försöka hålla mig vaken

de gick väldigtbra att åka buss faktiskt. köpt inte alls vad jag skulle på stan men de var en bra utflykt ändå.

ikväll ska jag försöka hålla mig vaken så jag får se lets dance finalen iaf. skitsamma vem som vinner eller iaf när jag får reda på vem som vinner. jag vill bara se finalen iaf. fast jag hejjar på ....... sen får vi se :p

sen fjällen

bussdag

idag blir en lite speciell dag. tänkte att vi skulle åka buss igen! trots att jag svor på att jag aldrig skulle göra de med barnvagn igen. :p  men e ju lite kul för leo att åka buss å helst vill jag inte vara hemma så mkt idag eftersom jag packat och städat så bra. e man hemma så stökar man bara till de ju. :p

lär ju inte köpa nåt direkt men de blir tidsfördriv iaf. har skrivit upp skedar till leo och kex till leo på listan .. haha .. :p

en "vanlig" torsdag

shit vikka konstiga dagar det blir när man jobbar. kom hem å var helt slut. uppe i varv men slut i huvet och kroppen. efter ett långt bad med leo och mat å lite mer packning och massa bus så ligger lillen å sover nu och jag har slagit ner rumpan i soffan igen. fatta vad el jag sparar på att inte ha teven och datorn på hela dagarna (när jag nu jobbar) och eftermiddagarna (när jag inte har tiden längre)

men än en gång så tycker jag de e så himla skönt å jobba. äntligen. :p

jag ska faktiskt inte låta rumpan vila så himla länge för jag tänkte gå med soporna och fixa in lite saker i bilen medan jag kan lixom.

undra om jag slocknar lika tidigt ikväll igen som de andra kvällarna. :p men i morgon kan vi sova så länge vi vill iaf (ca 7 när leo i vanliga fall vill gå upp) för de blir inge dagis för leo.

var lite motigt att gå upp imorse kl 0530, och ännu värre var de för leo :p han ville inte vakna förrän 0610 och då var de bara tio min tills vi behövde gå till dagis .. :p lite stressigt men de gick kanon.

hörs senare!


leo ca1 månad

trött

trött

återkommer senare

pick och packning


blev ingen dusch de blev ett riktigt långt bad istället





hemma hos oss så gäller inte "varva ner innan läggdax". här gäller fullt ös medvetslös. hela tiden. haha .. men de e ganska roligt. känns mer å mer som att man lever med en till människa istället för en bäbis bara. (jag vet, de e inte bara bara, men man får lite mer utbyte med en människa än en hjälplös bäbis)

så ärligt har jag inte suttit ner sen jag hämtade leo på dagis kl 14 förrän nu. med undantag för ca 10min när jag fick hjälpa leo lite med maten det sista. numera så BLÅVÄGRAR han att bli matad. verkligen "kan själv" .. men han kan ju själv. och skojjar du att jag har blitt tålmodig och tolerant. haha .. kladdkladdkladd och torka torka torka, tvätta tvätta tvätta, skura skura skura .. u get the point.

dax för massa bilder igen.


när jag åkte från jobbet mötte jag en bil på tvären


så himla lillgammal ibland :p mammas fel


undrar om libero har lagt mkt pengar på reklam sista tiden. på baksidan av föräldrar och barn, vi föräldrar och mama så e de libero-reklam iaf. min fjällen-läsning, ajabaja innan dess.


först packade jag leo


sen packade leo ur sin packning


leo provsatt min väska och sen packade han ur även den

nu har han gått å lagt sig och jag har packat allt igen. bara lite småpick å pack kvar att packa så nu ligger jag riktigt bra till med det oxå. och de e bara onsdag, hade så himla starkt för mig att de var torsdag idag men tji fick jag.

ska upp riktigt tidigt i morgon igen så jag lägger mig nog tidigt. igår somnade jag långt innan 21 :p eller iaf 2030, var ju gaaaaaanska trött. ungefär som idag. :p

yes that's it folks.

btw, för en vecka sen hade jag toppnotering i besökstatistiken, gissar att min blogg fick reklam från nånstans ifrån och sen dess har dubbelt så många som innan hittat hit, varje dag.
undra varför egetnligen. jag skriver ju inge bra och jag skriver bara strunt, för så intressant liv har jag ju inte. men men .. de funkar bra som daganteckningsbok. (ska inte skriva dagbok för där skriver man massa känslor och åsikter och de e jag restriktiv med här.

a ja ..

ut!

lite mellanspel

i lööööv 2 wörk. de e så himla skönt å komma ut lite bland folk å tjäna pengar .. woho!
jobbat 9-12 idag som avlastning till en tjej som e väldigt gravid. helt okej för mig del. skönt å komma hem å duscha ifred för en gångs skull och tvätta lite så jag e förberedd inför packning på fredag.
ingen ide att packa tidigare för de e alltid nåt man behöver när man redan har packat. så jag väntar till sista minuten.
svängde förbi ica på vägen hem för jag var så himla sugen på riktig juice. och de var jag värd. men om jag fortsätter å "vara värd" massa saker så blir jag snart ruinerad och tjock. haha ..

så nu blir de duschen å vila lite innan jag hämtar leo.

jobbtisdag

shit vikken speedad unge jag haft ikväll. men jag ska börja från början.

imorse lämnade jag leo som vanligt kl9. drog vidare och jobbade. det är så himla skönt att jobba. visst jag har ont i ryggen och jag drömmer om galna tanter men de e ju roligt. slutade kvart över 14. åkte till mammas jobba å dödade 15min för att sen åka hem och hämta leo på dagis. han käkade yoghurt när jag kom dit. fick vänta lite tills han var färdig innan de var dax att gå hem.
hemma var de tokombyte på kläderna eftersom yoghurten var till hälften i magen och till hälften på kläderna sen åkte vi nästan direkt hem till leos tremänning robin som fyller ett år idag (som sagt)
massa vuxna och massa barn där. måste tillägga att de var den BÄSTA smörgåstårtan ever. me liked.
käkade massa kakor (fasen, snickerskakor e sååååååååååå goda) och drack massa saft, jag alltså. men leo var inte sämre han för han käkade grädde, tårta, kladdkaka, rån och balleringakakor.
därav den speedade ungen.
hihi men go e han.
dock e JAG helt slut oxå.

imorgon ska jag få jobba extra på den andra butiken här i gävle. kanon med extra timmar ju. jag tar gärna mer. och jag är taggad! :p hihi så då blev de jobb 4 dagar denna vecka. :p woho!

nu ska jag lägga mig på sängen å vila.. ja jag vet, jag kommer antaligen att somna innan 21 men de e jag värd. :p

bye


bild från igår eftermiddag

dålig på att uppdatera men de kommer

idag blir de mer jobb medan leo är på dagis och sen blir de ett års kalas hos leos tremänning.

btw så snöar de :p

nice att jobba

wow vad härligt de var å jobba! äntligen!
synd att fingrarna fick så mkt stryk men de gör inget. nya tag tills i morgon :p känns kanon faktiskt.

söndag B.F fjällen

igår kväll blev de senare än jag hade tänkt .. hehe .. men de blir så ibland. jag var visst inte så trött som jag trodde.

imorse åkte jag hem till mamma och pappa igen. lillen har fått en ny frisyr. en kort frisyr .. :( jag som ville spara ut de. men de såg för jävligt ut så de var lika bra att de blev som de blev. :p
på eftermiddagen åkte vi hem till min mormor för hon fyller 85år imorgon.
leo var så himla trött så han somnade på vägen hem kl 1745 å han sover ännu. hoppas verkligen att han sover för natten nu. även om de e VÄLDIGT tidigt. gör inte så mkt eftersom vi ska upp VÄLDIGT tidigt imorgon. ska nog ställa klockan på 0530, då kan jag ligga å dra mig i 10 min innan jag MÅSTE gå upp.
0630 ska leo vara på dagis å 0700 ska jag vara på andra sidan stan och göra mitt första jobbpass.

de där med jobbet känner jag inget speciellt för egetnligen. inte nervös inte förväntansfull, inget .. fast de e nog mest för att jag inte ha tillåtit mig själv att tänka på de. blir nog nervös imorgon bitti men hoppas jag blir de EFTER jag lämnat leo annars så känner han nog av de å blir grinig.

jag ska väl nämna vädret oxå .. :p snö. punkt.


detta är alltså söndagen innan vi åker till fjällen. förra året så hade de oxå toksnöat innan vi åkte till fjällen. se inlägg länk

ungefär en dm har de kommit iaf.


när vi kom hem idag så sov leo som sagt, jag la honom i tälten för att sova :p han e så himla söt!




6dagar kvar!

bion absolut okej

jag tycker att buon var riktigt underhållande. satt i soffa högst upp (av typ 6 rader) men de var kanon ju. kunde riktigt krypa nära som e mysigt när man e på bio. hade lixom helt glömt bort grejjen med att gå på bio. men jag hoppas verkligen att vi kommer göra de igen.
när vi kommit hem fick jag världens abstinens på singstar å drog av några låtar, inte vackert men kul. :p blir lite hög när jag sjunger å sen går jag omkring speedad ett tag efteråt. hihi

just nu ligger jag med datorn i sängen. kände bara att jag ville skriva av mig detta för att sen sova. och eftersom jag e ganska trött så var de skönt å ligga här å sen bara dumpa datorn på golvet å sen vända sig å sova :p jag e lat!




Glömde att publicera men gör de nu :p
God natt!

utomhus

vikket härligt väder de vart idag.
har varit ute mestadelen av tiden på dagen. leo har lekt i snön å vi har blåst såpbubblor.







sen har jag å pappa tvättat bilen oxå.

före (lite renare på sidan) och efter




nu e de bara bion kvar å sen e dagen fulländad:P woho!

kanonväder

idag verkar de bli kanonväder. ska dra på leo galonbyxorna och vårjackan med en fleecetröja under och gå ut. woho!

första frukost!

fredag

woho! jag har min telefon funnit.
känner sig så himla naken utan en telefon ju.
bra iaf.

på eftermiddagen åkte jag å leo ner på stan å mötte upp mamma. tog en snabbfika å en sväng bort till pappas jobb å hämtade upp honom. fick yttligare bevis på att de faktiskt e rätt vagn jag har. så himla skönt. :p
köpte inget, bara en banan till leo. haha .. :p

eller jo, köpte lampor i special-lampaffärn så nu har jag lampor på alla ställen hemma .. :p fast de vart mamma som betalade, LEDlampor var ju inte de billigaste. men de funkar bra iaf ..

nu har jag lagt leo men han vill inte sova idag heller .. (igår var han ju vaken sent å gick iväg med min telefon) .. får väl se om och hur länge han e nöjd med att vara i sängen. e ju lite skönt att ha lite slappartid framför datorn och teven.

imorgon ska jag å PV på bio. känns så himla kul. de e ju verkligen inte ofta jag går på bio, tror de var i juli förra året senast och innan dess så var de över 8år sen .. :p hehe ..



ska antagligen se farsan. som sagt, ska bli himla kul :p

på söndag ska vi hem till min mormor för hon fyller 85. 85 år, fatta hur gammalt de e .. jag har ju levt i 25 år .. å jag tycker de e långt. haha

kära tomten, jag önskar mig en ny kalender när jag fyller. en speciell sorts kalender som kallas för en familjekalender.

exempel på familjekalender

viktig vikt

ibörjan av mitt bloggande (när jag precis fått barn) bloggade jag mkt om hur jag ville gå ner i vikt .. men eftersom jag e en riktigt lat människa så har jag aldrig riktigt kommit till skott å göra nåt åt de. för några dagar sensatte jag på mig några byxor som suttit riktigt illa innan och insåg att de fortfarande sitter illa men att jag får igen dem iaf .. hmm .. kändes lite konstigt men jag antog att de berodde på att de var otvättade och/eller uttöjda.

tog ett bad nyss å kollade ner på min mage som jag gärna undviker ögonkontakt med annars å inser att den lilla (stora) bulan på magen (låter som jag e gravid men de e "eftergravidmagen" jag pratar om) har blitt mindre. hmm .. konstigt, jag har ju inte gjort nåt .. eller de e kanske därför, har käkat riktigt dåligt men de har jag väl alltid gjort? aja .. senast jag ställde mig på vågen visade den 71kg å de e de mesta nånsin sen jag var gravid .. de var nog innan jul å jag har inte velat väga mig för jag vill inte veta lixom ..



hoppade iaf på vågen nu å gissa om jag klev av å på några gånger, kanske visade fel ju .. 66kg .. 66kg .. 66, va? jag vägde som minst 68kg i våras ju .. hmm .. coolt iaf, min målvikt har ju varit 60kg men jag har insett att de e nog lite för lite för mig så 65 känns ju bra, iaf nu när jag nästan väger de ..

71kg = 23 BMI
66kg = 21.5 BMI
60kg = 19.5 BMI
på mig alltså!


Underviktig Idealvikt Övervikt Fetma Disclaimer:
Som alltid då man räknar ut personliga värden utifrån
matematiska formler ska man ta det hela med en nypa salt.
Se alla svar som indikation och inte som någon absolut sanning.
Glöm inte bort det sunda förnuftet!
< 19 19-25 26-30 > 30


så enligt sånna tabeller ligger jag på idealvikt även när jag vägde 71kg.
å för den delen så är 60kg på gränsen till underviktig. hmm ..
66kg ligger på "normal" och lite i underkant, perfekt för mig tycker jag. :p hihi eller minus ett kg till då men det kilot e ju bara psykologiskt.





gud vad jag babblar på om vikt men fick en liten tanke, kan de vara så att när jag slutade med minipillren så droppa vikten? e de inte nåt samband där kanske? hmm ..

allmänt babbel

har värsta ångesten över katterna nu .. vill verkligen inte göra mig av med dem men de skulle vara så himla skönt att kunna öppna dörrar å fönster särskillt nu när de börjar bli vår och sommar. vill att leo ska kunna gå in och ut genom öppna dörrar lixom.
hade jag inte skaffat dem från början hade jag sluppit denna ångest nu.
låg å tänkte på detta en hel del i morse innan leo hade vaknat å just nu känns de som att de får bli kvar. jag har ju ändå haft dem i massa år.
de kommer kännas så tomt å ensamt även om jag har leo men katterna e för sällskap å leo har lite andra funktioner oxå. ;)

helst av allt vill jag att nån ska ta hand om dem på sommaren och jag får tillbaka dem mot hösten. men de e ju innekatter å kan inte alls vara ute å vem vill ha sånna sommarkatter?



igår kväll tog leo min mobil och gick iväg. jag låg i sängen för klockan var sent men han kunde inte sova.
efter ett tag kommer han tillbaka utan mobilen. han brukar tappa/slänga saker han bär på å då får man ju en ljudhint om vart den kanske ligger men inte ett ljud igår. å borta är den. har ganska stökigt hemma med mycket saker på golvet just nu så jag har inte en aning om vart den skulle kunna vara.
har ringt den några gånger innan jag insåg att jag hade inställt på ljudlös (jag skulle ju sova) men tänkte att man kanske ser ljuset från den om man ringer. hade ju 50% chans att den skulle ligga med "rätt" sida upp. men icke .. gick å la mig efter 45 mins letande. idag har jag bara lyft på saker å kollat. måste väl städa å plocka hela huset för att hitta den ..
mer utmaning :p haha ..



det blev mat igår kväll, inget bad så jag ska lägga mig i badet om några min hade jag tänkte. mmm ..



kära tomten, jag önskar mig en helblondering av håret när jag fyller.



har betalat alla räkningar (redan) och de ser ut att gå runt även nästa månad (även om de bara e den 19de idag) eftersom jag inte får in några pengar alls denna månad så spelar de ingen roll om jag betalar den 27de eller den 19de. har lika lite pengar båda datumen.




eftermiddagen bara försvann

har inte alls varit så trött som jag trodde idag. skönt värre.
bäbis fick ta ett långt långt bad å nu ligger han för att sova. får se om han somnar. eftermiddagen har bara försvunnit. vi har lekt en massa å läst 3 böcker om å om igen, käkat potatisbullar med lingonsylt och (som sagt) tagit ett långt bad.

jag funderar på om jag ska ta ett bad eller om jag ska käka mat .. svårt val de där .. :p lutar åt mat å en snabbdusch ..





snart åker vi till fjällen .. woho!

shopping?

nu har jag varit iväg en sväng trots att jag e trött. å värre kommer de nog bli till kvällen .. menmen .. blev ett par tofflor till leo för 80kr..
känns lite bättre/friskare med den lilla shoppingen. nu längtar till å med jag till sommaren. men nåde den som klagar på sommaren när de väl blir sommar! mohahaha

en tanke

fick just en kommentar från en dagisfröken när jag lämnade leo. hon sa att leo hade bra kläder på sig/rätt klädd .. asså en sån banal sak som att hon sa de till mig gjorde att allt kändes mkt bättre. vädret blev bättre, dagen blev bättre, humöret blev bättre. de lixom blev en på minnelse att jag gör ett bra "jobb" .. inte alltid det känns så även om leo är nöjd å glad oftast.
å med tanke på hur mkt av hans kläder som e begagnat så känner jag mig nöjdare oxå .. jag vet att jag tjatar om de där med begagnat men jag har ju inte så mkt val ibland.

dagen i dag blir lugn. leo har haft lite feber i natt men inte bråkat så himla mkt men jag e trött ändå. känns verkligen som att jag sover ut de sista i förkylningen nu. så snart e jag frisk, antaligen i lagom tid tills på måndag :p

fast undra om jag ska göra nån nytta idag, helst av allt vill jag börja packa till fjällen för de brukar jag vilja göra i tid så jag vet vart jag har allt men de går ju inte eftersom vi använder allt mer eller mindre varje dag ..

a ja .. ska kolla lite på teve nu å sen sova :p hihi

mitt kylskåp, 11 månader senare

detta är en bild av mitt kylskåp jag plublicerade på bloggen för exakt 11 månader sen.



tänkte att jag ska kolla vad jag har kvar i kylen av dessa saker. förvånandsvärt mkt faktistk. av de fåtaliga saker som fanns i kylen.



såhär såg kylen ut nu för 2 min sen.

den inlagda gurkan är kvar. marmeladen på översta hyllan har fortfarande sällskap av sylten och gelen. exakt samma som för 11 månader sen.
dock är de liiiite mindre mängd i syltburken ser jag.

modersmjölkersättningen är utbytt (överska hyllan) till dricka från nestle på tetra med sugrör. ungen växer. :p

foliepaketet på översta hyllan e mackorna jag hade med mig till uppsala i fredags. de skulle jag käka som lunch men blev bjuden på hamburgare istället .. mums, å tack.

länk till de förra inlägget



jag tror att jag ska vara en tråkmåns å gå å lägga mig redan nu. e superdupertrött .. (eller ett ord jag hade använt i bloggens början (för 13månader sen) kuktrött. inte likt mig å skriva nåt sånt men men.. :p även jag växer väl på ett år)


lite bilder igen

jag har inte käkat ägg på år å dar .. eller iaf inte sen i julas. mums mums mums .. å tack :p



btw så e jag riktigt vass på att koka ägg. perfekta ägg VARJE gång .. mmm :p




-Leo! titta på mamma. INTE



såhär ser de ut när man släpper loss en 14månaders med en sked å yoghurt till frukost.

vänta här nu, vad hände med skeden?




Sina

eltanke

idag kommer mamma å pappa över å hjälper mig köra saker till returen. så jag blir av med de. mest kläder faktiskt. jag har insett att jag inte kommer komma i (å heller inte vill komma i) storlek 36 nåt mer .. så då blir de plats i förrådet igen :p

idag har jag å pv varit å letat lampor som passar mina behov men de verkar inte finnas nu när nästan alla lampor är lågenergi .. jag vill ha 5W med liten sockel och de får inte vara för "långa" för då sticker de ut ur lampskärmen på ett fult sätt .. suck, får väl gå till nån special affär igen å köpa.
apropå el å lampor så fick jag elräkningen för feb igår och de var den lägsta räkningen jag nånsin fått sen jag flyttade hit. knasigt, när alla andra får höga lixom .. har man ett bra antal då eller?

nu e de snart dax att hämta leo på dagis.



grattis leo!

glömde att min son blev 14 månader idag! woho! (eller inte, vart e BÄÄÄÄBISEN?)

städning å rensning

woho, i am back ..  känns faktiskt lite bättre att ha kommit igång med bloggen igen. även att förkylningen börjar vandra och sitter nu även i öronen brukar betyda att den går över snart. woho.

min telefon klagar när jag tar kort med den, tycker att de inte finns minne nog så när jag tar bort bilderna så säger den "frigöra minne?" om jag trycker på ja händer inget å trycker jag på nej händer inget .. jaha lixom ..





rensade ur i förrådet nyss å hade inte en tanke på att jag skulle finna denna på golvet. äcklig! men å andra sidan så har jag inte hört den i väggen på ett bra tag å det e ju bra. borde kanske ha gått ut å kollat lite tidigare men har lixom glömt av de för att de var bara tyst lixom.



har även börjat göra i påsk här hemma. bara 3 veckor kvar :P hehe påsk betyder inte så mkt för mig men de betyder (oftast) att jag fyller år.




tog till å med fram utemöblerna på framsidan. de stod ju ändå bara i vägen i förrådet ;) för en observanta så syns snömängden i bakgrunden och då kanske ni tycker att de e lite tidigt för att ta fram möblerna. men då kanske ni inte e så observanta som ni tror. skrev ju att möblerna stod i vägen i förrådet.



jag kommer ju med städtips lite då å då har jag märkt. (kan de bero på att jag städar för mkt? städar på konstiga ställen?) å idag fick jag för mig att jag skulle byta gardiner igen och förra gången jag gjorde de var innan jul (minns ni? ;) ) den gången kom jag med tipset att torka av gardinstången.
så nu påminner jag alla att torka av gardinstången. särskillt i mitt sovrum med alla textilier, kuddar å täcken som avger massa dammpartiklar så blir den extra dammig så jag bjuder nu på en bild på damm hos sara.
damm som samlats under ca 4 månader (?)

(inom parantes så har jag bytt gardiner redan efter julen men då slängde jag bara de nya utan att bry mig direkt om nåt annat, bara att få bort tomtarna)



en hel veckas tystnad e över :P

så nu gör sara (mot sina principer) ett inlägg om vad som hänt bakåt i tiden. iaf lite smått och antagligen inte i kronologisk ordning.



idag mår jag helt plötsligt mycket bättre, antligen av lättnaden eller av att jag inte har dubbel dos av hormoner i kroppen. eller varför inte en blandning?
fast jag e fortfarande riktigt riktigt förkyld, på riktigt!

har verkligen sovit som en sten i natt, leo hostade 2 ggr kl 01 och sen sov han till 0553 fick välling å somnade om. jag var ganska pigg men somnade oxå om å så vaknade vi 0742. sovmorgon!



igår fick jag hämta en ny vagn oxå. det kan ha bidragit till att jag mår bättre idag oxå. vi tog till å med en liten promenad i morse innan dagis. var himla skönt ute och ännu skönare eftersom jag trivs så himla bra med den sortens vagn.
det e samma som joggern, alltså en babytravel amsterdam (som de numera heter) den e i färgen mörkbeige och orange men i mina ögon e den åt det gröna hållet.
iaf så gillar jag den även om den som monterade den pumpade däcken stenhårda.





sett på babyaffär i uppsala:










den lille har blitt en liten bit större. han väger inte ännu över 10kg men snart så. han går mer än vad han kryper och har lärt sig att gå i skor och går ute oxå.






i helgen såg jag/vi faktiskt melodifestivalen. jag har ju noll intresse att se alla deltävlingar men finalen kan ju vara lite spännande å se. å eftersom alla har åsikter ang hurvida rätt låt vann så ska även jag uttala mig:
eftersom låten som vann faktiskt vann så vann rätt låt.
men mina personliga åsikter e detta: man kanske gillar en artist men inte låten, man kanske gillar låten men inte artisten, vilken röstar man på? jo enligt min mening röstar man på artisten, kan man då klaga på att "fel" låt vann?
jag har alltid gillat peter jöback men låten han framförde var ju inte mycket å hänga i julgranen.
eftersom jag inte riktigt hängde med i finalen till 100% så minns jag att jag gillade nr9 så jag kollade upp vilken låt de var å de var ju den som vann.
så summan av kardemumman e väl att jag tycker att rätt LÅT vann.

 


 

igår var förrsten första gången på 2 veckor som jag lämnade leo på dagis å han var glad. inge ledsen, var ganska skönt faktiskt. men de höll inte i sig idag men de gör inget. :p
nu ska jag plocka lite här hemma å sen sova lite.. måste verkligen bli frisk tills nästa vecka!

å nu lovar jag att höra av mig lite oftare. :)


blogghormoner

nu har bloggen legat helt nere ett tag .. jag har själv hått in några gånger å kollat om jag har uppdaterat. å varje gång jag kollat så har inget hänt.

iaf så har jag mått piss senaste tiden .. jag har ju en hormonsprial insatt å för 2½vecka sen fick jag minipiller utskriva till mig oxå iom detta så fick jag (nog) en hormonchock. kräks å har humörsvängningar bland annat. ringde till mvc idag å hon sa åt mig att inte röra pillren mer och ska jag dit på måndag å plocka ur spiralen.

får verkligen hoppas att de blir bättre för jag hatar att vara konstig i skallen. jag hatar att skylla saker på hormoner å sånt som man inte rår på. jag vill ha full kontroll över mig själv ju.

a ja, jag ska bli bättre på att uppdatera er :p
och då kan ni väl uppmuntra mig med lite trevliga ord nu då .. jag vet ju att trots allt kollar mellan 25 å 42 personer in här utan att jag skriver nåt.

fullproppad jacka

en sak jag älskar med vintern är att man har alla grejjer i jackan. vad som helst, saker man glömt bort att man har där. slippa släpa på en jobbig väska som man proppat med saker bara för att den ska få en fin form.



gissa vad jag drömde om hela natten .. suck .. sluta älta vagnar för tusan ..



btw, visste inte att de fanns så himla snälla människor kvar i denna värld. när jag var ledsen över skohaveriet tidigare i veckan så kom ett sms och senare ett besök och hux flux har jag ett par funktionsdugliga vinterdojjor. helt gratis .. tack tack tack tack tack.

endast vagnar i tankarna

i sann sara-stil (allt ska fixas och hända NU) så har jag bestämt att jag ska ha en ny vagn. det är ju ofta en hel del veckors leveranstid på sånna. hade gärna köpt en begagnad men de finns inga på blocket alls å vart annars ska man få tag i nån?
a ja .. har planer på torsdag att åka runt å klämma lite på vagnar på barnens hus annars blir de en babytravel jogger igen. ska ju ändå till nya jobbet å skriva papper så jag e redan ute å åker.

har läst en massa trådar på forum och tror jag vet vart jag står å vad jag letar efter.

e lite ledsen att behöva låna pengar just nu eftersom jag inte alls vet när jag kan lämna tillbaka pengarna .. :( men men, bara å bita ihop.

verkligen det enda i mitt huvud handlar om vagnar. indirekt om pengar såklart ..

å nu när jag har tänkt steget längre att jag ska ha en ny. vikken färg ska man ha? sånt e ju viktigt .. haha ..
a ja, nu ska jag lägga ner vagnarna tills på torsdag

ännu ett bakslag

så var nästa bakslag här .. vagnen går inte å laga .. suck .. hur å vart i från ska jag få pengar till en ny vagn då .. asså att den e ny e inte viktigt men ny för oss.
ska jag satsa på en lite ombonad sulky eller en typ samma modell som joggern var .. 3 eller 4 hjul spelar ingen roll bara de e svängbara framhjul.

a ja .. ska försöka åka förbi å hämta vagnen idag eller på torsdag ..

sko mig

å vad allt känns mkt bättre nu pga div sak. :p ikväll behöver inte leo sova i mammas säng .. bra för oss båda :P hihi

var ut till valbo en sväng och handlade skåp/lådreglar som jag saknar på på några ställen i köket och köpte ett par skor till leo (!) för jag fick ett tillgodokvitto på ett par skor som gått sönder för fort. helst skulle jag behövt ett par vinterskor till mig men de fanns inga kvar (var vinterdojjorna som var trasiga) så de blev vårskor till leo i stället. sånna han kommer att gå ute i nu när han går själv.

i övrigt har dagen varit väldigt mkt upp å ner i humör och mående. men vädret gjorde sitt och bedrog till det bättre iaf. å ängeln leo skötte sig så bra så bra när vi var i valbo.

imorgon stannar han hemma från dagis för att jag har tid och för att han snorar å hostar lite. inte sjuk egentligen men dumt att smitta nån annan när han kan vara hemma med mig. imorgon e inget planerat (haha) förutom mötet på kvällen.

nu ska jag nog städa upp lite efter virvelvinden.



nya skorna från kavat. var förövrigt 70% rea på dem

städa och fejja

precis som de alltid blir för mig så betyder "ingen plan" massa energi och inspiration. så klockan e lite efter 10 och redan har jag städat å skrubbat HELA badrummet. Toastolen e som ny, badkaret skiner, båda vattenlåsen e vita igen (=rena), kaklet är blankt, spegeln putsad, rören avtorkade, golvet under badkaret skurat och fönstret är rent igen.
Började så smått i tvättstugan oxå (tänkte gå igenom rum för rum denna vecka) så tvättmaskinen är ren, invändigt och i tvättmedelsfacket. där brukar de bli ganska geggigt fort.
tänkte fixa golvet och mattorna i tvättstugan i eftermiddag så har jag gjort MASSA nytta idag. och förresten så har jag tagit ner belysningen i uterummet och tagit ut lite saker i förrådet oxå.

käkar själv


ingen plan

så var ännu en helg avklarad.
veckan som kommer bjuder inte på nåt speciellt heller, vad jag vet. på tisdag ska jag sväras in som ansvarig för lokalen och på torsdag ska jag skriva papper på mitt nya jobb. det e det som e planerat.
ska väl göra de vanliga som innefattar tvätt, städ, disk oxå .. haha ..



ska nämna ännu en gång att badet var så himla härligt.


OBS! gammal bild från när vi var å badade första gången i maj 2009

badet

idag har vi redan hunnit å bada. de e så himla mysigt.
och efter ett tag när leo kände sig säker så började han till å med hoppa från kanten och ner i min famn i vattet. så himla gulligt!

nu ska jag vila lite medan leo sover efter badet.

joggern

min kära jogger kanske går i graven .. :( e lite ledsen för det, lite för att jag tycker om modellen å mycket för att jag inte har råd att köpa en ny.
det som på fackspråk kallas klucken har gått sönder och eftersom de e en äldre modell kanske de inte finns nå reservdelar. :(
om de finns reservdelar så kostar lagningen ca 500kr.
jag trodde en ny jogger kostade ca 1500-2000:- men vad jag har läst på internet så verkar den kosta ca 2500 .. suck .. kanske blir att jag köper en beg sulky istället fastän jag inte vill ha en sån .. suck .. åååh vill verkligen att de ska finnas reservdelar .. ska ringa på onsdag igen å höra om de hittar nåt.



avblåst och utsövd

ockelbo blir inställt pga sjukdom. istället tar vi en sväng på stan med mamma och pappa. ska försöka laga lite bäbismat (ja jag vet, han e knappt en bäbis längre men han e MIN bäbis) anledningen till att jag lagar egen mat till honom å stoppar i frysen e att jag ALDRIG lagar mat till mig själv. aldrig som i aldrig. jag käkar mackor eller micromat nån gång ibland.



sov helt oavbrutet mellan 2220 och 0610 inatt. de har inte hänt på massa massa månader. även om leo sover hela nätterna så brukar jag vakna till. men vikken skillnad de känns på piggheten att ha sovit så EN natt. galet .. tänk om man kunde ha så jämt. haha .. så vi får se om jag sover lika bra i natt. har inte bestämt om jag ska kidnappa leo å ha honom sovande här eller om han ska vara kvar hos mamma och pappa som de var bestämt. vi får se.

btw s å kan sömnen ha känns så bra pga att jag somnade på soffan ca 19 å sov en timme igår med. hehe .. men skönt var de.



imorgon blir de nog badhuset så jag har gjort nånting denna helg.

out

mugg

köpte en ny drickmugg till leo idag. har två sen innan men den ena sjunger på sista versen. den e lite sönderbiten.

e lila en okej färg till en kille?


ledig kväll

en halv liter nyponsoppa och en portion pasta alfredo senare så ligger jag bara på soffan å bokstavligen jäser.
leo blev kvar hos mamma och pappa fastän de inte riktigt var meningen.
så var tusan gör man nu?
noll pengar så jag kan inte göra nåt, inget på teven så inget att se fram emot, internet börjar bli trist.



from 1 april tar jag över bokningarna till kvarterslokalen här på området oxå. mest för ersättningens skull men de kan vara kul att göra nåt eftersom jag har svårt att ställa upp på städdagar när jag har leo. och så mkt jobb kan det ju inte vara. kolla toapapper å städning nån gång i månaden.



btw så fick jag jobbet som jag var på intervju för igår. känns så himla bra! även om de bara e halvtid så e de bättre än inget. kan ju stämpla upp några månader iaf. jag e så taggad att äntligen börja jobba igen.



i morgon åker jag å pv till ockelbo och går på marknad, hoppas verkligen de e lika bra väder som idag. :p


lämning på dagis

har sovit halvhyfsat inatt, å i min värld betyder de ganska dåligt.
de beror nog på att leo slocknade riktigt tidigt. drömde en massa tokigheter och när jag väl vaknade så kände jag mig utvilad. :p

de finns en udda sak jag älskar med vintern. man behöver inte klä på sig för att gå ut, alltså under vinterkläderna. idag när jag lämnade leo på dagis så hade jag pyjamasbyxor, sovlinne och en tjocktröja under jackan å överdragsbyxorna. var ju ändå ingen som märkte lixom. å skönt för mig med ett moment mindre på morgonen.
lämningarna på dagis har blitt ledsamma de denna vecka, när leo inser att jag ska gå så blir han jätteledsen. men jag vet ju att de går över fort men de e liiiite jobbigt .. men men ..
å idag slog vi rekord, gick hemifrån 0859 och var hemma igen 0908 å då tar de ca 3 min å gå till dagis .. för en gångsskull var de nån ute å tog emot när vi kom dit. annars brukar vi få vänta på att nån fröken ska komma ut, alla barn e ute från 9 till ca 1030.


idag blir de jobbintervju å sen hem å städa. min son har kommit på att de e JÄTTEkul att slänga massa massa saker på golvet å sen städar mamma undan dem.


såhär såg de inte ut när vi gick upp imorse men nu gör det de.

2bilder + lite babbel


leo(pold) mozart?


såhär ser man ut när man har dubbelsidig ögoninflammation. bild från förra veckan



btw så kom jag å tänka på kläder nyss. jag e stolt över att leo använder mkt begagnade kläder fortfarande. '
på översta bilden är t-shirten och byxorna begagnade från en av mammas jobbarkompis´ barn, den långärmade tröjan som e under t-shirten och strumporna är köpta av mig.
på undre bilden är piketröjan begagnad från väse, ser inte vad han har på sig mer.



å när jag ändå ordbajsar lite så kom jag å tänka på hur mkt jag tycker om Maria Montazami. gillar hennes tonläge, de e behagligt obehagligt. sen att hon står för att hon e lyxfru e härligt. hon e lite "go with the flow" fast en rik sån. haha ..

dagen

bussen gick bra igår ..

idag har jag varit in till stan å lämnat in en av mina (leos) vagnar på lagning. hoppas de e billigt.
sen har vi lekt en massa å käkat potatisbullar med sylt.. :p

check..

buss

inatt har jag sovit alldeles helt underbart bra! drömt massa trevliga drömmar och fick sova från 23 (när jag somnade) till 4 då lillen vaknade till lite, han somnade om ganska fort å fick sin välling vid 5 å somnade om på en gång igen å vaknade inte förrän 7.45! galet sent ju :p hihi



idag ska jag åka ner på stan en sväng å jag ser faktiskt fram emot bussturen dit. fick en ny tidning med posten igår som jag verkligen vill läsa. jag älskar (som sagt) verkligen att läsa tidningar. synd att jag inte har råd med fler tidningar bara.


tjuvnypt

igår skrämde leo mig ganska mycket.
jag stod inne i köket och diskade, han var i vardagsrummet och lekte-
jag ropar nåt till honom som jag inte riktigt kommer ihåg vad de var men jag fick inget svarsljud iaf så jag antog att han inte hörde mig å fortfarande var i vardagsrummet. helt plötsligt får jag ett tjuvnyp i ena låret, å vem står där? jo leo. hehe ..

när han kryper så hörs han eftersom han "klampar" händerna i golvet men när han går så går han så himla tyst att man inte har en aning om vart han e .. läskigt de där

jag blev så pass rädd att jag fick lite hjärtklappning, var ju helt oförberedd.

en liten video bara


snö snö snö!

just nu råder världens snöstorm utanför fönstret. så mysigt å bara sitta inna å kura .. har sovit 2.5h på soffan så jag ska försöka göra lite nytta denna sista timme innan jag går och hämtar leo på dagis. hänga tvätt, plocka ur diskmaskinen, steka pannkakor och plocka upp 1000leksaker från golvet.


teve

denna vecka e de massa premierer på kanal 5 som man MÅSTE se :p haha .. bara att bunkra upp med nåt å käka, täcke och kudde :p

längtar lite ..:p

RSS 2.0