matlistan

saras topp 3 mat (eller saker man käkar iaf)

1. potatissallad
2. ostkaka
3. brieost

1. potatissallad, finns riktigt äckliga sorter oxå men en god å jag käkar hela burken
2. ostkaka alltså, inte cheesecake
3. gärna på pepparkaka, de enda jag verkligen sakna att få käka när jag var gravid

update

nä ingen teve. ska hålla mig .. har ju inte behov av det precis just nu.
blev att jag blondera håret istället. sitter med färgen i just nu. har faktiskt även hunnit med å görabarnmat för första gången. e inte riktigt klar men snart så. blir kyckling med ris och morötter. har även gjort jordgubbspure! den var god! :p
hihi


börjar bli blondare



förra veckan skrev jag att bäbis började bli snabb men de e ju inget motför nu! gud så fort de går (dubbel mening) de händer verkligen mitt framför mina ögon. tycker synd om pappor som inte får vara med om detta alla timmar på dygnet (för visst e de väl mestadels pappor som jobbar när bäbisar e ca 7månader?) :p
a ja ..



nu kommer 2 helt ointressanta youtubeklipp som typ e likadana:




update:
nu e jag klar med barnmaten, å herregud så mkt jobb för så lite. nej de blir burkmat ett tag till!!!

ser riktigt läskigt ut. detta e ca 3-4leo-portioner
å massa massa disk blev det


ny vecka, nya möjligheter

e så himla sugen på att köpa en teve till sovrummet nu .. har ju haft de som plan sen jag köpte huset .. hmm .. kanske blir en tur till valbo för lite rek iaf.. har ju 4 ställen å kolla på nu (ja jag räknar bort onoff för där finner man aldrig nåt)

i övrigt har bäbis ritat för första gången idag


har skrivit de förr å skriver de igen, jag tror han blir vänsterhänt :P

lär sig


nu har han börjat plocka fram klossarna själv! woho!

gröttanke

köpte havregryn idag. i ett paket går det 1500g, en portion gör man på ½dl gryn, det motsvarar ca18g gryn. det ger ca 85portioner gröt till bäbis.
om man köper gröt från tex semper så går de på ca 30-35kr kanske å då ger det 16portioner. ca 2kr/portion.
havregryn blir mindre än 20öre/portion. galet ..
jag ger 2 grötmål per dag om man byter ut ett pulvergrötmål om dagen till gryngröt så spar man ju en massa pengar. :p haha .. ja ja .. nog tjatat om gröt, låt oss gå vidare till gröt tillbehör.
:p
mamma gjorde äppelmos på deras egna äpplen å ytterst lite socker. om man blandar gröten med moset (ganska mkt mos) så blev de kanongott ju. skulle till å med funka för mig om jag vore gôr hungrig nån dag.




i övrigt idag har jag å leo varit till hans i skogen för första gången (för bäbis alltså) när vi kommer dit möts vi av 3 utslagna krigshjältar och en hans. galet trist var de.. men efter ett tag kvicknade mannarna till och de beställdes pizza (mmmm) sen blev de eld i röven på dem å vi gick ut å pilla lite på trädgården allmänt .. haha ..
när de hade åkt hem så gick jag å hans med leo i vagnen å kollade på vattnet .. låter helt skumt men så var de. nästan inga mygg heller (X)
de skulle på bio i kväll så jag åkte snällt hem vid 17. trodde verkligen att bäbis skulle vara riktigt jobbig i bilen hem men de gick så himla bra. de e skönt .. :p

som jag skrev tidigare så vaknar ju bäbis tidigare så imorse var de morgon klockan 0630 så jag börjar bli VÄLDIGT trött nu .. men de går över .. men klockan 2130 har jag planerat att sova ikväll :p



jag som verkligen ogillar att uttala mig ang känslor måste ändå säga att jag gillar hans riktigt mkt .. blir ju inte sämre av att han pillat på min dator i dag å den funkar så himla bra! :-)
frågan e bara om man kan bli för lika? kan man de? har man tråkigt i ett förhållande då? men våra likheter känns mer som att vi kompletterar varandra. kan man tycka/känna så efter bara några veckor? för tidigt att säga egentligen men just nu känns det bra iaf .. hälsa ..
summan av babblet e att jag gillar honom :-P

bieffekt

en bieffekt till att ha slutat helt med nattmatningen är att bäbis vaknar pigg tidigare. så runt 7 blir de uppgång numera vilket resulterar i en tröttare och inte lika glad mamma på kvällen.  men men .. kommer ju ändras igen när man byter rutiner.


har börjat läst boken "barnaboken" nu oxå. jag tycker verkligen synd om föräldrar som måste läsa denna för att sköta sitt barn. de mesta som skrivs är vanligt vett. och allt är beskrivet in i minsta detalj.
för min del läser jag boken för att få lite tips och ideer, man fastnar ju lätt i samma mönster utan att se de själv. hoppas att boken används så för de verkar vettigt.
i övrigt tycker jag författaren är hård mot barnen. lite som att barnet inte har nån identitet utan bara ska skötas. man ska inte gulla och alla barn följer samma mönster tex 2.5h program på en nyfödd som innefattar matning, skötning, möte och sen sömn. frågan är vem som sitter hemma de första 3 veckorna man ska använda sig av denna metod, och inte går ut en enda gång. (för då störs ju rutinerna) eller får besök .. hmm .. a ja ..

sluttjatat om detta. man gör som man vill såklart :P dock tycker jag boken är väldigt handfast och jag kommer läsa vidare.


idag ska vi ta en tur till skogen igen. men detta blir första gången för bäbis. e lite lätt nervös för hur han ska sköta sig men de löser sig. i värsta fall får jag åka hem fortare än kvickt :P haha ..

nu ska vi ta lite frukost.


lite shopping för tredje gången denna vecka

e så himla skönt å ha lite pengar över för en gångs skull!!

idag blev de byggklossar och arbetsbyxor så nu ska de hem till hans å arbetas :P haha .. :p (vuxenpoäng!! som kompenseras av att vi spelar wii)


ovanligt

igår köpte jag godis, snacks, ostbågar och dricka .. när hände de senast? 2003? var gott ett tag men e ju inte lika barnsligt förtjust i de längre. (e jag barnsligt förtjust i nåt som man stoppar i munnen och inte e potatissallad?)

idag blir de en shoppingtur igen. :p hihi .. ska kolla finanserna bara :p

hade!

bara en tanke

jag e väldigt besviken att ordningen på nåt vänster ang julfirandet har ändrats. de e hos mamma och pappa i sätra detta år men nån (undra vem som har VETO egetnligen) bestämde att de skulle bli nästa år.
detta år ska vi vara hos westins.
asså absolut inget ont om dem, jag verkligen älskar dem men jag ville så himla gärna vara hemma hos mamma å pappa för där känner jag mig mest "som hemma" ju (nehe?) å första julen med Leo ville jag verkligen vara hemma hos dem. jag funderar på om man ska fråga mamma om vi kan skippa julen å fira bara med familjen (mamma,pappa,erik,leo och jag. ev linda oxå för nu vågar hon sig nog fram om de bara bli vi ;-) ). då slipper man ju huvudvärken efteråt oxå.

men lite trist för då missar man ju halva "nöjet" med att klaga på allt å alla å hålla sig undan. men seriöst, kan vi inte få vara hemma hos mamma å pappa då .. suck ..


människa igen

nu e jag människa igen. har inte sovit dåligt men var trött som tusan imorse så nu har vi sovit lite över en timme. :P hihi

jag nämnde ju för några dagar sen att vi skulle sluta med nattvällingen och de har gått kanon ju!!! inatt kan jag inte ens minnas att jag vakna en enda gång av att han skrek efter mat, men han gjorde de nog men somnade om fort så jag knappt märkte det. det betyder att jag legat i min säng HELA natten utan att gått upp en enda gång!!! första gången på över ett år ju! till å med när jag varit barnfri har jag varit upp ju.
å natten innan inatt gick bra med, han vakna bara en gång men skrek i över en timme. men jag överlevde ju det med! å han med för den delen.

de e fortfarande ganska städat hemma så funderar på att gå ut å pilla lite i trädgården för att inte stöka till inne .. haha .. har ju en del å pilla med ute.

måste handla lite ikväll oxå men de blir sen de.

hemmasunk

kan jag inte alltid få gå omkring i mysoverall? kan de inte vara den nya flugan? i love att slänga på mig tjocka myskläder (tills de blir för varmt men ändå)


nyvaken



ps. inga barn

shopping igen ..

vad tusan har hänt??
galet ju. jag brukar ju inte shoppa. kanske får skaffa mig ett liv som lyxhustru.



media markt öppna idag. världens jippo verkligen men jag var inte där utan på jysk. där köpte jag ett bäddsätt till leo.




sen köpte jag en bil och en ny elefant. en till ja. denna har redan blivit döpt till Übbe.


köpte även en topp som de bara skrek SARA om. me like.

har beställt 2 lampor till vardagsrummet oxå. de skulle ringa när de kom in.


här e en bild från idag.


å nu kommer några bilder från min grav så kan ni gissa vilken vecka jag e i just nu.

v9 - v11 - v20
(samma linne i v9 och v20 men jävlar vikka olika stora tuttar de e. har aldrig jämfört bilderna såhär heller ju. shit pf.)

middagsvila

inte meningen att bomba bloggen med inlägg idag men ibland blir de så.
bäbis var lite besvärlig nyss så han fick ny blöja å åkte i säng. å han somna sittandes, överkroppen föll ner som en fällkniv bara. bra att bäbisar e väldigt böjliga.


resultatet

.. av shoppingen som gick kanon för bäbis var snäll HELA tiden! :P

2 st 11kg kattsandskartonger (som står kvar i bilen för vem vill bära när de tokregnar ute?)


Kattgodis och örontermometer


Tröja till mig,

funderar på att köpa matchande byxor. e ju faktiskt vinter snart, kan vara skönt å gå å mysa i. å ja, katterna tycker oxå de e kul när jag kommer hem med saker.




sen blev de dojjor till mig oxå


Sover i bilen på väg till valbo och igår i vagnen när vi var på f-grupp
gillar de riktigt gröna sockorna ja :p

hihi ..
orka städa nu då? .. nääää kommer sluta med att jag INTE städar men hoppas jag städar lite iaf :p har några timmar på mig ju

ny rutin

efter en hel del inspiration igår så fick jag för mig att lära bäbis att sluta med nattvällingen. de brukar ju vara 2ggr per natt. så igårkväll rivstartade vi. som tur e så käkade han all sin kvällsvälling så jag var säker på att han var mätt. sen sov han till halv 2 och gnällde lite som vanligt, började sen skrika å efter 30 min somnade han om.
jag var upp 3ggr å kollade till honom å bara stoppade om honom. så himla skönt när de funkar! :P
sen vakna han igen vid halv5 men då skrek han på ett annat sätt så de kändes lite taskigt att neka honom mat men jag höll ut och precis lika som tidigare på natten så somnade han om på 30 min.
kändes som värsta vinsten.

de e inte så att jag tycker de e jobbigt att gå upp å ge honom flaskan på natten utan snarare att lära honom att sova hela natten.
idag e planen att åka till apoteket och köpa en örontermometer och ipren sen kommer hans hit å umgås lite. längtar så himla mkt till helgen ja.


morgonbäbis (med stök i bakgrunden :P)

måste nog städa oxå men orkar inte just nu iaf

mamma e dum, igen

kunde ju inte låta bli att filma när han gör de om å om igen. å kan medela att benen e lika håriga så de blir till att raka, en annan dag.

sömntuta

tror att jag gått å blitt lite dålig. idag blev de ju f-grupp som jag lyssnade på med ett halv öra och sen tog vi oss över till anette för lite fika. trevligt värre. sen kom jag hem vid 14 (efter att ha handlat mat oxå) sen dess har jag lagat i sängen. trött trött trött var ja. bäbis somnade efter 1½h å jag med. men efter ca 1½hsömna så känner jag mig ändå inge piggare.
suck ..
men men .. skulle åka hem till farmor för mat idag men de gick helt enkelt inte. hade ju planerat för de men jag var för trött, är för trött. bra att bäbis e ängel.

nu ska jag slö titta på teve tills bäbis vaknar

dagvill

oj jag e helt dagvill ju.
hade helt glömt bort f-grupp idag, så hade jag inte dragit upp persiennen åt sina just då hade jag nog missat att läsa det i kalendern.
men nu vet jag iaf. ska förbereda snart.

saft

köpte mig den där ekologiska saften som sara hade å bjöd på mig förra veckan, å herregud vad go den var .. även idag ..


skämt?

dagen namn måste vara en skämt. BARTOLOMEUS. vad e de för namn? jag har då aldrig hört de förr.

lör och sön

de gick kanonbra på dopet igår. var himla mysigt och en massa folk. bomhus k:a e väldigt lagomt stor. de e så himla gulligt att se mälby-gladh familjen. de e så himla sammansvetsade. syns verkligen att de älskar varandra!


efter dopet drog jag i ilfart till skogen igen. gick nog lite för fort men jag var liiite ivrig. hans hade ju precis kommit hem från  bulgarien och jag kände mig riktigt ivrig att träffa honom.


väl där så fick jag mig en överraskning i jacuzzin. (oj lät som värsta porrgrejjen) haha .. inte så porrigt .. snarare ganska (hmm) konstigt ..
detta var de jag fick se

pucko

måste jag skriva nåt mer?

efter en pizza å ett bad så såg vi en film å sen sängen. å visst delade jag säng med en kille, fast en väldigt mkt mer hårig kille än hans.


på dagen idag bestämde vi oss för att vara riktigt duktiga och göra lite trädgårdsarbete. woho!!! hade inte så mkt bra kläder så jag gick upp å rotade lite i hans garderob efter en tröja, gissa om jag INTE valde denna:

rensade ogräs å la markväv under stenplattorna som e runt sandlådan som står på tomten (synd att jag inte har före och efter bild för fy tusan vad hemskt de såg ut innan)
å sen fick jag gå loss i buskar å rosor på framsidan. mm, kändes som en mindre orgasm. var så himla skönt :p haha .. å vad fint de blev. å va mkt ogräs de var.

efter massa timmar ute och en karl (karl som i man, inte karl som i Karl för han heter ju hans, asså hans som i Hans inte hans som i hans) som inte mådde 100% utan mer som 70% så tog vi oss in å såg en timme på en riktigt dålig film. sen lära jag hasta vidare till fridas kalas.
jag e lite avundsjuk på den hårfönen jag köpte till henne. i liked it.

kakor i massor och lite smått ont i magen när man åker därifrån. men innan vi åkte så fick bäbis gå på grönbete lite mer.

han e så himla duktig att krypa nu.



förresten så fick jag typ dödsångest i natt, hade så himla himla himla ont i magen. fick till å med väcka hans för att han skulle hämta värktabletter åt mig. trodde ärligt att jag skulle svimma för de gjorde så himla ont.
å de värsta var att de hänt lite förr å idag känner jag oxå av det. jag ska lägga fram tabletter så jag inte behöver leta efter det i natt om jag skulle behöva de.

nu har bäbis somnat å jag skulle oxå behöva sova, för även om jag var vaken hyfsat sent i går och upp mitt natten med massa ont så kunde jag inte sova längre än till 8 imorse. suck ..
varför kan man inte vara ungdom längre? :p nej förresten de vill jag inte, slösa bort dagarna på att sova .. nej, fy,

a ja, lägga fram tabletter nu.



ps, nu tror ni att hans med stort h e efterbliven som tatuerar sig och går omkring i röda pandatröjor. inte riktigt hela sanningen :P men ni får gärna tro de men jag vet vad som e sant :P

ps2. fan jag har inga värktabletter

lördag!

idag e de lördag!

woho. helg .. öööh .. typ ..

fick sova mellan 3 å 6 helt ostört inatt .. wow!!! å vi sitter fortfarande i pyjamas :p hihi, så lata :P känns bra dock.
finns en sak jag inte bestämt mig om bara, dopet e klockan 12 å de e lunchtid precis då ju, så ska jag göra mat till bäbis innan eller efter? han tar nästan aldrig flaskan på dagtid (å om han gör de käkar han bara litegrann, typ 100ml) så de e svårt att ge flask-mellanmål. kanske blir gröt innan vi åker då förresten .. å frukt när vi e borta .. hmm .. men då blir de ju lunch kanske 16 .. hmm .. svårt de där .. eller ska vi hoppa lunch idag?

ja jag köper överlag bara burkmat å ger bäbisen. har väl hänt 2ggr att han fått lagad mat som hel måltid. däremot får han smaka min mat om de e okej mat. tex pannkaka. varför känns de som jag försvarar mig för nåt som ingen sagt nåt om .. hmm .. strunt samma, burkmat e inte förevigt.

jag vill inte ge lunch bland massa folk i kyrkan känner jag, för då får ju jag sitta med honom där massa tid. å jag vet inte ens om de finns barnstolar där.




vakna klockan halv 3 av att bäbis vill ha mat så jag går upp å ger honom flaska å sen ligger jag å lyssnar på regnet. asså jag förstår inte vad jag har för konstig böjelse men jag älskar verkligen regn, ljudet av regn och vattnet som kommer uppifrån e ju så himla skönt.

måste dock säga att jag inte gillar regn på vintern för då ska de ju vara snö som kommer uppifrån. men sommarregn å blåsigt höstregn, finns de nåt härligare? (ja tänker ni, att ligga på stranden i 30grader och sol, att ta en båt ut på öppet hav och njuta av havsbrisen osv, ja de e härligt det med men de har jag inte möjlighet att göra så jag väljer att fokusera på det som jag gillar och är tillgängligt för mig. som regn .. :p haha)

lite av varje

ja de blev ett par gardiner men de glömde jag i sätra. får väl dom i morgon antar jag.
blev lite hastigt att åka ifrån mamma å pappa för när jag tänkte åka så kom tommy, maria och ville dit. asså ville e ju världens gosigaste :P hihi helt lyrisk över leos leksaker. :P så när jag väl åkte så blev påsen kvar där.

imorgon e de dop för sötaste robin och sen kommer hans hem på eftermiddagen så jag åker dit direkt efter dopet. hoppas kunna bada lite jacuzzi igen, hur mysigt som helst ju!


bäbis e så himla pratig just nu, verkligen inne i en prat och prat/skrik period ju. de e ganska kul faktiskt. :P
så himla mysigt å vakna till :-)



å förresten, de e bakluckeloppis nu 6 söndagar på raken!! mammor (och pappor med) skynda fynda!! i p.-huset på åhlens!!

jag kan verkligen inte förstå att bäbis kryper, precis som brorsan sa när han kom på snabbesök i sätra: förra veckan kunde han ju inte de. :p coolt värre :p för mig som träffar honm varje dag så blir de inte lika uppenbart när han väl gör olika nya saker.
fatta att han kan massa saker redan fastän jag e ensamstående! tycker de e coolt ja, jag klarar de lika bra som de som e två. säkert bättre än de som e två men har ett dåligt förhållande men kanske inte lika bra som de som e två och har ett bra förhållande ..
nej nu blev de invecklat. skit samma, de jag menar e att trots att jag gör allt själv så växer å utvecklas ungen som han ska! gôtt!!
när jag var gravid så sa man till mig att jag stod inför de svåraste åren i mitt liv. jag håller faktiskt inte med, så länge man simmar längs med strömmen så funkar de ju, skulle man kämpa emot hade de gått sämre ju. jag har ju fått ändra mig ganska mkt men de e inte till de negativa tycker jag.
andra prioriteringar i livet känns bara bra!
i love att vara mamma! (va e jag mamma? e de inte min mamma?)

a ja, nu blev de klite babbligt som de gärna blir när jag sitter å skriver och bäbis sköter sig själv och inte stör så mkt .. haha ..

natten

å vad natten var bra..
bäbis skötte sig utmärkt å jag fick sova så bra.
tyvärr spökade mina drömmar för mig. drömde mardrömmar å kunde inte sova. trist värre.
men när man får somna om för att vakna upp till världens bästa väckarklocka så glöms alla hemska drömmar.
de värsta med drömmen var att de handlade om nåt som jag älskar så himla mkt. de handlade om bergochdalbanor. fast de var inte bergochdalbanan som var läskig utan de var innan vi skulle åka, nån kom förbi å band fast oss för att slå ihjäl oss en efter en.

a ja ..
idag ska jag köpa gardiner och käka tjingtjongmat. de e planen.

vad less jag blir

nu har jag suttit å skrivit på ett inlägg igen .. å så kliver pisskatten på nån tagnent så allt försvinner. blir så jävla less på den katten asså.
nån som vill låna ett tag?


jag skriver mer sen för jag orkar inte nu ..


kanon dag tillslut

å vilken kanondag! :p
vet inte varför men jag har bara en sån bra känsla nu när de snart e läggdax för bäbis :p
känns bra :p

hihi


tråkig dag igen .. :P

de blir vad man gör de till så jag ska väl inte klaga. :p



har varit ut till valbo å köpt presenter till helgen. e dop för robin och födelsedagskalas för min stora minsta kusin.

har jag förrsten sagt att leo kryper nu. alltså riktigt kryper, en hand ett ben i taget? om inte:
leo har börjat krypa nu.



mina tomater i uterummet går det segt med oxå men de e MASSOR på plantorna men de e gröna. har en röd å en orange bara.

morötterna går de bättre med. men jag käkar ju inte så mkt sånt. jag drar bara upp dem å kollar på den å sen slänger :P haha ..
de e fina iaf :P haha
å massa plommon har jag. nån som vill ha så e de bara gå hit å plocka. säg till innan bara så jag inte blir rädd att de står nån på tomten å grejjar. :p



tog en "jättefin" bild på leo under bordet nu.




ikväll blir de ingen friskis utan jag tar 30min fejkyoga till.

promenad

kom på att jag var lite uttråkad av att bara sitta inne nu .. har ju faktiskt inte varit ut på 2 dagar så de var dax. så de blev en promenad som fick ett pitstop hemma hos mälby-gladh. uuu så stor robin blitt, har ju inte sett honom på ett tag.
("ett tag" e väldigt användbart till allt)
bäbisar fick kolla lite på varandra å jag fick ett glas underbart god saft (vad var de för sort egentligen? vill ha) sen gick vi hem. blev ca 50mins promenerande efter 35mins fejkyoga i morse.
känns så himla bra just nu. :p

bäbis somna på vägen hem i den udda ställningen, rumpa upp


skönt å komma ut å röra lite på sig när man stått framför teven å rört sig i flera dagar :p hihi

hoppas hans kommer hem snart så man får skryta lite att man tagit alla rekord (utom ett) och låst upp alla nivåer och nya lekar på wii:t .. :p haha
man e väl fortfarande barn!!

nu väntar jag på en leverans från MAX. hoppas hamburgaren inte innehåller ben denna gång då. :p GI-kyckling såklart. gott och nyttigt!! med morötter och källvatten.

måste nog strecha lite oxå .. haha .. :p

hade!

diverse

nu har de börjat visa sig resultat på träningen.

i looooooove it! :p
tack friskis å fejkyoga. haha



så här mysigt hade jag å bäbis imorse. känns så himla mysigt att han vaknar på rätt sida varje varje morgon.




å jag mådde så himla bra igår när vädret var så himla härligt å idag e de varmt å sol så tji fick jag.
verkar förövrigt som alla drar till utlandet nu. mina föräldrar som inte varit utomlands på 10år har bokat en sista minuten till kreta. galet.
jag e lite avundsjuk men jag har själv satt mig i den här sitsen så jag får väl skylla mig själv lite. kanske kan man åka på en riktig äkta charter nästa år. då e ju leo lite äldre ju.



nu sover bäbis (för)middag å de e himla skönt å ha en timme för mig själv å slippa ha alla sinnen på helspänn ..
å så ska man inte säga för nu vakna honom

hade!

sova!

i kväll höll jag benhårt nattningsrutinen å då gick de som en dans. ca 10mins protesterande bara. men å andra sidan, innan 22 kan jag inte riktigt andas ut.

nu ska jag nörda lite å spela lite maffia wars å sen sova

fejkyoga

30mins fejkyoga om dagen gör gott för magen. haha
wii is the shit. hoppas jag inte tröttnar :p å hoppas inte hans vill ha tillbaka de på ett tag :p :)



just nu e de bonde söker fru repriser på teven. kom på vad min mormor sa ang. gaybonden från gottröra. "tänk att de bor en sådan homo i gottröra, av alla ställen" .. "ja varför inte" var mitt svar.
till er som inte vet så kommer morfars släkt från gottröra. :p (dock ej släkt med bonden)



å de fortsätter att regna. så himla skönt .. men en tanke jag hade var att jag gillar regn så mkt för de e en bra ursäkt att sitta hemma och inne å inte göra nåt.
dock så längtar jag till att få röra lite på mig igen.

regn!!!

å vad jagälskar att vakna upp till dånet av spöregn! skrattade hela vägen till brevlådan för att hämta tidningen (för den var riktigt lång idag) å de låter så härligt inne. jag älskar regn!



i garaget bredvid mej står aldrig nån bil men 2 ggr nu på en vecka har timern till motorvärmaren varit uppdragen. riktigt läskigt tycker jag.



bäbis har börjat krångla på kvällarna nu .. trist värre .. nattningsproceduren har tagit mellan 2 och 4 timmar senaste 2 nätterna .. så himla tråkigt för då får jag ingen egentid på kvällen alls å tillslut blir ju jag oxå trött å då mer irriterad. suck suck ..
drömde förresten i morse att jag fick jobb.

idag e planen att njuta av regnet å kanske orkar jag städa ur å organisera bokhyllan (ser ut som ett mindre bombnedslag)

negativ

bara massa trista å jobbiga saker har hänt i dag så jag skriver inget om de.

däremot kom de STOR kärlek på posten idag!!!

söndag - stormdag

å vad jag älskar vädret just nu! lagomt varmt å massa massa vind! sååå mysigt! om man ändå hade nån å mysa i soffan med ;) hihi



jag har städat undan lite blommor ute idag, klipp en alldeles för lång gräsmatta och städat upp i uterummet.
har till å med organiserat verktygslådan. hur många gånger på en livstid gör man det?

bäbis har käkat svarta vinbär direkt från busken och läst IKEA-katalogen. de växer upp så fort. ;)

(riktigt dålig bild såg jag nu. ska göra ren linsen. lovar)



för en timme sen var bäbis superduper trött så han fick välling vid kvart i sju å så la ja honom.. men inte ville han sova heller. så nu går han omkring i gåstolen helt opåverkad av tröttheten han visade förr ..

jag har lekt barn idag igen, spelat en hel del massa wii. måste ju passa på när jag väl "har tid" och har fått låna ett. de e ju super kul ju.



imorgon ska vi åka å handla en mixer så jag äntligen kan göra lite barnmat själv. vill göra bär - och fruktmos iaf. mat-maten får vänta lite till.
jag har en mixer men de ramlar massa milimeter stora (små) kulor ur den hela tiden (så fort jag lyfter den) så jag vågar inte använda den.

nu ska jag plocka undan de sista inför natten.

höstväder!

äntligen e de regn, storm å lagom temperatur ute!!! me like alot!

where to begin?

jag gör som vanligt. skriver allt i konstig ordning och mest flum.



efter att ha lämnat bäbis igår så blev de stan ett tag med hans.
köpte en body å 2 par strumpor till leo.
sen har jag läst en massa om vincent shoestore å sen johanna var här i veckan å visa upp ett par mjuka tofflor så lära jag ju kolla in den affären oxå, så (förlåt johanna) de blev likadana som cornelia har fast i mörkblått.

(dålig bild för fotomodellen ville inte vara still)

sen tog vi driven å jag köpte fisk. de har jag inte käkat på ett år ungefär .. mm .. gott .. å nya dipsås förpackningar har de skaffat sig på donken .. :p haha

mmmmm mcdonalds .. :P

sen åkte vi ut till skogen å lekte med wii


tog ett bad i jacuzzin å sen pizza, film å sen hemgång. var väl hemma strax efter 22 tror jag.

de var en snabbgenomgång av gårdagen utan vidare bra detaljer.



i morse vakna jag vid 9 å åkte hem till mamma å pappa. tänkte bara hämta bäbis egentligen men de blev en heldag där. hade fått låna wii:et så jag tog med de för jag vet att mamma skulle vilja prova. men döm till min förvåning när de var min stela "vill inte prova på nåt" pappa som var mest på för att få prova.
så där stog vi i vardagsrummet, mamma, pappa och jag och lekte att vi slängde oss ner i pisten i skidåkning medans bäbis satt på en filt å kolla på och min mormor (kärringen) står i vinbärsbuskarna och plockar vinbär å mumlar "de e ju så synd om mig".
min familj e rolig ibland.





har även hunnit med en sväng ner på alderholmen och marinfestivalen. inte så mkt för att jag e intresserad utan mer för att ha varit där typ.




blev även en sväng å shoppa lite eftersom vi ändå var på stan.

jag har ju en son som har svårt att ha mössa på huvet, hatt, keps mössa. samma sak. trist värre men jag fann en kanon mössa på åhlens idag! en tjock hjälmmössa. köpte typ 2 stl för stort för de går bättre å ha den på hans huvud om den inte e tajt.

på åhlens blev de även en strandhink med spade, kratta, nån form för sand, sil och vattenkanna för halva rea priset. bra å ha till nästa år!
han fick klämma lite på de innan de läggs undan :P:-)

å eftersom bäbis har växt ur stl 68 utan att säga till (jag har inte märkt det) så saknar jag en del plagg till honom i nästa storlek som e 74. så de blev även världens mjukaste tjocktröja, bra för kalla sensommarkvällar ;)


och jag blev helt kär i en röd/orange body med lejon på! så de blev 3 bodiesar på kappahl oxå.





bäbis har även provat på krusbär idag. oj oj vad han gillade det!!

å efter massa massa massa bus heeeeeeeela dagen

så var de dax å åka hem å då e man så trött att man knappt hunnit svänga ut från gatan innan man somnar.




så de var vårat dygn i bilder. nu till de tråkiga skrivandet som jag förövrigt tror jag hoppar över idag. iaf för nu. ska försöka hinna ta en dusch innan bäbis ska sövas.

blödig morsa?

jag e ingen blödig morsa egentligen men just idag kändes de lite i mammahjärtat att lämna bäbis. å om de redan känns så gissar jag att de e de enda jag kommer tänka på ikväll .. å i natt .. suck ..

ÄLSKLING!

inaktiv

oj så inaktiv man kan vara. bäbis har sovit i 3h å jag i 45min. de e allt vi gjort idag sen vi kom hem från stan kl 11. haha ..

känns fortfarande segt att åka å träna men när man väl e där brukar de kännas bra.
nu ska vi fortsätta göra ingenting

shit pf

ja hon hade helt rätt, förpackningen var grym. haha .. har inte vågat öppna den å kollat mer på den än.



40cm står måttbandet på. de e fan nästan en halvmeter!! ska de upp i xxxxxxxx på mig?? äckligt!





e värsta byggarbetsplatsen vid infarten till min gata nu. mittemot skolan. de ska visst bli ett hem för utvecklingsstörda a la köping.
coolt å ha sånna springande på området .. haha



inte så motiverad att varken träna eller städa just nu .. men de går nog över .. haha ..

nervös redan ..

nu har jag bokat tid på MVC för att sätta in en spiral. läskigt. jag e redan nervös .. hon varna mig att förpackningen man hämtar på apoteket är stor oxå. verkar ju lovande.



igår blev de jättekonstigt på kvällen. låg på mage i soffan ett tag å när jag kravla mig upp så fick jag skit ont i sidan. som att nåt huggit mig .. :p gick å la mig så blev de bättre men jag sov riktigt still i natt å de e inte likt mig.
i övrigt så var natten den bästa ever. :p




tog en tur till oslättsfors för lite kyrkspotting igår å bäbis fick prova på baksätet.



idag e planen att köpa kattmat och hämta ut spiralen. å förresten städa uterummet, de lovade jag mig själv igår. får se hur långt jag hinner. ja just de, träning oxå. fasen de blir ju mkt saker.



imorgon e de date igen, på lite olika teman.
Tonårsdate - Spela Wii
Porr date - Jacuzzi
Vuxendate - Middag och film

haha


hade!


gamla bilder

sitter å kollar igenom datorn nu. tänkte rensa på bilder iaf. tänker bjuda på lite gamla, konstiga, slumpvisa och vanliga bilder.




först ut har vi en galen julia och en skeptisk evelina. daterad 080519


En bild på Sina på min balkong i Arvika. Förra våren


En måttligt onykter Sara i trapphus i Arvika ca 1½år sen


Sara och Sjur på väg till Oslo för ca 2 år sen. (ja de tog emot att lägga ut den)


Fjällen 2008


Love och mitt trasiga ben, 1½år sen


Jag på sjukhus i Karlstad där jag precis fått reda på att jag e gravid. ca 1½ år sen


Dom här bilderna får mig fortfarande att grina av skratt. Julia och jag på brandövning. typ :p  Maj 2008


Jag, jag och onykter jag


Detta var min favvosyssla när jag var onykter i Arvika. Stadsparken vintern 2008


 
som ni märker finns de en del bilder att välja på. å detta var bara bilder från en mapp. hmm .. ska nog, som skrivet, rensa det mesta. mitt nya liv har ju börjat.

BVC

idag var vi på BVC å gjorde "det vanliga"

bäbisen har växt mkt på längden men inte så mkt på bredden. hmm .. han har ju långfisar i släkten så de stämmer väl :P 5cm på 2 månader. tänk den växtvärken du.

på väg till BVC


ps. nån som har 1900:- å låna mig till nåt onödigt men ack så själahelande.

bilder från promenaden och div

jag vill inte sova. jag ska inte sova. jag vill int....







bäbis skötte sig utmärkt på promenaden. hade ju en del problem med honom innan han kunde sitta upp med att han ogillade vagnen. men nu funkar de jättebra. känns skönt. även om vi inte går på så många promenader så e de skönt att de funkar när man väl gör de.

förresten så sover han inte än. han fintade mig. han ligger i sin säng och jollrar å tränar på å krypa. typ :P
just nu ligger han tvärs över med ena foten utanför spjälorna. förresten e de nåns barn som ligger på "rätt" längd i sängen. asså jag tror leo alltid ligger på tvären.

hmm .. undra när jag blir så pass trött att jag kan sova då ..
blev ingen film heller för jag hade kopplat om dvdn å ps2an .. har börjat spela guitarr igen. å de går inte å se på film genom ps2an för bilden blir alldeles grön.

åker nog iväg å kyrkspanar imorgon. lite kul eftersom jag själv skulle pusha för den kyrkan vi ska kolla på. fast å andra sidan. den e ju min! jag ska ju gifta mig där .. (nån gång) haha
inte så svårt att förstå varför jag pushar för den då.

imorgon dyker hans upp här igen. känns himla trevligt måste jag säga. dock så ringer varningsklockorna lite, kan man bli FÖR lika? allt från samma värderingar till matvanor. a ja de e väl bara å rida med på vågen medans den fortfarande bär.

nu e klockan 0340 å bäbis sover, kanske e lika bra å stänga av å kolla på dålig teve istället. chansen e ju större att man somnar då iaf.

undra hur länge jag får sova imorgon. hoppas till 08 iaf.

BTW så har jag fått hyllan nu. de blev .. färgglatt .. :p bild fixar jag imorgon när de e ljust.


god morgon!

sova? nån?

klockan e ju 3 .. har varit vaken lite över en timme. bäbis har haft ont i magen å bara skrikigt. tycker så himla synd om honom å när de inte går över utan fortsätter (var ca 35min nonstop) så känner jag lite- vad e jag för slags mamma som inte kan hjälpa mitt barn. :-(
slutade med att jag gick upp å bytte blöja (som jag inte gjort mitt i natten på säkert 4månader) å då lugnade han sig å tog flaskan å somnade om. sen fick jag ont i magen å kan inte sova, så här sitter jag. gick å la mig väldigt tidigt oxå så jag har sovit några timmar så de gör inget att jag e vaken.

nu blir de nog film. juno .. hade

besök och obesök

har haft besök av Cornelia och Johanna idag på dagen. skönt å bara babbla av sig allt bäbisprat typ .. sen fick jag tag på Cissi som föreslog en promenad. när gjorde vi det sist??
man kommer ALLTID fram till så bra saker när man går på promenad å båda hade ju en del att prata och ventilera sig om. men skit i dom sakerna, vi bestämde att grönan lockar.. haha .. jag hoppas verkligen jag kan komma iväg en gång till iår. skulle vara så himla kul.
efter en timmes promenad bar de av hemmåt iaf. mamma ringde på vägen å frågade om de fick komma förbi .. ja var så god ..
så det sitter jag å väntar på nu ..

de var en snabb uppdatering av dagen för nu måste jag plocka undan lite saker innan de kommer nytt besök då.


Bild på Leo och min farmor när hon och brorsan var å hälsade på för ca 2 veckor sen.

konstig leksak

se vikken konstig leksak mamma gav mig. hur gör man med den?

en sak till ..

hmm .. undra om jag e lite deppig idag ..

det finns en sak som jag aldrig kommer få tillbaka .. det finns en sak jag saknar mer å mer för varje dag .. det finns en sak som uppehåller mina tankar mer än nåt annat .. det finns en sak som jag skulle kunna offra mkt för .. denna sak skulle göra mig mer komplett. det är mitt liv. det är jag.


äntligen! kanske ..


se vad jag fann på min gräsmatta när jag gick ut!!! woho!!!! de e höst!!!! .. typ ..

människomat

nån som e sugen?


klappa händer och låååång dag

vakna upp i morse av att bäbis sitter å klappar händerna! wow! vår träning ger resultat! :P hihi



anledningen till jag att ej uppdaterat e att jag varit på den längsta dejten ever:

lördag kväll/eftermiddag käkade vi på church street å de var hur gott som helst. e ju inte direkt bortskämd med att käka mat ute (heller inte att käka mat alls just nu men de går nog över å jag börjar käka bra igen, snart iaf)
sen såg vi sommaren med göran på bio, jag som inte varit på bio på huuuuuur länge som helst :p hihi .. de var riktigt kul! har glömt hur man kopplar bort allt å bara lever sig in i film när man e på bio.
mellan mat och bio gick vi å satte oss i boulongern å pratade.

efter bion gjorde jag nåt knäppt å halv bjöd hem mig till honom (å fan tänker ni nu) nej verkligen inte! tog turen förbi mig och lämnade min bil (btw så var dejten helt alkoholfri (seriöst va?) ) och åkte ut i skogen. shit pommes säger jag bara. (ja jag använda mina låsbara trosor så de inte kunde gått snett) ;)

klockan var väl kanske runt 24 när vi var framme vid hans hus. (läs hans eller Hans, de spelar ju ingen roll! fan de där var bra humor)
kollade på en film å sen bokstavligen stöp sara i säng .. haha .. (for the record så sov jag e en dubbelsäng å "den andra" i en våningssäng, så nu vet ni det oxå)

sov ca 6h och på morgonen åkte vi till rullsand! woho!

jag kände mig som 18 år igen. bäbislös och all tid i världen .. (typ) men de fick jag äta upp se när vi beställde mat. tog 45min från att vi beställt mat tills vi fick den. å den smakade def. inte direkt bra heller. de gick ju snabbare att få mat på church street till å med ju!
galet ..

en åkte vi hem till mig å umgicks med bäbis lite. vid 22 stupade jag i säng .. skickade hem killen vid 21. :p haha



idag har vi hunnit gå med sopor, tvättat å diskat. dammsugit och städat i tvättstugan. nu e det dax för förmiddagslur.


hade!

ärligt ..


.. e de ingen mer än jag som längtar efter regn och mer humana temperaturer?
gick iväg och gungade med bäbis nyss å kunde bara drömma om å ha en pool. åå pool .. funderade ett bra tag om jag skulle åka å köpa en liten plaskdamm men kom snabbt till insikt att pengar och säsong e snart slut.

men de var roligt att gunga iaf




förresten, som syns på mitten bilden så suger han en del på tummen nu mera ..

nej blir ingen pool utan de blir dagar inne istället för de e så himla varmt ute

många små

åååå så skönt de var att jympa! nästa vecka e sista gången ute .. :p ser redan fram emot den barnfria timmen ju.



vi hade en helveteskväll igår .. jag var helt labil å trött som ett as men de var inte bäbis. han somnade vid 20 som vanligt men sen så vaknade han vid 22 (då har jag sovit i 10min kanske) å sen vägra han somna om. å jag blev mer å mer frustrerad.
tack martin för sms-stöd.

å sen när han skulle sova middag idag på morgonen så VÄGRA han å somna. ååå .. jobbigt värre.. jag orkar inte detta just nu. nu ska ju allt vara jättebra ju.



jag e faktiskt riktigt nervös inför imorgon. verkligen inte likt mig .. men jag hatar verkligen när man förväntar sig nåt å så blir de bara pannkaka så jag försöker kväva mina känslor lite.



imorgon kanske vi ska träffa en kompis från högstadiet som oxå fick barn i vintras. vi får se. kan bli kul eftersom man inte e bortskämd med bäbisar direkt.



lovade bild på min begagnade spjälsäng oxå. den e hur bra som helst.


fick även en vinteroverall av tjejen jag fick sängen av å den var till riktigt stor nytta i vintras.
tack tack tack!

mår bättre å träning

ikväll blir de friskis igen. *woho*
:P

vi tog en tur till mammas jobb idag för att hämta bordet så de ligger i min bil nu. har lite svårt att bära in det själv. vägde 17kg tror jag.




BTW bion på lördag närmar sig. å de blir större å större förväntningar .. haha :p
kan avslöja att de e en date (såklart ;) ) och att vi ska käka å sen bio då. bio e inte ultimata om man ska lära känna nån men båda vill se filmen. ps. han heter hans. haha

hade!

mår piss

vaknade i natt av att jag hade så fruktansvärt ont i magen. gick upp å tog en tablett å fick sov 1½timme tills bäbis vakna å ville ha mat. hade ont i huvet och magen. men kunde sova iaf. vaknde av bäbis vid 7 imorse å hade så himla ont. igen .. å de kändes som jag skulle spy vilken sekund som helst. som tur e har jag en ängel till bäbis.
satte (!) mig i duschen i 30 min i dretvarmt vatten samtidigt som jag hade knotterhud å frös hela tiden.
har precis kommit ur duschen, bytt på bäbisen å nu sitter jag här å jag ont i magen å kräkkänslor.

a ja .. nu ska jag lägga mig på soffan å hoppas att jag kräks snart för då brukar de ju bli bättre ..

han e allt en riktig sötnos!



(och mamma e liiiiite taskig)

blåsor :-(



nu har jag jobbat ute så mkt att jag har blåsor på händerna. rockigt med pippi-plåster. borde nog köpa nåt mer pojkigt för tror inte att Leo vill ha pippi-plåster ju. :P hihi



ons:
Dammsuga
KLAR Plocka ur bordet (ge plats för det nya)
KLAR Org. räkningar (redan klart)
KLAR Klippa gräs på framsidan
KLAR Rengöra barnstolen
KLAR Rensa (lite) i rabatten på framsidan


tors:
Klippa gräs på baksidan
KLAR Gå med utekomposten (skottkärra)
KLAR Damma hyllan i kök + i v.rummet

Köpa: pot.sallad
            potatis
            morötter
            salt
            sås
            dricka (trocadero antar jag om jag nu ska bjuda hit brorsan å linda)



nu e de lite vila. bäbis har sovit i över en timme så jag får nog vila lite innan han vaknar. (å så ska man inte skriva för nu hör jag små hmm-ljud från hans rum)

hade!

förkyld och todoer

ja varför blir man förkyld på sommaren för? de e väl dumt .. haha



i natt vakna jag vid 5 å kunde inte somna om. gick in å busväckte leo så han fick mat så behövde jag inte tänka på det å så låg jag vaken å läste tidningen å vänta på bäbis. han vakna vid 8 så då tog vi lite mys i sängen innan vi gick upp vid 9. fick ett telefonsamtal i samma veva att mitt nya bord står på mammas jobb. trevligt värre.



nån som har provat sån hårborttagningskräm förresten?
jag provade veet för typ 5-6-7år sen å då fick jag MASSA röda prickar på benen å de svet så fort jag fick vatten på dem. vill inte att de ska bli så igen men jag e ju så himla trött på å raka benen för man vet ju aldrig när man ska behöva visa de (annars) lurviga .. måste ju gardera sig.
vax går FETbort förresten men de krämerna skulle jag vilja prova. finns det inget "provkit" eller måste man köpa en hel förpackning för nån hundring? a ja nog om det.

VEET - nåt att ha?



idag har jag en lista med saker som ska göras. en liten todo helt enkelt. som tur e har jag inga 1or utan bara 4or. bara husets utseende och funktion.
skriver jag listan här så måste jag ju bocka av alla för annars får jag dåligt samvete men å andra sidan blir de gjorda.

ons:
Dammsuga
Plocka ur bordet (ge plats för det nya)
Org. räkningar (redan klart)
Klippa gräs på framsidan
Rengöra barnstolen
Rensa (lite) i rabatten på framsidan


bäbis e ute å vandrar som vanligt

tors:
Klippa gräs på baksidan
Gå med utekomposten (skottkärra)
Damma hyllan i kök + i v.rummet
Köpa: pot.sallad
            potatis
            morötter
            salt
            sås
            dricka (trocadero antar jag om jag nu ska bjuda hit brorsan å linda)

BTW: Linda: Komma hit å grilla på fredag? mat klockan 17(1730 kanske) :), varfri tid att komma hit. (på dagen om man vill vara lektant/farbror) man kan åka med svärföräldrar om man e snål (läs pank). jag smsar brorsan i morgon men du kan du förbereda honom om du vill :p


sällskap vid datorn nu på morgonen av läskig katt


högt gräs!


allt de gröna i rabatten e ogräs. de står bara rosor och lavendel där. verkligen dax att rensa!


detta e oxå framsidan men där jag hållt efter på ogräs så där e de fint! ;)

nu ska vi gå ut i de fina vädret å börja. när jag tröttnar på å vara ute så går vi in å gör sakerna som ska göras inne. blir nog en lur på eftermiddagen å då e de skönt å ha hunnit med de mesta på listan.



just de, drömde om att gå på bio i natt. :p haha.



Leo plockade precis ner tvätt som hängde på tork. tack vännen. haha

tandis

tillslut fick jag betala 45kr hos tandläkaren. försäkringskassan ska mjölkas på alla pengar vettu.

fick prata med nån chef på MAX oxå så jag får lite kuponger iaf. känns bra. no hard feelings.

tog exakt 7min inne hos tandläkaren.

bror å linda var barnvakter i hela 30min.

kom hem å så kom cissi på besök å babbla en massa. släppte en bomb oxå. wow säger jag bara. samlar vuxenpoäng så de bara skriker om de.

å snart kommer mamma å pappa hit en sväng.


de var en snabb uppdatering de.

jo förresten, ska på bio på lördag. woho!


väntar


nu står lådorna å väntar på att få placeras i den nymålade hyllan. Trofast heter hyllsystemet jag köpt men jag ska måla det svart så de passar in i rummet bättre.

skulle köpa nytt bord oxå ju men de blev inget med de för den finns inte i sortimentet här i gävle. får se om jag kan få tag i det i uppsala.

idag e de tandläkaren å ringa till MAX, igen.

hade!

ikea

... here i come


krångel krångel

asså ärligt .. bara för att man inte har ont får man ingen hjälp.

ringde tandläkaren (sätra) i morse 0730, de hade inte tid att laga min tand förrän nästa vecka å så länge vill jag inte vänta. å de går nog inte heller för de e ju inte behagligt direkt med ett stort hål i en av tänderna.
men iaf, hon skicka mig vidare till 1177 för att få tala med jourhavande tandläkare. telefonkö även där såklart. kom fram vid 09. men hon kunde inte hjälpa mig mer än att säga att andersberg hade jouren. så jag fick ringa å sitta i telekö igen. som tur e gick de väldigt fort. men andersberg sa att de bara tog emot folk som hade ont. så hon sa att jag fick ringa till sätra igen. så jag ringde sätra igen.

a ja .. summan av kardemumman och en massa tjat så fick jag tid i sätra imorgon 12.10 ..
ja tack för de .. typ ..

långtråkigt

börjar bli långtråkigt nu. bäbis har sovit i 2 timmar.


Love slappar på soffan

igår lördag

packade ihop allt jag/vi hade i sätra å drog hem! hem! hem!
skönt .. å ostädat :P haha
så de var bara till å städa. städade några timmar. till å med vattenlåsen. (inte i köket, de behöver jag en man till) haha

sen låg jag på soffan å käka hallonbåtar när en bit av tanden lossnade. suck suck .. MEN jag kom på när jag hade sönder tanden för den lär ju inte gått sönder av hallonbåten.
på MAX köptejag ju GI kyckling å fick en liten benbit i den. tänkte inte mer på det. men jag måste ha bitit sönder tanden då å sen när jag käkade hallonbåten som e seg så följde tandbiten med.



idag e planen att köpa bäbismat bara .. får se om de blir en trip till MAXI eller om de bara blir en promenad till Ica Plus. har inte bestämt mig än. har inte ens klätt på mig än:p haha ..



förresten så tyckte jag att de var dax för bäbis att byta bilbarnstol.
så här blev det:


ser lite läskigt ut nu när huvet hänger framåt tycker jag .. (när han sover alltså) men han satt bra i den i övrigt iaf

Fredag 31/7 - Mamma fyllde 50år

idag fyllde mamma 50 år.

började med att åka ner på stan å köpa tårtor å jordgubbar.
sen tillbaka till köket.

en avstickare till MAX för lunch bara sen köket.



på eftermiddagen kom hela släkten. blev ca 18pers. plus oss. jobbigt å skriva om allt men de var himla kul faktiskt. bättre än vad de brukar vara.
trött som ett as vid 2320 när alla hade åkt hem.

Torsdag 30/7

vaknade tidigt å åkte hem till mamma å pappa igen.
åkte till valbo för att köpa mammas present. de var inte lika lätt som de verkade. hon skulle få en telefon å när vi (jag, pappa å brorsan) äntligen bestämt oss vilken modell hon skulle ha så fanns den inte. var på giganten. så vi gick ju över till siba bara. men där fanns den heller inte.
nehe, åkte till expert å där fanns EN kvar bara. a ja .. fick ihop de iaf.


sån fick mamma

så runt 12 var vi tillbaka i sätra igen. vi hade ju tagit oss lite vatten över huvet när de gällde maten på mammas kalas så de var bara till å börja med det. var 5 st olika förrätter. 3 st huvudrätter. 5 st efterrätter. beräknat på 25pers. kul i jul.



på kvällen drog jag å mamma på friskis. var ganska kul faktiskt.

Onsdag 29/7

vaknade efter en riktigt riktigt kall natt och paddlade iväg runt 8-9 kanske. igenom trollrikskanalen igen och hela vägen till oslättsfors. blev ca 1mils paddling på 24h.

när vi skulle tillbaka till smörnäs så var de jätte strömt vid bron vid upptagningsstället (vet inte vad de heter, där man tar upp kajakerna iaf) åkte på nåt under vattnet som jag fick berättat för mig att de e en brygga mitt i vattnet. den låg dock under vatten nu pga höga flöden så de kunde gått illa precis på sluttampen. men de gick bra iaf.
åkte till mamma å hämta bäbis. sen hem till bomhus å sov.



Kyrkan i Oslättsfors i bakgrunden


Tisdag 28/7

runt lunch drog jag å micke till smörnäs i halvregn/moln å hyrde en kajak (micke äger en egen)
gav oss ut på sjön å bara lullade fram. jag såg inte fram emot ont i rygg, armar å nacke så jag insisterade på att de skulle gå sakta sakta sakta. till å med 2 kanoter paddlade om oss :P hihi

vädret blev bättre å de var riktigt skönt. åkte igenom trollrikskanalen. det var den coolaste sträckan ever :P hihi .. åkte en sväng på öjaren innan vi slog läger på en ö med ett vindskydd.

kvällen blev kanon.
mental note till mig själv bara. köp inte korv för de äter du ju inte!


hallonbåt

skit, bet precis av en tand på en hallonbåt!!! på en lördag .. jävla skit.

å just den månad jag INTE har pengar alls att betala för en lagning. vad göra?

RSS 2.0