BVC å staket

Tog oss till BVC för lite vikt å längd idag. Han sköter sig. Jag sköter min del :-) Inga konstigheter där inte. Hade inte förväntat mig nåt annat heller :-) 
4510 g idag (4185 g födelsevikt)

Sen kom mormor och morfar hit på eftermiddagen precis när jag skulle hämta Leo. Nytt staket på baksidan stod på agendan. Så man kan ha vagnen där när Love sover, lite mer skyddat och för insyn. Blev hur bra som helst. 
Har inte hunnit kolla på mer möbler än de från Biltema än men det kommer. Vi skyndar långsamt :-)


Ser inte mycket ut mend det gjorde stor skillnad motför innan. Ska behandla trallen nångång till oxå. Sen så :-)

Sen när vi ändå höll på så tog vi bort ett staket på framsidan :-) Så altanen blir "större" men det blir lite mer insyn men det gör inget. Vi e nöjda :-)



Diverse

Ännu ett kg ner i dag. Kul å se :-) Tänkte ju käka mindre kolisar men det har inte blitt av än. E ju inne i nån sorts smekmånad ännu men som sagt så börjar Daniel jobba imorgon å då kommer vardagen :-) Men det kommer gå bra det med. 

Iaf så tog vi en runda idag, Ikea, Biltema, Apoteket och Ica maxi. Hade Jysk, rusta, ÖoB och plantagen på listan oxå men vi sket i det. Måste ju ha nåt å göra de andra dagarna oxå :-)
Köpte olja till trallen som Daniel målade på när vi kom hem. Tyvärr har det kommit en regnskur nu så vi får se hur det blir när det blir klart. 
Mer smärtstillande och en kompletteringshandling var apotek och maxi. 
Apropå smärtlindring så mår jag såååå mycket bättre nu. Hugger fortfarande i bland mot min vänstra sida men kommer ganska lätt upp ur sängen. Och för att inte tala om att jag kommer upp från soffan och toan väldigt lätt nu. Woho! 
Och hur firar man detta? Jo med stt städa å fixa sånt som inte blitt gjort på 3 veckor nu. Haha. Äntligen :-)



Altanen och tråd

Daniel skurade altanen på baksidan idag. Där har vi kvällssol på sommaren å det e superskönt att sitta under varma sommarkvällar. Tänkte åka å kolla på nya möbler att ha där så det blir mer inbjudande. (Har en lång lista på saker att fixa idag, Daniels sista hemmadag med oss)

Blir lite skillnad. Ska slänga på lite olja oxå e tanken




Ja sen har jag en tråd som sticker ur mig vid snittet. En fästtråd enligt kunniga. Känns skitskumt. Fastnade i en tröja jag hade idag å fick halvt panik haha. Daniel fick klippa i tröjan för attjag  skulle få av mig den. Å nu i natt när jag gick upp hade det blivit längre. Var ca 1,5-2cm på dagen å nu på natten ca 4-5cm!! Fastnade i trosorna när jag skulle på toa så jag klippte av en rejäl bit av den å fixade ett plåster så den inte fastnar i nåt annat. Hoppas det inte blir nåt tok bara

Här syns tråden som den var igår/förrgår, syns vid tatueringen. Den e som en räfflad tunn ståltråd

Samsovning

Alltså livet e bra härligt. Vissa stunder kunde inte bli bättre. Love nöjd å glad å sovandes sen några timmar tillbaka på min högra sida, Daniel sovandes på sin kant av sängen till höger om Love. Leo drömde i natt igen så han ligger på golvet på en madrass å snarkar till vänster om mig. Så underbart! 

Babysitter - en stor hit

Ungen e vaken lite mer och nöjd lite mer så tack för lånet 


Den nakna sanningen 11 dagar efter snitt


Har inte vägt mig idag men nåt kg ner sen i förra veckan e det. Och detta är magen 11 dagar efter snitt. Så ser verkligheten ut

Amning sysslar vi med en del oxå

Solig söndag


Gäsp

Idag åkte vi till min bror å kollade på altanbyggande. Hängde lite i solen å hade det gött. Åkte hem vid lunch och hängde lite mer i solen. 

E nojjig över att jag måste ta bort bandaget från snittsåret idag. Känns inget kul alls. Vi får se hur vi löser detta. 
Verkligheten


Love tyckte det var skönt att sova ute iaf ❤️

Lördag och en tur på stan/Köpis

Idag tog Love å jag en tur till Valbo. Var ute efter pyjamaser till honom å en sked att ge d-droppar med. Å mer garn på panduro! 
Hittade det vi skulle ha men inga pyjamaser så vi åkte ner på stan oxå. Visste att pappa/morfar skulle jobba med cykeldagen på torget så tänkte ta svängen förbi honom oxå. Å prick när vi kom så kom även Leo och mamma/mormor dit. Hehe. Slump, japp! Fann iaf pyjamaser som uppfyllde mina krav, utan dragkedja och utan fötter men mönstret var väl sådär måste jag erkänna. Men men.. 
Tog med Leo hem när han ändå var där lixom :-) Gick hur bra som helst iaf. Två matstunder i bilen blev det på de timmar vi var borta. Man får inte ha bråttom heller. 



Sen på eftermiddagen tog Daniel en promenad med Love till affärn. Skönt att "bli av med" han som så ofta sitter fast i mig en stund. Satte mig vid symaskinen som jag fick tillbaka igår. Gick att sy ett tag innan den kukade ur igen.. Det måste ju vara nåt jag gör fel.. Fick ihop 4 av 5 saker som låg å väntade iaf men med hjälp av min vanliga gamla maskin. 
Måste försvara alstren med att bilden gör de inte rättvisa. Det ser bättre ut irl

Me&I


Blev ett par byxor till mig med hög nedvikbar mudd 3/4 långa :-) 
En sommardress till Love och lite servetter som man fick på köpet. 
Det e ju lite dyrt med Me&I och allt e lite för färgstarkt för min smak (vill ha neutrala färger när han e liten) men jag e ju liiiite svag för sånna dressar och byxorna har jag i svart redan (en storlek mindre dock, kommer inte komma i dom än på ett tag så tog M på dessa) 

En vecka idag!

Så har Love fyllt en vecka då. Herregud så tiden går fort. 
Igår var vi på Leos skola å hade lite möte, spännande att gå på en riktig skola tycker Leo. :-) 
Idag har vi legat på sängen ganska länge då natten var sådär och sen bara suttit på soffan då magen gjort mycket ont idag. Och den e fortfarande inte alls bra men ny dag imorgon. 
Love sover å käkar mest av tiden. Å när han käkar mycket så sover han länge efter. En normal bäbis alltså :-)





Livet har återvänt

Alltså helt plötsligt händer det. Startade dagen med en dusch. Love i vagnen på toan med mig, Leo spelade tv-spel å Daniel sov. Kändes bra. Lite ont men ingen fara. En annan känsla i kroppen redan då faktiskt. Käkade frukost och Daniel gick med Leo till dagis å jag jade knappt ont. Så panduro blev det idag, första svängen ute för Love. Lära köpa lite garn. Har fått för mig å göra en SuperMario-svamp-filt till Leo. 

Hämtade även ut ett paket från Me&I (visar sen) 
och nu sitter jag till å med ute i solen. Så himla skönt!! 
Här ska ni få sanningen om kroppen efter bäbisen kommit ut. Detta e alltså 5 dagar efter snitt. 

Då kan man se ut så. Inte vackert men desto vackrare barn 

Första dygnet hemma

Snabba svängar så vi åkte hem igår vid 11 tiden. Hämtade stolt storebror på vägen. Skönt att komma hem men har det lite jobbigt med magen. Den lille trivs och gör inget annat än sover å käkar. (Och bajsar, men det e inte mitt problem :-) )





Så fick Leo en present av Love som Daniel hjälpte honom att bygga ihop. En bilbana med turtles. Han e mycket nöjd :-) 

Första natten hemma sov Love till kl1 å sen mat till och från till kl5 med sovning mellan varven. Leo kom ner lite innan kl6 så vi gick upp då. Absolut helt okej natt. Daniel fick jag väcka en gång vid kl 5 så jag kunde gå på toa. Tar mig ju knappt ur sängen men men.. 

Och dagen idag har vi bara hängt igen. Vi trivs bra med det allihopa. Hehe. Jag fördriver tiden på soffan å har mig bara härifrån för toabesök. 
Love e bra på att sova i famnen men inte ensam på rygg så vi provade med sidoläge å han sover som en stock. 




Daniels kompis Krille var här nyss en kort sväng å var mycket imponerad av den minsta människan han nånsin sett. Hehe

Nu står Daniel å lagar mat å sen ska vi fortsätta vårt soffhäng resten av kvällen. Det e så skönt att inte ha nåt inplanerat alls dessa två veckor då Daniel e hemma. Eller lite grejjer har vi, bland annat öppethus på Leos skola på onsdag men tror Daniel å Leo får åka dit själva å Leos simskola på helgen. 
Åh vad jag ser fram emot helgen. Gissar att jag mår lite bättre då :-) 
Men jag klagar inte så himla mycket nu heller. Leo spelar tv-spel å Love sover medan jag bara hänger 



Vi hänger kvar på BB

Vi hänger kvar på BB fortfarande. Går ingen nöd på oss och det går bra. Lite saker som ska kollas bara. 
Min mage dödar mig men blir bättre som tur e. Stramar som tusan i såret. Litens gulhet är kvar men under kontroll. Han käkar bättre nu och e nöjd längre stunder. 
Sov bra i natt igen med långa amningsstunder och sen sovning efter. 

Igår kollade vi när Falun tog SMguld i innebandy men Love var måttligt intresserad. Tänk nästa år när Falun e i final igen, då kommer vi tänka på att förra finalen var vi på BB :-) 
Daniel åkte hem å sov i natt, han kände sig krasslig så det var bäst så. Men han e tillbaka till barnläkarundersökningen 

Snart kväll igen

Nu förbereder vi oss på lite maratonamning igen. Hehe. 
Sprutan funkade till 80% så den vart godkänd. Kan såklart inte ta bort all smärta men det vart bättre än innan iaf. Kom upp å vandrade i korridoren med sällskap i 30min. Helt svettig efter det. Å kissnödig. Nu ska jag varva ner lite, Daniel byter en blöja och ska gå å handla lite mat snart. God natt (typ)
Dubbelmun?


Man ska inte ropa hej...

Pang sa det å så vart man sängliggande.. Man ska upp å röra sig så det gör jag men det e under stark smärta. Vad hände där lixom? Dagens mål att gå å duscha e bara att glömma. Fick just en spruta i låret som ska smärtlindra. Vi får se hur det går. Ryggen gör ont för att jag legat mycket och för att bedövningen är lagd där. Snittet stramar och e jobbigt. Å axeln spökar igen. Jaja. Nog för nu


Love Olsson Hedqvist

Välkommen till världen. 55cm mot solen och 4,185kg tung. Stor kille. 
Allt har gått bra iaf och mamman e oförskämt pigg och kry. Var uppe å gick efter 5h. Känner av själva snittet såklart men inget mer än det. Lillkillen käkar på och sköter sig väl måste jag säga. Storkillen var nyfiken men det gick snabbt över. 




Sista natten

Då var det dax då.. Sista natten hemma innan vi e 4 i familjen. Känns spännande värre. 
Fick hem 3 amningströjor/linnen idag oxå, så det var bra tajmat. Hoppas jag kan sova i natt. Har inte kunnat käka direkt mycket idag men man ska ju ändå fasta från midnatt så .. ;-) 
Kroppen ger mig små tecken på att den e nervös å sånt men huvudet e fortfarande ganska lugnt och harmoniskt. Får lite skakningar i benen ibland och halsbrännan är där. Men som sagt, känns helt okej ändå.
Bedövningen och katetern känns jobbigast. Men nu finns inget återvändo. 

Snart får vi använda denna skönhet (fast som liggvagn först då)

Snart så!

Alltså i natt har jag sovit det bästa ever. På superlänge!! Jag vaknade när Daniel gick å la sig vid 23 nånting (hade somnat strax innan kl22) Men jag gick inte upp på toa utan somnade om. Vaknade kl1 å gick på toa. Sen vaknade jag efter 2nångång men somnade om. Å nu vaknade jag kvart över 5. Helt utvilad!! Betyder att jag vänt mig väldigt få gånger men har för det ändå inte ont i höften. Woho! 
Hej sista dagen!! Äntligen! Hoppas jag kan sova lite i natt oxå. 

BB-inskrivning

Ja då e man inskriven på BB då. Träffade barnmorskan, läkaren, narkosläkaren och de andra 4 familjerna som ska ha snitt samma dag. Gick bra. Lite segt med all väntan men det gjorde inget. Vi har inge bråttom. Hehe. 
Ska snart iväg på Me&I. 

Symaskinen

Symaskinen fick åka tillbaka. Supertrist.. Men det var fel på trådspänningsgrejjerna fortfarande. Det löste sig lixom inte. Så allt jag förberett ligger kvar här hemma osytt.. :-/


Söndag innan Love :-)

 
Jag e fortfarande inte överdrivet nervös över vad som komma skall men känner att jag går igenom olika scenarion i huvudet lite då och då. Det e mina förberedelser de. Känner 3 av 10 på skalan tror jag. 
Har haft svårare att somna och sova senaste 2-3dagarna, även om jag inte gör så många toabesök (2-3st) per natt och Leo sover i sin säng så går det dåligt. Jag snarkar så jag väcker mig själv oxå. Helt sjukt men så e det. Bra att det verkligen e på slutet nu. 
 
Dessa 3 dagar som e kvar e fullbokade med aktiviteter så tiden kommer gå superfort. 
Måndag: Ska ta mig tid att sy lite. Har filat på mönster halva dagen idag och även förberett lite. (Maskinen e funktionsduglig igen, var fel på trådspänningsgrejjerna, men det löste sig) 
 
Kl16 ska jag på avslutningsamtal med Leo på dagis. 
Tisdag: Först fixa fransarna så de e fit for fight inför förlossningen ;-) Sen till BB på dagen för inskrivning och på Me&I-party på kvällen. Kommer vara helt död. Haha. 
Onsdag: Handla och hälsa på på jobbet en sväng e tanken. Vi får se hur det går ;-)
Sen e det torsdag och det e dax! Hejja oss! 
 
 
 
 
 
 
 
Idag har vi som sagt städat en massa. Fått ordning på torpet så att säga. Vi har även satt i babyskyddet i bilen, blev sådär.. Men vet inte hur det skulle kunna sitta på nåt annat sätt. Så det blir nog bra. 
Jag å Leo har övningskört med vagnen lite och hämtade in duplot från förrådet. Leo har toklekt med det hela eftermiddagen. Riktigt kul hade han. 
Att vila gick sådär. Har för ont i höften för att ligga ner å foglossningen gör sig påmind. Inte så mycket halsbränna idag som jag hade igår (var åt helvete igår) men har svårt att komma till ro när jag vet att grabbarna e hemma.
Å så sover jag lite bättre just nu (går inte upp lika många gånger som för ett tag sen, men ändå inte bra) så jag blir inte lika trött på dagtid heller. 
Vart lite motsägelsefullt här just nu men men.. Sålänge jag förstår mig själv :-)
Del av duplo
 
 

Huddinge

 
Skrev ett långt inlägg om vår dag men det försvann när jag skulle välja kategori. Irriterande. Här kommer snabbvarianten. 

Drog hastigt å lustigt till Huddinge idag. På 20min var vi iväg. Bara Daniel var planerad att åka men jag å Leo ångrade oss i morse. 

Jag och Leo hängde bland annat på läktaren medan Daniel sprang sitt springlopp under aliaset Sant Hedkvist


Blev en ganska skön dag i solen när den väl kom fram 
 

Leo testade på lite spontant längdhopp innan starten 
 

Å så stannade vi på donken på vägen hem. Eller gyllene måsen som Daniel aldrig hört att det kallas förr. Hehe 
 
 
 
 
 
Bra dag. Bra slut nu. 
Imorgon står städning och vila på schemat. Sista helgen utan Love. Spännande värre! 
 
(Detta är 5e gången jag försöker publicera detta inlägg. Skulle publiceras i gårkväll (lördag) Men det verkar inte alls funka för mig)

Svammel svammel 6 dagar kvar

Sydde på igår och helt plötsligt fucka maskinen ur. Riktigt dåliga stygn så satt med den en timme innan jag gav upp. Fick inte alls ihop den igen så sket i den. Haha. 

Idag var jag iväg å köpte en begagnad puma-dress till Love. Stannade till hos mamma som är hemma sjuk och pratade lite skit. Stannade på affärn på hemvägen så nu e allt köpt inför nästa vecka oxå. I matväg alltså :-) Kryper ju
Närmare. Eller snarare springer närmare.  Så nu längtar vi alla 3 supermycket. 

För 3natten på raken sov jag helt okej oxå. 2toabesök bara. Och Leo sov hela natten i sin egen säng igen. Det underlättar för min sömn med såklart. 
Men kroppen e bra slut. Funderar lite på hur jag ska överleva några timmar på BB på tisdag. Kommer ju somna om man måste vänta på nån doktor eller nåt sånt.. Jaja vi får se. Ska bli kul dock. Det e nästa steg just nu. Först helg såklart sen tisdag på BB och torsdag så är snittet. Woho! 



Sytt byxor


Nytvättad å fin ❤️

Men iaf. Fick ihop ett par byxor idag. Så himla nöjd med dom! Blev en matchande dregglis oxå men det gick inte alls bra. Maskinen började hoppa över stygn å sånt.. Ska testa lite mer med olika inställningar innan jag syr nåt mer. Men fick ihop en godkänd dregglis trots allt :-) Så lite matchande blev det. E himla nöjd med båda. (Bara en knapp som ska i dregglisen)



Just det, har lixom fyllt 30 oxå

Fick bästa presenten när jag fyllde! En overlock-maskin! Här ska sys. Massor med saker.. Haha.. Iaf så mycket jag hinner, vilket kommer bli ganska lite gissar jag men har så jag kan sy om jag vill iaf :) Först måste jag träna träna träna bara.. E en hel del trixigt tycker jag. Skarpa svängar fattar jag inte hur man ska fixa, om man försöker sig på det måste man både lätta på pressarfoten och på pressarfotstrycket, snurra lite på tyget och ställa tillbaka allt, sy 2 stygn och upprepa ..

 
Ja ja jag lär mig nog :-) Ska finna ett ställe här hemma där jag kan förvara den oxå. Vi har ju lite dåligt med utrymme här men nånstans ska jag väl få plats. Den kommer behöva plockas fram på matbordet varje gång men det e väl så det får funka helt enkelt..
 
 
Testade å sy 3 st dregglisar innan jag knåpade ihop denna som blev helt okej, så denna fick en knapp och anses som godkänd ;-)
Har köpt en meter trikå (grön/svarta tigerränder typ) för 50kr och 5dm röd "jogging" för 45kr som jag övar på ;-) Superpris verkligen, inte så snygga men ändå :P
 
 
I övrigt fick jag lite presentkort å sånt när jag fyllde och det e ju alltid bra :-) 

Bilen

Bilen ska äntligen få sommardäck idag. Det känns bra. Sommarmattorna åkte ju i för några veckor sen så det var dax för däcken oxå nu. Sen får jag nya bromsar i samband med det oxå. Det behövs oxå :-) Å en tvätt.. Så nu blir bilen ompysslad oxå. Ska sätta in babyskyddet till helgen å då blir det ju som en ny bil :-) 
Vi väljer att ha babyskyddet på passagerarsätet i fram (även denna gång) Jag åker ju bilen ensam mycket mer än att Daniel är med. Leo sitter på platsen bakom babyskyddet, det e tanken (det e även där han sitter nu redan) 
Undra om jag kan få Daniel att sopa ur garaget oxå innan .. Det skulle behövas :-)
 
 

8 dagar kvar ..

I natt har jag sovit riktigt konstigt. Natten till i går var dålig men i natt så gick jag upp 3 ggr bara. Å sen när Leo kom upp vid 0615 så somnade jag om 45min. Sen vaknade jag å drack 1 liter nyponsoppa. Sen somnade jag om igen! Vaknade å kollade på tv i 30 min sen somnade jag IGEN! 1h 15min senare så vaknade jag. Fattar inte hur jag lyckas somna om. Har alltid svårt att somna om ju.. Jaja.. 
 
Nu e det bara 8 dagar kvar av graviditeten (max) Jag känner mig alldeles lugn men jag känner även att jag tänker mer på nedräkningen så blir lite fixerad. Men nån nervositeten har inte riktigt kickat in än. 
Har inte fixat nåt i rummet på länge eller gjort nåt med kläderna så jag vet inte hur allt står till där. E allt verkligen klart? Behöver vi köpa nåt mer? Jaja, vi bor ju i Sverige så med lite blöjor å en vagn kommer man långt ;-) Har ju liiiite mer saken än det :-)
 
Så stor var jag med Leo i denna vecka jag e nu. E nog lite större denna gång men inte så mycket för jag var bra stor med Leo oxå.
 
 
Leo några minuter gammal .. Ska vi få en till sån om 8 dagar .. Sjukt!!
 
 

Sömn

Mina dagar e nu uppdelade i 6-7timmars vaken tid. Måste sova 1-3h mellan kl12 och 15 typ för att överleva resten av dagen. Så jag har numera två korta dagar i en. Haha. 
Och att jag tyckte det var jobbigt att gå upp 1-2ggr per natt får jag käka upp nu. Just nu e jag uppe 4-7ggr på de 9h jag ligger i sängen på natten. Som längst sov jag natten till igår 3,5h i sträck!! Men vaknade när jag ska vända på mig. Men utan att gå upp iaf. Jag behöver vända mig varje timme för höften värker efter ett tag när jag ligger på samma sida. 
Jaja, blir nog bra det här :-) 10 dagar kvar. Jag står ut :-)

BB-väskan färdigpackad

Ja då var BB-väskan helt packad då. Två veckor i förväg. Men med tanke på hur snabbt tiden gått så e det hög tid att plocka ihop allt. 

Ungefär detta har jag packat:
Amningslinne
AmningsBH
Amningskupor
Mjukisbyxor
Toaartiklar
Babyfilt x2
Nalle (Tiger)
Kamera
Saft
Napp
Mössa hjälm
Mössa vanlig
Byxor x1 (50)
Body X1 (50)
Pyjamas X1 (56)
Bodysuit X1 (56)
Sweatshirtoverall att åka hem i
Strumpor tjocka
Strumpor tunna


Listan e lång men det e inte så mycket egentligen. Allt får plats i skötväskan :-)




Det som saknas är tofflor och mobilladdare. 






RSS 2.0