bak bak å mera bak


nu har vi sett bocken första gången för iår oxå.


leo har börjat pilla i sig maten själv nu oxå. trevligt värre men tråkigt på städningen :P men han fick i sig mer än hälften som låg i tallriken!


idag har vi roat oss med att trycka nejlikor i apelsiner och skrivit med glasyr på pepparkakor.
var å köpte glögg och nougat oxå. så nu luktar de glögg överallt och jag har gjort mer godis med nougaten .. mmm .. hjälp att göra slut på dem?

ska bara koka lite knäck och kola oxå, sen ska jag börja om å göra samma igen .. haha .. :p

recept på grytan

på begäran (?) så kommer receptet på grytan.

har serverat den för första gången till leo idag. och vilken hit!!!! han som nästan bara vill ha burkar men detta slukade han med god aptit!

perfekt mängd med "sås" att blanda ner pastan i blev det oxå.


gryta:
120g kålrot
2st stora morötter
1st lök
500g krossade tomater
1msk tomatpure
1st köttbuljongtärning
1st vitlöksklyfta
msk paprika pulver
tsk svartpeppar
tsk timjan
400g grytbitar, nötkött

hacka löken och lägg den med de krossade tomaterna i en gryta/stor kastrull och låt det koka upp. tillsätt sedan buljongtärning, peppar, paprikapulver, timjan, pressad vitlök och tomatpure.
skär köttet i ca ½cm x ½cms tärningar, lägg det i grytan (utan att bryna dem) med allt de andra och låt koka en timme. efter 30min tillsätt kålrot och morötter som är skurna i små tärningar, i lagom storlek för bäbisen att tugga på.
efter en timme, smaka av. ev mer vitlök och peppar. späd med vatten om den blir för tjock. sammanlagt hade jag nog i ca ½liter vatten (men då hade jag inget lock)
smaka på morötterna och kålroten om de e färdiga annars koka längre. jag kokade min i 2½timme sammanlagt.


å förresten så käka jag oxå av grytan .. kanon god :p


julgodis!

nu har operation julgodis startat hemma hos olssons i bomhus. :p

har börjat lite smått med sånt jag har hemma men måste köpa nougat och grädde. sen gör jag 2-3sorter till .. de bästa med julen e ju att jag får göra julgodis utan dåligt samvete. men jag tar gärna till hjälp att käka upp dem för jag e inte så förtjust i godis ju .. :p



vill gärna göra wienernougat oxå men de har jag kommit på e så himla dyrt så jag skiter nog i de .. köper på ÖB istället ..

(nej just de, det heter ju Ö och B numera)

saker till salu ..

idag har vi stökat omkring hemma å plockat fram saker och kläder som jag vill sälja. har inte bestämt mig än om jag ska sälja på blocket eller på någon loppis ..
om de blir loppis så vill jag hitta nån bakluckeloppis innan jul att sälja på .. nån som vet nån?

ska bland annat sälja en av vagnarna jag har. den står ju bara och tar plats. har använt den 2 ggr senaste 2 månaderna .. en hoppgunga å bäbiskläder.
vi får väl se hur de går med detta.

kommer säkert bara att stå kvar i förrådet tillslut .. haha ..

gryta!

 

så här ser det ut när man har hjälp i köket av en 10månaders bäbis.
har gjort en gryta idag till leo. har kommit på att den enda hemmagjorda maten han får e fiskbullar å köttfärssås, med olika tillbehör. å visst fiskbullarna e konserv men de e inte burkmat iaf å de var de jag syftade på. :p
så fisk och köttfärs får han så vi saknade kött tyckte jag. så de blev gryta med kålrot, morötter och lök.

btw så har jag aldrig köpt kålrot förr å pinsamt som de kunde blitt så hade jag inte kollat upp på google hur sånna såg ut innan men som tur e fanns de bild i affärn så jag visste vad jag letade efter :p hehe

nu ska jag packa in oss i bilen å åka hem till mormor å morfar i mörkret.



kan avslöja att leo fortfarande har pyjamas på sig :p

update

updatering pågång av bloggens utseende. snart klar





uppdaterat 14.50:
nu e jag klar för denna gång.

sjuk!!

fick en släng av feber nyss .. depeche-feber .. fan vad jag e less att jag inte kunde vara på festivalen i somras .. "alla var där" - pytsan heller .. jag då?



pissdålig kvalitet men de e från Arvika iaf.

sitter här å lyssnar på best of .. å blir lite ledsen ju .. (spotify is the shit, har sara märkt hundra år efter alla andra)

uuu .. buhu ..

sökes

inga biverkningar på benen.



sökes: barnvakt 9/12 alt 16/12 förmiddagspass

veet

om de e nån som följt mig så länge som sen i våras/försommaren så kanske ni kommer ihåg att jag grunna på hårborttagningssystem (a la veet, de finns ju en del)
nu iaf har jag fått tummen ur å köpt på mig en förpackning med sån kräm och en svamp som man använder i duschen.

jag provade nyss på halva underbenet å shit vad bra de blev.. asså inget slår ju rakning i lenhet men håret försvann magiskt. å inte gjorde de ont å ingen tid tog den. skulle verka i 3-6min innan man fick börja skrubba .. hmm .. vi får se i morgon eller senare om de blir knallröda och gör ont (som förra gången jag provade.)

för den som inte vet så provade jag å en gammal kompis, maria, sån hårborttagningsgrej när vi var i tyskland för en massa år sen (typ 6år sen kanske de var .. 7 kanske .. ) å iallafall jag fick röda prickiga ben som sved som in i bomben :p sen dess har jag inte vågat .. förrän nu .. :p

veet - is the shit eller shit? återstår att se imorgon :p

ons + tors




lite varje dag e min filosofi. så idag har stjärnorna i v-rummet åkt upp å lite dekorationer på toa. lite tidigt för tomtar än men de gick av bara farten att de åkte upp.

i övrigt så igår var bara en dag i mängden. inget speciellt att göra eller nåt. idag var vi till owes och shoppa lite krimskrams, jag börjar bli riktigt bra på de där med krimskrams :P haha ..
kan inte riktigt minnas vad jag köpte riktigt för de var sånna saker som smälter in hemma typ .. men de gick på 600kr iaf .. :p

november

e de bara jag som tycker att november har gått ovanligt fort?
jag vill inte att de ska gå så fort ju för snart e de feb å då ska leo börja på dagis .. galet ju ..

nu på morgonen har operation jul fortsatt .. de låter som jag har jättemkt jul hemma redan men de har jag inte. de e bara det att jag göra lite varje dag istället för att göra mkt på en gång. så nu har jag preparerat de 2 stjärnorna på fot som jag köpte på loppis för 5kr st med julsslingor från rusta för 15kr st. 40kr för 2st stjärnor till köket alltså :p
helt min filosofi :p

i övrigt idag har vi inga planer. trist värre ..


bilder igen









ikväll har leo käkat hemgjord köttfärssås med pasta, ärtor, paprika och majs. ingen burk alltså :p woho!
sen han blev sjuk för några veckor sen så har ju burk varit de enda man fått i honom men nu e vi på G igen! :P

sommarvideo mitt i allt :P

satt i rensade och sorterade lite bilder precis nu. kom in på de små videoklippen jag har på leo.
fann en som jag bara skattar å skattar till. vet egentligen inte vad som e kul men på nåt vänster så blev de bara roligt.

den är tagen 25 juni vid gammel anna-badet bortanför bönan den 25 juni iår. leo är 5 månader och 1 vecka.

jag kan verkligen inte sluta fnissa .. :p


julen kommer!

nu börjar julen smyga sig in hemma hos oss oxå. julbelysningen sitter på plats och timern e inställd. i badrummet så är mattorna, draperiet och handdukarna numera röda. gardinen i köket (som inte e så julig men den e röd till viss del) e på plats. pepparkakslukten från pepparkakshuset som står färdigt i skafferiet slår igenom på morgonen. senare i veckan åker stjärnorna i fönstren upp och till helgen adventsljusstaken. förövrigt så måste jag inhandla någon mer ljuskälla a la jul till sovrummet för där har jag inget alls.

tänkte handla lite idag så jag kan göra de första julgodiset oxå. om man sprider ut handligarna så känns de inte som att de går lika mkt pengar helt enkelt. dock så väntar jag nog med själva görandet av godiset nån vecka eller 2.


before


after

pyjamaser!

idag har de varit stora pyjamasköpar dagen :p
grattis till oss :P

nu ska vi mysa på soffan lite tills de e dax att lägga sig .. jag kommer toksomna för jag e så himla trött men de e skönt å vara riktigt trött ibland oxå ..

hade!





BTW så har jag sagt upp mig från jobbet nu .. skar lite i hjärtat faktiskt, fast den enda jag har lite kontakt med e monica som jobbar i karlstad. de e ju inte som att de känns att de vill ha tillbaka mig direkt.. men men .. de e inte anledningen till att jag sagt upp mig .. fast borde inte ens chef och ens chefschef har hört av sig mer än en gång? å de var precis när jag fått leo som jag fick ett kort och blommor från arvika (och j), har inte hört nåt alls från p på över ett år.
å lägligt nog så slutade min mcdonalds mail funka precis innan jag gick på havandeskapspenning så jag har ju inte haft en chans i världen att hänga med på var som hänt under tiden jag varit borta ..
som sagt, känns ganska sorgligt men men .. i´m moving on.

nu har jag skrivit av mig ang jobbet oxå..



jag hoppas på bio inom kort

mums

Bilder på lite kakor ;)

kakor

idag har vi bakat massa massa kakor. skitkul var de :p linda has the bilder :p jag har inga alls :d

dock har jag bild på en sötnos å en liten kille :p hihi



idag har vi sjungit lite singstar .. hade lite abstinens idag .. hehe leo hjälpte till :p



 får se om de blir nå uppdateringar under helgen, jag brukar ju vara dålig på de :p
ska hem till bror på dagen imorgon då han fyller äldre iaf .. :p

ses när vi ses

lite bilder från senaste dagarna


provade å ta nåt juligt kort på leo som man skulle kunna använda som julkort, gick sådär kan man säga ..


äntligen har jag fått tummen ur å satt upp lite bilder hemma. men de sitter inte alls bra, så fort man slår i en lucka i köket så åker de ner. skaaaaaaaa fixa ..


delar för 25kr plus 200g socker = ett hus!


underbara lillfisen som sover!

jul

komsikomsi

lådor lådor lådor

nu e lådor på plats. blev helt okej, e bara att märka upp dem kvar.



i övrigt så var bror å pappa på besök idag å vi käkade mat å fixa lite småsaker här hemma bara. sen när bäbis gått å lagt sig så tog jag ett timslångt bad!! så himla najs. de ska jag göra oftare. jag badade ju JÄMT när jag bodde i arvika å de e nåt jag saknar, inte arvika utan badandet. :p

jag vill ha kakor! men jag har ingen mjölk så de går ju inte. aldrig kakor utan mjölk. hihi

känner mig så himla flyktig. kommer aldrig till skott att skriva nåtjag känner/tänker .. så inläggen just nu e bara ordbajs.



jag mår ganska bra just nu, leo sover bra på nätterna å jag har riktigt trevligt sällskap på helgerna, har träffat dumle en del som känns bra å jag käkar helt plötsligt mkt mer (inte bättre men mer) :p
de enda som e ett litet orosmoln e nog dagis .. men men .. de löser sig. :p



har ni kanske märkt att jag ska försöka lägga av med att kalla leo för bäbis? han e ju knappt bäbis längre. får se hur de går med de .. gissar att de står 50/50 just nu

ikea, we love

har inte skrivit nåt om de å med risk att den braiga trenden spricker nu så, leo har sovit 3 HELA nätter på raken nu! kan bero på att han käkat mat som aldrig förr de senaste dagarna. efter att han var så sjuk för nån vecka sen så har han kommit igång med maten kanon bra ju. känns riktigt bra :p



vet inte riktigt vad för städperiod jag e inne i men jag har rensat en till garderob på saker som jag ska ta ut i förrådet samt slänga. riktigt nöjd blev jag. ska bara åka till IKEA (igen) å köpa massa fina lådor som ska stå på hyllor i lite olika rum.
funderar på att köpa riktigt röda blomkrukor oxå för att förstärka julkänslan i vardagsrummet :p hehe .. 25kr st å jag behöver 4 st .. de e ju lugnt ..
får ju pengar på fredag och även om jag alltid spar undan hälften till leo så blir de ju 500 kvar :p
hmm ..

shoppinggenen i mig har legat å vilat i 2 veckor men nu har den kommit igång igen .. fast mkt av de jag köper e ju rent praktiskt, typ de lådor jag ska köpa oxå :p

vardag - var dag

idag har vi varit en snabbis på ikea för inhandlig av krimskrams. sånt som jag inte gillar eller förstår mig på. men, vad handlar julen om, om inte krimskrams? sen åkte vi till BVC å bäbis hade (som väntat) gått ner i vikt istället för upp.

försöker ladda inför lillens födelsedag oxå .. galet vad fort de går .. alltså mentalt ställa in mig på att han fyller året snart. för de e snart .. jul å nyår går ju alltid så himla fort å sen e de mitten på januari ju.

idag har både tvättmaskin och diskmaskin fått jobba iaf. så här ofta brukar jag inte tvätta men de e inte så kul att ha snorränder på precis ALLT hemma .. nu när snormaskinen avstannat lite så kan jag passa på å tvätta så håller sig sakerna rena i mer än 1 timme iaf :p


lista

måste sno den här roliga juliga listan av jenny. kul å jämföra :p haha .. kanske

Skulle du kunna tänka dig att jobba på julafton?
Inte i år men andra år skulle jag kunna de. Men inte efter kl15!

Bakar du något till jul? Vad?
Bakar å bakar. har en förkärlek till julgodis, att baka de alltså. käka de tar jag gärna till hjälp för. weinernougat, knäck, kola osv ..

Vilket föredrar du, lussekatter med eller utan russin?
Tycker inte om saffran i bröd men måste jag välja så utan russin.

Vill du ha egenproducerat julgodis eller köpt?
De traditionella godiset e hemgjort men har ju även "vanligt" godis hemma just då å de e ju köpt. (typ aladin)

Knäck eller ischoklad?
Knäck!!

Hur ser din adventsljusstake (den man tänder varje söndag) ut?

Har ingen och tänker inte köpa nån i år heller.

Som fönsterprydnad stjärna eller elljusstake?
Båda

Vill du ha julkort med brevbäraren eller som e-post?
Absolut med brevbäraren.

Vilka färger har ni till jul? Klassiskt röd/grön/vit? Guld/isblå?...eller vad?
Jag pyntar inte så himla juligt med färger, snarare med prylar å ljus men de e klassiskt ändå.

När julpyntar du hemma?
Det e olika från år till år. Tänkte sätta upp all belysning helgen innan 1a advent (nästa helg) å krimskramset åker upp nån vecka innan jul, som tidigast till lucia.

Har varje julprydnad sin bestämda plats år ut och år in?
Eftersom jag (vi) inte bott här alltför länge så e de inte givet nej.

Vad bara MÅSTE hänga/finnas i granen?
Kulor och ljusslinga

Har du ett färgtema i granen?
Rött

Levande gran eller plastgran?
Plats

Brukar du göra något aktivitet på julafton, t.ex. gå en promenad, spela sällskapsspel osv. ?
Var å simmade för 2 år sen å de skulle jag vilja fortsätta med (funkade inte förra året eftersom jag var sprickfärdig å kunde inte klämma ner mina 30+ extra kg i en baddräkt utan att se ut som en flytande ko) men tror absolut inte att de kommer hinnas med iår tyvärr. vi har ett alldeles för späckat schema (ja, jag har schemalagt rast och vila oxå (på förmiddagen), de behövs om man ska orka 6timmar med min släkt.)

Dricker ni köpeglögg eller hemmagjord?
Kan man göra glögg hemma?

Vilken glögg brukar du dricka på jul om ni köper den?
Den som finns hos de vi besöker.

Vad av dessa saker brukar ni ha i glöggen, mandel, hasselnötter eller russin?
Mandel.

Finns det någon frukt som är ett MÅSTE till jul?
Apelsiner med nejlikor (alltså ej för förtäring)

Vilken är din favoritjulskiva?
Julskiva? Nää ingen alls

Vilken är din favoritjullåt?
E inte så mkt för julmusik ju

Vad skulle du inte vilja vara utan på julbordet, vad är ett absolut måste?
Rödbetssallad

Föredrar du vörtbröd med russin eller utan?
Utan.

Risgrynsgröt eller Ris à la malta?
Risgrynsgröt.

Vill du ha dopp i grytan eller inte på julbordet?
Inte.

Dricker du julmust eller mumma till julbordet?
Dricker inte kolsyra så inget av de

Tittar du varje år på Kalles julafton?
Tittar å tittar, de går alltid i bakgrunden å har man ingen att föra en konversation med just då så sneglar man väl. fast man måste hålla koll på det nya inslaget varje år för de e värsta snackisen efteråt.

Vilken snutt är favoritsnutten ur Kalles julafton?
Det nya inslaget

Brukar du titta på Kan du vissla Johanna?
Nej, tycker den gubben som spelar gubben (?) e så himla läskig

Har du sett Karl-Bertil Jonssons jul?
Ja men de kan jag skylla på pappa. FAST KBs jul e en kanon ursäkt att åka hem!

Har ni tomte hemma?
Självklart, fast ibland e de tomtemor som kommer.

Köper du julklappar till många?
Till Leo, mamma, pappa och brorsan. that´s it. Brukar köpa nån till mig själv oxå men de sket sig med ekonomin iår.

Tycker du att det skall vara julklappar till alla eller bara barnen?
Verkligen till alla! Alla e ju barn till nån.

Tycker du att julklapparna skall vara inslagna i affären eller vill du göra det själv?
De spelar absolut ingen roll.

Färgglatt eller enfärgat julklappspapper?
Måste man ha en åsikt om sånt oxå? shit .. okej, färgglatt till jul tycker jag nog .. enfärgat hör mer till födelsedagar tycker jag i så fall.

Roligast att få i sin julklapp?
Något oväntat som man vill ha/behöver.

Vad skulle den ultimata julklappen vara till dig i år?
Ett jobb.

bite

leo har börjat bitas .. galet ont gör de .. blir ett rött märke som sen blir ett blåmärke .. suck .. ont ont .. 2 st har han fåt in hittills.

nu ska jag käka pepparkakor å dricka lite mjölk.

imorgon BVC


ny frisyr?

visst passar jag i kort hår .. vill så gärna ha de men de blir ju aldrig bra på mig .. för tjock hår eller de lilla vågiga i håret förstör .. eller nåt sånt ..


bowling och tankar!

galet hur off jag blir på helgen .. :p hehe .. jag leker tonåring och spelar datorspel hela helgen .. hehe

insåg just att de e mindre än en månad till lucia .. :p så i brist på saker att göra nu på sönkväll (efter att jag städat å slösat bort nån timme framför datorn) så har jag hämtat en del av julpyntet. eller nja, julpyntet får ligga kvar i kartongen ett tag men alla lysen. jag älskar när de e ljusslingor i träden, stjärnor i fönstren och girlanger på balkongerna.
har rekat lite å insett att jag (nog) inte saknar nåt pynt iår. har köpt på mig de mesta som behövs (behövs? nja men så de ser okej ut iaf) ;)

nu e de bara 5 dagar tills barnbidrag :p hehe .. denna vecka ska jag försöka att undvika att använda bilen nåt igen. funkade ju förra veckan så de borde gå. om man tar sig till ÖF mån-tis-tors så har man ju saker att göra alla dagar (nästan iaf) å sen kanske man kan lura hit dumle som sällskap oxå .. (jag vet, dumle e död men daniel känns så konstigt att säga för mig .. lever väl kvar i dåtid ja .. )







var hur kul som helst att bowla i går. men tusan var ont i handleden man får .. å lite senare även i låren .. :p hehe .. vill gärna göra om de men inte alltför ofta :D

över och ut

settlers!





idag har mamman (jag) spelat settlers 2 typ hela dagen. världens bästaste spel ju. blir lite blöt i brallan när jag ser på bilderna (screenshotsen) bara .. galet ju .. helkåt på spelet. fan då :p
(å för bessevissrar så e de settlers2, 10årsutgåvan)


bilder bilder bilder ..

igår åkte vi till järnvägsmuseet. inget speciellt egentligen men nu har vi varit där iaf.





idag har vi varit å handlat å bäbis låg I vagnen. såg så himla gulligt ut! de tyckte andra oxå som kom fram å kommenterade de. :p hihi




overallen e fortfarande lite stor men de e fiiiiiiiiiiiiiin. :P




de här e en vanlig syn när bäbis ska sova middag. han står på huvet helt enkelt. bild från i går, onsdag.




fisen i finbyxorna!




just nu ligger han nerbäddad i vagnen efter att ha slocknat på vägen hem från affärn i morse. han har sovit 2 timmar lite drygt nu.
btw så e de ganska kallt (typ minus 2) å så har de snöat lite idag med å de ligger kvar. iaf på taken :P

papper





favoritsysslan just nu e att plocka sönder massa toapapper





pussungen på järnvägsmuseet som vi berättar mer om imorgon

mer snö tack

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6101855.ab

finns inge skönare folk än kineserna!

släppa kemikalier på molnen för att framkalla regn som blev snö. så himla coolt. kan de inte göra så runt gävle trakten oxå så vi får snö!

snö!!!!

woho! vinterns första snö!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

fick ju en chock i morse när jag vickade persiennen! galet vad jag älskar snö. hoppas den ligger å de kommer mer :p

vit jul- here we come!


ny bil!


ligger å myser på sänggolvet :p



bäbis e inte direkt intresserad av STORA leksaker än .. suck .. tänkte köpa en tröstbil till honom på barnens hus när vi var dit idag. han får välja själv. la fram 3 bilar, en liten, en mellan som var formad som en gris och en riktigt stor lastbil ca 40cm lång. vilken tror ni han väljer?
den minsta av dem alla trots att jag försökte trycka på att han ville ha den stora ..
nej de blev en liten orange med rosa däck. den kom från kollektionen "knubbisar" .. :p hehe så himla gulligt iaf ..








här testar bäbis (det som vi kallar för) åkebilen. de var i helgen detta skrämmande event inträffade.
alltså de e en vanlig bobbycar som e i bättre beg. skick .. anledningen till att den kallas åkebil i min familj e att nån som hette åke och bodde granne med oss när vi var små hade en sån bil först ..
nej jag vet inte.. rena spekulationer .. eller kanske e de för att man åkER med bilen? åkebil? hmm .. de kommer från när vi var små iaf. så leo kommer alltså att ha en åkebil, ingen bobbycar.



fick även nåt ryck och började sortera saker i tvättstugan. behövde skapa lite plats till en del kläder i lite större storlekar till bäbis.
var till å med så seriös så jag skrev lappar på varje hylla.



tanke

http://www.aftonbladet.se/wendela/article6097669.ab

kul att bli kallad "smal" nu .. men sen när är M=40-42? M tycker jag motsvarar 38 typ .. jag e ju large och stl 40. hmm .. udda .. men kuligt intiativ att bara göra en kollektion på lindex för "smala" haha

allt å inget

såg en kanonfin adventskalender på citygross (och även på coop i valbo). under varje flik fanns en legogubbe eller nån liten legosak. allt eftersom så kunde man bygga ihop det till en helt scen. så himla söt. sån önskar sig leo om 2 år. haha



lillen mår mkt bättre idag. natten var ungefär som vanligt, eller nja .. han grinade mkt men hade ingen feber iaf. fick ligga å sova hos mig ganska mkt. de e mysigt. liten bäbis och trött mamma på golvet i vardagsrummet hihi

idag har vi lämnat tillbaka biblioteksboken och åkt å hämtat de 2 elefanterna jag beställde för en månad sen.

de lutar åt att vi åker iväg i morgon iaf. ska kolla vilka tider som gäller .. :p

duktig

jag var riktigt duktig och tvättade en maskin idag trots allt :p hihi
plus att jag var duktig och käkade middag oxå. har alltså käkat 3ggr idag!!! galet .. kommer nog inte hända igen .. haha

leo har varit feberfri ett bra tag nu men för ca 2 timmar sen kom de tillbaka å han blev gnällig å så. nu sover han iaf å jag ligger på golvet i vardagsrummet. var ju så himla mysigt å ligga här inatt så jag gör de en natt till :P

imorgon blir de lugnt igen, vill att bäbis ska vara frisk tills på onsdag ju. då ska vi iväg till järnvägsmuseet :p (förhoppningsvist)

uppdatering om sjukling

nu har bäbis sovit i 3 timmar. tror han var lite trött efter natten :p

dock så gick natten himla bra. ungefär en gång i timmen vakna han. jag gick upp å så fick han ligga på min mage å sova en timme å sen när han vakna så fick han sova i sin säng en timme .. å så höll de på hela natten. fick välling klockan 01 å 04 men inget alvedon.
vid 23 hade han 39.8 i feber men sen i morse har han ingen feber alls.

de e lite som att han sover bort det sista nu. ska ta tempen på honom direkt när han vaknar sen. han får sova tills han vaknar tänkte jag. denna natt kommer nog oxå bli lite jobbig men då får de vara så.



jag då? jo jag har oxå sovit en timme OCH käkat mat! pratade lite med brorsan igår om mitt matintag som e katastrofalt så jag fick lite dåligt samvete. i vanliga fall käkar jag ju 2 mackor med ost om dagen och på helgen käkar jag mat hos föräldrarna men idag har jag käkat 2 mackor OCH en portion lasagne (som legat i frysen alldeles för länge)
duktig mig.

ska fundera ut om jag orkar tvätta idag eller om jag ska göra de en annan dag :P


ny säng




vi lever!

ska bara medela att jag fortfarande lever. bäbis har blitt jätte sjuk så jag har mest hand om honom nu.. hinner inte så mkt mer ..
plutten har ALDRIG varit så sjuk nångång .. har haft väldigt hög feber i över ett dygn nu. ska ge honom alvedon igen när han vaknar. blir ju inte så bra med sovningen just nu.

mental note, kolla hur många dagar på raken kan man ge alvedon.

a ja .. ska försöka vila huvet lite nu iaf. gissar på att plutten vaknar om ca 1timme.
har bäddat på hela vardagsrumsgolvet med bäddmadrassen (2st 2x1.80), 3 täcken och 7kuddar så här ska jag sova tänkte jag.
å nu tänker ni, varför äger hon så många madrassen, kuddar och täcken. när man bäddat ner sig på golvet med bäbis en gång så e man fast! de e ju hur mysigt som helst. kan ju fixa en bild på spektaklet imorgon.

god natt!


idoltanke

om man blundar å inte tänker på att rösten kommer från en stor karl (okej, stor kille) så kan rabih sjunga ganska fint. fast platsar han i idol? nääää

å btw, ingen längre uppdatering ikväll. väntar på sällskap .. :p

kortis

idag har jag varit på så himla bra humör igen .. hoppas de håller i sig tills imorgon. och att själva dagen blir lite bra (om inte bättre) än idag :p hihi

återkommer (antagligen) ikväll med detaljer :p beror lite på om jag orkar

fredag

kvällen blev perfekt! när bäbis sovit en timme så grinade han lite så han fick komma upp i 15 min å sen somna han om så snällt.
vid 0645 så vakna jag och undrade om bäbis dött eller nåt .. inte ett knyst av honom på HELA natten! galet :p inte ens nå välling ju!
men han var allt vid liv och pigg 5 min senare. en riktigt riktigt bra natt dvs.



idag ska vi köpa en kupevärmare så jag slipper frysa fingrarna av mig senare i vinter och sen hem till bror å sen möta upp mamma på rusta å sen hem till föräldrarna. förutsatt att bilen startar .. varför skulle den inte göra de? men den har stått sen i söndags så vi får helt enkelt se :p hihi

kvällen

ikväll hoppas jag på en bättre kväll än igår. inte för att igår var jobbig men bäbis ville inte riktigt sova så de blev jobbigt efter 2 timmar .. :p
idag ska jag försöka å låta honom ligga om han bara skriker. igår började han att grina å de värker ju lite i mammahjärtat då så han fick komma upp.

min hals vill ha juice så jag tror jag går å fixar lite .. :p


lycka till att få bäbis att vara still på ett kort numera .. å särskillt på ett kort där lillkatten e still :p

löööööv löv

tänkte vara duktig nyss å kratta upp löven som jag tjatade om.. för de snöa å snöa .. trodde (hoppades) att de skulle ligga kvar lite så behövde ju verkligen kratta.
när jag kommer ut sitter en hund på en liten gräsplätt vid garagen utanför mig. ser ingen så jag blir lite fundersam vart människan som borde höra till var nånstans. ser ingen men märker att hunden e väldigt lydig fast busig. går runt i över 20 min med den i släptåg och knackar dörr.
ingen som vet vart den bor eller nåt..
när jag e på andra sidan vägen så får den tokfart å när jag ropar kommer den inte tillbaka. spårlöst borta .. tog 2 varv runt båda sidor av vägen men fann hunden ingenstans. undra vart den tog vägen.
jag gick in å kollade till bäbis som satt i sin säng å lekte. (ej sovadax än)

så blev de nå lövkrattade då? nää .. å nu e de nästan helt mörkt ute så, synd .. hihi

vattentanke

kommer alltid på så konstiga saker när jag duschar. idag e frågan:
e vatten abstrakt?

jag kan inte riktigt komma överrens med mig själv om de

snö!

idag blev jag påmind om varför jag gillar vintern.
gick till öppna förskolan fullt på pälsad, stor tjock härlig jacka, halsduk, vantar och mössa. frös bara lite på låren för de blåste.
sen att de kom lite snöflingor gjorde inte saken sämre. me like.

jag var helt övertygad om att de inte skulle snöa idag men de gör de ju faktiskt. har till å med ett litet vitt lager på bron på framsidan .. woho!
måste dock kratta mer på baksidan innan de får bli ett snötäcke. eller hellre snö nu men de kan vänta tills jag fått lust att kratta då .. :p fast nu .. hmm.. lite svårt å bestämma mig just nu.


orkade inte redigera kissens ögon :p
leo har blitt väldigt snäll mot missarna nu iaf. bryr sig inte mer än att han vill klappa. och ligger de kvar så nöjer han sig efter ett tag å går å gör nåt annat.



när vi var på öf idag trodde jag att jag skulle dö av magvärk. vet inte alls vad det var men de kändes som riktigt mjälthugg (also known as håll) men jag hade ju inte varit fysiskt aktiv så de var konstigt. de gick över på en timme iaf.

ser fram emot helgen för en gångsskull :p


bara en bild


efter


köld

hatar när varmvattnet tar slut. kul å stå å skölja ur färg ur håret i iskallt vatten.


färgning

idag står färgning av håret på menyn. får se hur de går. här kommer en före bild iaf ..


snäll bäbis

idag har jag varit bara slö. huvudet har inte riktigt hängt med å tiden har gått kanon sakta.
som tur e så e leo hyfsat frisk, bara lite snuvig, och de betyder att han "klarar" sig själv ganska mkt. jag har legat på soffan och läst tidning typ hela tiden sen lunch å han har pillat med leksaker. kommer fram till mig ibland och ger mig en leksak. å så får han sitta på min mage å läsa tidningen med mig.

just nu känner jag bara "underbara unge" .. fast de e kanske för att han sover :D hihi



här har sina myst med leo tills hon fastnat med sig klo i hans tröja. leo tyckte de var lika kul ändå men sina blev frustrerad. :p




har oxå kommit på att jag inte lägger upp så mkt bilder längre fastän jag tar lika många bilder som förr .. ska bli bättre ju.



fasen oxå. de e skit under vissa tangenter på min datorn .. bland annat under j och ä. så himla irriterande när man måste trycka fler än en gång för att de ska bli rätt .. eller trycka riktigt hårt .. a ja .. nu tillbaka till tidningen

ullared

japp, själv kollade jag oxå på programmet (kanal 5, 20.00 måndagar) men tyckte inte de var värt att se igen.
fanns ingen röd tråd direkt utan bara en del intervjuer med sporadiska människor. bäst: serietecknar-museum-snubben som de visade 4 min på slutet.

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article6059642.ab

moghrabiah

eftersom lillen får risoni till varenda vareviga måltid så har jag bestämt mig för att testa nåt "nytt" om han gillart.
jag kallar de moshitochi men de hette visst moghrabiah.
lite variation iaf.
var har man i maten egentligen. som basvara.
ris, potatis och pasta. å numera moshitochi oxå. eftersom han inte käkar potatis å de e svårt att koka ris till en person (en halv person) så blir de ju bara pasta kvar, alltså risoni.

han fick moshitochi till lunch å han gillart. hoppas de fortsätter så. lite variation iaf.


bjuder på yttligare en psykobild (fatta att folk kolla snett på en när man gick på kyrkogården så)

glömde!

glömde, ikväll e de film!!! "måste se" film iaf! efter 21.00 stör ej så länge de inte e reklam!

ordbajsande

hemma hos olsson på pukslagarvägen i gävle så går matningen i div olika stadier varje gång.
det första stadiet är "smaka på maten, är den okej idag eller vill jag ha nåt annat"
sen kommer "jag är överlycklig ge mig mer"
efter så kommer okoncentrerade stadiet där huvudet böjs åt olika håll och gärna vänds huvudet efter hur katterna rör sig i rummet.
sen kommer "var är lampan-stadiet" då matskeden kommer från lampan och en överlyckning unge kollar upp mot lampan å då gapar.
sen kommer "knip i hop stadiet" eller alternativt "alla fingrar i munnen och försöka peta ut maten stadiet"
å då e de ingen ide att fortsätta (med maten iaf, efterrätt och frukt går alltid i fastän han signalerar mätt)



shit vad har jag varit senast tiden?
heter premierministern i storbritannien gordon brown? vad hände med blair? hmm.. e jag helt ute å cyklar, känns lite så ..



igår blev de en ny jacka iaf.
en sån som går på reklamen från staduim för 1299:-
har ingen bild bara en detaljbild annars springer jag omkring som en reklampelare med den på mig resten av vintern (ja de e höst jag vet)


(kollade efter en bild på stadiums hemsidan men det var bara rörliga bilder där, alltså videos)



igår blev bäbis aldrig trött så när klockan var kvart i nio la jag honom ändå. han käkade vällingen å sen tyckte han de var tråkigt att sitta i sängen. han skrek inte eller grinade utan bara lät.
så han fick komma upp i min säng vid halv tio kanske.
där blev hans sjuk nöjd att inte behöva sova. satt å tokskratta och slängde sig fram å tillbaka över hela sängen. när han kommer för nära kanten så lyfter jag in honom mot mitten men när han kryper ut till kanten å sen klagar nör jag lyfter tillbaka honom då åker han i säng. så efter ett tag la jag honom i sängen å han somna på studs.
sånna gånger e de så himla tacksamt att vara mamma :p haha



i lördags var vi å tände ljus på gravar, på pappas fars, på farfars, på åsas å på släktingar till farmor. (ja pappas far och farfar e olika personer)
inte så bra kanske att ha dåligt med tid just denna dag, så såhär såg jag ut när vi var på kyrkogårdarna. som tur var så var de hyfsat mörkt när vi var där iaf.



sen på kvällen åkte jag vill brynäs och såg ut som en blandning mellan porrtant, vampyr och allmänt förvirrad. hade inte en jätte bra dag i lördags direkt. mådde inte kanon med förkylningen och kände mig allmänt nere tyvärr. vid 2130 drog jag mig hemåt. eller hemåt e def.bart, de var ett hem men inte mitt hem iaf. till mitt hem kom jag vid ca 0015. sen somna jag som en stock.



bäbis har officellt vuxit ur storlek 74 nu!



nu till dagens fråga:
hur många mössor behöver bäbis?
sara har svaret

en tunn mössa
en smidig lite tjockare mössa (1)
en heltäckande mössa (ner på kinderna) (2)
en eskimåmössa (3)

sen e man klar för vintern.

det e den genomtänkta listan. så hur många mössor äger då bäbis?
2 tunna
1 smidig tjockare mössa
1 heltäckande
1 eskimå
1 fodrad hjälmmössa
2 heltäckande tjocka som passar när de e riktigt kallt



                (1)                                    (2)                                  (3)

tråkigt?

har jag så tråkigt att jag tackar ja till att vara med i en telefonundersökning när de ringde? japp

RSS 2.0