sova

sova sova säng säng säng
jag e trött jag e trött jag e jättetrött
puss å över ut

skäms lite

just nu skäms jag för att ha jobbat på mcdonalds. av den anledning att jag inte blev direkt bra bemött som gäst när jag var där senast:
isöndags var jag på mcdonalds hemlingby å käkade frukost. tjejen i kassan hörde fel 3 ggr
*fick 2 kaffe, hade beställt en
*beställde toast, fick ingen toast
*beställde kalkon-frukostmackan, fick en ost och skinka
* fick en jos men hade inte beställt nån jos

okej de blev visst 4. men skit samma. jag skrev till mcsvar och skrev ner hela historien för att de skulle kunna följa upp de på restaurangen. tjejen i kassan hade vit skjorta och alltså skiftledare (?)

till saken nu:
idag fick jag ett samtal från mcdonalds hemlingby, trots att jag inte kontaktat dem utan mcsvar, tjejen som ringde upplyste mig om att tjejen som hade stått i kassan när jag hade varit där var väldigt upprörd och ledsen efter mitt besök.
jaha? varför ska de ringa till mig å berätta att tjejen som inte lyssnade på vad jag beställt är ledsen?
jag sa att de var bra att jag inte åkte i DTn för om de hade krånglat så mkt där så hade man ju blitt galen.
jag tyckte heller inte de var så himla kul att hela tiden få fel i beställningen lixom.

e detta nå nya rutiner som införts efter jag slutat? att ringa upp gästen å berätta att kassapersonalen e upprörd? a ja ..
nu har jag skrivit av mig igen.


lite pics bara


mamma skjutsa mig!


banan framför teven som mellis


tog en snabbtur till soprummet bara.


ensammast på dagis

nu märks det att man e mamma iaf.
har lämnat leo för första gången på dagis å gått hem. men usch så det tog emot att gå därifrån. utan vagn å utan leo. läskigt. men de skulle ringa om det var nåt.
å jag ska gå tillbaka om 30 min bara. men jag tog tillåmed telefonen med mig in på toaletten nyss. för tänk om de ringer. uuu ...

har faktiskt liiiite ont i magen över det. eller e de hunger?



Ps. jag tänker fortsätta skriva dagis även om den korrekta termen är förskola. för mig heter det dagis! ungefär som kissis.

tidsbrist

å vad kul de e å vara på dagis! me like it. :p

tyvärr har vi/jag väldigt tajt schema just nu så bloggen får vänta lite. ligga på sidan å vila lite. men sen ska vi skeda igen å då blir de fart. men inte just nu :p



kan iaf berätta att leo slockna vid 1845 idag .. riktigt trött kille, å de e ju bara bra eftersom vi går upp tidigare å tidigare.

nu ska jag kolla lite på teve å sen plocka upp efter dagen. trodde jag ja, prick i skrivande stund vaknar leo. får se om han måste upp en sväng eller om han somnar om.

bye

tranmur

läste en artikel på gd.se ang skolan som ligger 50m från mitt hem. de ska visst bli en kristen friskola som ska flytta in där. a ja .. hoppas det går bra .. :p haha



http://gd.se/nyheter/gavle/1.1734807

kläder kläder kläder

fick lite halvt panik efter dagis idag. insåg att jag saknar ombytes kläder att ha där tex. har ju kläder så han klarar sig här hemma men inget extra egetnligen. a ja .. blev iaf 3 par byxor, mockasiner, strumpor, fuskpolo och vantar. å en mössa.

nu känns de som att vi har vårt på det torra iaf. bara en lekhjälm som ska införskaffas.

e de okej med röda kläder på en kille? jag köpte 2 par vantar (fleecefodrade galonvantar och riktiga vintervantar) i rött. å tycker de e kanonfint:p


nu ska allt bara märkas upp samt de som han fick i födelsedagspresent så symaskinen står på bordet nu men motiovationen tryter. men den kommer nog tillbaka.


mössa 25kr


changes

e just nu inne i en förändringsfas med allt som händer. jag finner mig själv helt förlamad när det gäller städning å husligt göromål.
gick nyss in i badrummet å får en smärre chock. hade helt glömt bort att vi badade på eftermiddagen så de ligger handdukar, kläder å en blöja fördelat över golvet.
tvättstugan ser ut som ett bombnedslag av nytvättat och sånt som ska sorteras, lite papperssopor å massa skor som leo har slängt ut ur garderoben.

men men .. sålänge dagarna funkar å flyter gör de ju inget med lite stök.

jag har lagt fram kläder tills i morgon å ska bara ställa in saker i diskmaskinen innan jag lägger mig. jag vill så himla gärna se ett program som går 22-23 idag men vi får se om de e värt att se de om man väger det mot att få sova en timme extra. beror på hur jag känner just kl 22. :p



jag ser verkligen fram emot att gå till dagis imorgon, ska bli så himla kul :p önskar att vi/han fick vara där längre än vad de e meningen. ska fråga lite om de inte går att fixa lite fortare.

god natt ;)


dagisbarn

yepp, då har man ett dagisbarn då. gick hur bra som helst. inte e han blyg heller. började leka med de andra barnen som att de aldrig gjort nåt annat. däremot var de några av barnen som var där som blev blyga för honom. hehe..

på pukslagargården har de två avdelningar å på den del som leo är har de yttligare 2 uppdelningar. leo är ett blåbär. den andra sidan heter jordgubbe. det går 10 barn på varje sida så i leos hus e de 20 barn och 5 pedagoger varav 3 av pedagogerna gått "ur och skur" utbildning. detta betyder att pukslagar e ett ur och skurdagis. suck säger jag. betyder mer kläder och extra kläder och regnkläder osv. a ja .. de löser sig nog.

ska fylla i ett schema hur leo ska gå där och vem som hämtar å sånt.

som ni märker (kanske) e jag heltänd på dagis! i lööööööööv it.
jag gillade all personal jag pratade med å jag gillade lokalerna å de andra barnen var mysiga och leksakerna var fräscha.
känns bara bra alltså. i morgon ska vi tillbaka kl 930 igen.
kollade på inskolningschemat och för min å leos del var de lite tunnt. en enda gång ska föräldern gå bort under först veckan av inskolningen och då gå å sätta sig en kvart i personalrummet. hmm .. jag hade ju tänkt att gå hem å fixa med nåt iaf ons-tors-fre. men men .. vi får väl se hur de går med allt detta då. kanske går fortare oxå.



nu sover leo och när han vaknar e de mat å sen vaccination tänkte jag.
jag ska inte göra ett skit idag. har ingen tvätt, inge disk, inget att städa. jag ska bara vara .. bara busa med min underbara son för de kommer de ju bli mindre med nu.

pöss å hej


kalasbra!

sådär ja

just nu känner jag mig lite nervös. jag har ju inte varit på ett dagis på 20 år.. känns helt galet spännande! och jag vet att de kommer gå så himla bra.



i övrigt så har helgen bjudit på ett riktigt lyckat kalas för ettåringen, ett misslyckad mcdonalds-besök och massa mys.




små bilderna från kalaset å den stora från morgonen


tack för alla kanonbra presenter leo fick! det blev en kanon blandning mellan leksaker å nyttosaker ju! we like!

å förrsten, e de inte häftigt när barn ger barn presenter. när de e egengjorda och genomtänkta. finns ju inget bättre för då har ju det givande barnet haft i åtanke att glädja nån annan med sitt verk.




nu ska jag käka lite kakor från kalaset igår å sen se på "en annan del av köping" å sen sova. i morgon e ju första gången på 1½år jag har en tid att passa på morgonen. wish us luck!

puss!

uppdaterar snart

nu e kalas å helg avklarad. nu bara väntar vi på imorgon å dagisstart. woho!!!

återkommer mer om allt ikväll

kalas på G

nu e förberedelserna nästan klara inför lillens kalas. han har spenderat natten hos mormor å morfar å jag har spenderat natten på "annat håll".
ballonger å dukning å framplockning e klart. de e ju stort att fylla ett helt år. å eftersom jag e av den sorten som tycker att barns födelsdag ska firas på barns villkor så e de nalle puh saker å massa massa ballonger här. spelar ingen roll att de bara kommer folk över 20 lixom .. (nästan iaf)


Min nya kökslampa som jag fick i "grattis till jobb-present"



dan före dan före födelsedan

världens bästa torsdag blir snart världens bästa fredag som följs av världens sötaste leos första födelsedag.

ordbajs

efter mitt förra inlägg så hände en hel del fler saker.
jag pratade ju med dagis på dagen å fick beskedet 1/2. ja de blev ju bra.
efter några timmar så ringer telefonen igen å då e de från jobbet som vill veta när jag ska börja helt enkelt. å de blir start 8/2 så jag hoppas att leo e färdig inskolad efter en vecka .. men vi får väl se. undra vad jag ska göra den veckan när han e på dagis på inskolning då. lär ju bli en del dötimmar hemma.

sen fick jag remiss till läkare ang en sak jag haft problems med i massa år men inte orkat ta tag i. good good.
blonderade håret oxå. blev väl som alltid, godkänt iaf.

sen fixade jag mat å käkade (det som jag beklagade mig över i förra inlägget) woho! å gott var de.

undrar hur mkt leo kommer att sova inatt med tanke på att han sovit 3timmar på dagen å 30 min på eftermiddagen. a ja .. jag pallrar inte en riktigt jobbig natt just nu så vi får väl se.

nu har jag babblat av mig lite.

mental note: köp nya almanacka-blad till filofaxen.

nu ska jag gå med soporna sen jag rensat ur i skåpen och kylen.

bye

liten shoppingtur

oj då .. de ryckte lite i shopping nerven så de blev en tur till valbo i stället. eller oxå kanske .. måste ju fixa håret oxå.
de blev mössa å 3 par vantar till våren för 20kr st till leo. och en vårjacka förresten oxå men den hade jag ingen bild på.


och en tjock tröja och en blus till mig. (hör å häpna, jag köpte nåt till mig själv oxå!!)






hade inte fått nått besked från dagis ang start ännu så idag ringde jag å fick prata med en jättetrevlig kvinna. 1/2 e de meningen .. oj oj oj .. han börjar ju snart! galet ju! 2½vecka! coolt :p
de känns mkt bättre nu när jag fick prata med nån som visste vad de pratade om så att säga. inte för att jag e vidare värst nervös över starten men jag vill ju trivas å att leo ska trivas.





jag e inne i ett dåligt stim just nu. käkar typ aldrig nåt. de senaste dagarna (sen sön) har jag käkat 4 mackor å en bigmac meny .. :( å idag e de onsdag. just de, har klämt i mig 200g ostbågar oxå. inge bra inge bra. de dumma e ju att jag vet om de men vet inte vad jag ska/kan göra åt det.

a ja .. nu vila lite medan leo sover, hade ju en inte alltför bra natt.

liten plan

ja visst vaknade lillen ca 20. men vi hann käka i lugn å ro iaf.
somnade om vid 22 å sov ganska dåligt hela natten. men men .. de kommer bättre nätter oxå.

jag drömde att de var lördag och vi hade kalas men alla kom kl 13 istället för 16 så jag hade inte tinat fikabrödet, klätt om från mjukiskläder eller städat bort lunchen. så, klockan 16 på lördag!

idag ska jag vara lite ledsen för att de e så långt tills imorgon å sen ska jag kanske färga håret ju. får se om jag orkar. tar ju iaf 4 timmar när man e själv.

one to go

ett besök, check. nu sitter jag bara å väntar på maten .. haha .. leo sover redan. han har bara sovit en gång idag så risken e ju stor att han vaknar inom en timme å tror att de e eftermiddag å lekdax.

<3

tisdagen hittills

idag var vi iväg till ÖF igen. men de var nära att de inte blev nåt för vi vakna kl 0850 å de börjar 09. visst, man får ju komma (å gå) när man vill men de e inte så kul att komma alltför sent å sätta sig å fika det första man gör å sen leka lite å sen gå hem. vi var där strax innan halv iaf.

när vi gick till bilen råkade vagnen välta med leo i för jag tog en liten genväg. som tur e var de fullt med porös snö där han ramlade. så han gjorde inte illa sig alls. bara lite kall å blöt i ansiktet.



inatt har han krånglat en hel del men bara medel mkt. finns bättre nätter å verkligen sämre.
sen att jag legat å smsat hela natten gjorde ju inte saken bättre. men jag tycker de e så himla kul att få sms å då oxå skicka. så de skyller jag på mig själv.





idag e planen, besök på dagen å besök med mat på kvällen. shit vad upptagen man kan vara .. haha .. men vad e då planen imorgon? ja du .. ingenting .. eller kanske ska försöka färga håret .. har inte riktigt bestämt mig om jag e motiverad till det. (blondera alltså)

nu ska jag leka lite med leo efter att först plockat upp alla leksaker han har lagt i toaletten.

out!

äntligen vardag


mysvovve!



äntligen går vi tillbaka till lite vardag. för min del känns de så himla skönt att äntligen få lite struktur i vardagen igen.

idag har vi varit på ÖF på eftermiddagen, de var länge sen men de var bara samma vanliga gäng som hängde där men de gör ju inget.

 




de senaste dagarna har jag roat mig med att sy i lappar i leos kläder oxå. som en förberedelse till dagis.
blev ganska bra men vissa kläder var de lite svårt att få fast lappen. eller snarare svårt att nå med symaskinen att nå.


 
Byxor och overall
 

blev himla nöjd med haklapparna ju. sydde lapparna över "pippi" lapparna men så man fortfarande kan bläddra mellan lapparna.. haha ..

 









kan man ha kvar denna installation tills det blir vår? måste jag ta ner den fastän julen e slut? den e ju så söt.



en rad

usch vad jag blir upptagen på helgen. för upptagen för att ens skriva en rad.

igår så fick jag mig en mysstund med en underbart go vovve. haha, låter lite kinky å de kanske de var.


så de var en rad. återkommer

shopping på hög nivå

nope, blev inge valbo, blev ica istället. haha, mina kläder från HM hade kommit. har prova allt nu å hälften passa inte så de skickas tillbaka, fast nya kläder e beställda igen.
blev även lite kläder till Leo denna gång .. haha .. måste köpa mig några blusar till bara så e jag nöjd sen. å just de, ett par ljusa jeans.

efter klädhämtning så drog vi hem till mamma å pappa å käkade mat. höll mig hemifrån av nån anledning så vi var inte hemma förrän efter sju.
e ganska nöjd med kläderna jag behöll iaf. men jag längtar efter kjolen :p behövde ha en större storlek.
 
nu tänkte jag fixa lite ostkrokar å vatten å lägga mig i sängen



imorgon e de lördag .. suck ..
blir det okända som e valet iaf. å jag ser fram emot de

out

beslutsångest

ska man orka ta en sväng till valbo idag? inte för att jag ska köpa nåt men för att komma ut lite iaf .. har inte riktigt bestämt mig .. vi får se hur de blir.

tält och god natt

nån som kan förklara hur man kan dö av förgiftning efter att ha tagit in en grill med glödande kol i huset men man dör inte av en öppenspis-glöd .. jag måste vara dum för jag fattar inte riktigt ..



tog fram strandtältet idag å de var super kul! katterna tyckte bäst om de å leo var road ett tag iaf :P en riktigt pusskille har de blivit oxå





å förresten så har leo börjat med att bara sova en gång om dagen nu oxå. efter lunch i några timmar.. typ 1½-2h. de passar nog in i dagisrutinerna mycket bättre. :)




"Valet" har inte kommit nån vart idag iaf. har haft för fullt upp att baka å leka typ ..
jag har till å med lagat mat till mig å käkat idag.
om jag skriver en notis på bloggen att jag lagat mat å käkat den så kan man få ett uppfattning om hur ofta jag käkar mat egetnligen. typ aldrig. hmm .. vill gärna skriva "haha" å skämta bort de men de e hela sanningen.


nu ska jag nog krypa upp i soffan å läsa lite ur julklappsboken


ont :(

säger bara ett ord, å alla som jobbar/-t på mcdonalds vet vad jag pratar om:
vatteneksem

bak å skott


bullar och muffins klara.
nu snöskottning, igen

bakning pågår

håller på å bakar lite nu .. men när jag hade lagt upp bullarna på plåten för den andra jäsningen inser jag att jag glömde socker i fyllningen .. hoppas att det inte gör något, skulle bara vara ½dl .. får väl ta på lite extra mkt socker på toppen i stället då .. suck ..

to be continued...

kallt vs varmt

usch så trött jag blir på media .. idag kan man läsa på expressen.se "Lilla istiden kan redan vara här - Vi borde rusta för ett kallare klimat" ..
i somras när de var som varmast fick man ju läsa åt i stil med "den globala uppvärmningen är värre än nånsin" ..

jag blir så himla trött på att läsa att jorden kommer att gå under .. ja som med allt annat levande är de enda som e säkert att de kommer ta slut. de e lixom inget konstigt. men när de blir är en fixering för många. när jorden går under eller när människan dör ut eller just en speciell individ, jag tex.

men men .. nog om detta ..
lev livet istället för att bli deppiga över att allt och alla dör nångång.

dröm

hur kan de toksnöa när de e minus 15 ute .. haha .. a ja .. bara å tacka å ta emot, de e ju vinter trots allt ..



i natt drömde jag att jag träffade en kille som satt i incheckningen på en flygplats. han var hur söt som helst .. å leo kunde gå.
kanske jag måste ut å flyga lite för leo går ju snart. i övrigt har vi sovit bra inatt igen.

vet inte om de syns så bra men mkt snö som kommer uppifrån





onsdag

just nu står jag inför ett val. ett tyst val. jag har slutat att dela med mig av mina innersta tankar så detta blir lite kryptiskt.
men de e det klassiska, ska man stanna och vara "bekväm" å se hur länge korthuset står eller ska man kasta sig in i det okända?
å grejjen e den att jag måste ha valt innan lördag ..

å jag undrar vad som händer om jag bara struntar i att välja å bara hänger med strömmen. undra vikket val det blir då. jag tror de blir "okända" som blir valet då.

a ja .. vi får se ..



i eftermiddags så var vi och firade kusiner som fyller år på fredag. alltid lika spännande med ljudnivån som skjuter i taket. inte .. men de gick bra. leo var lite ledsen ett tag men det gick över. sen somnade han i bilen hem tyvärr så han var lite svårsövd när han skulle lägga sig att sova hemma.

nu på kvällen så har jag börjat att frosta ur frysen. det e ju perfekt att göra det när de e såhär kallt ute. synd bara att de låter så mkt när isen faller ner inuti frysen för jag kommer vakna av de om de håller på så undernatten. har satt in en skål med varmvatten för att de ska gå fortare å förhoppningsvist inte störa min nattsömn ;)

btw, ingen mus i fällorna än.


en lycklig sara i ett underbart element 20100102

diverse

jag vågar egetnligen inte skriva de men jag gör det ändå. 3 nätter på raken har jag fått sova HELA natten.. känns de som en rutin nu? ooo ja .. :p hehe .. lillen har sovit från ca 20 till 06, sen välling å sen somnat om till halv 9 .. e de liiiiite lyx eller? haha
han "springer" fortfarande omkring i pyjamas å jag sitter i pyjamas å fleecetröja. e ju lite kallt som alla vet, ska inte mer än nämna att de e kallt.



idag kommer mamma å pappa hit å lagar fisk åt oss. mums! sen ska vi hem till mina kusiner som fyller år. jag ska klä leo med massa massa massa kläder .. å mig själv med för den delen. måste gå ut å sätta i motorvärmaren snart oxå.



jag får lite panik över att leo fyller år snart oxå. känns ju helt galet .. ett helt år har gått sen han inte fanns (mer än i magen).
måste baka så de finns nå fika bröd. "tårta" har jag beställt av mamma. eller tårta å tårta, har beställt leovänlig kaka. som han oxå tycker om helt enkelt. de e ju trots allt hans dag.
så, klockan 16, den 16 jan så e man välkommen hit.



nu e fällorna utsatta iförrådet iaf. fick lite hjälp med de i gårkväll (kallt kallt kallt) .. jag tycker ju att sånt e karlgöra så jag fick leja en sån helt enkelt.
hoppas på napp iaf.


julaftonsmorgon

badkarstankar

ett av mina största misstag i livet är att jag haft sex med en gift man. han låg i skiljsmässa och de bodde inte tillsammans och just då kändes de inte som nån big deal.
vi gick ut å åt, han bjöd på vad jag ville ha, köpte saker osv .. som sagt, just då kändes de inte som en big deal men nu i efterhand när jag ser tillbaka på det så ser jag ju det för vad de verkligen var.
han hade inte haft sex med sin fru/exfru på länge å ville ha nån som uppskattade honom och hade sex när han ville.
å där var jag ..
suck .. känns ju som att jag var ganska blåst .. å de blev jag ju oxå.

jag har fått väldigt mkt skit för detta efteråt då folk tror att jag gjorde det för att få ett försprång gentemot andra men sanningen är att jag trodde att han var intresserad av mer än det fysiska.

mina sex-mot-presenter-dagar e över lika fort som de kom (med andra ord har de bara hänt en gång och de var en kort period)



ja som ni förstår har jag legat i badkaret å tänkt en massa massa massa ..
andra topics som kom upp i huvudet var: om jag fick fråga en astronaut något så skulle jag fråga om tyngdlösheten i rymden kan liknas vid tyngdlösheten i vatten, eftersom de tränar i vatten.
sen har jag försökt att släppa upp saker från under ytan utan att göra ringar på vattnet. det gick sådär.
sen funderade jag över varför det blir skum av schampoo/tvål som sedan försvinner ..

ja, jag har haft fullt upp i badet idag. tillråga på allt så tvättade jag även håret .. haha


nu ska jag torka håret å umgås.
ses

fälla/-or

nu ska råttan/musen döööööööööööööööööööööööööööööö


ny vecka

inatt har jag sovit helt perfekt .. :p
vaknat nån gång men inget som störde å klockan 0630 kom plogbilen å körde verkligen så de blev barmark för tusan vad illa de lät. leo vaknade kvart över 7 :P så himla nice .. har inte hört honom alls i natt :p

nu e värmlands resan lite närmare igen. preliminärt åker jag sön v 3, 24 jan. mamma å pappa ska måla kakel här hemma så de e bra att jag reser bort lite. vet ju inte alls när jag kommer hem heller .. 2-6dagar blir jag borta .. hehe



idag står handling av mat på todo:n .. men de e nog allt .. leo ska få sova först, som han försöker göra nu.




undra när nån vill komma hit å plocka ner granen åt mig .. e ju jobbigt .. å kallt eftersom den står ute ..



i lördags var jag å dumle iväg till kungsberget å åkte skidor. shit vad kul de e alltså .. å jobbigt .. har fortfarande känningar i benen .. inte mkt men lite iaf. ;)
åkte från 10 till 1530 så de e väl en bra ursäkt. hehe :P
men de känns lite: igen igen igen igen igen igen igen igen ..

a ja .. nu ska jag klä på mig lite så jag e klar att åka när lillen vaknar

ang headern med bilder

ang avsaknaden av bilderna högst upp i bloggen så står de såhär på sidan där bilderna ligger uppladdade:

Tillfälligt driftstopp

pici började få slut på disk-utrymme och håller nu på att få ny hårdvara installerad (mer minne, större hårddiskar). Att spegla över all gammal data samt byta diskar, sätta upp en ny offsite-backup och sedan återställa servern till serverhallen beräknas ta 3-4 dagar.

-Björn


hoppas att de kommer igång snart iaf.

nu ska jag gå å dricka lite pro viva och lägga mig på sängen


bilder saknas

skulle lägga över bilderna från min nya kamera till datorn men bara en bild finns på datorn å alla andra försvann från kameran .. :( men iaf ..

leo börjar bli ganska långhårig å de syns nästan lite på denna enda bild som kom ur kameran.

pulkaåkning!


har precis varit ute å gått i skogen med bäbispulkan å bäbis.. hihi.. jobbigt men roligt :P
bra att man har riktiga vinterkläder iaf :p

Året som gått, 2009:

Januari:
Just i januari finns en stor minneslucka i och med allt som hände då. Både positiva och negativa saker. Världens bästa Leo föddes den 16 januari. En strålande vinterdag med mycket nysnö och 7minusgrader och strålande sol.



Februari: I februari börjar jag blogga. Börjar även upptäcka den underbara världen av Tradera.
Leo hade ingen uppfattning på dag och natt så ofta fick jag vara uppe på nätterna å kolla på teve när han ville vara vaken.



Mars: Lillen gör illa sig för första gången så pass att de kommer blod. En hysterisk mamma ringer till mormor för stöd. Blodet kommer ur örat och det e svårt att se vart ifrån exakt. Dagen efter syns ett litet litet sår på örat. Som om nån hade stuckit honom med en knappnål. Så mycket blod för ingenting :p haha
Åkte till Whovallyshell och åkte skidor. Innan vi åkte till fjällen tjuvtränade jag lite i backarna i Kungsberget en dag med Dumle och Frida. (vän och kusin)
Sara och Mattias fick en till liten son som heter Robin, Olivers lillebror.



April: Bestämmer mig för att bli blond igen, å de e inte en dag för tidigt!
Natten efter min födelsedag den 6 april så sover Leo i sin egen säng på natten för första gången.
Leo drar storlek 62 och jag drar storlek 42. Haha I april ser jag granntanten en gång av två på hela sommarhalvåret! Har till å med bildbevis, värsta paparazzibilden.
Leo börjar rulla (vända sig) från mage till rygg.
Ca 25läsare om dagen följer min blogg (i december så var snittet 42)
I slutet av April går Robinson på teve och jag är hemligt kär i Erik Billing.




Maj: Leos bästaste ställe i hela världen är gungan i uterummet.
Båtlåt med Robban Broberg e de enda som kan lugna ner min skrikbäbis.
En kanonrolig tripp till Grönan hinns med. Under maj återupptäcker jag hur kul de e å sjunga singstar! Spenderar en del timmar ensam (med Leo såklart) framför teven.
Börjar med smakportioner till Leo men det går riktigt segt framåt.
Köper en gôr söt lejonskallra (som numera är borttappad :( )
Vi gör ett premiärbad på Fjärran. Lite sent kanske. Men de e en hel resa att ta sig till badhuset för mig. (oss)
Maj avslutades med en riktigt rolig och mysig dag på Järvzoo. Jag skulle gärna åka dit oftare. Varför inte en gång om året typ?
Nej just det: Vi hade ju dop för Leo i slutet på maj! En riktig sommardag: strålande sol, massa plusgrader och grönskande träd.
Plus att jag badade i havet för första gången i år.



Juni: I juni gjorde jag en liten undersökning på bloggen å frågade vilka som läste. Inte många ”vågade” skriva nåt. Kanske ska göra nåt sånt igen. För jag e ju nyfiken på vem som e nyfiken på mitt liv. :p
Köpte en gåstol till Leo på Blocket som han har älskat riktigt mkt. (numera bor den på brynäs, de var de sista jag hörde från den iaf) Gåstol rekommenderar jag till alla, vars barn är stabila i kroppen och vill/strävar efter att sitta/stå rakt.
Har skrivit i bloggen att jag väger 68kg, det e exakt vad jag väger idag också. Bra jobbat :P
Tag en sväng till Värmland under Juni. Leo börjar sitta själv under ett besök i Ockelbo. Riktigt söta bilder blev det när han ramlar, faller lixom handlöst från sittande ställning. Haha
Midsommar firas knappt men en tur till Hille Hembygdsgård blir det iaf.



Juli: Juli var en ganska händelselös månad men en tur till Barkarby med föräldrarna blev det iaf. Inhandling av några klädesplagg på outleten som ligger där.
Nån tyckte att jag förtjänade en puckel på ryggen och det fick jag. Efter ett besök på akuten och massa starka piller så åker vi ut till havet å paddlar kanot dagen efter. Haha .. bra tajming där.
Köpte ny soffa gjorde jag också och mamma fyllde 50år.



Augusti: Leo bytte bilstol från bäbisskyddet till bilbarnstolen.
Börjar träna på Friskis men de rann bara ut i sanden allteftersom. Men kul var de så länge de varade.
I augusti började jag tjata om julen ..
Leo har blivit riktigt snabb att krypa. Galet hur fort det har gått.



September: Leo drar storlek 74 och jag har knappt nå kläder i rätt storlek till honom.
I början av månaden åker vi på skenresa till Värmland å hälsar på. En tur ända bort till Charlottenberg blir det.
Blev tvungen att köpa ny diskmaskin eftersom den gamla gått sönder å diskmaskin måste man ha!
Leos första tand ger sig tillkänna.
Köper den trehjuliga vagnen för 700 kr. Är hur nöjd som helst med den. Kan absolut rekommendera en vagn med svängbart framhjul/svängbara framhjul.
Hela familjen drar till Sälen å fjällvandrar i några dagar. En kanonvecka!




Oktober: Nu springer vi på Öppna var å varannan dag. Kul för Leo och skönt för mig å komma ut lite bland andra människor.
I Oktober kom jag på den smarta ide att provåka buss med vagn. Det gick ju bra men INTE kul direkt .. Hatar när busschaufförer pratar i telefon medans de kör. Även om de bara e jag å vagnen kvar på bussen.
Leos julklappar är inköpta och inslagna.




November: Första snön damp ner från himlen å försvann. Men de var snö iaf!
Var på Järnvägsmuseet en sväng å kollade in vagnar å lok. Inget för bäbisar egentligen men vi försökte iaf.
Julpyntning pågick, pepparkakshus byggdes och godis bakades.




December: Vi får besked om dagisplats och får precis där vi vill ha de. Känns kanon!
Skaffar mig samtidigt ett jobb.
Mesta delen runt jul spenderar vi hemma hos mina föräldrar.
Leo säger: titta, där och mamma. Han pekar på lampan om man frågar vart lampan är och pekar på missarna om man frågar efter kissekatterna.

RSS 2.0