div saker

en sak jag inte gillar med vintern .. en av riktigt få saker .. det e mörkret .. jag HATAR att vara ute när det e mörkt, iaf lite senare på kvällen .. på eftermiddagen när det e mörkt så e det okej men inte på kvällen .. nu e det kväll ..
inge kul att leta leos leksaker på baksidan när det e mörkt ..



efter 15aktiva minuter (ca 30mins spelande) så gav jag upp wiit .. himlarns vad ont man får i leder å höfter, nej just de, träningsvärk å stretch av muskler man inte visste att man hade ..  hihi .. kul värre ..



nu håller jag på att göra rent i toan för andra gången denna vecka .. ska bli vitare än vitast innan jag e klar. just nu ligger ½liter ättiksprit i toan å verkar lite .. får se om det gör susen ..



har varit en riktigt bra dag.

hepp

dagen hittills i bilder!



mycket kallt i morse!






vindstilla?




bästaste dagen på länge




vart e vatten å vart e himmel?


is?


skillnad på att ta kort i mot ljus å med ljus :P


fångsten!


fler än vi på sjön

felinställd

kom igång alldeles för tidigt idag så jag ligger typ en timme före. leo på påklädd, jag e påklädd, alla väskor e packade och vi e redo att gå till dagis. förutom att det e 45 min för tidigt.

riktigt kallt ute idag, temp visade minus 1 nyss. hinner nog bli en eller 2 plus innan vi går iväg = mkt kläder. mysigt. äntligen vinter .. :p hihi
ska man ha overall eller två delat? kan ju bli varmt när solen kommer å då kanske dumt med vinteroverall.
mm det e de, vi tar fleecefodrat set även om det e regnställ å det inte e blött ute. igår var han så himla himla skitig när jag hämtade honom så e väl lika bra med regnställ.

jaja nog med svammel.



uppdatering ang sömn: har haft 1.5h som middagslur i 10dagar nu å av de 10 har han somnat i lagom tid efter ca en timme (ca 20-2030) plus att han bara har kommit upp i min säng 1 natt sen dess. ganska bra jobbat av liten.

pågång



matsäck packad. snart dagis för leo å äventyr för saran.

utelek efter dagis



det e väldigt mkt balansgång i leos liv just nu. testa gränser eller bara visa att han kan?



å i vanlig ordning e bamse med oss när vi e ute (å även ibland inne eftersom han sitter på framsidan å väntar på oss då, se nåt inlägg under)




å kanan föll lillen i smaken ..

nu blir badrummet blått.

fullspäckad dag

visst har jag sagt att jag aldrig kör för fort? bara när jag kör för fort.



kl 9.10 i morse var jag på Willys för inköp av blöjor billigt och 9.25 var jag på biltema för att köpa platslådor.
9.50 så var jag på IKEAs parkering och fick sitta i bilen å vänta i 10min innan de öppnade. där köpte jag 2 blå lådor att ha i hallen.



blev en gratis korv med dricka i "lugn å ro" innan jag drog vidare.



mot ÖoB, där skulle en trappstege införskaffas men de hade sålt slut så det blev div annat krafs ISTÄLLET. bland annat en rutschkana till leo .. :p (ja jag vet, jag kom från listan ganska mkt där)



sen gick jag ut i förrådet, där jag förövrigt hörde en mus i natt igen, hämtade banankartongerna som nu ska bli utbytta och började packa om.



blev sex kartonger, dock utan lock då locken var slut men ska åka å köpa dem nästa vecka.
mkt stiligt blir detta.

sen åkte jag till återvinningen med en hel bil full med gamla banankartonger och massa annat krafs som jag skjutit upp att slänga. tex gamla kuddar och mina urväxta kläder. woho! duktig sara.



jag har inte suttit nåt i överhuvudtaget idag (om man bortser från bilfärderna) och jag känner mig riktigt effektiv. snart dax att hämta leo. dock skulle lite mat INTE sitta fel .. men det får bli senare ..

har även försökt gjort ren toaletten igen .. tömde den på vatten å hällde i en flaska kalkosan, men det funka inte .. suck .. nu luktar det bara äckligt å starkt här ..
ska byta färg i badrummet innan jag e nöjd för idag. sen får jag spela wii! har gjort mig förtjänt av wii nu.
man måste ju tjäna in sin tevetid :p hihi


tillfredställd!

den här gången känner jag mig tillfredställd redan innan jag shoppat. galet ju .. har iaf bestämt mig för lådor och backar och div annat krafs ska som inköpas i morgon. blir ÖoB, biltema och IKEA.
sen behövs bara en massa tid och plats för att fixa iordning i förrådet, hoppas det inte e kallt ute i morgon då går det lättare. ska beta av hylla för hylla. blir ju mkt tvätt å jag tänker inte köpa alla lådor på samma gång.

har även kommit på att jag ska ha lådor i hallen för att kunna förvara vinterkläder och dyl när de inte används för det tar ganska stor plats på hallhängaren.



idag blir det inget wii heller. i overdid it yesterday. har så himla ont i benen .. hihi ..
får bli i morgon om tid finnes (men det ska de väl göra?)



har börjat tänkta på det här med napp igen ..

leo använder ju inte napp. gjorde bara en kort period när han var riktigt liten. för några månader sen så verkade det som att tummen skulle få fäste som sugtröstis men det gick lixom över. å nellie åker väldigt väldigt sällan in i munnen numera.
när jag ser bilder på andras barn som ibland använder napp upp till 3-4års ålder så e jag så himla glad å känner mig lyckligt lottad att leo inte använder napp. jag slipper ju verkligen ta fajten när det e dax att sluta.

videos

kom på att det var riktigt länge sen jag la ut en video på bloggen.

den första e från för några veckor sen å visar egentligen bara vardagslek. den andra e från ikväll innan leo gick å la sig.








1600kr på ingenting?



vår ständige följeslagare



ska nog försöka fixa förrådet nu oxå så det inte blir nå mer möss i mina lådor. ska köpa nya lådor i plast med lock. det borde väl räcka?
100kr styck och 16st behöver jag, enkel matte (var stolt över mig) 1600kr .. suck .. kan (läs:orkar) jag vänta tills jul? nää .. sen blir det ju ett helt projekt då jag tänker tvätta allt som ska ligga i de nya lådorna.
kommer nog ta sin lilla tid. får verkligen passa på när leo e på dagis då.

med min spontanitet så börjar jag säkert redan imorgon. ska ut å mäta en gång till bara för att se att lådorna jag hittat får plats. de e 2 cm högre än de jag har nu å jag staplar 2 lådor på varandra så det blir 4cm högre per hylla i mitt förråd.
fan, tror inte att de går in nu när jag tänker på det .. a ja .. ska mäta iaf.


sånna blir de om de får plats.

ond bråd död



slappning på hög nivå





i´m a winner!!!!

en lat dag (hittills iaf)

shit vad jag e lat ..

har inte sovit så bra inatt så jag tog igen mig i morse med att slumra i ca 2 timmar. välbehövligt och skönt. har haft ont i magen men nu verkar det ha gått över.

sen har vi kollat på byggare bob (nehe?) och hitta nemo tillsammans jag å leo. käkat lunch bestående av korv och mos. det e väl enda gången jag gått upp från soffan tror jag. :p

ligger å jäser med nyaste vi föräldrar-tidningen. gillar mina tidningar ja.

har precis lagt leo i sängen för en middagslur och jag har krypit ner i soffan med tidningen igen. efter luren blir det utgång. har inte riktigt bestämt om vi ska åka iväg å göra nåt eller gå till stora lekparken. vi får se.

bajsråtta

fan

jag blev på skitdåligt humör nu ..
hörde precis en råtta (okej då, en mus) i väggen .. igen .. skit ..

förra vintern hade jag oxå en sån å den dog på vårkanten av en av de 8 fällorna jag ställde ut i förrådet .. suck .. måste man göra samma sak igen ..
blir säkert några nätter då man vaknar av att man tycker de springer rakt på en .. låter som in i bomben i väggen ju .. suck ..

kanske man kan ringa till vicevärden? e ju faktiskt deras hus å då kanske deras ansvar .. musen lär ju husera i alla 4as förråd som ligger vägg i vägg med min del.

jaja .. skit helvete bajs å fitta .. en sån liten sak kan förstöra ens humör så ..

stolsrenovering



efter kräkincidenten igår så blev det en helrenovering av bilbarnstolen.



just nu sitter leo i badet (19.02) men han kommer säkert upp innan jag hunnit skriva klart på detta :p





var på sjukgymnastik idag igen, funkar riktigt bra förutom en sak: varför i hela friden sitter det en skitsnygg kille varje gång där bakom disken man anmäler sig vid?
det e lixom inte så att man vill fråga når extra när man ändå e där för man vill inte verka trasig inför en "sån" .. hmm .. konstigt de där ..

iaf så var det den bästa gången på sjukgymnastiken. min kropp kändes osynlig och lätt efteråt .. sån himla skön känsla ..
kanske e en bidragande faktor till varför jag mår så bra just nu ..

wii

oj vad tiden går fort när man har roligt .. 2timmar på wii redan .. :p

tvättest och morgonmys

jag har haft ett test på gång här hemma. hur länge vi skulle kunna gå utan att tvätta ett klädesplagg, leo har ju riktigt mkt kläder så det var spännande å se. i 2 veckor gick det, å jag behövde inte tvätta pga att kläderna "tog slut" utan för att leo kräktes igår. då passade jag på att tvätta 3 maskiner .. :p

kändes ändå bra, kom fram kläder jag glömt att jag hade (på 2 veckro) :p





höll på i 1.5h (ca 60min aktiv tid) på wii igår. det e ju skit kul :p ska göra massa idag med :p det jag hinner iaf.





imorse vaknade jag av att leo gick omkring med bilarna runt sängen .. det e mysigt de






morgonpromenad till dagis

weeeee ett wii

jag har väl nämnt att jag e lite impulsiv ibland?
jag behöver iaf inte åka till köpis imorgon för vi gjorde det nyss istället.

leo har ju inte varit sig själv riktigt och i bilen på vägen hem så kräks han .. massor .. ni som varit med om barn som kräks i bil vet hur mycket "lite kräk" är när man sitter fastspänd i bilen ..
sen somna han å sov tills 17.



under tiden fixade jag med det nyinköpta:



kände mig mycket teknisk när jag joinade dammtussarna bakom teven och pluggade in ett nytt å fint SVART Wii.



sen vaknade leo till liv och tyckte det var riktigt intressant att kolla på. han vill specifikt att jag spelar "vovve" hela tiden. i frisbee e det en vovve som springer efter frisbeen när man kastar och det är mycket spännande för en 20månaders liten kille :p (på bilden spelar jag nåt med svärd som var det första jag provade)

utelek





den mindre kopian av mig älskar att vara ute. även när det e 10grader å öronen håller på å trilla av för att det blåser.

dock tror jag att han inte mår hundra då han e lite ledsen å grinig ofta. tror att det e så att 1 eller 2 st tänder e på gång.
men men, nu tog vi en paus i utomhusleken och sitter å kollar på byggare bob (såklart)

sen ska jag laga kyckling, ris å currysås som jag längtat efter hela helgen.



imorgon blir det en sväng till köpis medan leo e på dagis å sjukgymnastik.

lappen




div helg

yes tidigt blev det igår men kul var det. göra om?

kollade på film igår, hade en oöppnad film jag köpte för ett tag sen. i den ligger en lapp. en riktigt strange lapp .. har bild på den på andra datorn. lägger upp senare.

iaf, såg kanske 45min av filmen sen somnade jag .. :p kopplade in dvdn i sovrummet, lyxigt värre och somnade till filmen. vaknade kl 7.05 imorse och var hur utvilad som helst.

tog lite extra tid innan jag gick upp å åkte iväg för att hämta leo. sitter i sätra just nu.
leo fick världens utbrott, ett av få, nyss så han ligger på sängen där han somnade av matthet.



jag e riktigt sjukt sugen på en resa till det varma landet inom kort. får (hoppas jag) slutlön imorgon som borde vara ok-stor så jag borde ha råd. behöver ju inte kosta mer än 2-3tusen att åka dit i några dagar. vi får se vad som händer :p

jaja ..

nu ska jag leta nyttosaker på blocket, att ladda upp med tills vintern

dejt!!! - eat my rumpa

tonåringar e ganska trötta va? blev tidigt hem efter kalasbra mat på mezopotamya med "jay".







nu ligger jag hemma på soffan å jäser å drömmer mig bort. haha .. nej då men det e alltid lite trist att vara ifrån leo 2 nätter på raken, MEN det är även väldigt skönt å kunna göra massa annat (som att ligga här på soffan för det gör jag AlDRIG annars)

blir nog sova tidigt eftersom jag e trötter.

hepp

shoppingkoma



återvinningshelg innebär sälj å köp beg barnkläder på div ställen i gävle (och i hela sverige för den delen)
jag, mamma, leo och pappa började på polhem där vi alltid missat tidigare gånger.
fick några fynd där men inte så mkt som vi hade trott. var mest trångt och för mkt folk.



kö tio min innan de öppnat. och inne i ljusgården var det FULLT och även på första våningen .. suck ..



blev en julklapps-potta för 30kr och en bollbana för 40kr på polhem.



2 grovstickade tröjor och en täckväst för 50kr.



mamma (mormor) köpte en leksaksbrandbil. Po.p galonvantar för 15kr och en bävernylon mössa för 20kr.
3dje bilden e en present till pyttebäbisen.



påfyllning till bilförrådet hemma, 10kr/st. dagisoverall för 20kr. japp, 20kr .. galet ju .. behöver nya hällor under fötterna och huvan var borta men det gör inget för 20kr. :p



ett märke jag ÄLSKAR e TUFFER. vet inte om det finns att köpa längre men detta fleecefodrade regnställ kommer därifrån. älskar det. redan .. haha .. 125kr på Sankt Ansgars hus ..

till sankt ansgars gick vi efter polhem. kom dit lite innan de öppnade så det var bara jag å mamma å en till därinne .. lite skillnad motför polhem.
och gud vad nyttokläder vi fann!



en didriksonregnjacka 20kr och ett par täckbyxor för 15kr.



fleeceunderställ för 40kr och höstskor för 30kr.



boardman regnset för 60kr. fattar ni 60kr!!! nypris e 550-650kr.
rött e ju absolut helt okej på en kille oxå. den e lite tvättsliten i reflexerna men det gör ju inget. :p woho! fynd.

vilken tillfredställelse det är att handla bra kläder billigt. boardman setet e storlek 100 så det kommer han inte kunna ha ännu på 1-2år men det e ju kalas att ha.

allt som allt spenderade jag och mamma 635kr idag. och ändå köpte jag inge småsaker som jag brukar, sånt som t-shirtar.
mamma plocka några sånna saker men det gör inget. :p hehe ..
e så himla nöjd med det gröna regnstället och med dagisoverallen. på dagis vill man inte ha en extra overall som e kalasfin, för den vill man ju ha hemma men denna var fin nog att ha på ungen men ändå "ful" nog att ha på dagis. hihi ..

(ja jag e på bra humör, därav babblet och svammlet)



nu ska jag dra på mig en klänning (ja, skratta inte, jag använder faktiskt klänning ibland, ca 3ggr/per år) och sen drar jag ner på stan å leker tonåring.

hade!



blir vad man gör det till

det blir inte alltid riktigt som man tänkt sig. men å andra sidan blir det vad man gör det till.

fredagsmys

en cykel kommer lastad: med fredagsmys!





jag e riktigt död faktiskt.
cyklade till affärn kl 9 å var hemma 930. la mig på soffan och somnade visst. har inte en aning om att jag ens somnade. leo slog igång byggare bob var 30min för den e bara så lång å jag sov å sov. vaknade nu. 1130 .. oops ..

leo pigg å glad å hungrig. ingen katastrof-scen i vardagsrummet heller. nu blir det varm korv (kyckling för jag käkar inte vanlig helst) å mos.

ikväll ska jag göra min äckligt goda currysås tillsammans med kyckling. mmm .. hade lixom glömt bort att jag besitter den kunskapen att göra såsen. :P
jag ser fram emot maten ikväll :p hihi


(som kuriosa kan jag medela att jag faktiskt aktivt cyklade när jag tog bilden. varför det kan man fråga sig, hade ju inte gjort nån skillnad om jag stog still lxiom. men för ÄKThetens skull! :P)

sova

som jag hade förutspått så fick jag sota för att jag höll på å grejja igår på dagen.
fram till 3 sov jag riktigt oroligt å hade riktigt riktigt ont på magen .. somnade vid ca 1 å sov dåligt till 3. sen sov jag kalasbra tills kl 7 :p

la mig i sängen redan kl 20 igår för kroppen tyckte att jag behövde vila. det gick sådär .. :p

leo har sovit riktigt riktigt bra hela natten, igen .. funkar kalasbra att låta honom sova 1½h på dagen bara. får se om jag åker hem till mamma å pappa för att sova i natt .. vi får se.


blöjmössa

runt 15 idag rullade det in en ambulans på området. stannar utanför krigs-tanten, oh förlåt, grann-tanten. e inne där i ca 30 min å sen åker alla iväg :P

nej jag har inte alltid koll men det kommer över andra grannar till mig å snackar oxå. man e ju en i gänget nu :p haha ..

till å med så att en av tanterna på området tog med sockor till leo å kom hit med för å kunna skvallra. haha .. kul ju!
kanske till å med för användning för sockorna. vi får se ;)













har förrsten alldeles själv kommit på vad det e för fel med telefonen .. woho! å inte nog med att jag kom på vad det var, jag kunde till å med "laga" det själv .. :p det var en inställning i Nokia PC suite som hade blitt fel förra gången den uppdaterade. :p men nu funkis! :p

undra om man ska käka nåt idag .. jag har käkat den där mackan på gouter men inget mer .. å det var kl 9 i morse .. hmm ..

vi får se .. pizza kanske ;)

ryck

varför e man som mest effektiv när man verkligen inte borde .. fick världens ryck nyss, tänkte duscha å tvätta håret å lata mig men nej nej ..
blev ut i förrådet å hämta skottkärra och nåt å klippa ner trädet på framsidan med.



före - efter

så jag började med att ta bort trädet/busken vad det nu e. sen gick jag loss på mina gigantiska tomatplantor på baksidan så de fick komma till himlen, sen stängde jag uterummet för i sommar ( = nu e det höst på riktigt ) när man stänger uterummet så stänger man gardinerna, tar bort blommor, lägger undan parasollet (ja jag kollade stavningen på parasollet) och alla sommarleksaker. typ ;)

sen fick rabatten en omgång oxå, hade ju växt massa ogräs sen sist jag rensade (vilket var i juli men säg det inte högt till min mamma)



före - efter

blev ett helt stort lass med växter och ex-växter att gå iväg med till komposten. sen vart jag trött. :p

bara gräsklippningen kvar, och ja jag gjorde det. dock var det lite dumt eftersom man tar i och skjuter på lite med magen och det kändes. får nog sota för det ikväll.



på stan efter besöket på citykirurgen behövde jag döda lite tid innan jag kunde gå till f-kassan för att prata med dem så jag köpte mej en tidning på pressbyrån och gick till fd Subways på drottninggatan, numera Gouter.



beställde en kycklingmacka och det var nog de värsta jag käkat i smörgåsväg ..
hade redan innan jag gick dit hört att de var dåliga men jag ville ju bilda min egen uppfattning, tyvärr för deras skull så motsvarade de förväntningarna. och då inte på ett bra sätt.

kycklingbitarna jag fick var riktigt sliskiga (kokade?) och det var de lite sämre köttet som man får från kycklingen, inga filebitar här heller ..

summan av allt: välj att lägga din 50-70kr på waynes eller nåt istället.


sår på magen, igen



pösmagen.





gick bra hos läkaren iaf. riktigt läskigt var de när de drog upp huden för att skära av sedan .. usch å fy .. har inte gjort så ont när bedövningen har släppt heller .. fast de kanske kommer senare. ikväll ligger jag kanske däckad .. haha

jag skrattar för mig själv fortfarande när jag tänker på världskriget igår. det e ju skit kul .. såhär i efterhand iaf :p fnitter fnitter



min telefon har fått fnatt oxå .. till viss del .. går inte att radera bilder eller skicka dem .. eller det går att skicka dem en och en men inte i grupp .. suck .. hjälp?

tidigt

aldrig mer.

hur orkar folk gå upp denna tid?

suck .. har huvudvärk, magvärk å barnvärk.

jaja, nu ska jag väcka leo och gå till dagis (en fel i den meningen, V Ä C K A)

världskrig!!!



vi hade det riktigt mysigt idag efter dagis. kanonväder och en glad unge. sen hände nåt.
molnen drog ihop, det blev becksvart och himlen fylldes av flygplansmotorsljud.
helt plöstligt börjde det smattra av kulsprutor utanför fönster och folk sprang som galna och försökte ta skydd.

njaa .. riktigt så gick det inte till men det trodde min kära grann-tant.

ska ta allt från början. leo e på baksidan å pillar med nå bollar å jag håller på å sorterar kläder inne. går å tittar till leo ibland men när jag kom tillbaka från baksidan så ser jag min granntant gå upp på min altan på framsidan och lägga sig ner.
där ligger hon.
jaha .. vad gör jag nu lixom .. ringer till ordförande i bostadsrättsföreningen men han e inte hemma, ringer vice värden men han e inte hemma så jag springer över till en annan granne så får hon gå å kolla att tanten lever. jag vågade inte.
hon lever och svarar på tilltal men vill inte gå hem. inga skor har tanten heller på sig.
a ja, vad gör man? 112 fick en ring från mig å de skulle skicka en polis.
efter att ha legat på altanen i ca 15 min så går tanten lungt å stilla hem. inte ett ord säger hon till alla grannar som nu stått å kollat på henne i en kvart .. haha .. helt absurt e detta.

men men, precis efter kommer polisen å försöker få kontakt med tanten men hon öppnar som vanligt inte. huvudnyckel hämtas å poliserna och vice värden (som nu har kommit hem och undrat varför det står poliser på området) går in till tanten.

när VV kommer ut berättar han att tanten trott att det varit världskrig. hon hade helt enkelt tagit skydd på min altan.
helt galet ju. :p

till historien hör att det har klippts gräs som aldrig förr i området antagligen pga det fina vädret och det e klart att den förvirrade tanten trott att det varit flygmaskiner och kulsprutor. e ju jätte logiskt.

iaf så skickar poliserna efter en krisgrupp från psyk som fortfarande e här (allt började kl 15 å nu e klockan 17.45)
så vi får väl se om det e dax för tanten att flytta (JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA)



sen fick jag å leo lite sällskap av en liten alfred. eller liten å liten, vaken leo eller alfred e ju direkt bäbisar längre .. :p hehe



om man tycker det blir stökigt med en unge skulle man haft 2 .. haha :p

nu e det bara eftermiddagsslapp kvar :p hade!

höst höst höst



åh underbara höstmorgon! 6grader ute och massa massa sol.



leo somnade ganska fort igår, tog nog ca 1 timme bara. men det e mindre än det varit så det e framsteg ändå.
själv så spenderades kvällen med John B. Lund.
somnade redan kl 2015 å vaknade runt 23 kanske. var vaken tills lite efter 2 i natt och sen sov både leo och jag hela långa natten.
vaknade och var riktigt utvilad faktiskt. skönt värre.

idag e planen att inte röra bilen bara :P

sjukhusbild






leo på sjukhuset tidigare idag

vill gärna lägga ut en bild på nya och leo från besöket men ska vänta på att linda å erik fått äran att visa upp honom först. :p

en tjusare

oj oj .. vikken liten sak .. en hane. en tjejtjusare. han e bra.
hoppas man får låna honom i november bara ;) hihi

blev ett riktigt långt sjukhusbesök men det var kul å mysigt. nu har vi kommit hem å panikgjort mat och leo sitter i badet. jag tänkte slänga in en pizza lite senare med vitlökssås .. mmm ..
ser fram emot det :p

undrar om leo somnar lika snabbt som igår .. han har bara sovit 1h 15min på dagen idag. shit vad ska jag göra hela kvällen då lixom ..

nu ska jag blanda sås .. ;)

hade!

sjukhus och kyrka

åh så spännande .. i eftermiddag blir det besök på BB .. inte så länge sen man var vägg i vägg med dem men ändå :P var ju RIKTIGT länge sen man själv var på BB .. :P

det var konstigt att prata med brorsan å han säger: ligger här å sover med bäbisen .. vadå? bäbis? har de fått barn .. hmm .. kändes konstigt men det e ju en vanesak :P

han e pappa å linda e mamma numera.
grattis grattis. ska vi åka till fjällen nu?

sara har lust på en minisemester, nån som blir med?



imorse var vi på öppna förskolan och leo var helt vild och galen. snällt vild och snällt galen. sen åkte vi till mormors jobb å nu e vi i sätra å väntar på att få åka till sjukhuset ju. leo ska sova men ligger mest i sängen å leker. han får göra det sålänge han e på rummet och e glad.
jag ska nog oxå vila lite. men bara lite.
ska försöka få mig sällskap senare ikväll. e lite sällskapssjuk. behöver prata vuxenspråk med nån. inte för att det har hänt något utan mest för att jag vill vara vuxen.

kan alltid skylla på vädret oxå. jag älskar när det e såhär blåsigt å regnigt ute, man har en riktigt bra ursäkt att sitta inne då ju :P hihi

nu e det vilodax

hepp

igårkväll





leo igårkväll. e han inte lite lik filip å fredrik - filip på första kortet?

han åker iaf omkring på det där tåget som om det vore en sparkbil, vilket det absolut inte e. det e en aktivitetstavla med djurläten. men men, utformar de leksaker så så borde de ju verkligen hålla för lek, all sorts lek. vi får väl se om de går sönder.

en av två e inte illa

kusinen lyssnade på mitt rop men snön då .. jag drömde faktiskt i natt att det snöat multum. suck ..

iaf så nu e man faster .. låter gammalt ..

kusin och snö .. kom igen nu

har ni läst klart det långa inlägget nedan nu?

update: jag skulle bara skriva ett vanligt inlägg (nedan) men det resulterade i en propaganda för vintern och julen typ :p ta det med ro nu. hade!

från å med nu har vi infört begränsad sov på dagis (och hemma) på dagen. leo har ju inte somnat förrän vid 21-22 senaste tiden.
det verkar redan ha gett resultat för han sover 15min efter att jag lagt honom. woho!
istället för 1-2-3timmar som det tagit innan. alltså de 1-2-3timmarna har spenderats glad å nöjd i sängen, min eller hans eller i soffan ibland.



var på Lidl i morse å handlade det som man "måste" handla där .. fasen, dumt att jag jobbat där för nu e jag beroende av vissa saker som bara finns där. tex grädden. sån på sprutburk som egentligen e riktigt äckligt men det e bra å ha hemma till pannkakor bland annat. skillnaden ligger i att grädden från Lidl innehåller massa socker och fett, alltså gott. inte som snål-ica har mindre fett å inget socker .. det e ju inte gott!
å sen min ice tea, måste ha. köpte glocken golds icetea på maxi förra gången å den var verkligen inte god. back to Lidl. haha ..
Å popcorn, Lidls e bäst. :p

alltså det blev, 6liter IceTea, en sprutgrädde och popcorn men jag slängde in ett par galonbyxor för 79kr oxå, kan man ha för många? näää, köpte i stl 98 så det finns att växa i och de e bra att ha i reserv så det gör inget att de e stora.



just nu verkar det som att linda och erik e på väg att bli föräldrar, senast hörde jag från mamma vid 17 å då var de inne på förlossningen iaf .. kanske för att bli i gångsatta men jag vet inte eftersom jag inte pratat med nån av dem själv.
det har varit på gång sedan i fredags så det borde hände nåt inom kort iaf. lycka till å ha så kul iaf!



leo 9 mars 2009 - nästan 2 månader alltså



leo på BB. några timmar gammal



har även varit på hokuspokus-sjukgymnastiken idag, det e riktigt kul faktiskt. väldigt mkt att man lär sig saker om sig själv, om sin kropp .. verkligen kroppskännedom.
den timmen går riktigt fort å efteråt e jag så himla glad och jag älskar att åka å hämta leo från dagis då :p

när jag åkte hem mötte jag en moppe-kille som verkade helt knäpp. han måste ha haft nån sjukdom .. åkte å gestikulerade och skrek ..
hur e det med icke friska personer i trafiken? för att tala klarspråk, får efterblivna verkligen köra moppe bara för att de e över 15år? de får väl inte ta körkort på bil hur som helst?
jag vill inte att nån bli skadad pga sånna omständigheter iaf. verkar ju helläskigt iaf som han jag mötte betedde sig.


killen på bilden har inget med min åsikt att göra







nån mer än jag som längtar efter vintern, snön och julen?


håll nu i minne att för bara 3 år sen HATADE jag julen .. hatade .. riktigt riktigt hatade .. såg verkligen inte meningen med att fira skit-julen med massa falska leenden och massa plastiga presenter ..

nu älskar jag julen med allt vad det innebär, jag älskar att baka julgodis, att klä min plastgran, att ha ljusslingan i uterummet tänt, att mata fåglarna, att ha täckjacka å byxor på mig, att köra bil i snömodd, att pulsa i snön med ett par bra skor på fötterna, att sitta inne å kolla när snön vräker ner, att borsta av bilen efter snön vräkt ner, att få ha så varmt inne att alla klagar på att det e varmt inne hos mig (haha), att ha mössa! (varför älskar jag mössa?), att det luktar glögg inne, att man alltid kan skylla ett långbad i badkaret på att det e kallt ute, att leo fyller år, all god mat man får och lagar, att det e mörkt ute på kvällen (å eftermiddagen) OCH alla fina reflexer man får ha på sig utan att skämmas!!!

oj, värsta propagandan för vintern å julen :p haha ..

summan av allt e att hela min världssyn har ändrats sen jag fick barn.



liten på promenix vintern 09/10


2009års pepparkakshus - ljusslinga i uterum - stjärna i fönster


vinterpromenad


leo på julafton 2009


jag som älskar snö


vyn från mitt vardagsrumsfönster i vintras


en lite rädd tomtenisse


jag å leo på julaftonsmorgon 2009

långt helginlägg

vilken helg jag har haft. men jag ska börja från början å beta igenom allt tror jag :p mest för min egenskull men jag vet ju att ni hänger med ändå. :p



ifredags så slutade mat-resan med att en pizza slängdes in i ugnen och intogs med div skräp. sesamnuggetsarna smakade för mkt sesamfrö. riktig konstig smak var de.
men det gör inget, jag har ju överdrivet många pizzor i frysen så det var bra att bli av med en.

leo somnade ju på soffan å jag bar in honom i hans egen säng och där sov han hela natten. det var ett tag sen han INTE kom upp i min säng tidigt på morgonen.



lördagen började kl6.45 med barnkanalen och brrrrrrum-bilar. mycket bra start på dagen. sen åkte vi hem till mormor och käkade andra frukosten (leo får alltid 2 frukostar på helgen, den första runt 7-7.30 som är gröt och den andra runt 9-9.30 och det brukar bli macka med pålägg)

sen drog vi ner på stan då det varit trafikantvecka denna vecka med avslut på slottstorget på lördagen så jobbade pappa. vi tog en sväng med div impulsinköp och även hälsade vi på pappa när han jobbade men har lära springa i väg på ett mkt viktigt uppdrag mitt i alltihopa.



jag, mamma och leo gick till tennstopet för matintag. riktigt inte gott var det. eller men vet ju vad man får, MEN friterade korvar och en riktigt torr å seg hambugare? njaaa, inte riktigt vad jag hade tänkt mig egentligen. dock hade de lyckats riktigt bra med PFen .. men vikken hamburgerihak klarar inte att fritera pommes lixom ..
jaja, det var okej iaf.



efter stadsturen åkte jag å lämna mamma å leo i sätra å åkte hem för ett nice bad hade jag tänkt. fanns ingen parkering så jag fick stå lite på sidan, å tror ni inte att en av skvallergrannarna plingar på och påpekar att jag inte får stå där. försöker förklara att jag ska iväg inom kort men det duger ju inte. suck ..
jag stod verkligen inte ivägen för nån, jag stod inte på gräset, jag hade stått i 10min när han plinga på.

men inget kunde förstöra mitt bra humör denna lördag.
resten av lördagen spenderades i vertikalt läge på en soffa på söder. mycket lyckat för en ensamstående mamma som alltid e på språng.
hann även med ett besök på ica söder. jag har ALDRIG i mitt liv sett så dyra blöjor





idag söndag skulle jag bara åka å hämta leo i sätra men jag blev kvar. det var ju stek, sås, potatis och gele på menyn där. då MÅSTE man stanna. MÅSTE.
sen somnade alla efter maten och så blev det riktigt bra väder så jag å pappa åkte lite motorcykel. det e när jag e ute å åker som ja minns varför jag försökte e sommar att ta kortet. det e underbart att åka MC ju .. glida fram, känna fartvinden och bara njuta.

pappas nya MC e riktigt riktigt fin oxå. å stabil. å stor.
han e verkligen värd den.

väl hemma igen så var det dax att ta tag i städning, disk å tvätt. har helt skitit i det hela helgen. har helt enkelt haft en ledig helg.
blev laxbollar till leo igen till mat men han älskar dem. :p nu kollar vi på byggare bob (nehe) men snart går ensam mamma på teven så då blir de det istället. ska nog lägga lillherrn oxå. börjar ju bli dax.



över och ut

god natt




leo somnade på soffan idag. :p

ballongdag

leo fyllde ju 20 månader igår .. (ja han fyller fortfarande månad även fast han e så pass gammal)


middag

e det officiellt att jag blir faster inom riktigt kort eller?




detta blir istället dagen middag för mig. vegetariska nuggets å div skräp. :p



en sak jag inte har nämnt på riktigt länge e min granne. av nån anledning så har det varit riktigt tyst från hennes teve i flera månader men senaste dagarna har jag börjat höra henne igen. alltså bara höra, helt okej. just idag hör jag hennes teve lite mer än de andra dagarna .. hoppas det bara inte fortsätter så, mer å mer för varje dag.
kan det vara så att hon mår sämre på vintern/när det börjar bli kallt å därför glömmer mediciner å sånt så hon blir senil igen? det e min teori för dagen iaf.

div från dagen


jag har en liten hjälpreda i köket när jag tillagar den riktigt svåra rätten "laxbollar med pasta"






what u stillar på?

e det moraliskt fel att inte lämna posten som kommit till fel människa i rätt brevlåda? jag sitter här med en påminnelse på ett kreditkort som e till grannen. har ju lust att inte lämna det rätt men det e ju inte grannens fel att det kom fel, det e ju postens. hmm .. okej då .. jag fixar det i morgon när jag går ut.


åkte buss ner på stan till jobbchansen på arbetsförmedlingen idag. var ett företag där som jag kunde tänka mig att jobba för. ansökte å hon kände igen mig från Lidl å det e väl lite bra iaf.
men vi får väl se.


ikväll e planen iaf att bara ligga på soffan och göra INGENTING. får jag sällskap kanske det blir läskig film för jag e inte så bra på läskig film när jag e ensam. men vi får se. ska försöka flirta in mig hos nån. haha ..



nu e maten färdig medan jag skriver å jag käkar ingenting! bollarna smakar som fiskbullar fast med lite annan smak då de ligger i nån sorts tomatsås. ingen hit för min del iaf. det e nog konsistensen jag inte gillar med fisk i bull-format.


vaktkatt



idag hade vi sällskap till dagis. bra med vaktkatt. sen väntade han vid grinden å följde mig hem igen ..
leo går en kortis på dagis idag så ska jag pallra mig ner på arbetsförmedlingen en sväng. han går 9-1145 :p

jag e hungrig men klarar inte av att käka nåt .. suck ..

dåliga kort

leo e inne i en sån period då han e svår att ta kort på.



2 obetydliga bilder


syns nog inte så väl men jag satte upp fågelmataren igår och idag e det fullt med småpippin på baksidan. mkt bra tidfördriv för leo (och mig)


vill härmed visa hur mannagrynsgröt ser ut "dagen efter" .. tänk dig den klumpen i magen du .. mmmmuuuuummmmssss ...

små saker - småsaker

blev en liten avstickare på dagen idag som inte alls var meningen.
men det var en riktigt bra avstickare för jag vet nu att jag absolut har valt rätt i livet.


jobbelijobb snart?


nu har jag börjat söka jobb. det e liiiite jobbigt att skriva förhand men man lär sig.

jag har insett att jag inte tjänar tillräckligt på bloggen så jag måste ha ett riktigt jobb oxå.

kär - Ikea del 2

jag e kär.
jag e så himla kär.
jag älskar just nu. jag älskar.

jag e helt förälskad i min nya matta från IKEA
sååå skönt. inte praktiskt. verkligen inte praktisk med småbarn. men underbar att gå på. jag älskar!


några bilder från telefonen



lilleman i måndags





igår blev det glass INNAN maten .. hihi





mer å mer höst ute



jag e fortfarande nöjd med bluetoothen trots att den inte kostade 200kr :P

uscha

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7785618.ab

att man inte får fängelse för en sån attack e riktigt obehagligt. iofs så var de inte i sverige men ändå.

mat


dagens middag för de vuxna i hushållet.

(jag lovar leo fick riktig mat)

ikea del 1

jag har haft ont i huvudet å magen i 3 dagar nu .. jag hatar att inte må 100. har kräkts en gång i övrigt bara lite småtäppt i näsan. mitt humör e utöver det vanliga. nej då, men jag blir lättirriterad och vill bara sova. somnade kl 20 igårkväll för jag var trött helt enkelt. haha.



imorse blev det frukost på IKEA och en snabb tripp genom varuhuset. blir ev ikea i morgon oxå när inte leo e med men vi får se.



gick in på coop och köpte en fleece till leo, en chokladbit, ströbröd och en t-shirt för sammanlagt 49kr .. då missade hon att slå in fleecen för 59kr men inte klagar jag heller. hihi :p

letade ihjäl mig efter födelsepresent till emma/felix oxå (förlåt men det e mina namn på bebbe, finns inga bevis för nåt) hittade iaf nåt som jag tyckte passa. (passa min plånbok oxå) ;)



nu går leo och dammar med en trasa å "pratar i telefon" samtidigt. undra vad han får allt ifrån .. hrm .. dax för middagslur snart iaf. för mig med, hoppas på mindre huvudvärk när jag vaknar igen

morgonbesök

just nu har jag besök av två killar .. riktigt kul .. typ

att man orkar

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7776120.ab

ska vi inte få köpa skruvmejslar heller då man kan använda dem som vapen .. eller solglasögon ..

borde väl vara farligare att slåss med en sån ring:




nej struntsaker säger jag bara. gör nåt vettigare.
känns ju ungefär som den där tanten som anmälde ostreklamen som sexistisk. gör nåt vettigt istället

sjukgymnastik

oj vikken hokuspokus träning det var. men det var riktigt skönt å jag tror att jag kan lära mig en del av det.

45min spenderades på en matta på golvet iaf ..

det e detta jag sysslar med iaf LÄNK



nu ska leo å jag kolla på byggare bob. (nehe?) å sen leka innan det e läggdax. var här nu!

handling

å vad skönt med måndag!
äntligen får man göra vardagssaker. som att åka å storhandla! me like. var riktigt länge sen jag handlade å handlade saker jag ville ha helt enkelt. men visst hade jag även listan så jag inte skulle glömma det jag behövde.



I. fann annorlunda produkter som jag behövde köpa kände jag.
II. nya hushållsfärger att leka med.
III. jag gillar ju inte fiskbullar men laxbullar kanske e okej, vi får se. har aldrig sett sånna förr.

när det kommer till min handling var det ganska roligt när jag kollar kvittot. i köttväg köpte jag BARA fisk. fiskblock, laxbullar, fiskgratäng och lax. haha fisk e bra skit.

lite senare idag ska jag iväg till HC å träna kroppen. sjukgymnastik alltså.



synd att leo e inte e hemma just nu då detta e vyn på baksidan:

(för att förtydliga så e det grävmaskinen och lastbilen jag syftar på!)

höstkänsla

ny design! å eftersom jag inte orkar göra allt själv då det tar ett antal timmar för mig så anlitade jag ett proffs. haha .. tack

nu e det iaf höst å jag älskar det! regn regn regn, ge mig massor med regn.

dagen

har hunnit dammtorka allt hemma å vara duktig idag. i övrigt så har slappandet varit prioritet.
leo har varit på ett riktigt bra humör å jag oxå såklart.
har även klippt gräset. igen. men nu e vi i fas så det e bra.

nu e det bara sova kvar. har fått ont i magen igen å min första tanke e ju att det e så illa att jag måste opereras igen men så e de nog inte ju. men det känns inget bra. finns alltid i bakhuvudet så fort jag får det minsta ont.

snart ensam mamma på tv3 .. woho!

woho-helg!


jag åkte buss igår. riktigt INTE min stil. men men .. bra bussar har gävle skaffat sig iaf. sittplatser till alla. inte som när man själv åkte till skolan på 00talet. tur att man bodde i början på busslinjen iaf. (eller slutet, beror på hur man ser det)


till å med sånna fins skyltar om när bussen kommer har de ju numera. nån som ser vikken busshållplats jag står vid?





behöver man ha en sån här beskrivning av sin nya dvd då e man gammal.

kväller

trött tröttare tröttast.
men vikken kanonkväll. igen

mac

nej jag tycker fortfarande inte om mac

skogen och planen

update: 13.17


igår blev bättre å bättre iaf.
åkte hem till bror å linda efter att liten hade sovit. sen tog min pappa över leo och jag å bror åkte ut till eskön å sprang i skogen några timmar. mkt behövligt.


grotta vi var in i igår. ingången där vi precis har klättrat ner.trångt!



kvällen spenderades hemma med singstar/guitar hero och bowmore.
blev för mkt av det goda men skit händer.

minns inte alltför mkt av kvällen, kan ju bero på bristen av mat och intaget av dryck.



idag har jag leo och pappa varit på stan å letat skor till leo. fann ett par men de var för snäva i "ingången". trist men så e de. kommer nog inte fler å fler skor snart å då e ju valmöjligheterna större oxå.

just nu ligger leo å sover å jag väntar på att bli hemskjussad. vill verkligen inte köra bil idag pga mitt tillstånd igår. haha ..

sen blir det tacos(?) och umgås. har inte en aning om det händer nåt mer. imorgon åker leo och momo å mopa till hedesunda tillnån bondgård å jag e hemma å väntar på dem :P

nu spela!

hshss

igår blev bättre å bättre iaf.
åkte hem till bror å linda efter att liten hade sovit. sen tog min pappa över leo och jag å bror åkte ut till eskön å sprang i skogen några timmar. mkt behövligt.

kvällen spenderades hemma med singstar/guitar hero och bowmore.
blev för mkt av det goda men skit händer.

måste sticka. åkter kommer senare

populär tröja

jag köpte visst en högst intressant tröja igår tycker leo. det e en tjej och en bil på den å leo springer efter mig å drar i den medan han gör brrrrrr-ljud (bil alltså)





ps så bråkar vi fortfarande massor .. eller bråk å bråk, leo skriker å vill nåt å ja orkar inte med när han gör så så blir han ledsen å jag orkar inte .. hmm .. dålig mamma man låter som .. men ingen som inte varit i situationen kan inte ha nån åsikt tycker jag.
detta e typ 5te gången i hela leos liv som jag e såhär (för allt grundar sig ju i mig, e inte hans fel alls)

fortsättning följer

jag orkar inte mer .. jag vill bara lägga mig ner å sova .. okej då jag sov som en prinsessa i natt så jag e inte trött men mitt psyke är. leo bara bråkar å jag orkar inte med. mitt förnuft vet att han inte bråkat utan det är att jag bara inte e i balans. men det blir lixom så då .. jag orkar inte helt enkelt. vet inte vad det e. gårdagen var ju absolut okej.

nu sitter ungen å slänger äppelbitar på golvet där han sitter i son stol i köket. orkar jag skrika på honom? e det värt det?
han gör det ju för att han har inget annat å göra .. jo käka upp dem. men hur kul e det. ha.

kanske ska cykla till affärn å handla mjölk å choklad. det e en choklad-dag idag. men tänk om vi börjar bråka bland folk oxå. jag vill verkligen inte. vill inte ens gå hemifrån. måste duscha. tvätta håret .. måste hänga tvätten. måste onekligen plocka upp äppelbitar från golvet.

a ja .. måste komma på nåt inom kort annars blir detta en riktigt dålig dag. (jag menar kl e kvart i 11 och jag e död) suck

ingen bra dag hittills, å jag vet, det e fortfarande riktigt tidigt på morgonen

redan kl halv 9 har leo tryckt på mina knappar så jag känner mig riktigt förbannad. suck .. bra dag .. inte ..

jag e förkyld och extra grinig .. suck ..
dock har leo klarat sig riktigt länge från att bli förkyld. men det börjar rinna lite ur hans näsa oxå .. nu börjar helvetet. suck .. inte bra planerat eftersom vi vill åka till sjukhuset om max 2-3veckor och hälsa på.

klädde på leo nyss för att han ville ut. han gick ut i 3 min å sen vill ha ta av sig allt igen .. gör humöret bättre??? nej ..

nån som vill slå mig riktigt hård så jag slipper vara irriterad, det e fan bättre att ha ont än att inte känna sig glad.


farlig man .. inte

dagens flabb:

laila gillar spännande och farliga män, därför gifte hon sig med niclas wahlgren.

ni som ser på idol förstår.


en bild

fann en bild från i somras


mamma lagar mat

sara duktig å gjorde korvstroganoff till middag.
pasta eller ris till? vi körde pasta för det gick fortast, annars föredrar jag ris till.



leo har tar ett bad just nu och jag tänkte spela lite på datorn innan alla måsten tar vid igen.


dagispromenaden

kläder!!

det blev lite shopping idag fastän jag egetnligen inte hade lust. men de var en bra dag när jag vaknade så det blir lite shopping. eller i min mått mätta så blev det fruktandsvärt mkt shopping. särskillt eftersom jag BARA (jag vet, BARA) köpte saker till mig själv.
blev 3 diadem. läppbalsam. 2 tunikor, 2 linnen å en t-klänning (blandning mellan t-shirt å klänning typ)
en av tunikorna e jag lite osäker p åme jag ska känna efter innan jag bestämmer mig helt.







var till sjukgymnasten idag oxå.
e riktigt jobbigt när det står en kille där i kassan som e så fruktandsvärt snygg. alltså han e snyggsnygg. helt galet. men men .. å där står jag å ska ha frikort för sjukgymnasten å han kollar igenom vad för sjuk jag varit senaste året. suck ..
lite pinsamt men så e det.

blev iaf erbjuden att i grupp fortsätta träna nack å rygg i nåt som var inspirerad av chigong och tai chi. lät riktigt spännande faktiskt. och det lät som att det skulle passa mig riktigt bra faktiskt. får se hur jag ska lösa barnpassningen bara.



nu e det dax att hämna lillen å sen hem å mysa med honom. me längtar a lot.

ny dag


mammas nya telefon e rolig.

nu e det dax för dagis, stan å sjukgymnasten.
dagarna bara rullar på.

en bit fattigare

sandviken och 2300 kr, check
valbo, 300 kr, check
sova, på g



service på bilen i sandviken idag och behövde nåt att fördriva tiden med. en macka å massa babbel på sandbacka park.


sen vidare till valbo för inköp av ny hemtelefon (ja jag vet, vuxenpoäng delux)


sen hem å bara vara. e sjukt trött så jag hoppas verkligen på en tidig kväll. riktigt tidig. gärna innan 22.

vi får se hur det går med den saken. hade!

på g



vaken, check
dagis, check
sandviken, på g

bild från dagispromenaden i morse

sagoland och trädgård

jag fick världens flashback nyss. håller på å hänga tvätten i godan ro å leo leker på sidan av.



sen börjar han leka I den hängda tvätten, bland lakan och filtar. världens flash kom till mig: när jag var liten, så pass liten att vi fortfarande bodde på rävpasset (var jag kanske 10-12 när vi flyttade därifrån? inte en aning egentligen)
i källaren fanns duschrum och tvättstuga. där hängde mamma tvätten längs taket och när det hängde lakan och påslakan så fanns det nästan inget bättre än att smyga omkring i detta fantastiska sagoland som det blev när lakanen svajade och var lite fuktiga så man inte riktigt ville ta på dem.
samma sak gjorde leo nu (nästa iaf) han lekte med lakanen å hoppade fram å sa buh osv .. så himla fint. det vart en "moment" av en vardagssyssla. så mysigt.





jag blonderade håret i förrgår och idag kollade jag på före och efter bilderna.. ha, vikken flopp! ingen skillnad alls ju. min utväxt e ju inte jättemörk så bara för att utväxten på 1½cm blev ljus så blev det inte jätte mkt ljusare ju .. jag vill ju ha vitt!!! :p

men men, i övrigt har jag städat ur sommarkläderna ur garderoberna och gjort plats för att kunna plocka in vinter/höst kläder från förrådet. sen har vi varit ute och grävt runt träden och klippt kanterna runt hela baksidan. har liiiite träningsvärk (eller bara värk) i handen.






(här skymtar även gräset "före" vid kanten mot blomrabatten till höger och vid trallen)



just prick nu sitter leo i badet och jag lyssnar på depeche. snart dax att påbörja kvällen. woho!!

mattanke

jag har börjat sett ett mönster i mitt käkade.
kakor och mjölk intas i perioder då jag inte käkar nå vanlig mat. vanlig mat käkas i perioder när jag har råd att äta. punkt.

liten dagsuppdatering

efter att ha hämtat leo på dagis idag så stack vi i väg till kyrkan å fikade å lekte lite. leo var helt ur balans och ljudnivån var 110 dB. handlade mjölk å cyklade hem. gud vikken bra uppfinning cykeln e. i lööööv min cykel.

sen har vi lekt å käkat kycklingkorv å myst i soffan till byggare bob. nu ligger leo å försöker sova å jag har faktiskt städat undan allt å fixat all disk.
sitter verkligen här med gott samvete. bara en sak kvar att göra men jag gör den i morgon bitti istället.

väntar bara på att ullared ska börja. me like ullared. skulle gärna vilja åka till ullared. skulle gärna vilja ha pengar att åka till ullared för. skulle gärna ha pengar att shoppa på ullared för. men men ..

imorgon står mathandling på schemat, leo e ledig från dagis och en sväng till kyrkan igen.



hade!

lugn dag

vilken skön dag .. har bara sovit å tagit ett långt bad. såååå nice ..
hade planerat in 57tusen saker men jag har faktiskt glömt allt .. var sånna saker som kan vara bra att göra när inte leo e här. hmm .. men har lixom förträngt det omedvetet eller nåt .. får ta det på torsdag istället för de andra dagarna som e fulla redan.



har kommit på att hemma hos oss e det riktigt mkt wrooooooooooom, tut tut och krasch!
but i like it


multitasking

mycke på gång samtidigt här. kaka i ugnen, färg i håret å unge i badet.

utelek :P typ

leo ville gå ut riktigt tidigt idag .. alltså nu .. så vi e ute på framsidan. leo springer fram å tillbaka på gatan å jag tog datorn med mig och sitter på altanen.



sen ni hans blå mössa? ungefär vid grannens brevlåda.


dröm

jag drömde i natt att mitt underhår hade blitt jätte mörkt. dax att bleka! nu ..

nytt

åh vad jag vill göra en ny header. alltså bara byta ut bilderna. men orka .. haha .. just nu e motivationen inte den bästa som kanske märks. :p inte med nåt.

MEN jag har iaf städat och plockat ordning på det mesta idag iaf. gjorde till å med överkurs å gick igenom några skåp i köket å rensade å organiserade. men men ..

liten olsson ville inte käka nå middag å det gör mig irriterad. alltså inte själva matvägran utan att ha slänger maten runt om sig i stället. men men ..


bild från prick nu. mina fötter och leo klättrar på tvmöbeln samtidigt som han tittar på byggare bob. jag älskar byggare bob (å leo med)

upptakt



nu laddar vi för ikväll :p

gräset e borta!

woho!

tack monica .. nu kände jag att gräsmattan inte kunde vänta mer :P


observera att jag uteslöt delen av gräsmattan som e vid plommonträdet på bilden. kan erkänna att det inte e riktigt klippt överallt. :p


mina tomatplantor e riktigt fina just nu. och massor med prydnadspumpor har jag ute i landet oxå. riktigt fint. :p de plockar vi av snart.




liten olsson ligger å sover middag just nu :p

skogstur



andra halvan av gårdagen gick i ett flygande fläng.
hängde på stan som en tonåring i några timmar på eftermiddagen å sen åkte vi till valbo å cyklade i massa timmar. 4.5st för att vara exakt.
kanon kul som vanligt var de å skitfin natur. konstigt att man inte visste om att de finns så mkt fint så himla nära. det e bara att pallra sitt arsel ut från bilen och gå ut i skogen ju. :p

var hemma igen 2115 å sen duscha å slänga i sig lite mat å sticka iväg å kolla på film. dock så var jag fruktandsvärt trött att jag somna 3 ggr under första filmtimmen så jag gick hem igen .. :p




sov underbart gott i natt å hade sovmorgon. vaknade inte förrän 9.15 .. det e riktigt länge ju. nu ska jag slå igång lite musik å fixa lite jag inte hinner fixa under veckorna.

å gräsmattan väntar fortfarande. suck .. massa plommon på den igen .. ooooooorkar inte ..

perfekt

sådär ja. hälften av dagen e avklarad.

handling med pappa, farmor å leo och allmänt häng i sätra.
senare en sväng på stan och ut i skogen.


mjölkfri torsdag nästa vecka



inte min (mjölk)dag idag. detta var tredje gången mjölken gick i golvet. så fruktandsvärt irriterande.

god natter

cykeltur



se där ja. där e ju jag å leo ute å cyklar i höstsolen. höst höst höst!!! HÖST! jaaa!!!!!
iaf så skymtar man leos hjälm bakpå :P

as if!

om någon skulle säga till mig för 3 år sedan att "om tre år kommer månadens höjdpunkt vara föräldratidningarna som landar i brevlådan" så skulle jag säga as if.
om någon skulle säga till mig för 3 år sedan att "om tre år kommer du bära hem massa olika frukter från affären flera gånger i veckan" så skulle jag bara skratta.

3 år senare finns det inget bättre än när det kommer nya föräldratidningar och att min älskade son älskar frukt (nej, jag käkar fortfarande inte frukt men han gör) :P



ps, gick ut å plockade bort leksaker från gräsmattan för att kunna klippa (fanskapet) å då har de lixom rasat ner lika mycke plommon till som jag plockade upp imorse. skit. gräsmattan får vänta nån dag till e trött på äckliga plommon. punkt.

snabbt för en gångs skull

riktigt snabbt gick de på arbetsförmedlingen. riktigt snabbt. 5 min in å ut. galet ju. det e som att de gett upp på en efter att ha varit inskriven i 6månader nu. a ja, då e de bara å sitta hemma å "vila" ett tag nu då. :p

blev en snabbis till HM för hårfärgsinköp och vantar (tum) till leo på åhlens


ja jag e effektiv ..

jag e ganska duktig trots allt.
har plockat upp 85% av plommonen som låg i gräset. måste verkligen klippa gräset snarast och det e en omöjlighet utan att ha plockat upp plommonen. dock blev kassen full så det gick inte att plocka upp fler. då får ni en hum om hur mkt plommon det var som låg på backen.

så nu MÅSTE jag bara klippa gräset oxå. men det får bli i eftermiddag eller imorgon.
ska snart dra ner på stan och arbetsförmedlingen. woho! inte.





i övrigt så gick resan till å från fjällen äckligt bra. nästan så man tror att leo trivs i bilen numera. eller e det dvdn? den där dvdn får väldigt mkt cred just nu känner jag. men det känns bra att "skylla" allt det bra på nåt oxå.



sen har jag plockat undan alla sommarskor oxå och plockat fram höstskorna. äntligen höst!! woho!!





leo e riktigt lyckligt just nu oxå. han får se på byggare bob på teven. finns inget bättre :p hehe




måste måste måste

måste plocka upp plommon. orkar inte. suck ..

gos natt

ja nu e jag (vi) som sagt hemma igen. och i balans. :p

nu e de vardag som gäller igen, å de gillar ju jag. leo ligger å sover å jag ska till å lägga mig på sängen oxå för jag e trött, tröttare, tröttast.

imorgon e de en trip till arbetsförmedlingen som gäller å inget mer. ska få hit bilen oxå som e hemma hos föräldrarna. blev lite fel där men de gör inget.

dessa bilder e från min telefon igårkväll (ja bluetoothen funkar fortfarande)
leo ville inte sova så han fick ligga i min säng och kolla på film efter ett tag. ps, sängen (våningssäng) hade ca 5dm i "tak" ..
nån som glömt att jag har ont i nacken å en bump?


hello

har varit hemma i 3 timmar å redan ser det ut som "hej kom å hjälp mig" här hemma ..
välkommen tillbaka till vardagen.

vart jag har varit: i skogen i norrland

fettjeåfallet 29 augusti, 60m vattenfall efter en krånglig men rolig vandring på ca 1½h.

'
stigen var bitvis full med sten. snubbelvarning..


bitvis gick stigen vid vattenytan av ån..


paus e skönt..


ibland gick stigen ÖVER ån ..


sen kom man fram till fallet..


även pyttebäbis var med heeeela vägen.



sångbäcksfallet 30 augusti, ca 20 meters vattenfall men en lätt vandring till viss del. till viss del så ångrade man att man börjat gå/klättra/krypa


skogsstig ..


övre delen av fallet..


vattnet försvinner i tomma intet..


fallet nerifrån




klövsjöbackarna 31 augusti. fuskklätting men de e ändå jobbigt att gå upp/ner i massa hundra meter. rumpträning!


utsikt..


(har jag nämnt att dvdn e bra?)underhållning på hög nivå..


(ja jag var rädd att ramla ner)

RSS 2.0