Gott Nytt 2010

helt inspirerad av ica-ulf så önskar vi alla ett gott nytt år!


tradera

ja shit vad folk säljer saker på tradera just nu.
barnkläder brukar ligga bland de högsta i antal men nu låg de låååångt ner .. haha ..
undra om de e folk som e missnöjda eller om de fått dubbelt å vill tjäna lite pengar eller kanske säljer de sånt de redan hade när de nu fick nyare häftigare saker .. a ja ..

jag ska göra som vanligt .. leta lite små saker .. just nu e jag ute efter billiga mockasiner till leo.

tillgång vs efterfrågan

börjar få lite smått panik över att jag skjutit upp klädköpandet i över ett halvår nu. ska ju faktiskt börja jobba snart! jobba! å kan ju inte gå dit i samma kläder varje dag. de e de jag har. en uppsättning kläder att ha på sig ute. jag har t-shirts å myskläder men inte så kul å åka å jobba i sånna.
så nu har jag beställt kläder efter 3timmars spaningar .. shit pf .. jag e så himla obeslutsam. de tog emot att trycka igenom ordern.
så nu får jag väl inte klaga på att jag inte har nå pengar när jag har spenderat 2100 på kläder vid ett å samma tillfälle. men eftersom jag behövde en helt ny garderob så e de skönt att köpt mkt på samma gång så man ser vad som går tillsamman å sånt där .. just precis sånt som jag e så himla dålig på.

funderar på om jag ska plocka ur kläderna när de kommer å fota sånt jag tänkt jag kan ha tillsammans å lägga in i datorn bara för att få inspiration och så jag ser vad som går med vad .. ganska illa om jag behöver göra en sån sak men så dålig e jag på det.
har ju tillåmed ångest över hur jag ska matcha leos kläder, asså när jag e hemma bryr jag mig inte men jag vill inte bli "den ensamstående mamman som inte kan klä ungen" på dagis ..

det blev iaf lite från rea och lite från vanliga priser. bland annat: 9st blusar/toppar, en kjol, ett par byxor, en väska, ett par leggings, en munkjacka å en cardigan.

behöver kompletera med ett par till jeans sen klarar jag mig till sommaren då jag behöver köpa ett par tunna byxor å ett par capribyxor. om jag fortsätter med denna ekonomi som jag har nu så lär jag planera mina klädköp massa tid innan ju. men förhoppningsvist börjar jag tjäna lite mer om/när jag börjar jobba å kan du "slösa" lite pengar på mig själv ibland. men jag e nog för snål för det. kommer försöka spara så mkt som möjligt så man får en liten buffert igen.
bufferten e ju inte så himla stor just nu ..

å apropå det så ska jag fixa sista månaden med f-penning på f-kassan nu.
menal note: f-kassan

ja just de: jag beställde INGENTING till leo alls! jag som alltid brukar handla åt honom i stället för till mig .. haha



sådär ja. nu f-kassan å sen sova. hoppas jag somnar bättre idag.
ses imorgon ;)

lite tankar

nej han blev aldrig nå bättre lillskiten. så vi åkte hem till föräldrarna å spenderade natten där. skönt å jag fick sova ut. jag har haft svårt att somna nu igen .. kanske ska bädda på vardagsrumsgolvet igen, de får mig å sova som en gud ju.

i några dagar har jag haft ont i lederna oxå, handleder, knän, armbågar å fingrar .. har ibland svårt att spänna händer å armar så jag kan lyfta leo. känns jättejobbigt å jag vill verkligen inte ha ont. undra varför de blir så .. trodde de hade med kylan först men jag märker av de mest på nätterna när jag sover, eller asså när jag vaknar så har jag ont :p



nyår ser ut att spenderas hemma hos föräldrarna som så mkt annat .. däremot känner jag en liten längtan ner till värmland igen, å de e ju inte långt kvar. fast å andra sidan, när vi kommer hem från den resan igen så börjar ju lillen på dagis! å jag ska försöka mig på att jobba .. svårt de där ju .. å spännande .. :P


sjuklingar

nej inte fick jag nån big mac heller ..



leo hade lite feber i går eftermiddag som blev värre å värre under kvällen. så natten har spenderats vaken eftersom han har vaknat å gnytt varje kvart fram till 5 i morse. sen fick jag sova i 1½timme för då hade han feber gått ner lite. som mest hade han 39.2 kl 24 i natt. stackarn .. å alvedonet funkade inte heller som febernedsättande :( hände inget alls.
men men ..

fortfarande e han dålig men de e bättre iaf. (jag hade oxå lite feber i natt men de var ingen fara)



å så hade de kommit mer snö i natt. gud vad underbart de e med snö. när de kommer som nu, några cm/nån dm i taget. så man hinner hålla undan :p
ja jag har inte så mkt att skotta men ändå. de e mysigt att skotta. ska gå ut så fort leo somnat nu tänkte jag. tar väl ca 15 min å fixa allt, inkl garaget. fast å andra sidan snöar de fortfarande ..




jag har en ganska skrämmande katt. haha



nån kan väl förklarar för mig vitsen med möss i förrådet tills nästa gång ..

bigmac

apropå förra inlägget så märks det at man e helt dagvill, de var ju lördag igår!!!

nu på kvällningen var leo så himla söt. skulle gå i väg med soporna så jag satte honom i sängen å gick iväg. när jag kom tillbaka 3min senare låg han ner å halvsov. det var ju inte meningen! klockan var ju inte mer än 1815! hehe
han fick ett bad så han kvickna till å nu ligger han för natten.

igårkväll var jag nog väldigt trött för jag somna efterbara några sidor i boken. sista gången jag kollade på klockan så var hon ca 2115! tänk vad galet de kan bli .. ::p



just nu skulle jag döda för en bigmac känner jag. har värsta suget efter just big. men men .. går ju inte å dra iväg mitt i natten (?) längre .. suck .. gud hör min önskan .. haha

mmmmmmmmmmmmmmmm



idag e de chips, saft å paradischoklad som e middag. :p hehe .. men som sagt, om nån ser detta, kom över med en bigmac! tack!!!

fredagen

idag har vi varit hem till min farmor å käkat mat. hur kommer de sig att oxfilet e så fruktandsvärt gott?

sen har vi bara lekt här hemma. leo e en hejjare på att leka just nu. å att bli jagad e de bästa som finns, dock inte för hans knän men men .. han somnar gott på kvällarna iaf:p haha

jag själv sitter med ett stort glas nyponsoppa å slurpar lite :p hihi



mums mums, nu tillbaka till harry potter.

god kväll!

jul i kul

igår hade jag skrivit ett långt inlägg om julen å dagarna runt men så kukade explorer ur så allt försvann .. orkar inte skriva allt igen men jag fick en kanonkamera i julklapp iaf.


diverse, igen

shit har jag gått å dött eller? nejdå,jag e bara extremt upptagen. haha
med vadå kan man frågasig, med ingenting säger jag. de e riktigt slitsamt att göra ingenting. INGENTING.

i morgon e de julafton å jag ska ta en (eller2)huvudvärkstabletter i förebyggande syfte.
undra vad för mycket spännande saker man får. jag tror jag kommer tycka de e ÄNNU mer spännande med sakerna som Leo får.

igår kväll ägnade jag 1 timme åt att läsa rekordboken från 1993. bland annat kunde man läsa att störst antal bäbisar som överlevt födseln var sexlingar, å de fanns hela 2 uppsättningar av dom. en i USA å en i europa. nu 17 år senare pratas de om åttlingar, galet :p haha

nu ska jag fixa sista julklappen.

bye

magar

varför ser jag gravid ut idag? eller frågan kanske ska ställas så här: varför ser man gravid ut när man e uppblåst i magen? för de e de jag antar att jag e.
har rätta formen för en tidig graviditet .. har ju mått lite dåligt de senaste dagarna .. haha ..

usch onda tanke ..

more things

shit vad duktig jag varit idag då.

nu har jag även; hängt andra maskinen tvätt, duschat och vattnat ALLA blommor, torkat alla fönsterbrädor, torkat gardinstängerna, torkat alla persienner (har aldrig gjort de förr, inte på nåt ställe som jag bott på), dammtorkat alla hyllor i bokhyllan, torkat ovan alla skåp i köket, torkat ur alla lådor i köket, rengjort kökslampan, torkat ur leos låd/hyllsystem, torkat av teveapparaterna och torkat ur tevehyllan (under alla sladdar och dvdspelaren osv).

så nu har ni som läser lite tips på vad man alltid glömmer att städa. de jag inte gjort som jag skulle behöva men jag orkade inte ligga på golvet å gör de e att torka alla golvlister.

när leo vaknar (han sover nu) så ska jag göra lite rent på toa (det lätta ;) ), dammsuga och torka golvet. sen tänker jag skita å allt som heter städa ett tag :P haha

doing things


såhär fint blev de med islyktorna jag gjorde för ett tag sen .. :p

sen blev de översnöade ..




idag har jag hittills: skottat snö, tagit hand om tvätten, har en ny tvättomgång på gång, fyllt på fågelmataren och hängt upp nya bollar, sorterat återvinningssaker och gått iväg med dem till returen, rensat kattlådan och gått med sopor, tagit en ipren för jag har fortfarande ont i huvudet (sen 4dagar tillbaka) OCH diskat all disk.
just de, har packat tills julafton/helgen oxå. eftersom vi ska bo hemma hos föräldrarna från tis eller ons så behövs det en del saker. 3kassar hittills, ligger redan i bilen :p

jag har inte en aning om vad jag ska ha på mig på julafton, nån sorts klänning iaf. leo har alla kläder han behöver men inga finbyxor. blir väl jeans som vanligt :p till skjorta, slips å pullover.

nu ska jag vila lite på soffan innan leo vaknar.

out


div


nu e granen klädd iaf. dålig bild men men .. :p


att tvättmaskinen e så himla rolig varje gång. han ser så himla söt ut när han böjer sig framåt å kollar in där lixom :p


såhär såg de ut när jag åkte från björke imorse. nån som ser bilen som ligger 2 stolpar framför mig? de e ca 50m mellan stolparna så ca 100m framför mig kör en bil.
varför e de så svårt att använda dimljus?



så, nu har jag ordbajsat lite igen.
nu, tillbaka till chips å dip. haha!

fredagen innan jul


leo var lite vild i soffan idag så gjorde platt fall ner på golvet. det gick bra men de blev ett stort blått märke vid sidan av ögat. stackars bäbis!



idag har vi varit inne hela dagen. hade ingen motivation att gå ut alls idag. men jag ska ta en tur till garaget å sätta i motorvärmaren tills i morgon å såklart kolla fällorna i förrådet. usch tänk om de sitter nåt i dem .. jag kommer inte vilja ta bort de. :p å stackars mus i så fall .. men bra för min sömn.



sötnosen har börjat uppskatta att kolla ut oxå. tror verkligen att han ser fåglarna som flyger från trädet till fågelmataren :)


ikväll blir de bara lite teve å sen sova. råkade somna å sova i 2h på dagen så jag lär vara vaken ett tag men men .. :p

out

slödag - kall dag


imorse var de första jag gjorde att sätta ut musfällor i förrådet för jag har legat vaken halva natten å lyssnat på krafs krafs. de har väl flyttat in där nu när de e så kallt ute. minus 17 står den på för tillfället. 


så idag håller vi oss inne även om vi skulle behöva gå/åka till affärn. det får vänta lite. tills i morgon antar jag.
tror vi tar oss en svängom med sing star idag istället.

ut


tillklippt

jag gick händelserna lite iförväg i dag å tog en sväng till valbo å fick mitt hår klippt idag redan, känns bra. e ganska nöjd faktiskt.


syns inte jättemkt med alla kläder men men .. (nej de e inte mer blont, bara ser så ut)

klipp till

idag e de värsta snöstormet ute å jag e glad att jag inte har några ärenden ute :p
7minus står termometern på.

ska försöka övertala pappa att han ska ta leo i morgon på dagen så jag kan åka å klippa mig. hur många månader har jag inte tjatat om att klippa mig? 3-4-5? nåt sånt iaf .. :p

nu e de dax för ny blöja å gröt

jobbelijobb

japp. jobb jobb jobb

snö snö snö snö snö

mycket i våra liv handlar om snö just nu.
snö snö snö snö snö!

måste säga att jag har dubbla känslor över att J (å fam) har åkt till thashlandia. INNAN snön kom. synd för er .. men den e ju kvar när ni e tillbaka (I JAN!!!)

har varit ute å skottat 3 ggr idag. en promenad bort till Christine å Nils i djupsnö. riktigt bra träning haha
sen vart de knäckkokning, på nåt vänster var den perfekt när jag gjorde kulprovet men på 10sek så blev den bränd å smakar apa .. suck .. bra att jag har en till chans på torsdag då ..

imorse hade leo gôr mkt blod i ansiktet som kom från ingenstans .. liiiiiite konstigt ..

verkar inte ha varit nån fara iaf .. å tur e ju de.



världes sötaste missekissar. (observera att de e på samma bild för en gångsskull)




inne i plastsaker sitter;




ville bara visa före och efter bild. Ett knapptryck så blev bilden mkt bättre. (kunde inte kommentera din blogg Jenny men Picasa e det jag använder)

somnade såklart påvägen hem. å var så himla himla himla fin i håret när han vaknade!


över och ut!

(håller på å skriver på ett "ett års inlägg" men de tar sin lilla tid att minnas vad som hänt under året)

äntligen:

snö!



klaglista

1. Ingen snö
2. Ont i armen
3. Inget jobb
4. Sjuk bäbis
5. Inga pengar

så nu kanske jag klarar mig ett tag till



Leo blev febrig efter att han sovit middag efter sprutan. Jag har bara ont i armen. men absolut inte så farligt som jag trodde. :P
leo somnade som en stock nu när jag la honom å de var väntat :p

imorgon blir de antagligen lucia firande på mammas jobb å kanske lite julklappsshopping med pappa. får se hur leo mår bara.



ny jobbintervju på onsdag! jag tar allt jag kan få! wish me luck!


beslutsångest AB

nu har jag spenderat 20 min med att filea clementiner .. kul jul .. snart spruta. har ännu inte bestämt mig för hur många i min familj som ska ta den .. suck ..



BTW så ska de bli kallare nästa vecka!! woho!!! å kanske snö med .. hoppas hoppas


ännu en lapp



än en gång, varför medela om sånt här 2 dagar innan det händer? även om jag verkligen inte e intresserad av att dricka glögg med gamlingarna som bor här så tycker jag ändå att nån vecka innan ska man få reda på det.

förra gången var det ju städdagslappen

fiskbullar ..

ny kanonbra å lätt rätt: fiskbullar i dillsås med matvete!
lillen e mätt å belåten.


tråkigt ..



imorse kröp de i kroppen å jag bara kände att vi MÅSTE göra nåt .. tog en tur till hemlingby köp å handla de några småsaker bara .. bland annan nappar till flaskan för fullkornsvälling. nu har jag börjat med att sluta ge välling på nätterna igen så jag tänkte att han kanske vill ha fullkorn på kvällen istället som mättar lite mer .. typ .. :p
vi får väl se hur de går.

dagens outfit e jag mäkta nöjd med :p jag älskar de fulsnygga långkalsongsaktiga byxorna. å så fann jag en matchande huvtröja i garderoben ju. perfekt! :p
byxorna e ju köpta på REA å tröjan e beg. alltid trevligt.

idag fick jag även bekräftelsen ang dagisplats med posten. så nu e de spikat .. woho!!

jobb någon?

börjar ju få lite panik å svårt att sova över de här med jobb.
idag har jag sökt 3jobb å skrivit mail å frågat ang lediga tjänster till (tror de blev) 11st. suck .. tar ju så himla mkt tid. de e ju helt galet ..

matklipp

två små klipp på knasunge vid matbordet:






flumbilder :p



så här e vyn från min sovplats på morgonen.



klippte ju håret på leo å jag ser de. var VÄLDIGT långt i nacken förr ju .. även om detta e ännu en morgonbild med morgonfrisyr så syns de .. för mig .. :d haha



dear santa: jag önskar mig en digitalkamera i julklapp.

http://www.elgiganten.se/product/foto-video/digital-kompaktkamera/ES17WHITE/samsung-es17
en sån kanske?

http://www.siba.se/Products/Product.aspx?id=2558828
eller den kanske .. ?

har fastnat på samsungs .. men vi får väl se. de viktigaste e att den e snabb att starta. som min nuvarande INTE e. de tar minst 30sek å som mest 1½min att kunna ta en bild. fatta hur kul de e när man ska ta en bild på nåt kul som bäbis gjort/gör .. suck ..

a ja ..
tack för ordet å hoppas att nån kan vidarebefodra detta till nordpålen. (för att inte blanda i hop nordpolen för jag tror inte att tomten bor i polen för i så fall han han säkert grisflue. hmm .. nog
eller med nordpoolen, för hade han bott i poolen så hade de varit svårt att flyta även om han har mkt fett att flyta på så tynger nog kläderna ner honom å då får ju ingen julklappar. å julklappar har ju barn fått i "alla tider" så han bor inte i poolen .. punkt)

framsteg

undra om jag glömt att uppdatera ang leos framsteg :p hehe

han säger numera: där! titta! och mamma! ..
men han förstår destå mer såklart. bland annat "vart e lampan?" då tittar han på närmaste lampa å pekar, ibland kommer ett däh! oxå.
"armarna uppåt sträck" e oxå en klassiker som funkar. e lite kul å retas för han drar upp armarna även om han sitter en bit ifrån mig när jag säger de :P hihi


målat!

sara har varit duktig flicka å hjälpt till å målat idag oxå. betalningen utgick inte i svenska kronor utan i natura .. haha

Draft

måste ordbajsa lite.

ang. idol:
jag har gillat calle från början. riktigt mkt. tyckt att han var den blyga killen som kollar ner i golvet men verkligen kan sjunga. trodde han skulle få ett självförtroende boost och gilla att stå på scen samtidigt som han skulle bli ödmjuk. men de där med ödmjukheten kunde jag bara glömma.
nu skulle jag jämföra honom med ett dåligt ex: till en början verkar han vara så go å mysig men allteftersom tiden går och hans självförtroende ökar så utveckas han till en arrogant kille som har glömt bort att han lever på jorden å inte i himlen.
riktigt synd, för han e riktigt duktig.
dock hade jag hellre sett Tove i final med Erik.

Erik kommer absolut vinna. Nån som missade hans andra låt igår? shit asså .. de var riktigt bra, även om han inte var min favorit så e han bäst.

nog om idol.





igår skrubbade jag kaklet i badrummet. har ont i axeln efter det idag .. :p hehe .. fick mig även en dos av settlers :p nice .. har dock fastnat på 7de banan. verkar helt möjlig med min taktik. hur byter man taktik? jag kan ju bara spela som jag spelar .. :p



har börjat tänka på de här med vaccinet igen. hade ju bestämt mig för att sticka både mig å leo på torsdag. men nu får jag second tankar igen ..
tex:16 har dött i sverige, varav 13 tillhörde en högriskgrupp. hur stora e oddsen .. åå .. ju mer jag tänker på de destå mer vill jag INTE vaccinera oss.
men har ju sagt från början att om de rekomenderar vaccin för leo så ska jag ta de så jag får väl stå för de. kanske .. tror jag resonerade så bara för att jag var säker på att vaccinet inte skulle bli godkänt för så små. egetnligen ville jag nog inte vaccinera honom.
skulle verkligen behöva ett bollplank. ett bollplank som inte propagerar FÖR vaccinet somde gör på den där "influensa-hot-line" som man kan ringa. behöver nån som kan presentera fakta, både för och emot. beslutet måste jag ju ta själv.



idag åker vi hem till min föräldrar igen. hade tänkt att hjälpa till med veden för första gången för jag känner att jag vill göra nåt men har ont i axeln plus att leo har spenderat några timmar i min säng i natt så jag har ont i nacken oxå.
e så himla rädd att han ska ramla ner när han ligger i min säng. har bullat upp med kuddar och täcke på andra sidan om honom men känns inte nog ju. han snurrar å rullar å bökar runt så mkt när han sover. jag sover hel kasst när han e bredvid.
plus att så fort han rör sig/sparkar så rycker jag till i sömnen å vaknar av de. för söker lixom "rädda" honom från att ramla ner. i sömnen ..

somnade typ halv tio i går å vakna runt 23 när leo vaknade å fick komma upp imin säng. sen var jag vaken 1½h. vakna vid halv 3 när leo fick vällning. la honom i hans säng å sen kunde jag inte somna. suck .. var vaken till 5. suck ..



klippte håret på leo igår för första gången oxå. syns nästan ingen skillnad eftersom jag vill ha de långt på honom men jag vill inte att de ska vara för långt på fel ställen:P så vi klippte lite runt öronen å i luggen å på längden ibak. blev bra trots allt. ska fin putsa lite idag bara. e lite ojämt. men e svårt att klippa nån som ALDRIG e still :p



nu känns de som jag ordbajsat klart för denna gång.
hade!

just de, de var en sak till.
förlåt men jag tycker de e mäkta oseriöst av arvikafestivalen att lägga ut nån sorts xxx-film för att locka fler att köpa biljetter.. töntigt

senaste dagarna

igår hade vi sällskap av dumle hela dagen. höll på å somna i soffan så jag fick skicka hem honom vid 22 tror jag de var :p hehe


leo har funnit en napp igen. tycker de e skit kul att leka med :p så nej, han har inte börjat med napp.


idag tog vi en tripp till stan å hälsa på morfar på jobbet. blev lite shopping till leo oxå .. till vem annars?
3 mjukis byxor och en till sån blå stjärntröja från KappAhl fast en storlek större.
kan ju inte handla saker till mig själv. de känns lixom fel .. pengarna vi har ska ju gå till honom.

har även lämnat in lappen där jag tackar ja till dagisplatsen :p




det här fattade jag inte hur de gick till. hade gjort mat å skulle bara gå å stänga av musiken på datorn i vardagsrummet. leo är på golvet och när jag kommer in i köket igen å ser de ut såhär.. har inte hört nåt å leo e inte nerkladdad alls .. hmm .. udda .. bara å börja om ..




nu smyger sig julen sig närmare och tomtarna smyger sig fram

kallt

fan vad kallt de e idag!

jag fryser av att bara kolla ut .. å katten ville ut på altan de första som hände i morse. galet. hon måste ju frysa.



idag e planen att erikshjälpen ska få besök å sen umgås lite med dumle :P shit, de e redan onsdag ju ..

arbetslös?

har suttit å kollat runt ang arbetslöshet å sånt nu .. asså allt e superkrångligt å ännu krångligare e de eftersom jag har varit f-ledig senaste året .. suck .. jag hoppas att de löser sig med ett nytt jobb i stället.

fast får jag "bara" ett deltids jobb så måste jag ändå söka ju .. suck .. jag vill gärna börja i tid med papper å handligar å sånt men det går ju inte eftersom man måste vara inskriven på arbetsförmedlningen först. asså framförhållning, noll. inte undra på att de tar hundra år att få ut ersättning från a-kassan.

a ja .. ska ta kontakt med jerker å se vad han kan hjälpa mig med iaf.

dagis!

vi har fått ett:



och för den närsynte så betyder detta att leo har fått dagisplats. på pukslagargården. känns så himla bra ju!!

längtar verkligen :-D

pukslagargården ligger 100m hemifrån och han får börja i feb :P nice!


RSS 2.0