar att jag kunde somna tidigt idag. inte för att jag e överdrivet trött men de skulle vara så himla skönt å bara sova :P hehe .. men för å kunna sova måste man stänga av datorn (å tanten) så jag gör de jag kan göra åt de. stänger av datorn iaf ..



Sayonara

BTW

apropå inget så var mjölken jag pumpa ur grön!!!!

update

just nu sitter jag å pumpar whiskymjölk. mm .. haha .. nä jag skulle aldrig smaka, inte ens om den var fri från whisky.

kvällen igår var kanon. hur kommer de sig att jag får så många bra dagar helt plötsligt? hmm .. kan ju inte ge cred till X hela tiden då kommer ju han att leka mallig ju. haha ..
sing star och whisky å en kortare sömn på golvet innan jag fann sängen vid tolvsnåret.

var väl inte riktigt i fas att köra bil sen när vi åkte härifrån i morse klockan 8 (!!!!!!!!!!) men men .. å så banga jag på de jag sett fram emot .. de kändes så himla främmande och stort när jag väl satt där .. usch var ju läskigt.

följde med ut till forsby för att se när X å några kompisar rev ett hus. de var ett segt segt hus å när jag åkte vid 11 så stod sista väggen å en del av taket fortfarande.

nu har jag packat inför resan imorgon, blev inte så mkt som jag trodde faktiskt så undra vad jag glömt .. hmm .. städade upp lite efter igår å nu ska jag åka å hämta fisen hemma hos mamma.

energi

jag fattar inte vart jag fått all energi ifrån .. stutsar runt som en gummiboll idag igen .. :p

gåstolen



JAG bara älskar gåstolen. bäbis e mest intresserad av leksaken på bordet. hihi
men finns nån finare färgkombination på bäbissaker?

idag e planen att slappa å tvätta de sista på dagen å sen skeppa (ibland känns de som att skeppa, men snarare förflytta) bäbis och lite saker till mamma. bäbis ska spendera natten där, igen .. whiskey (?) till sara då? helgalkis? nää jag ser de bara som att jag har några månader (13) att ta igen. haha

imorgon ska jag göra nåt jag aldrig gjort förr. jag e förväntansfull och lite nervös.

bilder :p

nån som känner igen sig?


med lite musik så kan man locka fram lite städkänslor ju


å med en snäll, glad och nöjd son kan de inte vara bättre


fram med städgrejjer


å sen fick badkaret en omgång. lika så handfat och toa. hela tvättstugan med golv (som jag förövrigt skurade för hand på knä haha) å alla rör som de samlas damm på fick ett stryk av trasan. de e ett ställe man ofta glömmer :P
tvätt som syntes ovan men de var inte bara de vita handdukarna :P diskmaskinen går fortfarande och allt som de var handdisk på e diskat å står för tork.
har plockat undan allt onödigt som stod i uterummet oxå men jag gjorde inte rent bordet som nån spillt saft på (inte jag) för jag antar att jag får mitt nya inom kort :P hehe
har bäddat sängen (de gör jag aldrig för de tycker jag e onödigt, nån annan får gärna göra de för de ser fint ut men inte jag)
tagit fram väskan att packa saker till värmland i. de blir ju ganska mkt även om jag bara e borta 2 nätter. hehe ..

glömde jag nämna att jag varit på IKEA, babyproffsen och hälsat på hos mormor på jobbet oxå? haha ..
på ikea köpte jag handdukar (som jag tvätta när jag kom hem, allt verkar återknytas till första bilden, coolt) och en barnstol att ha hemma hos mormor. sen köpte jag nya silikonnappar till flaskorna på babyproffsen och åkte och lämnade de på mormors jobb så hon får ta de med hem. stannade på sibylla på vägen hem :p

nån som behöver lite energi från mig?

bästa städutstyrseln ever .. haha!!


har köpt en gåstol på blocket för 200kr oxå. ska åka å hämta den snart


sen får jag besök av min hemliga gäst igen. har umgåtts ganska mkt nu .. bjuder han på whiskey imorgon så vet ju jag vart de leder .. haha .. inga snuskiga tankar nu men förra gången nån bjöd på whiskey så blev jag ju med barn .. tack carl, för whiskey å unge .. haha!
fan inte ens dålig humor kan förstöra mitt braiga humör!

nu ska jag plocka ur diskmaskinen ..
bara ett ps: klockan e halv 3 å jag har redan hunnit med allt de där, hur slut kommer jag vara ikväll då? haha!


äsch då, ett ps till: jag VET att de e fler som läser min blogg men antligen vill ni inte att jag ska veta vem ni e eller så bara läser ni min strunt ändå .. haha ..


å yttligare ett: jag vet att inlägget blev väldigt flummigt men de e på pricken så jag känner mig just nu. tänker inte ens läsa igenom de för att kolla stavfel och/eller grammatik .. nudå .. ses!



äsch jag glömde lägga in bilden på när leo tröttnat på mig, han håller på å somnar i babygymet :P hihi

multitasking

städar, diskar, tvättar och lyssnar på musik.
nån sa nåt om att tjejer inte kan multitaska

vem läser?

Nu vill jag veta lite om er som läser. Skriv en kommentar, tack.

Jag e ju nyfiken på vem som e nyfiken på mig

dopbilder

nu har jag sett lite fler dopbilder. de känns så avlägset. var jag verkligen med? men gud så mysig dag det var. han är verkligen mitt allt den där lilla fisen
<3

glass

mm firar min braiga dag med glass nu. men snart får jag ju (förhoppningsvis) fågel! *woho!*

bäbis sov middag i 2½h, fick väcka honom nu så han kan sova när de e sovdax om några timmar. hehe


vanlig natt

(ja han störde sig lite på blixten)


i natt var en vanlig natt. en bra helt enkelt. fick i fisen 150ml ersättning innan sovandet. sen vakna han som vanligt efter ca 40 min men då vända jag bara på honom eftersom jag visste att han inte var hungrig å då somnade han om. sen vakna jag av att de lät konstigt utifrån vid 2330, regnade de då? jag minns inte haha
fisen vaknade till oxå å lät lite men han somnade om innan jag gick in å kolla till honom. gôtt!!

väldigt snart värmland! längtar!

vid sänggående ligger leo och sover, love tigger mat och sina sällskapar med mig i sängen

BTW

btw så brände jag inte mig igår. ser bara brun ut idag å inget som svider :P

nätlös

Usch vad beroende man blir av Internet. Just nu ligger Internet nere å har gjort de sen någon gång efter lunch. Jaja ..

Jag å fisen har legat på soffan och sovit å han hade bombis sovit 1timme till om jag inte väckt honom efter första timmen. Men nu hinner han sova en gång till innan de e dags att nattsova. I o m att han käkar bättre nu som han faktiskt gör så sover han bättre på dagarna också har jag märkt. Skönt värre!



Var på McDonald's Hemlingby när jag åkte hem från de små ärenden jag gjort på stan och det var INTE ett bra besök. Usch jag vill inte jobba med sånt mer ..


Jag skulle ha dammsugit idag när jag hade inne-dag i o m regnet men eftersom mamma å pappa kommer lite senare å mamma vill ha nåt å göra när hon e här så lämnar jag de till henne.. Hihi .. It´s a win - win situation.


Köpte förresten några badleksaker till bäbis när jag var på barnens hus idag, lite för att han ska ha nåt å göra när han badar å lite för att jag ska motiveras att bada honom lite oftare. Kan ju inte skryta med att jag badar honom 1-2ggr i veckan direkt .. Snarare var 7-10dag.



regn!

yes äntligen så slipper jag ligga i solen och bli mer brun :-) behövs en innedag nu. fixa lite inne ju.

förresten var de en kanon-natt i natt. synd bara att fisen sov i min säng. men de var nog mat bara 2ggr sen jag gått å lagt mig vid 2330, 3ggr sammanlagt under hans nattsömn.

Lördag - dopdagen Söndagen - morsdag

yes. lördagen började ju fruktandsvärt bra med sol sol sol å varmt. en lagomt solbrun sara satte på sig sitt bästa humör och bäbis lite skyddskläder över de kläder han skulle ha under kläningen i kyrkan.
gick ut å satte mig i trädgården när vi vaknade med bäbis och inom 20 min kom mamma å pappa hit. jag hade då även hunnit hämta nyckeln till lokalen.

vi satte genast igång att fixa i lokalen. bord fram och möblering. dukar på. blommor i vaser. liljekonvaljer såklart. :p

dukning blev precis som jag tänkt mig! så himla fint! tyvärr så har jag ju inga egna bilder alls att bjuda på.
efter lokalen var klar så käkade vi pizza å gick till kyrkan som ligger 10mins promenad bort.
kyrkan gick kanon! bäbis skötte sig underbart. han e en sångfågel iaf, sjöng med när de spelades musik. han charmade alla. (fick ett kort av cissi idag så jag tog kort på kortet så jag får nån bild iaf)
Mormor Lena, Mamma Sara (jag), Fisen och Morbror Erik (förlåt)

syns ganska bra att leo sjunger med. brorsan (som håller leo) sjunger inte :p hihi
själva delen i kyrkan blev kort och bra, precis som jag ville ha de.

sen gick vi hem till mig. eller till lokalen då men den ligger ju vägg i vägg. smörgåstårta (fasen den skulle jag vilja lagt ut en bild på för de var så gigantiska å vackra) och kaffe/kaka. oliver och ville sprang omkring och busa. de e så himla mysigt att våran släkt har påbörjat en ny generation. så mysigt ju.

presentöppning (tack alla) och allmänt prat. blev ett ganska tidigt slut på dagen å de var kanon!
medan mamma var barnvakt så städade jag och pappa upp i lokalen och var klara till ca1830. då slänger pappa ur sig typ -Leo ska sova hemma hos oss i kväll. jag var inte sen att haka på, packade väskan med saker till honom å gav till mamma när hon kom tillbaka från den lilla promenad hon just hade tagit. hon förstod ingenting. haha .. varsågod, bäbis.

de åkte nog vid ca19. jag tog fram whiskeyflaskan och ett glas. ställde framför mig, dock samlade jag på mig några till vuxenpoäng (inte bara på att de var whiskey) i och med att jag insåg att jag måste käka nåt innan jag slängde i mig min första whiskey på över ett år!

fick sällskap i virrvarret av text oxå. drack upp flaskan jag hade hemma å jag njöt alla klunkar utom 2, för de blev för stora. haha

kunde dagen varit bättre?
sammanfattning:
Bra väder
Bra humör
Skötsam bäbis
God whiskey



Morsdag

Morsans dag började med sovmorgon. inte .. haha .. bara för att man inte hade bäbis hemma så får man inte sovmorgon. åkte hem till mamma och pappa vid 9. fisen och pappa låg fortfarande och sov!!! haha ..
var för varmt för att ligga ute i solen denna dag så jag erbjöd mig att åka och köpa en blomma till mormor från mamma. så jag å X åkte till blomsterlandet för att köpa nåt så traditionellt som en lycklig lotta eller flitig lisa. men sämsta servicen ever.. åkte till plantagen istället och där fann jag de jag skulle ha på 3 min. bra skit de.

sen bestämde vi oss för att ta en sväng till utnora å mysa i solen. kollade tempen på vattnet och den visade 22!!!!!!!!!!!!!! galet varmt. ytvattnet men ändå.

1. Hille
2. Björke
6. Utnora
7. Eskön

måste ju bara bada då. tog av tröjan å hoppade i. haha .. skönt värre. tog typ 1 min å komma i. jag som e sån badkruka ibland. men de e bara ibland de. blev blöt iaf. sen åkte vi hem bara för att jag skulle hämta fisen å sen träffades vi igen hemma hos mig. hehe .. i just cant get enough (btw jävla festival och boka depeche)



jag som alltid e så noga med att smörja mig när jag e i solen hade lite oflyt idag

de blåste lite kallt när jag la mig ute så jag tänkte inte att jag kommer inte vara ute så mkt idag. sen bara blev de att jag var ute för bäbis sov ganska mkt idag. å sen kom cissi över med tårta (tack mmm :P ) och vi satt å prata.
iaf de jag skulle komma till var att jag e röd på axlarna och på framsidan .. suck .. förhoppningsvist var jag så pass brun sen innan att de inte e bränt. de brukar jag inte känns förrän dagen efter. just nu e de bara rött. men de svider inte som tur e.
snackade en massa skit med cissi å plötsligt var klockan över 16! wow vad tiden kan gå fort ibland. sövde bäbis igen och jag gick och plockade undan lite för dagen. fisen vaknade till vid 1630 så jag la mig bredvid honom å så somnade jag oxå. sov till 18 :p hehe ..

nu på kvällen har jag bara varit in å klagat på grannen (igen) och lagt bäbis typ :p hehe .. sitter å tänker på min värmlands resa mest. ska bli så himla himla himla skönt å komma iväg och träffa lite folk ju. me längtar. :P



tjat tjat tjat

ja jag vet. whiskey whiskey whiskey.
på min topplista över saker som gör livet värt att leva (saker, inte människor) så ligger whiskey och potatissallad högt, riktigt högt,.

ska försöka uppdatera om helgen lite senare när bäbis sover senare. får se om de går :p hehe

sommartankar

om dagarna fortsätter såhär kommer detta bli de bästa sommaren ever.

ihelgen hade jag inte leo många timmar eller. mormor var barnvakt å de var väldigt skönt. skönt att bara vara sara en längre stund än 2h. :-)

igår badade jag första gången i år. hade inga badkläder eftersom de var snabbt påkommet. de blev att bada i jeansshortsen och bikinitoppen jag hade på mig.  22grader i ytvattnet förövrigt!

idag e planen att gå ut och gå en bra sväng.


nu ska jag å sångfågeln gå ut i blåsten!


RSS 2.0